Голяма трудност се задава! Януарчето гърнето опознава!

• 23 713
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Бубче, Елия каза да внимаваш с атрибута на мъжО... Joy

# 556
Добро утро!

Ох, разгеле и аз да намеря време да се включа, че напоследък само е едно търчане. Пък и Никола на спира да мрънка по цял ден, ама го отдавам все още на болестта. Та бронхиолита вече май му минава полека. По-добре е като, че ли. Иначе тази болест трудно може да се сбърка - дробовете свиркат и се чуват и с просто ухо. Незнам при другите как е, де. От задуха Никола диша като дърт пушач на 90 години или още по-точно казано като Дарт Вейдър  hahaha. Естествено с инхалациите съм много несериозна, но поне гледам да го извеждам повече на чист въздух и да проветрявам и овлажнявам помещенията непрекъснато. Това определено има ефект.

Смайлинг,  Hug за Кало. Дано по-бързо да му минава.
Хайде всички болнички да се оправяте бързичко.

Кокосче,  hahaha. Изглежда Вики е силно впечатлен.
Никола не си е открил още атрибута, ама предвид шкембето му трудно би могъл да го види.

Бели прави нон-стоп. Вчера го слушам нещо се омълча, а аз мия чинии, той до мен на пода сновеше. По едно време усещам, че нещо са ми мокри краката. Поглеждам го, ами той нашия  решил да си направи детски басейн. Успял да отвори една 10 литрова туба с вода, която явно не е била много стегнато затворена и си я изсипал на земята. И нашия се къпе в 5 см. вода. Ама явно му била студена,  щото го гледам - изправил се и глееееда водата  hahaha, а тя продължава да си тече от бутилката. Питайте ни после с баща му как попивахме около 8 литра вода от пода.
Вчера и аз реших да го възпитавам и да видим, ако не се мъча да го приспивам дали ще заспи някога. Резултатът - ами цял ден не мигна. Спи му се, реве, мрънка, от рева си се разсънва и вече е готов за нови подвизи  ooooh!.  Естествено пак започва да върви след мен и да се катери по краката ми.

Мини, много готина ученичка си имате, пу пу.

Биляна, Радостчо, Мини, малееее, какви са тия вкусотии дето го показвате. Ще взема и аз да направя някой сладкиш. Аз много обичам да готвя, ама после няма кой да го яде за съжаление. Аз веднъж като хапна и ми омръзва, а мъжо и той много малко се прибира или като се прибере набляга на месото и не стига до десерта. Ей сега Никола като порасне, ще има да му готвя вкусотии....

Той пък за проклетия, тия дни е само на кърма и никаква твърда храна не ще да види. Лишото е, че след 2 седмици тръгвам на работа и незнам кой ще го кърми точно. Незнам как ще се разделя с него. Много ми е мъчно още отсега. За щастие няма да ходя целодневно през декември, та дано да свикна.
Много се надявам и Никола изведнйж да започне да дъвче, че вече ми писна с тия пюрета и каши.

Ели, Лено, чакаме снимки от фотосесиите. Аз поне със фотосесии за списания знам, че няма как да се доредим. Той нашия повече от 3 сек. на едно място не стои. Аз по половин час го гоня да го облека, пък камо ли да го накарам да позира.  hahaha

Зари, много хубаво столче сте му взели на Рафа. Да му е честито. И аз ги гледах тези и много ми харесаха. И аз съм в чуденка 9-25 или до 36 кг.  newsm78. Ама верно като се замисля, то този материал едва ли ще издържи много дълго.

Ох, още нещо щях да пиша, ама после като се сетя...

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 09:14 от sladur4esta

# 557
Катериче, страхотни снимки. Ще си отбележа дестинацията  Simple Smile

Сладурче, инхалациите са много важни и много помагат Peace

за атрибута - и спас проявява голям интерес. аз почти не го забелвам, не мога  Rolling Eyes но предпочитам да я нямам тая грижа и да е забелен.

# 558
Добро утро и от нас!

Тази нощ поспахме малко по-добре  Grinning

Оле, колко е кльощава тая Елена от "На Кафе"  ooooh! То са й изскочили кокалите на раменете  Sick

Сладурчеста, много смешно ми стана като прочетох историята за водата  Laughing А на Никола сигурно много интересно му е било!  Laughing А за болестта - Кало преди не свиркаше, сега почна и аз затова го заведох наново де. Също не диша затруднено (е, имаше една нощ дето ми се стори, че му е малко по-трудно, но после пък си беше ок). Сега да видим тоя АБ колко ще помогне. Ха дано..

За пишката да кажа и аз, че не забелвам. Струва ми се противоестествено, пък и ме е страх да не му направя нещо. А и педи нищо не е казала, та си имам легално оправдание  Laughing. Каза само да смъквам докъдето може и да почиствам, без да опъвам, да дърпам и не знам какво още. Та това ме устройва, тъй като пак хигиенизирам, но пък и не опъвам Simple Smile

За кътчетата за игра - на Кало много не му трябва, като се има предвид "подвижността" му  Laughing. Справяше се чудесно в кошарата си за спане, само че от вчера почна да реве само при опита ми да го сложа там. Изтарикатил се и той  Thinking.

Аз май не съм ви го похвалила - от месец почти вече се обръща от корем по гръб  bowuu  Joy И си имаме 2 нови игри - удряме си главите една в друга  Crazy (само един път му го показах и вече си навежда главата и ме гледа дяволито  Laughing) и играем на "къде е Калоян" - завива се през глава и аз се правя на притеснена и учудена и питам къде е Калоян, а той се отвива и се хилим - "ето го Калояааан"  Crazy. Много му е забавно, вариант на дзяк/ку-ку/и т.н., но този път той се крие Simple Smile. Тя Еспа май беше питала преди време, ама я дайте пак някакви идеи за игри, ако сте открили нещо ново.

Пепи, Калоян още не може сам да се набере на мебел и да се изправи. Нещо височините ли не са му удобни, не знам  Rolling Eyes. Иначе пък като ходи обожава да настъпва разните неща по земята. Качва се на памперсите си, на духалката, настъпва де що кабели има.. Ще трябва и аз скоро да обезопася апартамента, ама то с такова кротушче не ми се е налагало досега.

Хайде, че пране имам да прибирам  Tired

# 559

Зари, много хубаво столче сте му взели на Рафа. Да му е честито. И аз ги гледах тези и много ми харесаха. И аз съм в чуденка 9-25 или до 36 кг.  newsm78. Ама верно като се замисля, то този материал едва ли ще издържи много дълго.

Точно това щях да пиша. Марти е на 4 и половина и е 15кг. Не знам кога точно стават на 25 или даже и на 36 кг., но  ми се струва много напред. Ние взехме от 9 до 25 на Макси КОзи и съм доволна. Марти например вече е само със седалка, но това е куц вариант. Не го препоръчвам.
Дари я водихме в неделя на дежурен. Кашля от 2 до 6 през нощта. Вчера и на Масларски я водихме , И двамата казаха ларингит... Thinking каквото и да значи това. Повече навън и тинтири минтири... Laughing
Аз съм на АБ заради синузита. Отвратително било това да имаш синузит... Tired
Болните да оздравяват вече, че до гуша ми дойде... Sunglasses
Искам да е студено да измрат всички гнусни вируси и да карам ски....  Joy хахах, дали ще ме огрее скоро?

# 560
Стефания обзаведохме наскоро с

спечелих го в Ибей на търг за доволните 112 лева, доставката ми легна 20 лева- много добра сделка

в момента е 14,800 кг но вече се шири в новия стол

Преславка наследява от кака си

не са от най-евтините предлагани на пазара, но предпочитам да изгладувам сигурността на децата си и вместо бабите и дядовците да ни пълнят къщата с боклучави играчки, на които ще се обърне точно 2 часа внимание, по-добре да дадат парички, с които да им осигурим нужната сигурност
по този начин отговарям и на по-предна тема- за играчките, не смятам да купувам нищо нито за рождени дни нито за коледни празници, достатъчно е малка Преслава, за да разбира че чак и подаръци да има
като порасте ще има, плюс това не сме ги оставили горките без нищо- дрехи, играчки се купуват по всяко време, не ми е нужен повод
Бързо оздравяване на всички болни и нека повече няма такава серия  Hug

# 561
Искам да е студено да измрат всички гнусни вируси и да карам ски....  Joy хахах, дали ще ме огрее скоро?

Аз никога през живота ми не съм искала повече от сега да е студено! Само попрехапах устни като казаха, че очакват бум на ежегодния грипен вирус през декември и втора вълна свински през януари...  Rolling Eyes Май ще се върна обратно на идеята ми да се преселя на Екватора  Laughing

Нане, ларингит не беше ли на гърлото? Хубаво е, че само разходки са ти препоръчали Wink Аз пък като спрем АБ-то почвам да го тъпча с Цитросепт. Питах си педката и тя ми даде зелена светлина, само беше много скептична по отношение на това дали ще успея да му го дам - то нали ужасно горчи. Мисля да го разреждам с кърма, аз го пия с прясно мляко и абсолютно не се усеща, ще пробвам, пък да видим  Flutter

А за столчетата - верно, че по-добре до 25 кила - май вече са ученици като стигнат тия кг  newsm78 Е, Никола може и по-рано да ги стигне де Wink  Hug Зари, кажи, моля те, как Рафа възприема столчето (предвид преградата отпред) и на теб струва ли ти се достатъчно сигурно - няма колани все пак  newsm78 (тъп въпрос де, ако не ти се струваше, нямаше да го купиш  Laughing, ама хайде убеди ме Wink) Ние май няма скоро да купуваме такова столче - той Кало нали къс върви, та скоро май няма да му умалее столчето  Sunglasses

# 562
Точно с това столче сме и ние за Дари, но за МАрти трябва да взема нещо по-сигурно наистина. Не знам и аз, защо я купихме тази седалка, реших, че е много голям и няма нужда, а не е така. Сега горкия като заспи и се държи за колана на колата , щото няма къде да се опре главата. Добре, че седалката много се сваля и е почти легнал, което оправя ситуацията със спането, но сигурността е нулева.. Rolling Eyes
Сиси, ми да , оказа се че е от гърлото по-скоро.... Ако е било надолу, вече не е там, или пък и преди си е там, но педи така го е определила.... Не знам вече и аз. Но през нощта се скъсва да кашля.
За съжаление някой ми каза, че зимата ще е мека....
Уфф, пак ще редактирам за играчките - Марти така е окупирал покупателната ни способност за израчки, че Дари горката не може да се дореди от него за нищо. Играе милата с нинджи, колички, гормити Rolling Eyes.... така, че е наложително малко да наваксам по празниците. Пък и Марти да свиква, че не е само той на опашката за играчки...

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 10:42 от Naneto

# 563
  • Варна.....

Ние казваме айде най често, баба, тата , да, и от вчера мама  Laughing
Три пъти го прочетох докато го разбера  ooooh!
Виолетке, дааа, аз ходя на йога, така не съм си чувствала тялото от ученическите години. Ама няма да ви навивам много  Heart Eyes
Хаха, какво 36 кг- Алекс сега, на 10 е 28кг. След нова година ще вземам аз столче, след като всички вие сте взели и си кажете наблюденията  Mr. Green
Мини, честита ти ученичка.
Аз не чета, но разказвам приказки /Косе -Босе, с промяна на интонацията върши чудеса за усмиряване при обличане/ Sunglasses
Ларингит по мои спомени беше на гласните струни възпалението- както казва Милен, като ме хване, това било от готините женски болести, щот` не съм можела да говоря  Mr. Green

# 564
здравейте и от нас,
аз имам една леля на повикване и напоследък доста се подмотквам и й оставям Евгени Heart Eyes
преди 2 седмици Дари вдигна Т, но се оправи набързо, впредвид на това, че отказва всякакви лекарства и някой ден ще стигнем до инжекции Confused...от там се разболя и Евгени, а ние в този момент бяхме в Лондон...като се върнахме и аз се поразболях, но за 2 дена се освестих, а от утре вече пускам и Дари на ясла, че изперка в нас....от цялата работа само Евгени я докара до АБ, инхалации и т.н....
от вчера ни карат детска кухня, че с купони за другата кой знае кога ще се сдобием...може би като стане 1-ви клас #2gunfire
мъчат го и зъби и явно е решил както кака си на 1-вия си РД да е с 8 зъба, макар да ги е докарал само до 4-ри за сега...
доста стабилно стои прав, но не ходи още слава Богу Whistling, ама с пълзенето е недостижим Simple Smile

# 565
Катериче, разгледах снимките! Страхотни са! Аз отдавна съм голям фен на Гауди. Какво е Барселона без него?!
Смайлинг, поуспокои ме с изправянето.  Whistling

Тайс, много ми допада аватарът ти!  Laughing

# 566
Таис, навивай ме, навивай ме! И аз се чувствам фантастично и то само след 10 дена пракиткуване. Макар, че това е смес от 15 стила явно за масовата публика.

Катериче, много красиви снимки сте направили! Ще ми кажеш ли, моля те, коя  и къде е сградата от 66-та до към 69 снимка? Явно е някъде близо до парка на Гауди, но съм я пропуснала. И вие на коя от 2-те планини се качихте-много е красиво. Аз май повече на живота с местните се бях отдала и да обикалям костите-и Дорадата и Бравата, та гледам от вашите снимки попропуснала съм и имам яко за наваксване  Grinning Макар, че аз съм една от много малкото, които предпочитат Мадрид.

Киша, и аз след "консултации" на Ян Бибиян се спрях. Онази с прословутия кремвирш я отказах.

Смайлинг, Kiddy са немски и водят в момента класациите на тестовете за сигурност в категориите 9-18 и 9-36, следват ги Рьомер-Бритакс и Рекаро. Мисля, че и Макси-кози в класа за новородени. Не мога да те убеждавам-на мен дълго време ми отне да направя избор. Най-вече от тестовете за сигурност се ръководех, колкото и да ги обвиняват в субективност, също от качеството на материята и от това, доколко комфортна я намирам седалката. Ние даже първо я монтирахме в колата с все бебето, за да преценим. Рафа определено много я харесва за момента, видимо му е комфортно вътре. Ще ти пусна снимка да го видиш. Има 3 позиции за наклон. Идеята на възглавницата е да капсулира бебето в седалката и да не дава Господ да имаме възможност да проверим, да предпазва коремната област от евентуалното впиване и прерязване от колана. Иначе не ебез колан, както изглежда. През възглавницата минава коланът на задната седалка, който опрезделено е по надежден от каквито и да било други колани. Моите впечатления са, че материята е страхотна, играчките на възглавничката са безопасни и много сладки и живо го вълнуват бебето, самата седалка изглежда наистина комфортна, освен че е много красива  Blush Като я поползваме малко, ще споделя други впечатления. Единствено съм угрижена, че каквато съм фурия, трябва да внимавам като вадя бебешока възглавницата винаги да си остава закрепена в колана, за да не я загубя. Нали вече така изгубих едно якенце.
Мацки, мълчите си за рождения ден, ама няма много време! Ако ще го правим, няколко от нас ще трябва да се заемат с организацията и като гледам на къде вървят нещата, явно аз и Доника ще имаме нещо общо Thinking така че, споделете мнения и идеи моля! Ако няма желаещи, пак си кажете, ама азщото в началото се ентусиазирахте Дони като предложи и аз останах с впечатление, че ще го правим.

# 567
#Cussing out днес в яслата десерта е компот от ягоди  Shocked аз ягоди дадох тази пролет на Стефания, на 2 г. и 2 месеца
основното е с един пръст запържена мазнина отгоре  Shocked
много съм възмутена
горките деца около годинка  Sad

# 568
Здравейте  Hug

Отдавна не съм се разписвала тук. Да ви се похвалим и нашия Кристиян беборан засмян тръгна на градина. Първият "учебен" ден мина, горе долу добре. Запозна се с децата в групата, заприказва се и докато си приказва с тях, а и бяха пуснали ТВ: "Disney Channel" и ние се изнизахме, без да ни усети. Следобед като отидохме да го вземем от градината, ни казаха, че добре си е изкарал, следобедния сън, без проблем (много се притеснявахме и ние, както някои от вас, че може да ни звъннат по телефона да си го вземем разплакан). Но слава Богу, всичко е минало добре 1-я ден, само дето се е бутал и закачал с децата, понеже още не ги познава. Когато ги познава добре, си играе с тях, без да ги бута. Малко е палав. Днес едвам стана в 7:30 ч. много му се спеше. Отидохме на градинката и влезна, НП, и тъкмо тръгвам и слизам по стълбите и го чух как се разплака, милия и вика" Искам мама".  smile3518 Охххх стана ми тъжно, чух, че го успокояват: "Мама ще дойде след малко, не плачи." Тръгнах. Досега не се обадили по телефона, значи се е успокоил. Ами така, казват, че 1-та, понякога и 2-рата седмица ще е малко зор, трудно, докато свикнат. После отиват с желание на градина. Дано! smile3503  newsm10
А малката Яна засмяна беборана понякога я мъчат зъбките, сигурно ще излизат други. Яни лази, ходи с паяка, иска да ходи като я държим за ръчичките и много се кефи. Скоро ще я записваме на кухня. Казва само: "да да, айде".   love001

# 569
Доста съм изоставила форума напоследък, хвърлям бегъл поглед и не ми осатва време да се включа.
Само се моля да няма повече болни, а тези, които в момента ги мъчат разни вируси скоро да се отърват от тях   (и родители и деца!) Hug
Зари, аз съм "ЗА" рождения ден, единственото условие е Петя да се е възстановила и да е здрава! Нямам особени претнции кога и къде ще е! Поставила съм си задача след операцията на Петя да започна да шофирам, в началото сама, а след това с нея, защото напоследък се чувствам много безпомощна...колата пред блока, книжката в чекмеджето, а аз не мога да мръдна от Дървеница  #Cussing out
Ето и малко снимки, за да не забравите Петя (специално за Сами  Heart Eyes):

Общи условия

Активация на акаунт