Свекървата

• 7 973
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
Към авторката, аз ти завиждам, знаеш ли колко щях да бъда благодарна ако някой беше напазарувал поне за едното внуче. А ти не се притеснявай толкова, ходи си по магазините, гледай си и си купувай това, което смяташ за нужно ... и без това първите няколко месеца дрехите бързо умаляват, така че ще са ти добре дошли повече дрешки ... Успех в раждането и се повече се усмихвай, по-малко обръщай внимание на приказки и мнения на този или онзи.

# 31
Слънчице,може би си права,може и хормони да са,но тя би трябвало да го знае,а не да доизнервя обстановката.Аз не и све сърдя,че се грижи за бебка,и че се радва,дразни ме това,че ми отнема на мен удоволствието да се погрижа за някои неща.

# 32
Колко исках някой да напазарува вместо мен!Но винаги за всичко сме се справяли сами.Дори нещата за бебето да не ти допадат,не разваляй желанието на жената да ти помогне!След първоначалната еуфория нещата ще си дойдат на място.
Това,че предварително се купува за бебе е наше поверие.Американците правят купона за майката и бебето преди събитието,с цел да разнообразят бременната,да поднесът своите подаръци,с което да подпомогнат родителите и едва след това ,да се докупят нужни неща.При нас е точно обратното - погача се прави до 40 ден,майката вече има от най-близките подаръци за бебето ,а за умората.....Но,разни нации,разни порядки!

# 33
Наистина ли досега не си ходила по магазините Shocked Щом не искаш да купуваш предварително, не купувай, но да не разглеждаш!? Сама се лишаваш от тази радост, а после се сърдиш на бабата. Тя може и да се е поувлякла, но като те гледа как нищо не правиш, явно се притеснява жената. Та ти наистина можеш да родиш всеки момент. И тогава!? Пак другите хукват по магазините.

Моят съвет е вместо да се дразниш и ядосваш, поразгледай какво е купила, набележи какво още ти трябва и отиди си го купи. Щом е купила най-необходимото, ти пък ще можеш да се поглезиш и да си купиш неща, за които иначе парите може и да не ти стигнат... Така и двете ще сте доволни. А купеното от свекървата все ще влезе в употреба. Като се заслюняви, оповръща и изпоцапа бебето, дори ще почнеш да им се радваш.

Не разбирам съветите да се изхвърлят или ползват за парцали нови дрешки, само защото са купени от свекървата.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 15:04 от птица

# 34
  • София
Леле! После сигурно ще има тема как тя иска да се грижи за бебето като за свое дете и как няма да й позволиш да го види  Crazy Crazy Crazy
Не знам от хормоните ли е. Моите не са ме правили такава, а ситуацията, в която бях беше доста по-сложна...  Wink

# 35
  • Стара Загора
Леле , колко си неблагодарна.И как става това -мразя свекървата ,но обичам синът  `и . ?

# 36
Леле! После сигурно ще има тема как тя иска да се грижи за бебето като за свое дете и как няма да й позволиш да го види  Crazy Crazy Crazy
Не знам от хормоните ли е. Моите не са ме правили такава, а ситуацията, в която бях беше доста по-сложна...  Wink

никога няма да я изгоня от бебето,то ще е и нейно внуче все пак,не ме изкарвайте някаква вещица моля ви,казах,че все пак оценявам това че иска да помогне и разбирам ,че и тя се вълнува.

# 37
  • София
Леле! После сигурно ще има тема как тя иска да се грижи за бебето като за свое дете и как няма да й позволиш да го види  Crazy Crazy Crazy
Не знам от хормоните ли е. Моите не са ме правили такава, а ситуацията, в която бях беше доста по-сложна...  Wink

никога няма да я изгоня от бебето,то ще е и нейно внуче все пак,не ме изкарвайте някаква вещица моля ви,казах,че все пак оценявам това че иска да помогне и разбирам ,че и тя се вълнува.

Уфф, радвам се, че вече не си на това мнение  Crazy
Мразя я тая жена.Не искам да я виждам до края на живота си.

... МРАЗЯ Я ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА ЖЕНА.

# 38
Съжалявам,че ви занимавам с моите проблеми(ако наистина са проблеми това),стана ми по-добре като споделих с вас.Мисля довечера да ида до Свеки да видя какво е купила и да си преценя аз какво да купувам без да я слушам обаче  според нея какво ми трябва.И евентуално да се опитам пак да поговоря с нея.Всъщност не я мразя,заради нея имам наи-прекрасния мъж на света,но се радвам,че не прилича на нея.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 14:17 от bambi_mouse

# 39
  • София
Съжалявам,че ви занимавам с моите проблеми(ако наистина са проблеми това),стана ми по-добре като споделих с вас.Мисля довечера да ида до Свеки да видя какво е купила и да си преценя аз какво да купувам без да я слушам обаче  според нея какво ми трябва.И евентуално да се опитам пак да поговоря с нея.Всъщност не я мразя,заради нея имам наи-прекрасния мъж на света.

Виж сега, предполагам, че ще ти е трудно, обаче наистина се опитай да се вслушваш в това, което ти казва сега и занапред. Това не значи непременно да приемаш. Но слушай. Знаеш ли аз колко полезни неща съм научила от майка ми и свекърва ми за детето. Имай предвид, че майка ми е на 56, а свекърва ми на 76. Не приемам настройването срещу нещата, които бабите казват. Аз слушах и каквото ми допадаше правех. Искам да ти кажа, че в 99% майка ми е била права за много неща, независимо от моята реакция на момента в стил "Аз си знам..."  Crazy Но пък в същото време нито една от двете не е налагала съветите си. Казвали са, понякога са повтаряли, но аз съм била настроена положително. Майка ми е жената, която ме е съветвала от самото начало и е била права за много неща. Свекърва ми по някои причини се включи доста по-късно. И към нейните идеи съм подхождала положително.

# 40
bambi_mouse,чакате едно прекрасно събитие. не си струва да си тровиш нервите за такива дреболии.ако наистина те дразни свеки с това пазаруване,отиди до тях ,както си го замислила,разгледай покупките.благодари й най-учтиво и й кажи,че е направила достатъчно,даже предостатъчно,за което си й много благодарна.но от тук нататък искаш ти да си поемеш нещата и да усетиш радостта от предстоящата поява на бебока. че ще ти достави удоволствие да си до купуваш сама останалото.и ,че когато срещнеш трудност в нещо ,ще потърсиш помощ от нея. това е начин хем да се измъкнеш деликатно,хем да й кажеш ,че не искаш повече да ти пазарува.

# 41
Едно такова отношение ще ти спести много проблеми за бъдеще.  Не търси лошото във всяко нейно действие, а доброто.

# 42
Мразя я тая жена.Не искам да я виждам до края на живота си.Бременна съм,от днес в 9-тия месец и не съм пазарувала за бебка още нищо,малко съм суеверна,а тя купува като луда,нещата ,които и харесват на нея....... и  каде е удоволствието сама да купя за моето бебенце.....?И аз искам да разглеждам магазините и да избирам дрешки и като и кажа това тя ми казва ,че ме чака да раждам жсеки един ден и няма време ,трябва всичко да е готово за бебето поне месец и половина по-рано,а освен това ако трябва аз да пазарувам....голо ще стои бебето,та аз и майка ми нямаме никаква идея какво трябва за едно бебе ... #Cussing out а моята мама е отгледала 2 деца без да е била там моята свекърва,как е станало това незнам????? МРАЗЯ Я ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА ЖЕНА.

По-спокойно бе Жена! Откъде тази злоба? Я си гледай кефа!!!
Аз като страничен наблюдател нищо лошо не виждам в жената. Ти тепърва като родиш ли ще хукнеш да пазаруваш ??????
Лично аз не те виждам, как ще пазаруваш след раждането Laughing

Ние 3 месеца преди раждането бяхме обзавели цяката детска стая и шкафовете бяха пълни с дрешки  Laughing

# 43
В ДИС вече обичаме и уважаваме свекървите smile3521

Здравия разум все пак надделя    newsm20

# 44
Виж това СУЕВЕРИЕ до къде те докара Mr. Green ако не беше суеверна, досега да си беше напазарувала каквото на теб ти харесва и ако свекито спомене, че ще купува нещо само да й казваш: Ооо, но ние това вече го купихме Simple Smile))
Но пусто суеверие Shocked

Айде сега тичкай с големия корем по магазините и се ядосвай за глупости.
ПС. Никой не може да ти каже с какво да обличаш бебето, ако не ти харесват нещата на свекървата не ги ползвай. Винаги можеш да излезеш от положение. А и както ти казаха почти всички тук, не чакай до след раждането. Да не се окаже, че мъжа ти трябва да пазарува. Тогава пак си губиш удоволствието.

Леко и успешно раждане ти желая. Много късмет и сладко бебче.
И си избирай битките Laughing

Общи условия

Активация на акаунт