Свекървата

• 7 957
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
 Simple Smileблагодаря Lucky  bouquet

# 46
  • София
А пък аз те разбирам. Е, нямам свекърва и майка ми се съобразява като кажа "НЕ".

Всичко купихме двамата с мъжа ми, редно беше и той да избира за детето си - или поне да одобри моя избор.

Ами избирането на дрешките е една от радостите на бременността. Докато перях, гладех и подреждах се настройвах за срещата с пиленцето. Даже виках мъжа ми да помага, да се настройва и той.
От родителите ми поисках само столче за колата, понеже знаех, че треперят да купят нещо.  

Опитах се да поговоря с нея,но тя е на мнвение,че никой друг освен нея незнае какво трябва да се купи и как трябва да се гледа бебето,камо ли пък аз.Аз разбирам ,че се радва за бебето,но защо мисли ,че е по-щастлива от мен и съпругът ми.Държи се с нас като с малоумни,само дето не го каза с тия думи.А ако не облека бебето с тия дрехи ще реве и ще се сърди много,а аз не искам да я разтройвам аз.
Бамби, твоята свекърва ще се съобрази ли с твоите разбирания за хранене, обличане и т-н? И защо се притесняваш, че тя ще се разстройва, за теб кой се притеснява, че се разстройваш?  

Не одобрявам навлизането в личното пространство, независимо от дълбочината на добрите чувства. Как може свекървата да омаловажава личността на снаха си и правото й да се учи и да си гледа детето?? Аз бих побесняла пет пъти повече само на намека, че не съм способна.

За да се справиш обаче, имаш нужда от подкрепата на съпруга си.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 19:00 от SoulMate

# 47

Едва ли ще се съобрази с нещо което аз мисля и правя.....Та тя и 99% от сватбата ми избра,само роклята,халките и тортата си бяха мой избор...
А подкрепата на мъжа ми ше  я имам винаги.

# 48
bambi_mouse   да ти кажа чесно прекалено много внимание и обръщаш на твойта свекърва  ooooh!
Съгласявай се с нея да ти е мирна главата пък си прави каквото ти си знаеш и от едното ухо влезнало от другото излезнало.-----думи на мъжо след поредната ми истерия по повод  мойто свеки   Laughing
И внимавай ако сега толкова много се меси след като бебчо се роди ще стане още по-страшно за съжаление  Naughty

# 49
Аз пък я разбирам, защото и с мене се опитаха така да постъпят, опитаха се да ми се налагат в избора на дрешки и цветове и за почти всичко друго, като че ли аз не съм бременна, ами съм невменяема.
 Не подценявайте факта, че има хора, които са като валяци - мачкат наред!
bambi_mouse ще имаш много проблеми със свекърва си, много властна жена е. Не само, че сега ти отнема правото ти да решиш какви дрешки искаш за детето, ами дори не си е и направила труда да те попита ти какво би харесала. Добре, решила да пазарува, ок, няма нищо лошо, това си е помощ, ама защо през твоята глава. Защо не те е питала ти какви дрешки харесваш, защо не разгледахте заедно някой сайт да и покажеш какво долу-горе ти харесваш. Така можеше да купи нещо, което на теб ти допада, и нещо по нейн си вкус. Така и двете щяхте да сте доволни - ти, че се е съобразила с теб, тя, че е купила нещо по нейн си вкус. И за да не си и в тежест, можеше да и дадеш паричките за дрешките, избрани от теб. Апък какъв скандал ще се заформи, ако не обличаш дрешките на бебето, които тя е купила, майко мила не ми се мисли. Бъди сигурна, че ще ти се налага после и за гледането на бебето:" Защото ти не си гледала бебе". Опитай се да отстояваш себе си!
Единственото, за което не те разбирам е защо все още не си е купила сама най-необходимото, дето се вика за първа ръка!!!  newsm78 .

# 50
Не бях пращала детето при свеки от пролетта да я гледа и събота и неделя беше там за следобедите, е откачих като се върна. Такива й ги беше наговорила... то н бяха нареждания да кажела на мама вече да й обува чорапогащник, че идвало зима. Искала да й облича някакво старо яке от другия й внук, защото , това скоето аз съм я пратила било много тънко... Добре, че малката е инат и не би й позволила да й наложи подобно нещо. А и не спира да й говори , че мама не знаела това, не можела онова, а тя пък всичко знаела и можела. Представяте ли си, била спорила с детео, че мама не можела да плува. тя казала- не, мам може, аз видях на морето, че мама може да плува. А тяказала- напротив, майкати не може, само тате може. И детео заплакало. Разказа ми го буквално и аз се вбесих. Спретнах скандал на синай и той й се обадил да я пита какъв й е проблема, а тя отговорила, ама то защо детео спори като незнае, казала, 4е аз някога съм й била споменавала, че не мога да плувам. Явно за нея всички неща които не умея да правя са много от значение и за това ги помни.  ooooh!

# 51
Готина темичка!

Bambi_mouse, какъв е тоя ник? Я го смени с някой по-боен!

Хубавото е, че една жена като стане майка, й идват и сили, и мъдрост, и способност да даде отпор. Ще станеш като тигрица- само не давай на депресията да те сдуха на третия ден! Изведнъж ще се окажеш не само с отговорност да взимаш решения, но и с почти свръхестествена способност да решаваш правилното нещо.

Майчински инстинкт се вика.

Използвай този дар на природата, за да си маркираш територията срещу свекървата, която наистина звучи като властна жена. Да бяха само дрешките- има 1000 спорни решения по отглеждането на детето и то само в първите 6 месеца.

Дрешките в първите месеци са консуматив, не се връзвай много. Като прелее памперсът, всякакви дрешки подръка ще са от полза. След месец ще са отеснели.

Виж в Бременност и Майчинство темите какво е полезно и какво ненужно за бебето. Някои дрешки са нефункционални.

# 52
бамби дай го по-спокойно, разбирам те много добре, но гнева ти те подтиква май към малко детински изказвания. на мен поне така ми звучи това с мразенето, като сърдито дете, което тропа гневно с крак, реве и се тръшка и "мрази". казвам го с най-добри чувства.  Peace няма смисъл от толкова силни емоции - харесва ли ти или не, тази жена е част от живота ви. според мен, съдейки по начина по който се изказваш, не си успяла все още да спечелиш уважението й като една зряла жена, която може сама да взима решения и да се грижи за семейството си. затова и тя толкова много ти се меси. явно е по-властна и взима нещата прекалено в свои ръце, но най-вероятно е така, защото й го позволяваш и защото още ви възприема като деца с мъжа ти.

аз как си реших проблема с моята свекърва - не съм суеверна, но не ми се пазарува сега, чаках да разбера какъв пол е, а и смятам, че е още рано. но тя се засили да пазарува и разбира се донесе вкъщи пълни боклуци. първоначално ми кипна като на тебе, но след това като я погледнах как е грейнала и не спира да бърбори от щастие и ми стана виновно. в крайна сметка го прави с огромна любов, не за да ме дразни. та седнахме и аз много кротично, но твърдо я помолих да изчакаме с пазаруването, защото ми се иска аз да избера повечето важни неща за бебока и й обещах, че заедно ще излезем под ръчичка и заедно ще купуваме каквото си искаме, като ми дойде музата обаче. също така й дадох насоки как си представям дрешките на бебето, какви цветове харесвам и т.н., за да знае като купува ако не сме заедно и да се съобразява с тези неща. и историята приключи много мирно и щастливо и въпреки разочарованието й, тя се съгласи да уважи желанието ми. и да ти кажа вече с нетърпение чакам да си вземе почивен ден и двечките да се отдадем на пазар, сигурна съм че ще бъде много приятно.
т.е. со кротце, со благо не е лош метод  Wink да, и с моята ще имаме много драми след раждането на детето, отсега знам и какви ще са, но съм си извоювала вече нейното уважение и дори и малко страх и знам че с твърдост и постояноство от моя страна ще се справим все някак.
бъди твърда и постоянна пред нея за решенията си и това, което искаш, но все пак подхождай доколкото е възможно деликатно и с разбиране, явно е щастлива баба и ще ти бъде от помощ и от полза да запазите добри взаимоотношения.
пожелавам ти успех и много търпение, както и здраво бебче на финала   bouquet   bouquet

# 53
Съвсем нормално е да се дразниш.Но се дразниш не на когото трябва.Дразни се на себе си.Оставяш жената да ти се налага и после се оплакваш....ми не става така.Като се роди бебето ще трябва да се справяш с още по-големи проблеми:захранването,кърменето,обличането,разходките.....Най-любими са ми осоляване на бебето и мазане със свинска мас.Ще мажеш ли детето си с тая гадост,само щото свеки така е поискала? Laughing

# 54
Мразя я тая жена.Не искам да я виждам до края на живота си.Бременна съм,от днес в 9-тия месец и не съм пазарувала за бебка още нищо,малко съм суеверна,а тя купува като луда,нещата ,които и харесват на нея....... и  каде е удоволствието сама да купя за моето бебенце.....?И аз искам да разглеждам магазините и да избирам дрешки и като и кажа това тя ми казва ,че ме чака да раждам жсеки един ден и няма време ,трябва всичко да е готово за бебето поне месец и половина по-рано,а освен това ако трябва аз да пазарувам....голо ще стои бебето,та аз и майка ми нямаме никаква идея какво трябва за едно бебе ... #Cussing out а моята мама е отгледала 2 деца без да е била там моята свекърва,как е станало това незнам????? МРАЗЯ Я ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА ЖЕНА.
Лелеее,тая свеки много нагла бе!Виж я ти!Да купува дрешки на бебето ooooh!Ама ти сигурно щеше да я мразиш и ако не го беше направила де,поради обратната причина. LaughingОпазил ме Господ от такава снаха като теб ooooh!.

# 55
Защо никой не чете, а само пишете? Цитирате първия пост и пишете ли пишете. Темата си има развитие, момичето е било афектирано, сега е по-спокойно. Какви са тия глупости, да била бойна и незнам какво си. Предварително я настройвате да е негативна към свекърва си. Коя от вас я познава ( свекървата), че сте толкова наясно с какво ще трябва да се "бори"? Много е тъпо да пишеш без да четеш и да не даваш адекватни съвети, а изцяло изхождайки от лични преживявания.
мисля, че си взела правилното решение, отиди разгледай покупките и кажи на свекърва си " ако искаш да купиш нещо, ще се радвам много, но искам да излезем заедно, аз да го избера" или нещо в този смисъл. И наистина, излишно е всичко това, радвай се че жената иска да помогне, има свекърви едни ритънки не купуват на внучетата си. Жената се вълнува явно и я е обхванала еуфория.

# 56
Всичко са хормони...
като се роди бебето ще са хормоните на щастието, просто трябва малко търпение.

# 57
И ти и свекърва ти сте от майка раждани!
И да си била ядосана,такива обиди по адрес на жената,не ти приляга да пишеш,а ние да ги четем.Ще узрееш,но внимавай до тогава да не  навлечеш омразата върху себе си.

# 58
Мразя я тая жена....МРАЗЯ Я ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА ЖЕНА.
Уууу, как можа тая отвратителна жена да роди мъж, който на теб дете да ти направи!? Ми ако бебето прилича на баба си? Thinking

Защо никой не чете, а само пишете? Цитирате първия пост и пишете ли пишете. Темата си има развитие, момичето е било афектирано, сега е по-спокойно.
Щото тия теми от начало до край и всичките една по една и взети заедно са еднакви! Няма смисъл да се чете цялата... Като темите за изневерите. Няма пет вида...

# 59
Изобщо не съм съгласна. На теб никога ли не ти се е случвало да бъдеш ядосана и в момент на яд, да не можеш да контролираш емоциите си. Изляла е гнева си и след това започва да разсъждава по-трезво. Мен пък ме дразни това, защо изобщо се пише в тема, ако не те интересува какво се случва. Пуска се тема, навъртат се 3-4 страници, темата вече е взела друг развой и в един момент започват цитати от първия пост(предполагам че цитиращите се тревожат да не би някой да е пропуснал първия пост, услуга правят на читателите един вид) и неадекватни отговори. Ми като не ви интересува дадена тема, защо пишете в нея бе?

Общи условия

Активация на акаунт