Свекървата

• 7 959
  • 92
  •   1
Отговори
Мразя я тая жена.Не искам да я виждам до края на живота си.Бременна съм,от днес в 9-тия месец и не съм пазарувала за бебка още нищо,малко съм суеверна,а тя купува като луда,нещата ,които и харесват на нея....... и  каде е удоволствието сама да купя за моето бебенце.....?И аз искам да разглеждам магазините и да избирам дрешки и като и кажа това тя ми казва ,че ме чака да раждам жсеки един ден и няма време ,трябва всичко да е готово за бебето поне месец и половина по-рано,а освен това ако трябва аз да пазарувам....голо ще стои бебето,та аз и майка ми нямаме никаква идея какво трябва за едно бебе ... #Cussing out а моята мама е отгледала 2 деца без да е била там моята свекърва,как е станало това незнам????? МРАЗЯ Я ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА ЖЕНА.

# 1
Добре, де. Ама как си представяш да нямаш нищо купено за бебето и да хукнеш да пазаруваш след раждането?
Не знам дали е добра свекърва жената, ама звучи като загрижена баба (защото имам познати, които дори не се сещат за внуците си)...
И е права за по-ранната подготовка. Добре, че послушах моята свекърва и си напазарувах всичко по-рано (в 7-мия месец). Моите деца се родиха 1 месец по-рано, а после стояхме 1 месец в болницата. Ако чаках да пазарувам след раждането, наистина щеше да се наложи да стоят голи или друг да пазарува, вместо мен.
И аз не умирам от любов към свекърва ми, нито тя към мен, но в подобна ситуация бих била благодарна.

# 2
А как си финансово?Хвани се и ти да купуваш,или ако искаш,купи каквото трябва,когато решиш,и използваи само това,което ти си купила,а нейното,ако не ти харесва и го върни,или го раздай на хората,или го продай.Мойе да го направиш даже е без да и даваш обяснения-то като си помисля,и не е необходимо да даваш обяснения.Успех с разрешаването на проблема. newsm10

# 3
Силната дума " мразя " за това, че свекървата мисли за бъдещето си внуче и спестява труд на снаха си.. Ееехх младост, глупост и ненужни драми.

# 4
Това,че е загрижена,е хубаво.Има много,които не ги интересува.Ако беше така,пак щеше да си недоволна.По-скоро ми се струва,че тя нещо е казала,че вие с майка ти не знаете какво трябва да се купи и това с право те дразни.Или само ти си мислиш,че тя така смята.А иначе най-добре заедно да пообикаляте магазините.

# 5
Излез и си достави огромното наистина удоволствие,да си напазариш за бебечето Heart Eyes.Влязла си в девети месец вече,не се притеснявай,всичко ще бъде наред!Твое си е правото да избереш дрешки!Аз започнах от момента,в който спря да ми е лошо,след 4-тият месец,в 5-тия даже количката купихме!Много е хубаво,да си имаш всичко,изпрано,изгладено,подредено.Свекърва ти явно е много завладяна от предстоящото събитие,затова така прави,внуците са особено скъпи на бабите Hug.

# 6
Ми финансовата част не е проблем.А не искам да пазарувам след раждането просто исках да вляза в 9-ти месец и тогава да разгледам по магазините.Тя просто иска да си наложи мнението и вкуса,които не съвпада с моя(това съвсем не значи ,че моят вкус е по-добър),но това е моето бебе.

# 7
Защо си усложняваш живота да се самонавиваш колко много я мразиш - ако ти се пазарува, пазарувай си това, което ти харесва - какво ти пука, че тя вече е купила каквото е решила.. не може да те накара насила да го вземеш, или да го облечеш на бебето.

Аз също съм в девети месец, и не съм купила нищичко. Трябват ми само няколко комплектчета, които мога да купя по всяко време. Дори шишенца не трябват за първите дни.. Дали свекърва ми е купувала, нямам идея, не ми и пука - взимам любезно това, което дава, но ако не ми харесва, заминава в някой ъгъл, и оттам - за парцал или в боклука. Това не само с нейните подаръци де, с всички, които не ми допадат. Та така - време е да свикнеш да пропускаш покрай ушите си ненужни съвети, непоискани мнения и т.н. Като се появи бебето, ще стане още по-зле  Mr. Green

# 8
Здравей, това си е типичния пример за взаимоотношенията между снаха и свекърва.  newsm78  Незнам защо, но от край време е било така, и ще продължава по същият начин. Всякаш на нас това ни е втълпявано през поколенията. Но заслуга за това имаме само и единствени ние хората, защото нищо не правим по въпроса да променим нещата, отношенията и ако щете държанието ни един към друг. Та съвета ми към теб bambi_mouse е да се опиташ да поговориш с нея, едва ли ще ти откаже това. Обясни й, че не е нужно да се престарава толкова, и че ти си достатъчно зряла сама да направиш покупките за своето бебенце. Докажи й, че не си някоя безпомощна и изнервена родилка. Сигурна съм, че по тактичен начин ти ще успееш да поговориш човешки с нея, а тя от своя страна като по-възрастна ще отстъпи. Успех!  Hug
 А защо съпруга ти не те подкрепи?  newsm78

# 9
Тя явно не е съобразителна,за да се съветва с теб,но я разбери.Сигурно много се радва жената,та чак въобще не се сеща,че и друг някой може много-много да се радва.Това че тя е накупила,не ти пречи и ти да си купиш.Всичко ще влезе в употреба.

# 10
Ми финансовата част не е проблем.А не искам да пазарувам след раждането просто исках да вляза в 9-ти месец и тогава да разгледам по магазините.Тя просто иска да си наложи мнението и вкуса,които не съвпада с моя(това съвсем не значи ,че моят вкус е по-добър),но това е моето бебе.
Тя как иска да си наложи мнението - с опрян в слепоочието ти пистолет ли?
Ако не ти харесат нещата, които е купила, просто няма да ги използваш. Като искаш сама да пазаруваш - отиваш и го правиш.
Не разбрах каква е драмата ти  Rolling Eyes.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 11:42 от Танцуваща с вълци

# 11
  • София /Абсурдистан
Силната дума " мразя " за това, че свекървата мисли за бъдещето си внуче и спестява труд на снаха си.. Ееехх младост, глупост и ненужни драми.

И аз така мисля ...

# 12
  • София
Не сте наред  #Crazy В половината теми мрънкате как бабите не купуват нищо, а ходят вместо това на екскурзии, а в другата половина ги мразите за това, че пазаруват за внучетата си.Е, няма угодия.А теб никой не те кара после да използваш нейните неща.Спокойно можеш да си напазаруваш каквото ти харесва.

# 13
  • София
След като я мразиш толкова много не приемай подаръците и. Купи си по свой вкус,закъсняла си с пазаруването обаче. Нека майкати ,която е отгледала 2 деца ти помогне.... Свекърва ти обаче също е майка и обича бъдещото си внуче...все пак ти я мразиш ,а дали не е точно за това ,че е свекърва..... Аз обаче не бих живяла в един дом с човек когото мразя.

# 14
Опитах се да поговоря с нея,но тя е на мнвение,че никой друг освен нея незнае какво трябва да се купи и как трябва да се гледа бебето,камо ли пък аз.Аз разбирам ,че се радва за бебето,но защо мисли ,че е по-щастлива от мен и съпругът ми.Държи се с нас като с малоумни,само дето не го каза с тия думи.А ако не облека бебето с тия дрехи ще реве и ще се сърди много,а аз не искам да я разтройвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт