Свекървата

• 7 963
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Оф, Пълнолуние ...

# 61
Ох, отегчих ли те, извинявай. И аз тъй бях отегчена като четох последната страница само с едно и също, цитат-сарказъм, цитат-сарказъм. Да помисли човек, че тук се отчитат мнения. Нищо, цитирайте си, пишете си, просто няма да отварям, мдааа пък аз си помислих, че може да вразумим момичето, като стари кримки с дърти свекърви, ма нейсе, ще цитираме.

# 62
Ясно е, авторката е суеверна, не иска нищо предварително да купува. Нейно право е.
Обаче аз разбирам свекървата. Защото с майка ми минахме през това, когато снаха ми влезе да ражда. Нищичко не бяха купили за детето, брат ми също има вина. Нещо повече, нищичко не бяха избрали. Поне да са обиколили магазините, тя да си е набелязала откъде иска да се купят нещата. Ни легло, ни количка, ни дрешки. Ами не ме питайте как се обикаля и избира. Че после и коментари колко лошо е всичко, което сме взели. А пък как се перат и съхнат неща в началото на зимата. Спомням си този период с не много добри чувства. И да ви кажа и майка ми сигурно щеше да отиде и да напазарува всичко много преди раждането. Но аз я спрях, да не се бърка на снаха ми и брат ми, защото, нали, големи хора са, нека сами се справят, да не им се отнема радостта, удоволствието, емоцията. Ми после съжалих. Защото не беше никак лесно и се създаде голямо напрежение.
Е, при авторката може би не е точно така. Но нека се опита да погледне и с очите на другата жена. Пък дори и на мъжа си. И той ще трябва да обикаля и да купува.
Наистина е добре поне някои основни неща да са готови преди да се роди детето.
Пожелавам ти леко раждане и много позитивизъм. Хубавите емоции са толкова по-малко от другите. Та не ги пренебрегвай. Още повече - очаква те нещо толкова хубаво! Възползвай се от желанието на свекърва ти нещо да направи за теб. Има желание жената все пак.

# 63

Не разбирам съветите да се изхвърлят или ползват за парцали нови дрешки, само защото са купени от свекървата.

А би ли споделила къде видя такъв съвет  Wink

Защото леееко ми напомня на нещо, казано от мен, но с доста променен смисъл - малко като дявол евангелие си го прочела, ако е това. Казах, че това се случва с нещата, които не ми харесват - независимо от кого са подарени.
Или пък, като видим тема за свекървите, сакън да не излезем злобни и заядливи, трябва да се надпреварваме да казваме, как ползваме до един всички подаръци, подарени от нея - независимо харесват ли ни или не  Confused ми, чак такъв страх и нямам, простете тази "наглост"  Sunglasses

# 64
Възможно е също така свекървата да няма финансовата възможност да купи всичко необходимо за бебето наведнъж,и затова е започнала по-рано.

# 65
  • София
Възможно е също така свекървата да няма финансовата възможност да купи всичко необходимо за бебето наведнъж,и затова е започнала по-рано.
Ами да беше го обсъдила с бъдещата майка!

# 66
Момиче,радвай се,че купува.Моята един чорап,не е купила,пък ходи се хвали,че тя е изгледала детето,дори не го е виждала.Хващаш се за глупости.Сама си търсиш проблеми.Ще ти трябват нервичките,вярвай ми.

# 67
Свекървата е чужда жена. Има 2 варианта - да се надъхваш колко е лоша или да се опиташ да живееш нормално с нея. Ясно е, че тя винаги е виновна - и когато купува и когато не купува.

# 68
младост, глупост и ненужни драми.

Peace

# 69
Няма ни я авторката. Дали е отишла да пазарува или да ражда Grinning

Успех и за двете Peace

# 70
............. ми, чак такъв страх и нямам, простете тази "наглост"  Sunglasses

И подаръците от майка си и други твои близки ли изхвърляш така лесно, новички, щото ако е така, е знам какво да кажа. Или само от свекървата? Аз не мога да изхвърля така подарък, не от страх   Joy, а от елементарно уважение към човека.

# 71
Не бе, от добрите снахи съм, дето независимо какъв боклук им подарят, моментално го обличат на детето - тъй де, детето си е дете, ноо, уважението към свекървата е на първо място  Wink
Дори и първото одеялце на мъжа ми да ми даде, колкото и да ми мирише на нафталин и да ми е кофти, веднага ще го постеля. Само мир да е  Hug

# 72
Не, неее аз питах за майка ти и за другите ТВОИ близки, не дали си добра снаха. Не се ли изразих правилно? А отношението ти към свекърва ти, ми е ясно вече. Може да имаш основание, може и да нямаш, там не знам, само че свекървата не е лоша по презумпция, макар повечето нови снахи да смятат така.
Пък в отношение като твоето, ясно е че всичко подарено от отвратителната, дърта и заядлива свекърва е боклук.

# 73
А пък аз съм останала с впечатлението, че в прословутите теми за свекървите средно положение няма - или сме на вълна "Мразя я тая мръсница", или "Свекърва ми е супер, обичам я дори повече от собствената ми майка"  Wink

А моето отношение не е в нито едната от двете крайности - затова казах, че НЕ обличам на детето нещата, които не ми харесват, независимо от кого са подарени. Но, явно предвид това, с което започнах - отново си останах неразбрана. Затова и спрях да отговарям сериозно.

Относно отношението ми към нея, не зная какво ти стана ясно - отношението ми е.. съвсем нормално. В крайна сметка аз съм омъжена за сина и, не за нея, затова не смятам за нужно толкова подробно да си изясняваме чувствата  Wink Тя ми е роднина, като всяка друга, което не смятам че ме задължава да я мразя/харесвам безумно/и т.н. Изобщо, не схващам какво толкова има да му бистрим на "отношението" към свекървата. Темата е била актуална едно време, когато снахата задължително е живеела в дома на мъжа, с родителите му.. сега, при условие че ние сме съвсем отделно и независимо семейство, не схващам каква драма се очаква да има между нас  newsm78

# 74
Не бистря твоите отношения с нея, просто ми стана ясно какво е то, от постовете ти, това е. А всичко дойде от там, че ти наблегна на това, колко не те е страх от нея и т.н. Темите във форума са пуснати от определени потребители и не са показателни за масата.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 18:30 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт