Примерна схема за захранване 19

• 28 983
  • 801
  •   1
Отговори
# 765
Какъв да бъде първият плод, който да въведа? Колебая се между банан и ябълка, но чета доста за хистамина в банана..... newsm78
gundie, на теб разчитам!  Hug

# 766
ябълка
аз дадох първо ябълка, после круш аи чак тогава банан Wink

# 767
  • София
ябълка
аз дадох първо ябълка, после круш аи чак тогава банан Wink

и аз така, даже дадох и слива, че се запичахме

# 768
Мерси за отговорите!

# 769
  • София
Благодаря на всички за отговорите!  Simple Smile Четох за захранването, и Хедра, и съветите на Косе Босе, и първата тема започнах, но сигурно е можело още да се подготвя... Бях построила някаква схема, но в движение нещата се объркаха... Заради рядкото акане и по настояване на педиатърката започнахме със зеленчуци, а не с оризова каша. Аз си въобразявах как бебето чинно ще яде всеки ден по няколко лъжички повече и ще се регулираме идеално.  Ама си направих сметката без кръчмаря Simple Smile - нито той яде, нито акането му се е повлияло засега.
Жабче, веднага ли след като си почнала с "молекулите", са учестили акането малките?
Последно реших да давам няколко дни оризова каша (макар че днес по-малко я одобри от вчера) и евентуално към нея после да добавя плодово пюре, ако си продължаваме със "запечения" проблем. Така ОК ли е?

# 770
ама не очаквай да регулипаш акото с храната...избери си подход и се предържай към него, започни с нещо и си набележи някакви храни и карай системно, не си сменяй пак и истемата и схемата заради това че бебето не е почнало да ходи нормално, може да мине повече от месец(както пишеше и Косе Босе),докато му се регулира акото...освен това при моя син не винаги храните, които ги пишат за разхлабващи бяха такива и обратно...захранвай си детето нормално и не се надявай всичко да си дойде на мястото за нула време, а и детето може да е с лениви черва

# 771
  • not found
Киви от кога ще давате ?

На годинка дадох на голямата. Сега така ще процедирам и с малката.
На предишната страница на темата обсъждахме кивито.  Peace

Извинявам се в такъв случай  Crazy А кайсиите обсъждахте ли ? Гледам Косе Босе пише , че може след 8 мес , но съм чела , че мъхестите се дават след 1 год   newsm78 Какво мислите ?

# 772
освен това при моя син не винаги храните, които ги пишат за разхлабващи бяха такива и обратно...захранвай си детето нормално и не се надявай всичко да си дойде на мястото за нула време, а и детето може да е с лениви черва

Голямата се запичаше от тиква, малката я разхлабват морковите.  Laughing

Кайсиите въведох на 6 месеца под формата на купено пюре /това с голямата/.

# 773
кайсии н апюре може даже от  6- 7 м. ето и на Косето инфото :

Праскови, кайсии
- пюре: 6-8 м.
- сурови: 8 м.
- слаб алерген! (в детското захранване не се считат за проблемни мъхести плодове)
- при алергична обремененост: след 1 год.
- ценен витаминен и минерален състав (витамин С, бета-каротин и др.)
- регулиращ ефект (алтернатива на крушите и сливите)
- суровите плодове съдържат пектин (може да дразни нежното стомахче)
- средноцелулозни (не са леки за стомахчето, но най-вече сурови)
- едно наум за плодовите органични киселини в пресните плодове (дори да са видимо зрели и сладки)

# 774
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте!
Понеже вече се отчайвам от неяденето на Ниа взех да се чудя дали това, че приготвям всички пюрета и каши с вода ,без мляко не е причината да не ги харесва. ThinkingПринципно тя е изключително кърмена до 6 м. преди да я захраня и реших да не и давам адаптирано мляко към пюретата,да обаче съм от моделите кърмачки дето не пускат нищо при цедене на ръка и до сега месец и половина и приготвям всичко с вода.
Вчера се зачудих дали да не опитам да купя АМ и да опитам с него дали ще и допаднат пюретата и кашите.
Та да питам има ли други като мен,който да кърмят но за приготвянето на твърдата храна да ползват АМ?Изобщо какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря за съветите.  bouquet

# 775
Използвам АМ за кашата, остана ми от вемето, когато дохранвах, иначе пюретата и аз ги правя с вода. При моето дете помогна това, че започнах да слагам капка зехтин в пюрето и той почна да си го изяжда, ама дали е съвпадение...

# 776
Момичета, имам малък проблем.
Вчера въведох картоф - направих пюре с малко водичка.
Малкия обаче полудя с това пюре, направо като невидял налапваше лъжичката, имах намерение да дам само 2л. - после като предложих млякото, така се разрева и взе да блъска шишето, в чудо се видях! Реших да дам пак пюре - ухили се до уши и взе да лапа пак...пробвах пак да спра и да дам мляко -пак рев. Така изяде около 15лъжички картофено пюре и после не искаше мляко, естествено. Не искам да замествам млечно хранене, обаче като ми прави такива циркове, насила не мога да му давам мляко...
Съвети?

# 777
Стеф, личи че детето има родопска жилка, естествено, че ще иска картофче  Laughing
Това в кръга на шегата, а иначе според мен не му давай първо твърда храна а после мляко, а направи обратното - първо млякото, а след това като мине час предложи твърдото хранене.
Успех   bouquet

# 778
Стеф, радвам се да те видя тук  Hug блазя ти че ви се услажда картофа, че сега ще споделя моята история.

Мами, дайте съвет, преди 2 дни (на 5 месеца и 10 дни) се пробвахме да се захраним. Избрах точно картофено пюре, домашно приготвено, срванително рядко за да го приеме по - лесно. Резултат - 0. Нито искаше да си отвори устата, при вкуса му се нацупи сериозно, после и малко рев. Все пак глътна малко колкот да усети вкуса, на другия ден сложих и малко кърма, но резултатът беше същият. Дали са сменям зеленчука - тиква например, или да си мисля, че девойката не е готова за захранване. Досега сме били и сме изцяло на кърма.

# 779
Стеф, пишеш, че даваш млякото от шише, тогава си мисля, че може да дадеш част от млякото преди пюрето, а останалата част да е смесена с пюрето.

Общи условия

Активация на акаунт