Свекървата

• 7 957
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
Малко силно се изказваш за жената ми се струва Thinking Какво толкова...радва се че ще става баба, както и твоята майка също. Защо в место да се настройваш лошо към жената не се  наслаждаваш на бременността си и на хубавите моменти, които ти предстоят.

# 16
bambi_mouse ама ти си на 27 аз си мислех че си на 20-22   ooooh!
Вече си голямо момиче, а пък с една свекърва да не можеш да се справиш.
Лошото според мен е че не е уважила мнението ти че докато не се роди бебчо дрехи не се купуват.
  Naughty
Което разбира се е суеверие, ама заради него моите деца като се родиха имаха купени само по 5 памперса.
После свеки и майка ми накупиха всичко, изпраха го и за два дена беше готово   Hug
Аз не успях да купя предварително нищо за моите деца, но затова като се родиха   Party си наваксах.

# 17
Опитах се да поговоря с нея,но тя е на мнвение,че никой друг освен нея незнае какво трябва да се купи и как трябва да се гледа бебето,камо ли пък аз.Аз разбирам ,че се радва за бебето,но защо мисли ,че е по-щастлива от мен и съпругът ми.Държи се с нас като с малоумни,само дето не го каза с тия думи.А ако не облека бебето с тия дрехи ще реве и ще се сърди много,а аз не искам да я разтройвам аз.
Това ми прилича малко на сърби-боли-драго ми е Whistling.

# 18
Нищо лошо неправи жената.пазарува. нека щом има желание. Ти пък си купи това,което искаш.От много глава не боли.Изнервена си заради края на бременността ти и казваш силни думи.

# 19
Ами честно казано не виждам какво е направила толкова жената, че чак да не искаш да я виждаш.
Това, че ти си суеверна си е твой проблем, не на някой друг.
А и какво ти пречи да излезеш и да купиш това, което искаш ти.
В крайна сметка си имала 9месеца да прецениш какво искаш, какво ти харесва и да проучиш от какво има нужда едно бебе.
И е права жената, че може всеки момент да родиш....
Аз родих в 7ми месец и добре че бях купила и направила всичко предварително....защото повярвай ми като се роди бебето не ти е точно до пазаруване и обикаляне на магазини. А да разчиташ на някой друг да ти свърши твоята работа...е малко безотговорно и несериозно.
Така че вместо да мърмориш какво правела жената....вземи и ти направи същото.

# 20
Мнението ми е, че сега наистина драматизираш излишно Stop
Всички майки мислят, че те най-добре знаят как се гледа бебе- всички свкърви, тъщи, и да, и ти  след като родиш ще започнеш да мислиш, че знаеш най-много, докато някой ден някоя млада снахичка не ти отвори очите, че нищо не знаеш...

Казвам го с най-добри чувства. Ще видиш че когато ти се нормализират хормоните, няма да я мразиш толкова Mr. Green

# 21
Аз пък не разбирам какво толкова голямо "пазаруване" има покрай бебетата  newsm78 Поредната изкуствено насадена истерия.
Необходимите неща могат да се купят точно за един час. А целият девети месец е предостатъчно време Бамби сама да си купи каквото си хареса.
С първото ми дете ползвах няколко комплекта дрешки, коритото за къпане и хавлиите, както и памперсите. И толкова. Дори шишетата не ми трябваха, защото го кърмех. Така че ми се струва меко казано глупаво да се казва колко е закъсняла, при условие че още на излизане от болницата може да влезе в аптеката, и да вземе всичко необходимо...
На мен пък ми е странно да се взимат купища дрехи, стерилизатори, нагреватели.. и всякакъв род глупости, които така и не влизат в употреба поне няколко месеца НО сякаш задължително трябва да се купят преди раждането.. дрън дрън

# 22
Оценявам всичко което прави,но не дава и дума да и се каже.Да аз също смятам да се разходя по магазините,но днес влизам в 9-ти месец.....

# 23
Жената се радва,особенно ако е първо внуче.Не намирам нищо лошо в това да купи нещо за бебето.Аз когато раждах,майка ми и свеки се вълнуваха повече и от мен.Те искаха да накупят всичко за бебето.В различни дни и с едната и с другата излезнахме по магазините и купихме всичко от дрешките до кошарата и количката.Бях мн.доволна защото това си е помощ.А днес и едната и другата ако искат да вземат нещо на малкия или излизаме заедно,за да купим това което ми харесва на мен.Или ми дават пари и пак купуват това,което аз харесвам.

# 24
Тази тема е доста емблематична за отношенията снаха - свекърва.  Мразя я, не искам да я виждам, защото видите ли, купувала неща за бебето.

# 25
Оценявам всичко което прави,но не дава и дума да и се каже.Да аз също смятам да се разходя по магазините,но днес влизам в 9-ти месец.....

Ами остави я да прави каквото си иска, после като се роди бебето ти ще правиш каквото искаш и толкова.
И какво общо има влизането ти в 9ти месец с ходенето по магазините, нещо не разбрах?

# 26
Знам,че не го прави само зада ме дразни,но не ме попита дори за цвета,а за всички панделки да не говорим.......а да отидем заедно няма смисал,тя ще купи не това което ми харесва на мен... Иначе да малко са силни думите"мразя я" но много се бях ядосала

# 27

Не мога да разбера, защо трябва да мразиш жената...при положение, че тя явно мисли за детето ти, тъй като му купува дрешки и там каквото още, а ти самата, както казваш...днес влизаш в 9-ч месец и не си купила нищо...
Няма лшо да си суеверна...разбирам да си в 2-я или 3-я месец и да кажеш "няма да купувам нищо още, защото не се знае какво може да стане"....обаче ти си в 9-я....и това, което е казала жената, че може всеки момент да родиш...е така, а ти както казваш...не си се подготвила въобще за този момент....
Е това за мен не е нормално.. newsm78

# 28
Преди да родя пазарувах с удоволствие за бебчето си,сега също.Представям си как ще изглежда в дрешката,колко ще е сладък,радвам се и се изпълвам с добро настроение.Свекърва ми също,майка ми и тя.
Не разваляй удоволствието на свекърва ти.Тя също кипи от емоции.Радва се,вълнува се,не по-малко от колкото ти и мъжа ти.

# 29
Виж сега, това при тебе повече на хормони ми прилича, явно вече си доста напрегната от предстоящото събитие.
Парите са на свекърва ти, ако иска и самолет може да му купи, това си е неин проблем. Като ти ги подари приемаш, казваш благодаря и ако прецениш ги слагаш на детето, ако ли не ги прибираш и подаряваш на друго дете.
Няма драма, а суеверието е голяма глупост, ти самата го знаеш, но се плашиш.
Аз такава драма бях спретнала на майка ми за това че и тя и свеки купили стол за кола, сега като се сетя ми е смешно, ама тогава беше въпрос на живот и смърт  Crazy
Фокусирай се върху наистина важните неща, това не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт