Примерна схема за захранване 19

• 29 959
  • 801
  •   1
Отговори
# 300
  • София
gundie,

с какво ще започнеш да въвеждаш глутена, че и на мен ми предстои скоро??

# 301
Здравейте момичета! Hug
Аз искам да попитам дали вече мога да давам райска ябълка? newsm78
Ето от Косе Босе
Цитат
Райска ябълка
-   8-10 м.
- може и след 1 год. (съгласно препоръките за нетрадиционни, неместни плодове)
- от семейството на ябълките, сливите, крушите, черешите, прасковите и т.н. ( няма особености от гледна точка на алергиите - но източниците за детско хранене не са много изчерпателни по въпроса)
- слаба киселинност
- разнообразни витамини
- доста калорична (предимство в детското хранене)
- пасираната или намачкана сърцевина има мека и гладка консистенция (подходяща за по-малките)
Аз я въведох миналата седмица, сладичка е и добре се прие, имай в предвид обаче че доста разхлабва коремчето - аз не знаех и я дадох с овесена каша  ooooh!

# 302
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте!
От няколко дена се чудя,кога давате пълна доза от нововъведената храна?Аз до сега за 20 дена въведох оризова каша и тиква а от два дена давам и картоф.Обаче правя следното ,всеки ден увеличавам количеството на новата храна с по 10 мл.Но така ако я карам за всяка нова храна ще ми трябват по 15  дена поне. Rolling EyesПък нали от  3 храна насетне ,всяко ново нещо се вкарва за по три дена. newsm78 Абе с една дума реших ,че нещо не съм на прав път.Та да питам как процедирате ,три дена давате по малко да проследите реакцията и след това ако детето приема храната давате примерно и 100 мл ?
И другото което исках да питам.Мислех след картофа да дам морков и евентуално тиквичка,зелена чушка и броколи.Обаче Ниа много налита на ябълки.Като чуе някой да хрупа пощурява.Това взе да ме кара да се колебая дали все пак сега да не вкарам някои плодове и после пак да продължа със зеленчуците?( и ако мислите че може да давам сега плодове ,как да го правя -пасирани пресни или сварени на пара)Ако може да ме посъветвате ,че се побърках вече.
И последно питане .Мога ли в картофеното пюре( и изобщо в зеленчуковите ) да слагам по капка две зехтин или е рано?

П.С.gundie дай мнение.В теб ми е надеждата в тая късна доба.Денем съм без комп и има да го умувам и утре цял ден. Praynig

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 23:52 от Падаща звезда

# 303
gundie,

Започнах днес , както повечето майки, с каша на Хип- овес...днес сложих само лъжичка, утре 2 и така , мисля 7 дни само овес да въвеждам...после тругите глутенови по-бързо-като нормалните ще ги въведа....мисля после ръж да дам, взех ръжени ядки Wink
Ти какво мислиш?

Зеления боб си е чисто бобово растение, но не си спомням защо можеше да сде дава по-рано, аз го въведох мин седмица- Норчи да знаеш,че само от зелен боо (или предимно от зел. боб) никак не е вкусна манджичката Shocked даже на мен ми беше ужасна и се чудя как Виктор яде толкова много Shocked Shocked

# 304
Падаща звезда, аз въвеждам всяка нова храна по 4 дни- така ми остана, понеже нали 1 пюренце се ползва по 2 дни в началото и така почнах и до сега така си карам...та 1 ден на новата храна слагам 1/3 (от общото количество храна)вече- преди и по-малко (освен това зависи и от храната)..втория ден 1/2 и т.н....не е нужно по 15 дни...само определени храни въвеждам по-дълго...по-особенните

# 305
Падаща звезда, новата храна въвеждах така: първи ден 1-2 лъжички, втори ден 5-6 лъжички, трети ден 10-12 лъжички, останалото допълвах с вече въведена храна. Първите два месеца въвеждах по 5 дни храна, сега давам по 3 дни, освен по-особените – месо, глутен или тези, които ме плашат по някаква причина – масло, сирене
Така към петия ден вече давах почти пълна доза от това, което малчо изяждаше от новата храна
За ябълката – мисля си, че е по-добре да въведеш няколко зеленчука последователно и после да включиш ябълката, за да свикне коремчето с видовете храна постепенно. Мисля, че на тази възраст само топлинно обработена можеш да я даваш, сурови след 8 ми месец мисля, че беше
Зехтин към 8 ми месец, защото е нерафинирана мазнина. До тогава само рафинирани – аз давах в началото готови пюрета, а те са с рапична мазнина. Само рапична мазнина по магазините не съм виждала, но мисля че можеш да слагаш по няколко капкки обикновенно слънчогледово олио. Хубаво е в храната да има мазнина, защото повечето витамини са мастно разтворими.
Успех

# 306
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
gundie,Espa,  огромно благодаря.   bouquet               bouquet          bouquet
Вече мога спокойно да си легна да поспя. LaughingТези въпроси ме тровеха от три, четири дена. Crazy
Пожелавам спокойна нощ на всички.  smile3524

# 307
  • not found
gundie , ти какво си въвела досега ?

# 308
Момичета,да ви попитам нали зеленият фасул не спада към бобовите newsm78И колко време горе-долу трябва да се вари?
А да питам някой от вас ако готви на пара,би ли споделили с какво-уред,решетка и т.н.

Е как да не спада към бобовите, баш бобова култура си е. Вари се, докато омекне и може да се пробие с виличка.

На пара се готви в специална тенджера за готвене на пара или в обикновена тенджера, като отгоре се сложи една кошничка като маргаритка, ето в тази тема има хубава картинка

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=437161.0
Абе и аз като станах тази  сутрин и се замислих и си викам,ама мноого съм проста,та та зеления фасул си е бобово растение,ама защо се препоръчваше по-рано newsm78За готвене на пара уж знам какви са вариантите,но ви питам,хем искам да не е скъпо,хем да събира повечко,а не една шепа,като моя...

# 309
Момичета сега пък се чудя за граха-той вече не спада към бобовите....или.Нали и той може по-от рано та затова питам.Нещо тези дни не знам какво да въвеждам,останаха ми червените зеленчуци-знам,че трябва по-късно,доста кореноплодни и зеленолистни

А царевица варена някой давал ли е?От кога може да се дава?

# 310
Норчи, грах може да даваш- хубавото е че има много видове пюрета  с него..
Jylieta , какво имаш предвод?

# 311
Мацки, чудя се аз нещо за попарката - след като съдържа сирене и храненето остава млечно, дали важи отново правилото за незаместване на хранене? Тоест би ли следвало да се дохранва с мляко и след нея?  ooooh!

# 312
ами аз да ти кажа съм решила през 10 м като я вкарам да давам само нея без смесване с мляко...и за мен е излишно след като е млячно вече..... но нека др да кажат

# 313
А аз да питам - от кога може да се замести кърмене само с твърда храна, напр. следобедното? Бебето ни е в 10-ти месец, захранено към 7-ми месец и се кърмим по 5-6 до 7 пъти на денонощие.
Откога може да се дава кисело мляко, сирене?  Thinking
Благодаря ви!

# 314
  • София
gundie,

Започнах днес , както повечето майки, с каша на Хип- овес...днес сложих само лъжичка, утре 2 и така , мисля 7 дни само овес да въвеждам...после тругите глутенови по-бързо-като нормалните ще ги въведа....мисля после ръж да дам, взех ръжени ядки Wink
Ти какво мислиш?

звучи добре, в какво ще слагаш само лъжичка, в друга каша ли???? Аз нали знаеш, че съм 2-3 сед. след теб  Wink

Общи условия

Активация на акаунт