Примерна схема за захранване 19

• 29 001
  • 801
  •   1
Отговори
# 45
  • София
missence, можеш разбира се стига да си я въвела оризовата, а едва ли не си...аз например смесвам приготвената от мен елда с каша гриз, която въведох последно....сеа ме чака просото след няколко дни и се моля Викче да я яде, че тоя ориз направо само с него му смесвам всичко...или картофи Laughing

въведох я оризовата и ще ги смесвам, а от елдата се обрина и сега смятам да добавям по малко елда в оризовата.
Аз съм изчела до 10-та тема за захранването и ако правилно съм разбрала, че глутен (когато започна да вкарвам) трябва да се вкарва доста продължително време и всеки ден, ама не сте уточнили колко е това време  newsm78 седмица, месец???

# 46
Мишенце, първото глутеново зърно (овес) го въвеждаш около седмица. След това се счита за въведено, но въпреки това било хубаво да се дава всеки ден или възможно най-често за първите месец-два. С други думи след първата седмица овес можеш спокойно да въвеждаш и други продукти, а овесът да ти върви просто. Това са моите спомени от Косето. Другите глутенови зърна след това ги въвеждаш като обикновена нова храна за 3 до 6 дни  Peace

# 47
  • София
Мишенце, първото глутеново зърно (овес) го въвеждаш около седмица. След това се счита за въведено, но въпреки това било хубаво да се дава всеки ден или възможно най-често за първите месец-два. С други думи след първата седмица овес можеш спокойно да въвеждаш и други продукти, а овесът да ти върви просто. Това са моите спомени от Косето. Другите глутенови зърна след това ги въвеждаш като обикновена нова храна за 3 до 6 дни  Peace

мнооого ти благодаря   bouquet

# 48
  • София
Стефи, като мине малко време ти сама ще усетиш как да направиш.

Абе сигурно е така, ама на мен много успешно ми се отдава да се шашкам с нужда и без нужда, а на този етап на захранването, поводи - бол! Mr. Green

Обаче. Ако не бях прочела поста на Гунди с признаците на алергия, изобщо нямаше да направя връзка, но... детенце вчера започна да покашля по малко Sad Това нали било една от причините за алергия? Но никакви други симптоми няма (а може и да е признак на болест или зъбоникнене), пък и кашля само от време на време и по 1-2 кашлюквания Simple Smile Да спирам ли захранването за момента? Как да процедирам изобщо?

И още едно нещо - справка за обема на чаената лъжичка - понеже пише че трябвало да се започне с 1 ч.л., ама не пише равна ли, пълна ли Simple Smile Пък една бебешка лъжичка е по-малка от чаената, примерно около 2 пъти по-малка? Че вчера уж 2 чаени лъжици да дам, ама лееекичко с връхче отгоре, не равни, пък на бебето давам с неговата си лъжичка, равна. И то лапа, лапа, имам чуството че много пъти.. И накрая разредих с кърма на финала, че погледна малко подозрително тиквата в един момент (иначе си я хапва неразредена в естествената и консистенция и не се мръщи) и то сякаш още по-голямо количество се получи... Та малко съм объркана дали не превишавам някакви дози..

# 49
Общо взето, откакто съм въвела глутен /вече втори месец/, го давам всеки ден под някаква форма - първо овесена каша, после пшеничена и сега сухар.

# 50
ето ни и нас,два дни бяхме без интернет #Crazy

# 51
b]Stelfy[/b], не се впрягай толкова с тези лъжички.  Wink И аз съм от шашкащите се мами, но никога май не съм започвала точно с 1-2 лъж. И аз ползвам от по-малките бебешки. В началото доста пюре изтича навън и затова давах повече лъжички, та да съм сигурна, че е изяла някакво количество все пак.  Peace

# 52
Стеф, алергията според КОсе Босе има винаги поне 2 признака и едва ли кашлянето е най- характерния, по-скоро обриви , разстр. и др.....ако не дай боже се разболеее бебчето и му се зачерви гърлото, така или иначе то няма да иска милото да хапва- синът ми дето никога не отказва беше така мин.седмица.......спокойно с лъжичките и 5 повече да дадеш проблем няма. Grinning И ако зачетеш по-рано тая тема(например примерна схема на захранване 17) ще ме видиш и мен каква съм била паника Wink

# 53
  • София
запис

# 54
  • София
Момичета, мерси много за куража! Уютно ми стана Hug Hug

Да се отчета - сутринта кашлици нямаше и му дадох пак тиквата. Общо стават 3 дни и утре минавам на друго. Решила съм да въведа ориза, предвид че е с нещо като неутрален вкус и след това в комбинация с новите зеленчуци и плодове ще ми дава възможност да съм по-гъвкава като комбинирам продукти за пюретата (изглежда сама ще си ги правя у дома) и да му бъркам по-вкусни манджички.

Намислила съм първия месец да въвеждам в този ред (ама не съм домислила докрай): тиква, ориз, тиквичка, пащърнак(?), морков, картоф. Плодовете - ябълка, круша, слива, банан. Мисля да не въведа всички зеленчуци и чак тогава плодовете, а може би към втората (или третата?) седмица ще вкарам и плод. Как ви се струва?

За печената vs. варена чушка дето беше питал някой да се изкажа и аз Rolling Eyes Според мен няма значение дали е варена, на пара или печена - идеята е да е термично обработена. За да се разградят веществата, които в суров вид дразнят лигавицата на стомаха и да станат по-лесно усвоими..

# 55
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте!
Днес давах оризовата каша за 4 ден.Вече сме на 40 мл.Общо взето Ниа си хапва добре за сега.И се оказа че напразно съм се притеснявала ,че има запек. Laughing Чудя се обаче колко дена да давам само оризова каша преди да вкарам нова храна?Като че ли мернах някъде 10 дена ,но да питам все пак.
Малко извън темата но искам да попитам кърмещите денонощно мами,кога давате Витамин Д.Личната ми каза сутрин преди  да яде.Обаче дребната цоца денонощно  Mr. Green.Вечер дори повече от през деня ми се струва.От днес почвам да го давам и сутринта бях в голяма дилема, Thinking като накрая просто го дадох преди едното ядене .Сега обаче ме гложди дали така ще се усвоява,та моля споделете как го давате вие?

# 56
Падаща звезда, аз го давам вечер, винаги така съм давала, дори не знаех, че трябва сутрин на гладно, даже и в листовката не пише така, пише - в лъжица мляко или каша, и аз точно така правя, сега капя капките в лежица с каша, така поне не ми се разливат из цялата лъжица.

# 57
Малко извън темата но искам да попитам кърмещите денонощно мами,кога давате Витамин Д.Личната ми каза сутрин преди  да яде.Обаче дребната цоца денонощно  Mr. Green.Вечер дори повече от през деня ми се струва.От днес почвам да го давам и сутринта бях в голяма дилема, Thinking като накрая просто го дадох преди едното ядене .Сега обаче ме гложди дали така ще се усвоява,та моля споделете как го давате вие?

И ние се кърмим денонощно, а Вигантола и го давам, по препоръка на педиатърката ни, преди банята вечер, защото тя суче след банята за заспиване. Peace

# 58
моето дете не пия вигантол отдавна(спря ни го педито), но го давах вечер, мисля,че така ми бяха казали....

Падаща звезда, ами по принцип е хубаво първата храна да се дава малко по-дълго, поне 7 дни- даже май за кашата е препоръчително. Grinning

# 59
  • Велико Търново
Аз Вигантола го давам сутрин - цедя в една лъжичка няколко капки кърма и после две капки Вигантол - личната така ни каза - сутрин. Да не казвам, че и ние през нощта се будим често и се кърмим.

Общи условия

Активация на акаунт