За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
радвам се да видя темата активна!

Аз си мислех за Мактуб,че роднините като по-опитни знаят,че след раждане всяка жена има родилна депресия
при някои е доста силна....та за това не е добре да остава сама.
при нас мин.сед.имаше случай трагичен случай с новородено  заради това  Sad

Който си направи албумче,ако може паролката  Flutter особено със снимки от Пк!

Шилан-да не чуе дявол ли се казваше, с тия приказки за близнаци:ще видиш какво е пълен памперс на втора степен  Crazy

Свеър-в Русия има ли пакистанци,в Мароко?

да ви разкажа и аз нещо: в петък бяхме на покупки и отивайки на паркинга,намерихме колата си затисната от страната на шофьора;едно от онези пищни камиончета с птички и цветенца се беше наврял в и без това тесния и за лека кола паркинг.
Обаче пакистанското камионче беше на някаква фирма и имаше телефон.Мъжа ми звънна и си говореха на арабски;пакистанеца казал:ами като не можеш да влезеш от едната страна,влез от другата Grinning а хабиби му обеснява,че е висок и едър и не може да се провре  Laughing
след 2 мин. човека долетя,поздрави ни и изкара камиончето,разбран човек излезе PeaceА на предното стъкло си беше залепил паралелно две висящи на дълга връв, еднакви пухени патета  Laughing не знам каква видимост има от такава уркраса... 

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 06:46 от Water Lily

# 121
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро !
Мактуб, според мен не  е лошо да има човек при теб и нощем.  Все пак след секциото и ти трябва да се пазиш, имаш нужда от помощ, поне първия месец.Дано не е ревливо бебето и да не повръща, че наистина и за тоалетна няма да можеш да го оставяш само. Моята малката много повръщаше и се задавяше, та не смеехме да я оставяме и за секунда сама.
Шилан, ще си страхотна майка!Вервай ми  Hug. Живот и здраве, сама да се убедиш.
Хайде накрая да сложа кафенце и закуска, да ви сладък деня

# 122
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУ Пакистанки-мацуранки Hug
АЛВЕРЧЕЕЕ- ти тоя път ме изпревари със закуската, бравос на тебе,  няма да се притеснавям, че съм закъсняла сутринта със поднасянето и.
Гледам, че за бебенцата сте си говорили снощи и искам специално Тесс да я успокоя, че когато трябва се справяш и сам абсолютно сам. Когато преди да роди Мактуб си споделяхме коя как е родила как се е справяла за да дадем кураж на Мактубчето бях споделила, че сама се заведох да раждам, сама гледах детенце докато след някой и друг месец се прибра съпругът ми. Няма мама, няма свекърва, комшиите не познавах, че бях нова квартирантка. Но човек се мобилизира и всичко много бързо се намества. А моето бебе е и от ревливите, доста от вас го знаят, споменавала съм го. Така, че курназ ли е булката, не се ли страхва, че е сама във дадения момент, нищо не може да и се опре!!!
Хайде момичета лек и много усмихнат ден и една усмивка напук на намръщеното и студено време. Няма да е вечно така я. След някой и друг месец -Пак ще дойде хубавото времеееее
СВЕАРЧЕ wavey newsm18  ura

# 123
Момичета, и тук да се оплача, че се занимавам с едни досадни документации, затова се назландисвам да отговоря на личните съобщения...включително получих и един албум с много хубави снимки ...  bouquet

Но аз тепърва трябва да си правя албум...отдавна не съм снимала, главната причина е, че малкият само като види камерата я грабва и почва да натиска безразборно бутоните....по електрониката ще е това дете, все се чудим как да опазим разните там лаптоппове, принтери и друфги уреди с бутончета....Колкото до мен и обема ми, не че толкоз държа да съм с някаква перфектна снага, но ме е яд на себе си, допуснах това просто от липса на воля. В Пакистан се бях вталила, но пък много ми бяха залипсвали определени бг храни, и като се озовах в България почнах да карам едва ли не само на козунаци, баници, сиренки иподобни....и качих към 15тина кила, които кой знае защо не пожелаха да се стопят в гореща Испания. newsm78

Искам да отворя нова тема за размисъл свързана с Пакистан, и тя касае....брадите.

Както знаете в Пакистан се среща всичко от пълно безбрадие до дълга до кръста пищна брада.

Споделете моля, харесват ли ви бради, и какви? Вашите мъже, приятели как се носят в това отношение?

# 124
моя е или избръснат, или с брада- не от най-дългите, но след вреем почва да го дразни и сърби и т.н и пак се избръсва, после пак я пуска и така кръговрат

За мой ужас иска да си пуска мустаци  Laughing

абе като  малка, все казвах, че искам да се оженя за черен мъж с черни дебели мустаци , ама сега не ме кефи тая алтернатива  Laughing

а като гледам паспортите на него и другарите му, всички на идване в БГ са били горди притежатели на  тънки, редки, младежки мустачки  Sick  Joy

# 125
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Споделям-аз лично харесвам мъже с брада- по -умни ми изглеждат Joy . Но мъже само с мустаци-твърдо не!!!
Като бях млада някога накарах мъжа ми да си пусне брада- тип катинарче, мммм....спомени!

Но сега лично за моя съпруг предпочитам да е гладко избръснат.За другите мъже-нямам мнение, все ми е едно. В смисъл- не ме засяга как ходят, но ми е  приятно да видя мъж с добре оформена брада, добре облечен, да се поддържа. Вдъхва увереност някак. Да си кажа- като писах това ми изплува образа на Петър Берон  Embarassed

# 126
Здравейте   bouquet
Както и да е ние тука се разбрахме че имам нужда от своето лично пространство и решиха да не ми се бъркат...
За депресията,то от както мъжа ми замина аз съм си все във някаква форма на депресия,така че не е нещо ново...и сега като се сетя трябва да правя документите и трябва да ходя до Исламабад,а с тази операция в момента не мога да пътувам...декември ще дойдат и почивките заради празниците и незнам вече кога ще успея да се измъкна от този Пакистан  Tired
За брадите и аз да кажа че моя не се носи с брада,пък и аз не обичам да ми боцка...но на негови снимки като по млад е с мустачки,както повечето пакистанци тук  Laughing
За албумите и аз мога да се включа  Peace
Малката от вчера я почнаха коликите и е неспокойна..проревава от време на време...довечера ще ми донесат капки да видим дали ще успокои положението  Thinking

Дами към края на месеца се пада Големя Еид и се очаква голямо ядене на месо,тука снахичката казва че става много весело....вчера ходиха до базара и ми донесоха два по плътни плата за дрехи  - много са хубавки.На предишния Еид не можах да се издокарам ама сега мисля да направя нещо по въпроса  bowuu
Делта един въпрос към теб  понеже знам че си била секцио - след колко време ти се прибра корема?

# 127
Аз не съм Делта, но също съм раждала с операция и много бавно ми се прибра корема, то и нямаше как, с 4 килограмови бебета, сещате се какъв тумбак съм имала. След първото раждане, на изписването имах корем, какъвто някои имаха като влизаха да раждат. Но моят корем никога не е бил плосък и не мога да бъда пример изобщо.
За снимките - най-много имам във Фейсбук, там ми е най-лесно да качвам, ако някой иска, ще дам координати, с Тесс разменихме и може да се каже, че вече се познаваме визуално.
Бради не обичам, рядко се случва да ми хареса брада, в повечето случаи ми се струва нечистоплътно, мустаци още по-малко харесвам. Почти всеки път мъжът ми си идва с "катинарче" от Пк и тук веднага го обръсва, явно и други му казват, че без него изглежда по-добре.

# 128
Добър вечер момичета!  Hug
За брадичките да кажа и аз - много ги харесвам, ама такива на 2-3 дена, съвсем загатнати, нещо като на Мехмет от "Перла" (слагам линк за който не го знае http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_151771_6.jpg  ). Моя човек имаше точно такава в по-голяма част от времето, ама то неговото щото няма време да отиде на бръснар. Той и баща му, а и приятелите му ходят само на бръснар, не се бръснат сами  Shocked . А иначе като е след бръснар е с една линия (май катинарче, ама много тънка линия), която хич не ми харесва  Sick .
А верно ли е, че мюсюлманите трябва да имат брада или мустаци? Питам защото веднъж го бях накарала моя да се избръсне, даже и линията  Twisted Evil , той ми се противеше, ама го направи де , и една приятелка ми се скара, защото според Исляма трябвало да са с бради  newsm78 . Аз така и не го питах дали е вярно, че ми стана неудобно заради моите лигавщини човека да е сбъркал нещо  Embarassed , та питам вас сега.
Исках да попитам и нещо друго - гледахме с моя човек индийски филми и забелязах, че младите герои като ходят на гости на родителите си им пипат краката с ръце, и аз го питам трябва ли и аз да го правя това, ако се запозная с техните някой ден, а той каза, че това било индуски обичай, не мюсюлмански. Да ама сега гледам по турските сериали, че младите целуват ръка, та мисълта ми е това ли е мюсюлманския обичай като поздравяваш по-възрастни хора? Ако не е, то какъв е? Пакистанците дали имат нещо специално, което правят при поздрав?
Спирам вече, айде приятна вечер за сега   bouquet

# 129
Мактуб,  bouquet за красивата принцеса, да е жива и здрава, наистина е много сладка Hug

Да се включа и аз относно брадите. Grinning До колкото ми е известно трябва да имат от религиозна гледна точка и повечето мюсюлмани който познавам имат по скоро катинарчета или леко наболи бради,не зависимо че тука по улиците съм виждала с бради и то доста дълги. Моят приятел няма,но по някой път я остава за няколко дена ама и аз не обичам да ми боде EmbarassedВиждала съм негова снимка от преди да се познаваме и изобщо преди до дойде тук е имал мустаци Laughing,но да си призная ми е малко смешно защото си го пред ставам сега с такива, а и силно се съмнявам, че би си пуснал отново. Познавам брат му той също няма брада, но е оставал не бръснат за няколко дена или седмица,но не и да има такава.

# 130
дами привет не че съм се изгубила ама и мен нещо ме мързи да пиша напоследък,незнам защо ама и аз бях надъхана и в последствие темата май като че ли се поизчерпа,за това сега и аз ще атакувам,прочетох всички постинги,токущо приключих ама въобще нищо не ми остана в главата,май наистина е  куха  Laughing ,как и да е.
аз като дете от смесен брак мога гордо да заява че се чувствам определено добре и в двете общности,то по принцип аз не млъквам така че то си е нормално,нямам никакви комуникативни проблеми нито с приятелите си от България,нито пък с тези от Пакистан,но да си призная,рядко имам приятелки,просто не обичам разните му суетения и тем подобни,а повечето девойки са едни кокетки,аз рядко ползвам гримове,обличам се спортно,не защото трябва да прикривам нещо ама ми е удобно,хайде изчерпах се за мен до тук,аз загубих интерес.
при мен винаги е весело както и сега в момента,събрали сме се групата и след малко се заформя купона.
днес реших да публикувам материалче за един град,това е родния град на Бенезир,не че я харесвам,даже я мразя,но надявам се да ви харесва,аз нямам снимки от Пакистан защото никога не  съм била там,но пък имам други,може да направиме едно общо албумче на пейзажни снимки,тъкмо после няма да има сърдити
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … 3D1R2ADFA_enBG336

иначе повечето пакистанци обичат да рзговарят приказка се завръзва лесно,разбира се има и някои чешите дето могат да говорят само за политика или религия,ама те са рядко,охх хайде за сега спирам ,ще се постарая да намеря интерсни материали,чао за сега

# 131
Еее, Аспарухе, как тъй да не си бил в никога в Пакистан? Нали ни разправяше как като си бил малък сикхите от храма ти давали парички? Или аз пак недоразбралата?

Ами след като поставих въпроса за брадите, редно е и аз да се изкажа. Пък и делта и тя има какво да каже по въпроса, че нейния батку и мойто мъжу са с напълно еднакви бради, макар нейния да не е пакистанец.

Та значи моят поддържа съвсем малка брада, аз по принцип харесвам покарали, няколко дневни бради, но не на всеки му отива, някои изглеждат немарливи по тоя начин, но на мъжа ми му отива, даже не го харесвам без брада, тя някак смекчава чертите му. Пък и като е гладко обръснат става съвсем очевидно че е по-млад от мен  Laughing

Вижте, хич и не се сетих да включа във въпроса си само мустак...Не съм и предполагала, че на някой ще му харесва. Една моя приятелка имаше гадже португалец, с един дебел мустак, приличаше ми на огромна гъсеница под носа му....въобще намирам мустаците за потресващи...

Хайде до скоро.

# 132
  • Varna
МАЦУРАНКИ-ПАКИСТАНКИ Hug
Темата е доста веселичка а на нас точно това ни трябва да си отпускаме душите. Но първо да отговоря на Мактубчето за раждането ми.
Та Мактубче, аз не споменах, че съм раждала секцио, а че са ме пляскали със тетра Joy Била съм за секцио, това се разбира във последния момент, вече като ме прибират да раждам. Лекарката преглежда картона и вижда, че съм била винаги редовна и се побърка като ми ми мереха там тумбака преди да ме завадат във предродилна. Колежката и въобще не написала, че имам много тесен вътрешен таз и съм за секцио. Тогава секцио само за ония намазаните пехливани от ЦК. Та раждавето беше ужасно, аз имам високо ниво на издържане на болка ама онова си беше мамата си трака. Както и да е беше ме срам да викам, само шепнех името на мъжо а акушерките и лекарката се хилеха, че не викам майка си. Ми казах им аз- тя майка ми не е виновна за това което преживявам във момента, на друг искам да му извия врата ако е насреща ме във мУментЪ Laughing Наложи се там разни неща да ползват, защото аз неможех да дишам и детето и то по тоя начин не може. Бе скочиха отгоре ми за да не се удуши детето. Роди се със едни кръвоиливи във очите-казаха ми, че е почнал и той да се задушава. Та тогава съм се сцепила като праз и много шевове имах и затова тетрата помогна. Но тя тетрата помага за много рани, вълшебна е. А тумбака ми мила Мактуб много бързо се прибра, въпреки, че изглеждах като платноходка, защото със тоя тесен таз съм носила бебето по навънка. Но аз казах, че бях абсолютно сама, нямах на кого да се надявам. Не можех да спя. На денонощие да съм спяла само по 2 часа. Кърмата ми спря защото бях под напрежение и бебето все плачеше. И вследствие на стреса кърмата ми на 11 ден секна а такиви цици бях изпраскала, че тия силиконовите днеска можеха да пишкат газ от завист Joy Много напрежение, Мактубче, и всичко на моите ръчички. Влязох да раждам 69, мъжът ми като се прибра бях 48 и не ме позна. Та така ми се смъкна корема, мила. Но не пожелавам на никоя така да го смъква. Не мислете, че се оплаквам. Сега като се върна години назад и се хващам за главата. Тогава просто нямах време да мисля, че е трудно. Организирах се и се справях но недоспивах, неможех да напазарувам на спокойствие, да сготвя нещо за себе си. Ей такива ми ти екшъни със мене. Но пък бях щастлива, много, много щастлива newsm47
За мойтУ БаткУ, Лютеничкова ви е казала. Ако ги сложим със нейния БаткУ един до друг, моя може и по големия брат да му е newsm47
Когато беше млад брадата му беше абсолютно същата като на Христо Ботев Joy Много, чернааааа, а косата му е кестенява. Но откакто побеля изведнъж при една ситуация намали си я и  я поддържа. Той е много спретнат мъж, една от причините да го харесам. Спретнат и много чистоплътен. Боцка ми брадата му ама не може всичко да ми е хубаво нали Joy А аз си мечтаех да се омъжа за готвач, да не пуши и да не е брадат. Еми не стана. Съдбата е била подготвила друг БаткУ за мене newsm47 Но поне у дома не пуши. Самият той не обича у дома му да мирише на тУтун.
Момичета извинявам се за дългия пост. Която иска да не го чете Hug

# 133
А как намирате къносаните бради?

# 134
А верно ли е, че мюсюлманите трябва да имат брада или мустаци? Питам защото веднъж го бях накарала моя да се избръсне, даже и линията  Twisted Evil , той ми се противеше, ама го направи де , и една приятелка ми се скара, защото според Исляма трябвало да са с бради  newsm78 . Аз така и не го питах дали е вярно, че ми стана неудобно заради моите лигавщини човека да е сбъркал нещо  Embarassed , та питам вас сега.
Исках да попитам и нещо друго - гледахме с моя човек индийски филми и забелязах, че младите герои като ходят на гости на родителите си им пипат краката с ръце, и аз го питам трябва ли и аз да го правя това, ако се запозная с техните някой ден, а той каза, че това било индуски обичай, не мюсюлмански. Да ама сега гледам по турските сериали, че младите целуват ръка, та мисълта ми е това ли е мюсюлманския обичай като поздравяваш по-възрастни хора? Ако не е, то какъв е? Пакистанците дали имат нещо специално, което правят при поздрав?
Спирам вече, айде приятна вечер за сега   bouquet

Вярно е.Брадата трябва да е дълга най-малко когато се хване с длан-да стърчи отдолу,а мустаците се подстригват къси.Има обаче и една школа,която казват,че не е задължително..

Катинарчетата не са позволени,ама кой ли му пука в днешно време Whistling

За краката е типично хинду обичай,а целуването на ръката не е от Исляма,просто традиция на турците и на други народи вярвам,на мен ми харесва турския начин.

За пакистанците не знам точно,ама съм ги виждала при среща и да се здрависват(което е сунна)

Лю-намирам ги екстравагантни,и това е сунна,ама точно червена къна да цапнеш на бяла брада...по-добре кафява.

Мактуб-разтърси се във форума за прибиране на корема след секцио.По-бавно става и след 60 дена май можеш да започваш упражнения за стягане.
Аз с второто 5кг бебе,1кг плацента само и т.н.при нормално раждане след 10 дена нямах корем,но съм си такава,плоскокореместа  Laughing а и се грижа де,иначе все едно бях бременна с близнаци.И стриите ти ще избелеят,не се бой,особено ако си с по-светла кожа.

снощи моите хора ядоха пакистанско бирияни:много люто.Голямата се отказа,но бебеката си го изпапка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт