Примерна схема за захранване 19

• 29 940
  • 801
  •   1
Отговори
# 60
  • София
искам да попитам кърмещите денонощно мами,кога давате Витамин Д.Личната ми каза сутрин преди  да яде.

В нашата отчетна тема като се коментираше този въпрос, ми направи впечатление, че едва ли не на всеки различно е казано. На нас например: сутрин...

Искам да попитам предлагащите домашно месо имат ли проблеми с това, че не е съвсем фино смляно (или ако е съвсем фино смляно, да споделят как са го постигнали)... Аз се предавам поне временно, днес Калин категорично отказа пюрето си с домашно месо и просто за известно време ще предлагам други видове (купени) меса...

# 61
  • Велико Търново
Зелено човече, днес за първи път дадох домашно пюре с мляно месо - учудването ми беше, че го хареса.
Приготвих го по следният начин: прясно агнешко месо сварих и топло го смлях в блендера на пасатора - може да се каже, че стана доста финно смляно. След това го натъпках във формички за лед и бум във фризера. Бульона го прецедих и го излях в найлонови торбички за лед. Та днес сварих на пара картоф морков и лук и след като ги смъкнах от огъня сложих няколко кубчета от бульона, който се разтопи мигновенно. Пасирах и след това прибавих кубчето месо. Бебо го изяде с апетит. Имам и за утре.

# 62
Stelfy, от педиатърката ни знам, че обрив сам по себе си не е алергия (тя е алерголог), а най-вече в комбинация с диария. Става дума за хранителните алергии, разбира се.

Падаща звезда, ако започваш с кашата, добре е да я въвеждаш поне 10-14 дни. Това е по препоръка на нашата педиатърка - ние също започнахме с оризова каша. А го имаше някъде и в инфото от Косе Босе, но Гунди там е по-бърза в изнамирането...

Smiling Sisi, мерси за темата!

ВЪПРОС: Да знаете къде има безглутенови сухари (царевични)? Май ще пусна и директно тема в Кърмаческия, че повече публика ми трябва за тоя въпрос (вече търсих по диетичните щандове, няма... ) Laughing

# 63
СИлве , има в магазините на ДМ, но имат разни добавки в тях, незнам дали ще ти допаднат.

Ами съжалявам и аз си спомянм че Косето твърдеше,че кашата се въвежда по-дълго, но не посмях да го напиша, понеже не мога да намеря това инфо. Wink

# 64
И ние се кърмим денонощно,от няколко месеца не гледам вече и часовника GrinningВигантол давах сутрин.
Да ви питам-нали плодовете сами по себе си не са достатъчно хранителни и се дават м/у храненията,тоест не могат да заместят хранене(макар,че аз реално не съм заместила нито едно).А в същото време не се препоръчва да се смесват с друго,дори и с каша Grinning,та се взимам в чудо как и по колко пъти какво да предлагам и отделно и той си иска да се цока и става манджа с грозде

# 65
  • Велико Търново
nor4y, незнаех че плодовете не трябва да се дават с каша - аз предимно с каша ги давам - или сурови или на пюре.

# 66
  • София
не се препоръчва да се смесват с друго,дори и с каша

Хмм, и аз не знам за такова правило... ами че те масово кашите са с плодове Simple Smile
Знам, че не е добре плод  и зеленчук на едно ядене, освен тиквата, де, тя може да се комбинира и с плодове, и със зеленчуци.
Което ме навежда на мисълта защо толкова много марки имат комбинацията "моркови с ябълка"  newsm78

ЕДИТ: ще споделите ли как се отбранявате от реплики, примерно такива: "Ето, видя ли, кърма, кърма, а сега детето не ще да яде като хората", "Стига си се втелясвала с това захранване" (особено мразя думата "втелясване", избива ме на агресия като я чуя), "Ами то вие като сте яли кисело мляко от втория месец и нищо ви няма" (дали?) и подобни - най-вече, че Калин не харесва пюрета, а предпочита ц*ц*та по моя вина... Понякога просто ми се изчерпват аргументите, непукизмът, сдържаността и всичко ми се изчерпва просто...

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 10:26 от зелено човече

# 67
И Рая като ядеше, щото сега не иска, си ги ядеше плодовете с каша. И плод само съм и давала, но не може да замести хранене. Peace Винаги около час след това си е искала да цока.

# 68
ами няма такова правило плодовете да не се смесват с каша, дори за плодовите пюренца е желателно,че да не се свиква много със сладкия вкус....ти да не би да имаш предвид пресни плодове?? Въпреки че и за тях незнам такова правило....

# 69
  • София
на нас педито ни каза Вигантол 2к-ки на ден (без значение кога)

# 70
  • Stuck in a moment
Запис.
Хвърлихте ме в дълбок размисъл - аз редовно слагам в кашата пасиран пресен плод. Защо не трябва???

# 71
SZA, в диетичните магазини продават едни царевични хлебчета-съдържат царевично брашно, сол и кимион. Аз давам от тях, но ние сме големи. Съдържанието на сол е много ниско, аз не го усещам.

# 72
Запис.
Хвърлихте ме в дълбок размисъл - аз редовно слагам в кашата пасиран пресен плод. Защо не трябва???
ами то всички даваме така и за всички ни е страннно инфото....

# 73
Кашите могат да се дават за самостоятелна закуска, може към плодовото пюре. И двата начина са правилни. Ако смесваш с плодово пюре, реално се дава 1/2 доза каша, така че няма повод за притеснение от прекалено наддаване. Опитай и детето ще подскаже кое му харесва и за кой вариант е готово. На 8 м. плодовете не са основно хранене.

това е от Косе

# 74
easy, gundie, благодаря! Ще проверявам пак в диетичните магазини. Искам да въведа сирене, което означава попара, но ще чакам с глутена още поне месец и затова търся... Накрая ще търся май рецепта за царевичен хляб, та да си направя сама Simple Smile

Норчи, това правило, което цитираш, да не се смесват плодове с каша, къде го видя? По принцип при въвеждането на нови плодове и зеленчуци не е добре да се смесват с такива от друг вид (т.е. прод да се дава със зеленчук или обратното), но с каша не знам да е проблем. Сигурно това те е объркало.

Общи условия

Активация на акаунт