За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
maktub не сме си разменили снимки ще ти пратя на лични. Hug

# 361
# 362
Сашко, много лаконично тая вечер...но мерси за букетчето все пак...

Имам голям напредък по въпроса за снимките....Снощи заредих най-после батериите на фотоапарата и сега ще правя актуални снимки така че дерзайте съфорумки....Да ви кажа много съм изморена и когато намеря малко спокойствие последното нещо което ми се прави е да прехвърлям и сортирам снимки...не че не искам да ви видя.

Лека нощ.

# 363
Тумари-учат ме,ама аз не схващам,почти всичко на урду моментално го забравям,иначе се включвам в разговорите с ,,джи,,само Laughing
А за религията:чувствам се намерила пътя  Heart Eyes негативи няма,има много изпитания ,голяма личностна промяна,компромиси в началото..
Искам да гледам вашите клипчета,но имам толкова работа на компа,а не ме свърта вече Tired

Лю- Crazy а води ли те младия ти мъж(хитра жена си ти) на Пк ресторант там?Как реагира ти?Тука един лош пакит отиде в ЮК ,отвори ресторант,ама не пакистански,а арабски,за шауарма  Simple Smile

Мактуб-защо така с настроението,вярно имаш нужда от разходка и разнообразие с бебеката...ама още е много зле там Confused

рени-дано скоро приключите с одисеята визи и документи!

лек ден пакитки!

# 364
Добро утро,

Лили, не съм се целила нарочно в по-млад мъж, просто така се случи...в интерес на истината винаги съм харесвала доста по-възрастни от мен мъже, но моят успях бързо да го състаря, така че не съжалявам, че в началото беше млад  Mr. Green

Да, ходили сме много пъти на пакистански ресторант, нно те нямат май като нашата култура да годинясват 'на масата' да седят с часове и да си приказват. Като се наядем и той иска да ставаме веднага, някак много делово подхожда към храната, а на мен ми се седи повечко. Забелязала съм това при повечето пакистанци, които познавам....при вас има ли подобно нещо?

Тумхари, да, промяната беше плод на духовно търсене и няколко пътувания в мюсюлмански държави. За пътя по който преминах преди говорех с готовност, докато не разбрах, че има хора, които само това чакат, за да те обвиняват в лицемерие и показност (в най-добрия случай), или въс фанатизъм (в най-лошия). За негативи - няма, когато разбереш правилно религията и логиката в нея. Гадното, че повечето тъй наречени 'мюсюлмани', които са си родени вътре в религията си нямат и хабер от нея...съвсем отговорно го заявявам, и после тези които се опитваме да я следваме съвестно обираме парсата.

п.с. не съм забравила за личното съобщение, ще отговоря...  bouquet

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 19:41 от летяща.филия.с.лютеница

# 365
с добър ве4ер и от мен снощи не бях лаконична ама не ми се влючвасше кирилицата и нали с латиница не е редно да се пише,мързешеме да рестартирам и реших хайде само вписванев час че после да неме отлъчат с някое отсъствие   newsm47
а не съм съгласна че Лютеничка е хитра жена защото има по-млад мъж,всеизвестно е че мъжете се състаряват по-бързо от жените така че много добре е постапила   smile3521а относно религия е бесмислено да се спори с който и да е било дори и с привърженици от същата религи,защото от такива спорове рядко се ражда нещо добро затова Лютеничке живей както ти смяташ за добре,всеки има право на собствено мнение и всеки сам трябва да се замисли какво всъщност е религията,хората учат с години религия и пак знанията им не са пълни така че къде сме тръгнали ние примерно,а за  фанатизъм въобще и не може дума да става,не мисля че личния избор на всеки човек трябва да се осъжда,затова сме създадени различни за да се учим едни от други,ако бяхме всички еднакви тогава светът щеше да е много сив,а сега различни хора,цветове различни,култури различни,религии различни,места различни,езици различни,ВАЖНО Е САМО ЕДНО ВСИЧКИ ДА СЕ УВАЖАВАМЕ И ДА ЖИВЕЕМЕ ЦЕНЕЙКИ ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК И ВСЕКИ ЕДИН ДЕН ЗАЩОТО ТОВА ИМАМЕ ФАКТИЧЕСКИ САМО ТОВА  НА ЗЕМЯТА,дори Мухамед е учил че трябва да се живее в разбирателство с хората от другите религии и да се избягват  конфликтите
 smile3525    newsm51

# 366
  • Varna
САШЕ THE GREAT
 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 за поста ти, и те подкрепям от всякъде!!!

# 367
Кратко включване от мен с една препоръка (най-вече за тези, които са във Великобритания).

Сайт за индо-пакистански дрехи и аксесоари на смешни цени - сарита, шалвар камизи, чехлички... В момента тече голяма разпродажба, поръчката се получавала за около 5 дни, казаха ми мои приятелки, които са се юрнали да поръчват в несвяст.

http://www.ranifashions.com/product-display.php?CID=27

# 368
  • Varna
Късметлийки!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 369
благодаря за подкрепата Делтичке  Hug    bouquet

# 370
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУ newsm47
Поне по едно чайче със мента да сложа newsm47

МАКТУБЧЕ Hug как е там при тебе бе Душе??? Дано малко се е поуспокоило и дай Боже да може по скоро да си оправиш документЯците и да Одиш при мъжО!!!!! thumbsup Бебенце как е? Сигурно все си е така, ама аз до попитам де Hug

# 371
Мда,аз реших да си купя шалвар-камииз с късо ръкавче от финна материя:шалварите ще си ги нося с разни блузки и къси потничета,а
горната част:като рокличка  Blush
при нас хич не са евтиним да ви кажа.И аз чакам Мактуб да се нагизди с нейните нови одежди,да се почувства по-добре и да качи снимки да я видим  Party

Лю-не знам,мен млад пакистанец не ме е водил на ресторант Twisted Evil  Laughing ти обаче нарочно падаш на равни терени-за да те вдигне той, признай си ,хитуша  Mr. Green
Абе като ги гледам седят си хората,ама повече обичат да си вземат чай с мляко и да приседнат някъде на приказки.

Сашко-тебе не те разбрах :не си съгласна,а добре е постъпила newsm78
За религиите много демократично го даваш,обаче демокрация и религия заедно не вървят:или едното или другото.Не става въпрос за конфликт,а за подценяване.

аз споделям мението на Лю,лично съм го изпитвала това отношение..
лек ден!

# 372
Здравейте момичета!
Много ми стана смешно Лютеничка като разправя за нейния как делово подхождал към храната.  Laughing Той и моя човек същият бързак. УжасТ! Всяка вечер ходихме на една кръчмичка до хотела и не стига дето не пия алкохол със салатата (не че съм голяма пиячка, ама обичам като съм на кръчма 50 ракийка със салатка да спазим обичая  Mr. Green ), не стига дето ядох само риба (по принцип риба ям само ако няма друго месо, ама реших да съм солидарна с него, тъй като той нали само халал месо яде, та щеше да е кофти аз да муам пържолите), та и като си хапне и става и тръгва моля ви се! А пък аз съм свикнала цигарка след това, разговори, абе де се седи с часове, а той точно за 30 мин е наяден и тръгнал. Естествено му обясних, че така не се прави, или поне аз не искам, а той ми вика "Аз се чудех ти като излезеш с приятели на кръчма в 8 що се връщаш в 12, пък то ето защо било".
Я кажете знаете ли нещо за Хунза? Аз не успях да намеря много инфо в нета, някъде пише, че било държава, някъде че било част от Пакистан. Само е ясно, че там всички били столетници.

# 373
Тесс, много добре си го описала. Даже ми се е налагало на тъгъдък да си преглъщам последните няколко хапки, защото благоверния се е наял и вече е отишъл да плаща...А особено като сме ходили по магазините, на мен това ми е толкова изморително занимание, така ми се иска да си поседя на маса...

Кой питаше за Хунза? Да, била е някога отделна държава управлявана от индийски раджа, сега е в границите на Пакистан. Има река Хунза и долина Хунза, която е на 2500м  надморска височина и е една от най-красивите месности в страната. Бих направила кратка презентацийка, но нямам разрешение от моя син, който е винаги залепен за мене и вече се е превърнал в нещо като мой ествствен придадък (значително затрудняващ всяко мое действие).
Та затова ви потърсих снимки от Гугъл, това ми беше най-лесното...

http://images.google.co.uk/images?hl=bg&source=hp&q=hunz … p;sa=N&tab=wi

# 374
привет дами,надявам се да сте добре и усмихнати както мен   Laughing
ЛИЛИ ама аз не мога да разбера аз имам фул приятели и пове4ето не са мюсюлмани и никога не съм  ччувала нещо обидно,единственото което  е че се налага да обясняваш че не ядеш свинско след кото никога не са подценявали моите претенции относно яденето , и друго нещо се сетих да кажа аз имам цели 5 ИМЕНА по паспорт и акт за раждане и никога ама никога никой нищо не е коментирал относно имената  ми или пак някой да ме дискреминирал заради МОХАМЕД което имам в имената,колко пъти съм пътувала никога никой не ме е погледнал пренебрежително заради имената ми да ме спрат на проверка само заради това или пък защото паспорта е български,незнам вие на какви хора сте попадали но аз лично такива приключение не съм имала и не мисля че религията е нещо което ограничава ,това е нещо което трябва да те извиси и да ти отвори очите за истинксите неща в живота,а какво е демокрация аз лично незнам,но ето какво съм чела  сега това намерих като материал4е ,но както казах и преди трябва да се живее в разбирателство
Мисията на пророка Мухаммед (с.а.с.) е била една и съща към всички от
ближните му - независимо дали става въпрос за евреи, християни или
идолопоклонници, а точно да предаде Божието Слово. Той (с.а.с.)
разговарял със събеседниците си според религията им и ги призовавал да се
отдадат на Божията воля. При това той им отдавал голямо уважение и
реагирал на лични обиди и преследвания с търпение. Учил привържениците
си, че са особено близки с евреите и християните и че всеки е свободен да
засвидетелства или пренебрегне Божието съществуване и че мюсюлманите
трябва да се държат добре с ближните си. Освен това обяснявал, че
равноправното държане към всички хора е едно неприкосновено условие за
един ислямски начин на живот.
   Peace   Peace

Общи условия

Активация на акаунт