За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Лю, добре, че го спомена това за записването на рождените дати. Тази на моя мъж е съвсем различна от действителната, ама и датата, и месеца, и годината са различни!:)) Поне ще се пенсионира по-рано!:)) Хехехехе:))

Делтичке, да се надяваме и моето лапенце да е подобно на това умничко детенце, за което говориш, ама от къде ще намирам време да го уча, не знам... Един приятел ми беше дал някакъв сайт с детски приказки, трябва да го изнамеря и да ви го изпратя. Може на някой да влезе в полза.

Пандичка, защо те няма във форума, бе мила? Много ти благодаря за линковете към твоите истории, много се смях как разказваш за самолета и за обърканите места!:)) Аз лично не съм имала такива случки, но Зак по-миналата година, като тръгваше от България за Пакистан, го бяха прехвърлили в първа или бизнес класа, не помня, заради китарата. Нямало място за нея при "простолюдието"Simple Smile) И нашият се е ширил и наслаждавал на прекрасно обслужване заради музикалния инструмент, с който никога не може да се раздели:))

Лю, забравих да ти пиша на черния пипер му викат "кали мирчи", а за черната сол не знам нищо. Никога не съм я опитвала дори...
Ти навремето си писала в един от форумите, че си прекарала настинка и после ти останала една кашлица дълго време, след като настинката преминала. Ще ми кажеш ли как я излекува, че аз съм в абсолютно същото положение в момента и не искам да стане хронична. Много ме мъчи беее, пих какви ли не хапчалъци за алергии, Mucinex и пр., ама не минава:((( Моля те кажи как се отърва от нея.

# 391
Сега като казахте за датите, ми то и моя не му съвпада датата на раждане, има 1 месец разлика, въпреки че той е роден в Англия. Аз нали съм си мнителна и веднага му проверих паспорта, и се учудих, че има разлика в датите, а той каза че баща му така го написал защото тъкмо са пристигнали от Пакистан и не е знаел още езика. Даже има 1 грешка в името му, ама това ми го беше обяснил още докато си пишехме, пак баща му сгрешил.

# 392
А моят мъж ми е казвал, че умишлено се пишат, че са родени по-рано, за да тръгнат по-рано на училище. Той също по паспорт е роден на 31.03., а всъщност е на 01.08., когато и празнуваме, но като хоихме на интервю, за да установят дали бракът ни не е фиктивен, трябваше да запомня другата дата.
Мактуб, не бива да се притесняваш, че помощта ти в къщи не е пълноценна, бъди спокойна и с мисълта, че бебето сега е най-важно, неговите нужди - също. А една от нуждите му е да бъде гушкано и обградено с внимание и любов. Ако ти си спокойна, ще видиш как и тя ще се успокои. Аз съм се субедила в това многократно - бебетата винаги усещат тревожността и припряността на майката и също стават неспокойни и плачливи. Така, че не се впечатлявай от нищо, повтаряй си, че сега така трябва, ще видиш, че и двете ще се почуствате по-добре. В началото синът ми като се роди, беше си объркал дните с нощите и много обичаше да будува нощем и да иска внимание. Първоначално се дразнех, защото умирах за сън, чаках с нетърпение да заспи. След това просто се предадох и си наложих да стоя будна, докато иска да си играем - по един два часа съм му говорила, гушкала, милвала, накрая той се уморява и заспива, заспивам и аз и сутрин си спим до късно и двамата доволни. Така, че сега най-важно е да се нагодиш към режима на бебето, за да ви е по-лесно и на двете. Това, разбира се, е мое мнение и виждане по въпроса, има и такива, които опитват да нагодят режима на бебето към своя, което е много по-трудно и изнервящо.

# 393
Добро утро сладкишки!
Снощи най-накрая си изгледах филма за пътя на тамяна /страхотен е междудругото, хиляди благодарности на Айа и да дава още такива филмчета   Hug  / и ми направи впечатление следното - в Палестина празнуват Коледа и Бъдни вечер, въпреки, че са мюсюлмани хората и казват, че за християните това е религиозен празник, а за тях е национален, тъй като Христос е роден там.
Маринка, оправихте ли зъбчето на малката?

# 394
Тес, радвам се, че ти е харесал филма. Но празнуващите палестинци бяха християни (макар и да са малък процент, все пак има такива  Peace). Аз доколкото си спомням, палестинецът–муслим, който развеждаше водещата, каза, че те уважават този празник...особено щом Исус е техен сънародник  (последното шокира горката  жената:shock:) Mr. Green Но самите муслими не празнуват Коледа Naughty 3а мен това е доказателство за толерантност и уважение към правото да имаш друга вяра  Peace

И за да не спамя Пакистанската тема, искам да ви се оплача от двамата ми паки – съседи. Апартаментът им е буквално срещу нашия, имаме и една обща стая на етажа (нали е студ. общежитие, това е стая, в която може да се събираме, гледаме телевизия, и т.н. ), и например вчера, влизам във въпросната стая, те двамата си говорят, но щом ме видяха млъкнаха...Много са срамежливи май, и само с да–не си говорим, а след като вие(с тази тема) събудихте голям интерес към пакистанската култура и народ в мен, така ми се иска да добия впечателния и науча повече от истински паки–та.   Rolling Eyes

И да допълня за децата и езиците, има доста теми в подфроума Родители в чужбина именно за отзи проблем. Eто една от тези дни, ако се разровите назад и други ще намерите. Горе долу изводът е, че е напълно възможно да говорят три езика децата, нужно е време и търпение. Подходът при повечето е – всеки родител говори с детето на своя език, а в детската градина се учи езика на държавата.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 12:16 от Айа

# 395
Да, Айа, права си, а аз грешно съм го написала - не празнуват, но навсякъде им е украсено коледно, жената се учуди на това и човека й обясни защо е така. Хайде давайте други такива филми, много обичам документални филми, пък и напоследък нали съм запленена от арабския свят, та много му се изкефих на този. А ти ги тръшкай тези пакистанци и да започват да разказват  smile3513

# 396
Добро утро,

Ей, много ми се спи, а станах в 10 часа, пфууу

За езиците мисля, че е напълно възможно да се знаят и десет езика разговорно, но винаги ще доминира този, на който си учил в училище, и според мен най-много на още един език да можеш да постигнеш същата дълбочина и пълнота, най-малко термините ще ти куцат. Колкото и добре да знаеш следващи езици, но как ще знаеш например как е магмена скала, хорей (стихотворната стъпка), епруветка, млечнобяла планария, затворена електрическа верига и т.н. неща, които си учил по различните предмети в училище.Като съм превеждала за матури, абсолютно всички преводачи отивахме по-рано и преглеждахме с речник изпитните въпроси, а някои работят повече от 20 години в тази сфера.

Затова специално за моето смеейство трябва наистина да решим на кои езици да наблегнем и да спрем да сътворяваме каши в главата на дребосъка, почти съм сигурна, че единият ще е анлийски, предполагам ще живеем в английско говоряща страна, макар никога да не се знае какво ще стане в живота.

Айа, това е много типично поведение на пакистанци. Може да се приеме много негативно от европеец, но добре че има такива форуми да си изясняваме нещата  Grinning Повечето не се чустват много свободни в присъствието на жени, вероятно е да спрат да говорят, да не те погледнат изобщо, да излязат от стаята и пр. За нас може да изглежда грубо, но за тях това е проява на голямо уважение към жената, принципно се смята че не трябва да и се пречкат, да я безпокоят и да и създават неудобство.  Сигурно има определена прослойка пакистанци, които се мешат мъже и жени, но аз във всички къщи, в които съм била мъжете сядат отделно от жените. Те и къщите им са пригодени за това, често има две гостни, или пък голяма гостна с два изхода, завеси, така че лесно да се избягва срещата на мъже с жени. Така както постъпват с теб твоите съседи означава, че ти имат уважение, странно е от европейска гледна точка, наистина.

Аз живях известно време с трима пакистанци. Първата седмица не им видях физиономиите въобще, не влизат в кухнята докато съм там, ако те са там първи, а аз вляза, навеждат глава и излизат. В началот мислех, че имат нещо против мен, но после почнаха да ми купуват и готвят разни неща и да ми ги оставят с някакви бележчици, да ми предлагат помощ, ако имам нужда, и всичко с бележки, без да допускат никаква конфронтация лице в лице с мен. Трябва да ви кажа, че се почуствах много поласкана, личеше си че се съобразяват с мен, и искат да ми помагат, но в същото време беше толкова дискретно и ненатрапчиво, и през цялото време си криеха лицата като срамежливи кадъни... Mr. Green

Я, разкажете нещо за къщите (като споменах за гостните се сетих). Аз бях много впечатлена от пакистанските къщи, от разположението на стаите и големината им, изобилието на бани и тоалетни. При това съм била само в къщи средна работа, а като сме минавали през по-излъсканите квартали, като видя тия огромни 'бънгало'-та, както им викат, направо се чудя какъв разкош е вътре. викам на мъжа ми да можехме да сложим нашата къща на коллца и да си я изтикаме до Европа, ама ...не може човек да има всичко наведнъж, или малка къщичка в уредена държава, или голяма къща в държава дето избухват бомби всеки ден... Grinning

# 397
Мда и аз да се оплача от пакистанското присъствие,обаче аз пък от комшийката Naughty

значи:голямата ми щерка кара колело в коридора на сградата,в която живеем.
Сутринта тя кара,а вратата широко отворена,от коридора се вижда хола.
Аз приготвих закуска и не подозираща,че входната врата е широко отворена,я сервирам с поднос на холната масичка,облечена с цикламена нощничка,рошава,без сутиен Embarassed
и както съм се..прегънала да слагам подноса:виждам една жена в оранжев шалвар камиз протяга шия и любопитно разглежда какво има у нас и съответно мене в цялата ми прелест  Crazy
Като видя,че я гледам,се притесни и бързо се скри.Първо се ядосах,че шпионира,после ми стана смешно.Ако я видя пак,ще я поканя на чай,за да доразгледа интериора у нас Grinning.

Лю-точно така трябва да се държат мъжете,браво.Те пакистанците са дисциплинирани и религиозни,поне аз такова впечетление имам. Peace покажете ги тия къщи де,никакви снимки няма в темата  Crossing Arms

# 398
Хахаха, Лили, много ми хареса твоя разказ! И аз така много пъти съм се сблъсквала с любопитни женички или бабички:)) Младото поколение не е така, ама тия старичките си мислят, че всичко им е позволено!:))
Моят мъж е от бедничко семейство. Ние нямаме бънгалоу като тези in the Defense Area в Лахор. Но съм виждала такива палати, като съм ходила на гости на някои от певците. Това, което ми направи впечатление обаче, е че може и 10-етажна къща да е, с хиляди скъпи картини и сувенири, еми пак са си мръсни беее... Огромно, богато, ама прозорците не бяха чистени с години, по мраморния под едни лепкави петна, красиво, ама пак си е мизерно, затова аз викам-не, мерси!:)) Аз и без това си предпочитам малките жилища, че тъй като си нямам прислужница, нали аз ще трябва да го чистя!
А мъжът ми, уж от бедничко семейство, ами си имаха ин-хауз слугинче. Момиченцето става в най-ранни зори да чисти, пере и т.н. Аз никога не й позволих да ми пере дрехите. Тя много ме обичаше, че аз бях единствената, която не я карах нищо да прави за мен. Просто не съм свикнала да експлоатирам другите хора. И така двете заедно сме прали дрехи със студена вода веднъж. Тя на свекитата, а аз-нашите. Аз, разбира се, след това се разболях и повече не ми се наложи да пера. Мъжът ми носеше дрехите на пералня, дето ти ги връщат и изгладени даже. Де да можех и сега да се наслаждавам на подобен лукс!:))

# 399
здравейте всички как сте?я вижте какво намерих в ютуб дали е вярно   http://www.youtube.com/watch?v=L5kr5e602_k&feature=related аз много не го разбрах ама наистина ли жена се е оженила за жена в пакистан.

# 400
здравейте дами надявам се всички да са добре    bouquet
искам да изкажа моята подкрепа към твърдението на Тумхари че повечето пакистанци не подържат чистото в дома,много къщи съм виждала и като се почне от входната врата говоря за Англия се почва с боклуци та до стаите,ама това си е техен личен избор да се оправят.
аз никога не съм била изолирана от пакистанци мъже дори ето тук живея с 3 и дори аз да се затворя за да 4атя през половин 4ас някой идва да ме привиква да слизам,а ако има други гости задължително съм първа писта и никогане ме карат аз да сервирам,в Япония е било винаги същото само че няколко пъти ставаха разправи заради мен защото незнам заяо всички погледи са винаги във мен и отива мое висо4ество в един аукцион и там разбира се пълно с пакистанци,руснаци и японци и нашите мили братов4еди веднаги започват видно или скрито да точат лиги по мен и на втория път просто моите приятели ми казах я по-добре си ходи на пазар или спи ама с такива проблеми не ни се занимава и от тогава дори на тандури не ходя защото коментари много  и въпроси много,и никога не ми се е случвало някой пакистанец да излезне от стаята в която съм аз вие сте късметлийки   Simple Smile
а  и не вси4ки са много религиозни в Пакистан но това е пак въпрос на ли4ен избор,има много които се молят по 5 пъти и после хоп  правят простотии ,то си е заложено във хората да постъпваме неразумно понякога   Peace

# 401
а Рени аз изгледах видео което си постнала заедно с един от мойте съквартиранти 4е вси4ко не мога да си преведа но той каза 4е е вярно а аз много се изненадах за това видео в ютуб за доведения баща който забременил 12  годишната си доведена дъщеря  в Лахор,а туй девой4е от България на 11 години майка станало леле позор и после тук 1 седмица ме базикаха заради нея,абе незнам какво става  Shocked
Мактубче какво става с теб душко ?беба  добре ли е?   bouquet
и за всички останали дами  един голям   newsm51   newsm51   newsm51

# 402
ами късметлийки...сега се сетих, че и на мене не винаги са ми излизали от стаята...бях видяла една обява за рецепционистка в хотел в Лондон, отивам аз хотела собственост на пакистанско семейство и синчето се изживява като бос...а случайно една приятелка ми беше казала, че тази обява излиза от цяла година в списанието и че наемат момичета и ги уволняват мслед една седмица, но аз реших да отида все пак. Ами синчето само дето не ми се нахвърли още на самото интервю. Естествено одобри ме веднага за работата и вика започваш, даже държеше да ме закара донякъде със скъпата си кола. Обаче на другия ден му се обадих и казах, че се отказвам и той толкова озадачено ме попита"Амаааа, ти не искаш ли приятелство с мен?", Аз казах'Всъщност аз търсех работа, а не приятелство' и така приключи...спомням си че Корана беше изтипосан на един рафт на рецепцията в хотела, но тогава бях много млада и само се свивах и хилех, и нищо не знаех нито за Пакистан, нито за исляма, ако ми се случи сега ще го навра тоя не знам си къде...

за мръсното и аз съм съгласна, но трябва да ви кажа, че къща с такива размери се поддържа изключително трудно, в страна където като избършеш праха до вечерта пак се е наслоил прахоляк, плюс това се готви в индустриални количества по три пъти на ден и има поне по 3-4 беснеещи деца във всяка къща. НИе на Балканите сме доста големи перфекционисти по отношение на къщите си, но сме малки смейства, малки къщи и доста по-сем-пла за готвене храна. Те просто не изпитват необходимост къщите им да са постоянно като 'музеи' подредени и излъскани.

Имах преди един много хубав сайт с къщи за продан в Лахор, имаше снимки от интериора, исках да ви покажа, но не мога да го намеря  Sad

# 403
едно ранно добро утро и от мен,аз съм се свряла да пиша по ранни доби,ама незнам днес кво стана съквартирантите рано рано станаха и докато се приготвят има малко шум,а аз съм отвратителна за да спя ми трябва абсолютна тишина и се събудих но днес аз съм първенец във форума
пожелавам един прекрасен и спорен ден    bouquet
Лютеничке не е до спор с някого защото аз всекидневно споря с мойте съквартиранти и резултат никакъв най-накрая ми казват double standart european ,да ти кажа те само казват визирам мъжете като цяло че ние жените сме не сме интелектуално извисени като тях,но на мен лично не ми пука ето снощи ме спукаха от майтапи пак за България,но аз казах много силно хаахха аз съм горда да  съм българка ,не не тука е весело много като се почне със споровете ,но по някога те си спорят и помежду си етогава още по-весело,но поне приказка да става приятни хора са    bouquet
всеки човек си има и добри има и лоши страни(  Confused особено аз),всяко стадо има черни овце ,но светът е хубав защото е шарен   bouquet

# 404
Добро утро момичета!
Аз пък да ви се оплача снощи как се ядосах на моя екс пакит -  преди 1-2 седмици докато си търся старите колеги от уни-то във фейса и се сетих да го намеря и него по имейла, та намерих го и имаше само 1 приятел - някаква полякиня, която живее в Лондон. Никога не ми е казвал, че има регистрация там, така че явно е от скоро. Аз и тогава се ядосах много, ама снощи викам я пак да го проверя - още 1 полякиня (пак от Лондон) моля ви се!!!!  #Cussing out Много ми стана кофти, явно човека си джитка в нета и въобще това, което ми е казвал за баща си е пълна лъжа, че уж му забранил дори нет да ползва. Много ме е яд сега пак каква съм заблудена овца.
Оффф, оплаках ви се и на вас, съжелявам че ви занимавам, ама много съм ядосана и ми е криво  Sad
Айде лек ден от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт