Примерна схема за захранване 19

• 29 959
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Кажете какво правите с кашата която остане ? В смисъл неприготвената .

Ако въпросът ти е за сухите каши - готовите - мъжо ми я ползва за щурците  Mr. Green. И сега да не си помисли някой, че само щурци си гледаме - те са манджата на хамелеончетата ни  Wink  Mr. Green А зърната - не ми се е случвало досега, от скоро яде такива, а те са с по-дълъг срок на годност. Сигурно пак ще ги дадем на щурците  Laughing Или на кучето, ако мъж ми позволи  Rolling Eyes

# 226
Мами знаете ли защо сушените плодове не се препоръчват преди годинка newsm78(защото са сладки ли)Понеже моя малчуган не яде готови пюрета,той даже вече и пюрета не яде...,а ми се иска да въведа някой нов,различен плод  и се чудя дали не мога да му давам накиснати сушени плодове,като гледам да са био или без никакви подсадители,консерванти и т.н.

# 227
  • София
 По трудни са за смилане, натоварва се стомахчето.

# 228
Здравейте! Предстои ни захранване, но малката до преди два дни беше на антибиотик. Според вас трябва ли да изчакам още известно време заради доскорошното й лечение или мога да започна още от днес? До сега, освен кърма, е опитвала парченца ябълка и банан. Смятам да я захраня с пюре от морков.

# 229
Кажете какво правите с кашата която остане ? В смисъл неприготвената .
Някои мами приготвят бисквити с млечните разновидности, както и хлебчета от зърнените каши, за съжаляние не мога да намеря рецептите, а ги четох тук във форума. Хлебчета, обаче не е трудно да се направят като се използва зърнената каша+брашно 50 на 50, да уточня, че само от пълнозърнесто брашно например, доколкото знам, не се получава добре, така че се смесва с обикновено тип 500. На мен не ми остава отдавна, а когато ми оставаше неизядена хвърлях, не бях чела още за тези алтернативи.
bordima, бих ти препоръчала да изчакаш малко, обикновено от АБ чревната флора на бебешките стомахчета доста се уврежда и е нужно време да изхвърлят отровите, като това може да е съпроводено най-често с растройство, което пък от своя страна може допълнително да те обърка и да не знаеш дали пък не е реакция към моркова. Лично мнение, поне една седмица, да се съвземе организма  Peace .

# 230
  • София
До сега, освен кърма, е опитвала парченца ябълка и банан. Смятам да я захраня с пюре от морков.

Извинявай, но ти вече си започнала захранването  Whistling Иначе наистина май добре да дадеш малко почивчица и после

Искам да попитам има ли други бебоци, които като са гладни отказват пюре и признават само ц*ц*та  newsm78

# 231
  • София
ако моето може да се нарече "бебе" - да  Laughing има дни, в които е изяждал около половин банан и то на два пъти  Peace
в някакъв "период" е тези дни ... отразява се и на храненето  Thinking

# 232

Искам да попитам има ли други бебоци, които като са гладни отказват пюре и признават само ц*ц*та  newsm78
има,има Joy

# 233

има,има Joy
Има, има  Mr. Green

# 234
Сварените ръжени ядки дали ще са хубави и утре newsm78
От 3-4 дни все  по повечко сипвам и досега ги хвърлях, ама днес май ще си ги запазя в хладилника...

# 235
Записвам се, че захранване ни предстои  Simple Smile

# 236
  • Stuck in a moment
tefterche – давам пилешко "Дюк " от магазин – ужким са свободно гледани пилета – не са бройлери. Само бяло бон филе купувам. Варя, режа на ситно, разпределям в пликчета и замразявам.
За обяд правя следните комбинации:
Тиква с морков и картоф
Тиква с ориз
Картоф, броколи, карфиол и пащърнак
Ориз, броколи, чушка
Морков, царевичен грис, картоф
и т.н през ден добавям месо
В общи линии минавам по пазара и каквито зеленчуци харесам взимам – комбинирам с ориз или картоф. Варя, пасирам или намачквам с вилица и прибирам в авентски контейнарчета и във фризера

Следобедна закуска редувам пшеничен грис, оризова каша, финни овесени ядки, варена елда, ръжени ядки – всичко с някакъв плод настърган /ябълка, круша, банан, от днес и райска ябълка/

Тея дни ще въвеждам и закуска – още не съм измислила как ще редувам зърнените, така че да не ми се дублират със следобедното ядене. Най вероятно сутрен ще давам глутен, а след обед без глутен

bouquet Благодаря, Еспа за идеите!
Сега ще трябва да търся това пилешко тук, дано в Пикадили или Била го има, че иначе...

# 237
ПОвтарям си въпроса от мин седмица- от къде (за София) купувате прясно-т.е. сурово манго?? Преди имаше в Пикадили сега май няма??? newsm78

# 238
ПОвтарям си въпроса от мин седмица- от къде (за София) купувате прясно-т.е. сурово манго?? Преди имаше в Пикадили сега май няма??? newsm78
аз съм купувала от Хит (Младост), Билла, а понякога има и във Фантастико.

# 239
И аз да си повторя част от въпроса - как се дава портокал или мандарина? Трябва ли първия път да е термично обработен или мога да го пробвам да му дам суров?

Общи условия

Активация на акаунт