Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 798
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Сиси, де що имаше информация я изчетох, изучих, приложих-многократно!!! и това с топлата вода,което ти ми беше казала
Ту изчезва/намалява, ту пак се уголемява...е писна ми и не ми се занимава вече, а и не мога да го докосна -боли.
Като им изредих какво съм правила в спешното, те ми викат-ми ти всичко си пробвала  #Cussing out
Няма значение, вие да сте здрави, цункай маника Кало и да се оправя, стига те е тревожил  Hug

# 421
  • Варна.....
Смайлинг, ти ми даде Чудесен повод за отлагане на гостите  Mr. Green
Благодаря Ви за пожеланията  Hug
Райската ябълка нали знаете , че разхлабва стомаха?
Патилина ама си се напатила.
И да уточня, във връзка с Кокосовата анкета- хапане, дращене, щипане и други екстри НЕ са свързани с кърменето- Преслав не го кърмя вече, но пък как ме хапе  Mr. Green
Праха за пране отдавна е нашият. Мразя да менкам и различните миризми.
Кисело мляко- пълномаслено се дава /по мои спомени/.
На Преслав доста време вече му купувам млечните десерти на Нестле, Хумана и Хип. Харесва ги за десерт.
Като му отшуми поредното разболяване /не ми се оплаква пак/, мисля даже да му давам вече кис. мляко с бисквити като вариант за следобедна закуска. В неделя и айрян му дадох- изпи го /гъци- гъци  Mr. Green на мама прасето/.

# 422
И аз да се разпиша..
Усмихнатото много неприятно това разкарване по лекари. Дано по-бързо всичко се нареди.  Praynig
Доника, бързо да ви излизат зъбчетата и то без Т.
Слънчогледче, много са ти сладки, пу пу на малката бузана.
Таис, честита годишнина и честито тичащо човече.
Аз кисело мляко давам на Боженци 3,6%, без захар, много го харесва.
Пера дрехите и отделно с бебешки прах, нямам идея до кога ще е така, но много ми харесвва мириса на бебе.
И аз завидях за хубавата разходка без бебе...И ние искаме да ходим на ски с баткото без бебе, но да видим дали ще се уредим.
Миналата седмица и Ада имаше хрема, веднага почнах 2% Коларгол и за седмица се оправи, така че има го и този вариант, при нас много помага, с вит.Ц ампула всеки ден.
На Ада и давам да опита от всичко което ядем, опитва се да съвче. За сега аз и готвя всеки ден, само рибено пюре и взимам от една частна кухня.

# 423
За моята анкета все ще благодаря за отговорите и все не ми остава време за нет. Изводите май са ясни:
- щипането, дращенето, хапането са при всички, а и май си им е нормален период. Надявам се някой ден да им мине  Confused Обаче откакто му изби поредния зъб поне не ме хапе по гърдите  Crazy

- И аз все още не мога да повярвам, че има бебета, които могат да си заспиват самички  Rolling Eyes За биберона питах не че е проблем да ползва, а в случаи като при Виктор - никога не е ползвал и няма за кога да го уча с такова да заспива. Но явно има и бързозаспиващи, за улеснение на майките си. Кога ли и моето ще се измори, ще си играе и хоп ще заспи само? Когато, тогава, а до това време  - яко друсане, биберонстване на гърдата, и всички знайни и незнайни методи за омаломощване  Mr. Green

- За яденето всеки ден на месо и супа и второ ми беше въпросът, защото в ДК нали така процедират, а аз като готвя не правя така. Каквото има, такова яде човекът Simple Smile Ако има как и сам да си готви, ще е най-добре, но ще почакам и за това.

Мерси за чиститката за именния ми ден (8.11), чувствайте се духовно почерпени  Party

А и друго щях да пиша. В магазин Jysk в Търново намерих подобна детска броеница като тази, която Данчето беше показала. Голяма е горе-долу 1 педя на 1 педя и струва 4лв.!!! Ако някой иска може да потърси в София дали ги има в този магазин, ако ли не до събота приемам заявки, ако има желаещи да вземам и да мислят варианти как да си я вземат от мен после  Peace

# 424
Влизам съвсем на бързо, че имам изпит и се " опитвам" да уча. Дано всички малки слънчица да оздравяват по-бързо  Hug.  След изпита ставам пак от активните  Wink.

Виолетово Ангелче
, пощата ти е препълнена и не мога да ти пратя ЛС, ще чакам да я поосвободиш малко  Wink

# 425
Сиси, така, както описваш хремата на Кало, много ми прилича на тази на Яна. А при нея е стафилокок. Ние капахме Тобрадекс, после мазахме с Бактробан, а сега капя слаб разтвор на Цитросепт. Положението е доста по-добро, въпреки, че на моменти се чува гъргорене в носа.
А Кало освен, че има колики, случайно повръща ли? Яна беше с такива сериозни болки доста дълго време и особено около час-час и половина след ядене. При нея не беше колики, а рефлукс, който освен с повръщане, бе съпроводен и с качване на киселини от стомаха по хранопровода, което причинява болка и изглежда като колика - има зачервяване, напъване, свиване и т.н. Затова започнахме с антирефлуксно мляко от 2-рия месец. То спря повръщането, но киселините се успокоиха доста по-късно - към 5-6 месец. Тогава ми бяха казала, че ако до 8-9 месец не го израсте, ще правят изследване за пилорна стеноза. Кало гледали ли са го на ехограф за стомаха?

# 426
Олеее, Павлина, ужас.. Кало като беше на 1 мес. лежахме в Пирогов със съмнение за пилорна стеноза. След проведени не знам колко изследвания - кръвни, ехо.. решиха да го подложат и на рентгеново изследване, понеже всички изследвания бяха на границата. Оказа се, че има спазъм на пилора и ГЕР. Хич и не се бях сетила, че това може да са киселини, т.е. от рефлукса  ooooh!. Иначе не повръща. Мнооого рядко, но то е по-скоро връщане. Бях решила, че е израстнал всичко, тъй като спря да повръща. Но хич не се бях замислила, че може да връща киселини човекът. Ами... сега ще видим какво ще каже гастрото. Но мисля да поизчакаме още малко да мине епидемията и тогава ще го водим.

А за пилорната стеноза ... Тя не се ли хваща още докато са съвсем малки бебета? В смисъл възрастен може ли да развие такова чудо? Аз бях останала с впечатлението, че се вижда при бебетата, и че трябва навременна намеса (и то само хирургическа), защото бебето не задържа храна, следователно не наддава и се стига до фатален край. Ще подхвърля на педи за рефлукса да видим тя какво ще каже. А и носен секрет може пак да вземем, да видим тоя стафилокок дали не се е влошил нещо  Thinking. А казваш, че Цитросепт капеш - как го разреждаш и колко капеш?

# 427
Сиси, и аз щях да те питам за рефлукса. Ето линк към една тема, в която писах наскоро, може да ти е от полза : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435352.0

# 428
кисело мляко мисля да дам елена 2%. вкъщи от него взимаме, 2% или 3.6%, като за децата е 2%.

кокосче, благодаря, ще мина през джиск още тези дни  Peace

# 429
Недейте с този рефлукс, че и на мен ми е болна тема  ooooh! От три дни Виктор си повръща обяда и не мога да хвана защо и от какво. Утре ще видим како ще последва и ще мисля варианти от какво може да е и има ли предотвратяване.

Кисело мляко досега е ял ЕлБи, Елена, Бор Чвор и млякото на дядо (демек домашно производство  Mr. Green ). Купешките са 2%, приготвеното, не се знае Wink

Данче, Джиск ли се чете това странно име  hahaha Аз и Юск си мислех, че може да е Simple Smile Затова и на латиница го написах. Тъкмо да докладваш има ли го в Софийския.

# 430
Сиси, на братовчедка ми на сина и установиха глутенова непоносимост и то чак след годинката му, детето е ниско на ръст при майка 1,70 и баща 1,92см. и не наддаваше добре, и беше много неспокойно.

# 431
Данче, Джиск ли се чете това странно име  hahaha Аз и Юск си мислех, че може да е Simple Smile Затова и на латиница го написах. Тъкмо да докладваш има ли го в Софийския.
нямам си идея правилен ли е моя прочит newsm78 Mr. Green

# 432
Ей, кога пак изписахте толкова  Shocked.

Тайс, честита ви годишнина! Да се обичате още дълги години! И честито прохождане на Преслав.

Катериче, тъкмо се чудех онзи ден къде се изгубихте. Браво за хубавите разходки, които сте си направили. Благородно ти завиждам.
И аз бях замислила малко екскурзийка в чужбина, ама не ме огря. Нещо все нямаме време да се организираме. Моя мъж (пък и аз отчасти) е много против да оставяме Никола при бабите с цел хойкане наляво надясно.

Смайлинг, е бива ли такъв коцуз при вас. Тамън пооправите едно и хоп - ново 20. Аман. Айде стига с тия болести.

То и Никола покрай вас се сдоби с хрема, че сакън да не остане по-назад  Mr. Green. Тръгнаха му 2 зъба отгоре и хайде, честито - хрема. Предполагам, че е от зъбите, защото иначе нищо му няма. При предните 2 горни беше същата работа. Аман. Чудя се дали да го водя при педи, че да не пипне пък и нещо друго оттам.  newsm78 На-голямата му драма е, че не може да суче. Оф, като си помисля още колко зъба има да избиват...

Кокосче, относно яденето - ми аз му давам каквото дадат в детската кухня. Хич и не питам, има ли месо или няма, а и то по нищо не мога да разбера. Щом другите деца ядат това, реших, че и Никола трябва да си ги яде. Само, че супата обикновено баща му. Аз самата месо не близвам, а мъжо пък без месо не сяда на масата, така че ние не сме критерии.  Mr. Green
- И аз все още не мога да повярвам, че има бебета, които могат да си заспиват самички  Rolling Eyes За биберона питах не че е проблем да ползва, а в случаи като при Виктор - никога не е ползвал и няма за кога да го уча с такова да заспива. Но явно има и бързозаспиващи, за улеснение на майките си. Кога ли и моето ще се измори, ще си играе и хоп ще заспи само? Когато, тогава, а до това време  - яко друсане, биберонстване на гърдата, и всички знайни и незнайни методи за омаломощване  Mr. Green
Ох, защо ли ли ми е мнооооого познато  ooooh! По едно време даже се мъчех да науча да цока биберон, с тайната адежда, че с него ще се научи да заспива сам. Ноооо той е твърде тъп и упорит.

Данче, ти пък ме разби с твойто успокоение, че всичко си зависи от бебето. Аз все се надявам, че няма да го приспивам и дундуркам до първи клас (че и след това). уж с тази цел още от първия ден спи в друга стая, ама ефекта е никакъв.  

Ей, Пепи, прочела си ми мислите. Тъкмо щях да задам същия въпрос за киселото мляко. За съжаление вече и аз не знам кое мляко е истинско. Знам обаче, че Данон и Верея не са.

Аз пък всичките дрехи ги пера с Тео Бебе. Само цветните с течен препарат за цветно пране. Аз лично от Ариел, Бонукс, Рекс и Персил хващам страхотни сърбежи и обриви понякога, така че си залагам на Тео-то. Вече отдавна не ги пера отделно, но предвид, че на Никола са основно бели или светли, а нашите цветни или черни, та общо взето се получава, че неговите са все отделно.

Ели, какво стана със фотосесията на Александрина? Показаха ли ти снимките?

Мюрвет, ти се позагуби, ама да се поправиш сега.  Laughing Wink

нямам си идея правилен ли е моя прочит newsm78 Mr. Green
И аз все се чудя това. Кой идиот го е измислил това име? Чувала съм всякакви интерпретации на прочита, ама кой е истинския... newsm78

Оф, още нещо щях да пиша, ама  newsm78 не мога да се сетя сега. То, де толкоз акъл  Mr. Green

# 433
  • Варна
Добро утро, момичета!

Малко на патерици, но честита годишнина на Тайс - да се обичате още дългооо, и честито проходило човече!

Аз още не съм давала кисело мляко - нали след годинката трябваше? Или аз нещо се бъркам.

Моя мъж (пък и аз отчасти) е много против да оставяме Никола при бабите с цел хойкане наляво надясно.
В тази връзка да кажа, че Елия не сме я оставяли още никъде, дори за час....и май скоро няма - много малка ми се струва, а и така е свикнала с нас, има такъв железен режим...страх ме е да не го объркаме...

Тук нещо много смръчено днес..май и дъждовете идват насам:(

# 434
Добро утро!

Ягодке, мерси за линка. Само че нещо не се вписваме много по темата, малко по-различно е при нас. Но както и да е, ще се види скоро, надявам се..

Кокосче, много странно това с повръщането. Какво е ял последните дни? Да не би да си му давала нещо ей така между другото, а то да го дразни?  newsm78. А тая играчка дето споменаваш достатъчно сигурна ли е? Т.е. дали не може да се отскубнат топченцата и да бъдат погълнати? Ако мислиш, че е ок - пиши ме в списъка  Peace Само че как ли ще си я взема  newsm78 Laughing

Мюрвет, глутенът при нас няма общо. Проблемите ни почнаха със захранването, тогава не съм му давала глутен. Последните дни пак се гърчи, но нищо не яде освен кърма. Най-много през нея ако минава нещо...  newsm78 Но пък като е ял глутенови храни, не е проявявал някакви по-особени признаци..

Сладурчеста, вие поне си имате зъби, пък ние само със сополи си стоим  Crossing Arms А за киселите млека и аз знам, че Верея и Данон не са такива  Naughty. Така че, общо взето, се взима нещо от другите Wink. Бор Чвор също е хубаво май. Маркели, доколкото знам, също не е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт