За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета!

За първи път пиша, дано се постне!:) Лютеничке, както виждаш, включвам се и аз!:)) Много ти благодаря за лс. Мило от твоя страна.
На работа съм от 9 ч и сега е 12:30. През цялото това време четох какво сте си писали в този форум и трябва да ви кажа, че безкрайно много се радвам да ви "срещна" всички! Както каза Лютеничка, наистина си мислех, че съм единствената кукувица, която се е оженила за пакистанец. Май бях чувала и за още едно момиче, имаше някаква статия за тях във в. "Сега", ако не се лъжа, но това е. Да не би някоя от вас да е това момиче от Шумен? Радвам се да намеря среда, в която никой няма да ме съди, да ме гледа накриво или да ми се чуди къде ми е бил акълът!:)) Повечето от вас сигурно разбират какво имам предвид!:) Та след толкова четене едва ли не ми се струва, че вече ви познавам:))) Мактубче, миличка, какво нещо си преживяла, много мъчно ми стана. Важното е, че и ти, и малката сте добре! Да ти е жива и здрава! Да те радва много и да плаче по-малко!:))
Лютеничке, на теб честит рожден ден на патерици! Всичко най-хубаво, по-малко апатии и депресии и повече радост и смях!
Понеже имаше много темички, които подминах, исках и аз да се включа с коментари по някои от тях. 
Роднините-ааах, любима тема!:)) Докато на Мактубчето й е скучно вкъщи, аз трябва да ви кажа, че при мен беше точно обратното и направо не знаех къде да се скрия. То голямо семейство, то голямо нещо. Чачувци, чачи, маму, пупу, бабхи и не 'нам кой си още брат'чед на еди кой си баджанак, нямаше край! Аз на такова нещо не бях свикнала и ми беше много трудно в началото, защото все пак аз си изисквах личното пространство. За тях няма такова нещо. 5 братя и сестри могат да спят на едно легло! Въпреки че аз и мъжът ми бяхме отделно от тях, все някой идваше да ни види, или пък ние трябваше да отидем на гости на някого. Всички ме гледаха като че ли съм играчка за елха, с една такава детска искрица в очите! Сега ми става миловидно, но тогава не можех да издържа на тази лудница! Понеже живея в Щатите, навръщане от Пакистан, изпаднах в голяма депресия. Много ми липсваше тази семейна топлина и сплотеност. Тогава бях съвсем сама на американска земя и беше просто кошмарно.
Аз и моят мъж трябваше да живеем 7 години разделени, докато най-накрая това лято получи зелената си карта и дойде при мен. Сага голяма! Иначе се виждахме всяко лято, най-вече в БГ и един път в Пакистан, когато се и оженихме.
Относно езика, говоря малко, разбирам що-годе повече, например мога да изгледам един индийски филм без субтитри спокойно. Макар и да не разбирам абсолютно всичко, това, което схващам, е достатъчно:) Когато правя опити да говоря, хората ми се смеят сладко и казвам, че съм приказвала като патан:)) Много неща обикнах в тази страна и много неща ме дразнеха.
За тези, които са били и все още са там, искам да ви попитам-как издържахте на осветлението вкъщи? Тези флуорисцентни лампи толкова ме подтискаха, че все исках да излизаме някъде. Когато аз бях там, през 2005-2006, все още беше спокойно в Лахор. На напоследък и там стана опасно. Съпругът ми се е разминал на косъм на няколко пъти. Последният беше, когато бил на мотоциклета си и някакъв извадил автомат и започнал да стреля на поразия по улиците. Един от куршумите се ударил в седалката на мотора:(( И до ден днешен съм благодарна, че мери джан се е измъкнал без драскотина.
Относно модната седмица в Карачи, има, как да няма?Simple Smile) Вкъщи имаме достатъчно материал, защото моят мъж работи в сферата на шоу-бизнеса и последния му проект е бил именно fashion week. Аз даже малко се дразнех, защото манекенките бяха много хубави. А аз съм си по природа дебеланка:)) Къде по природа, къде по депресия-7 години сама, къде по американските лоши навици на хранене. Аз сама  съм си причина за това тегло, но сега откакто мъжът ми дойде, ми се ще да се постегна, че си мислим за бебче вече, а на мен няма да ми е лесно с тези килограми.
Ако някой има някакви предложения или съвети за здравословно отслабване, моля да сподели.
Може и в момента да съм бременна, защото не се пазихме много, но ще е по-добре да не съм, за да се погрижа първо за моето здраве, че после и за бебо.
Много писах, не искам да ставам досадна. Просто ми е приятно да вляза в този форум!

Поздрави,

Даниела

# 256
  • Varna
Eй, мЪ и менИ Hug
Мацката която е пуснала Вятърко си е ЕгиптИнчИ.
За мъжо да кажа и аз. Подрежда всичко по конец, включва Пенка да пере. Простира  не само като съм болна ами и като вижда, че имам много задушевен разговор със вас.  Wink Мие чинии, прахосмукачката и боклука са негови когато си е тука. Като го няма синковеца мята боклука без да напомням.  За готвенето там по не става работата но се е случвало да точи тиквеник-даааа да точи бе, сериозно. Кюфтета по френски да ви направи пръстите да си оближете. Но за готвенето не се спуска много, много, предпочита да ме води на ресторант ама аз нИща многУ щото у дома си ми е мнаго убавичкУ и много уютничко. Той не е капризен и за ядене. Може да му намажа една филийка със масълце и той най-доволен на света. Бе дисциплиниран си е от самото начало откакто сме си двамцата. Ама има една приказка мойта бабичка ми я казваше- На един мъж на каквито чаршафи му постелеш на такива ще легне. Та във връзка със чаршафите може и да глади. А как глади панталонииииии, ама то му е наследство от Navy Academy. Ако има панталони за гладене аз се глезя newsm03 Бе мъж кЪт слънце само ме нерви със цигарите а лекарите казаха, че много му вредят вече но той със дебела глава и много ме натъжава когато не ме слуша за тези гадни цигари.
Интересна работа това за цикала като ти дойде и да не се къпеш. Ми аз ще мириша на умрели лебеди бе. #Crazy А там за студените неща които не трябва да се вземат дали има някакъв резон. Може би има. Да ви кажа пък аз какво установих преди много, много години. Ей тъй ми беше щукнало от някъде си. Ми не ходех на черква като съм във цикъл и сега даже. Аз не съм религиозна но обичам да ходя и да благодаря, за хубавите неща. И преди време четох, че например при мюсюлманите когато жената е във това положение не може да ходи на хадж. На мене това просто ми щукна като бях госпожица, че не трябва да ходя във това положение.
Та освен помощ по женските неща моя има и златни ръце и у дома майстори не се викат. След майсторите трябва ние да поправяме пак. Съжалявам, че синът ми няма тези дадености. Но дори децата не могат да приличат на нас родителите. Ама проклетията на майка ми и на свекър ми диването успя да наследи rotfImao
tumhari wavey newsm18Добре дошла newsm47 Даниелка, нИ сЪ коси за снагата си. Като дойде бебо щЪ питЪм аз как няма да имаш времИ да лапаш. И сЪ мУли да неЙ кЪт мойтУ ревливУтУ диване. Аз тука всички със това ги плаша- със диването си, че го чуваха във съседната къща като се дереше. Ама то и от колики и от зъбки. Нямаше тогава неща които да ми помогнат за колики и изникващи зъбчета. Пробвах със чайчето от копър постоянно ама не, не помагаше newsm45 Държах до във краен случай на ръчички, и си слъгах моята ръчичка на тумбачето му за да го затопля и мъъъничко да му олекне...... И те така....

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 20:47 от DELTA_DELTA

# 257
tumhari_shahzadi, добре дошла!
За МЦ да си кажа, че аз пък за нищо на света не ходя при бебе в това състояние, може и бабини измишльотини да са, обаче така съм си решила, че трябва.
Сега вече трябва да поканя и нашата кума да пропише в темата, стига сме се мислили за единствени   Mr. Green

# 258
здравейте момичета как сте?даниела добре дошла сред нас.много интересна история.мактуб радвам се че сте добре че с тези събития в този Пешавар.и аз да кажа по въпроса за мъжете моят пере чисти готви всичко си може даже на мен рядко ми се налага да готвя само когато сам почивка през другите дни той ме отменя за всичко. Laughing Laughing

# 259
Благодаря ви за съдействието момичета   bouquet
но смятам че това си е период който сам ще си отмине,поне малко я облекчават капките - положението не  е толкова страшно  Wink

Тесс
Приятно празнуване с компанията  Hug
Аз да ти кажа така малко благородно завиждам...но ще дойде и мойто време  smile3508

Вятър
Е ти пък уцели  Wink - знам си я аз тази мома и и слушам песните и ми харесват...даже имам диск тука някъде из къщи с арабски песни ,та там ги има и тези които си пуснала  Simple Smile

Хахах Шилан твоя ме разби с тоя прах за пране  hahaha Joy
а пък моя ми се кара че съм хабяла много вода докато съм перяла ,кво толкова съм ги плакнела тия дрехи ... Stop

Марина Има доста наргилета на базар Кирков в арабските магазини,ама до колко са качесвени не знам...

Айде стига от мен за днес,отивам да се опитвам да спя  smile3507 Лека нощ/

tumhari_shahzadiдобре дошла   bouquet
прочетох поста ти ,но сега трябва да ставам че малката не ме оставя....само да кажа че човек колкото и да чака и да се нагажда за бебе,все си казва сега по добре не,че имам това на главата или онова и така си минават дните...така че ако сте решили просто действайте пък когато стане  Peace

Делта
като жената е в цикъл не само не може да ходи на хадж,но не прави и молива през тези дни и не чете Корана,защото се счита за "мръсна"...

# 260
  • Varna
Да бе Мактубче,
знам го и това, ама аз споменах само хаджа и бързам да пиша, че аз все за някъде бързам и аз незнам за къде. Ми жената се смята за нечиста ама що пък трябва да не се къпе newsm78 А де. newsm78 Без да го знам това съм си определила да не ходя във храм. А и като Маринчето също и при бебенца не ходя, може и да са бабини деветини ама сериозно не ходя. И когато вече мога да ходя първо искам да вляза във банята да си измия хубавичко ръчичките и тогава при бебо да му се порадвам newsm47

# 261
Тумари, тъкмо щях да ти пиша пак на лично да те подканвам да пишеш в темата...това със седемте години много ме натъжи. Добре че всичко вече е в миналото.

Ха, всички българки ни обвиняват че имаме пащунско произношение като се мъчим да говорим урду  Laughing  ама ние в първа тема обсъждахме за фонетичната близост между български и пащу..

Какво означава ника ти, аз и толкова не отбирам от урду? Тумхари е някакво местоимение нъл'тъй?

Делте, радвам се, че и ти цъфна, ама ти като говориш за баткуту воинаги цъфтиш.

# 262
  • Varna
 JoyЛютеничке аз цъфтя винаги ама си права за Бате де.
Пък и ако ти звъннат да те питат- Обичаш ли ме newsm03 тогава сЪ разтапяш напарвоС newsm03

# 263

Пък и ако ти звъннат да те питат- Обичаш ли ме newsm03 тогава сЪ разтапяш напарвоС newsm03

и то кой знае от какви екзотични места ти звънят...

# 264
Размина ми скандалждийското настроение............ засега  Mr. Green

Колко станахте пакистанските булки във форума? Строй се , преброй се !!!

tumhari_shahzadi 7 години раздяла заради бюрокрация  Confused  добре, че сте се събрали. Сега ще си напаснат нещата  Simple Smile
защо да отслабваш преди бременност, няма да е видим ефекта  Simple Smile  
АКо трябва да се подложа на диета, е равносилно на мъчение за мен!

Мактуб, айде и ти ми се смееш за прахта за пране  Crossing Arms   Laughing

Летяща, шехзаде е с персийки корен. В османската империя така се наричат синовете на султана. АМа  може би няма нищо общо с ника на tumhari_shahzadi . Ще чакаме да поясни.

Аз планувах да с еровя из нета до зори. Ама нещо май ще се спи  Simple Smile

Делта, казвай рецептата за кюфтета по френски !

# 265
  bouquet    bouquet    bouquet
добър вечер дами
добре дошла TUMHARI    bouquet    bouquet    bouquet
МАКТУБЧЕ ами дрешките горе долу са като това ама може би дизайна е друг знам ли ,както и да мерси много ,надявам се с беба да сте добре  Heart Eyes
ДЕЛТИЧКЕ моля те не ни изоставяй така   Hug
 аз да споделя относно реда и чистотата ,аз не съм толкова припряна,дрехите ми в гардероба са подредени,но до там ,като се прибера се почва смяна на дрехите и тези които са ползвани летят към столове фотьоили и тем подобни до сутринта ако реша да ги използвам ако не в пералнята,готвя ако съм в настроение,чистя ако съм в настроение ,за туй ще търся мъж който ги владее тези техники, а за гладене и дума да не става,даже ще ви призная нямам ютия вкъщи  Crazy ,ама какво да се прави мързел съм голям   Embarassed,ама на работното място винаги искам да ми е изрядно,и нещата които харесвам и съм купила с голяма любов пазя като очите си ,колекционирам марки и само ги подреждам за тях мога да отделя един два часа или пък мога да отделя цял следобед да шия гоблем,но всяка друга домакинска работа повече от 1-2  часа не може да ме заинтересува   Joy   Joy   Joy
хайде за сега чао цунки и гушки

# 266
  ,за туй ще търся мъж който ги владее тези техники,

мисля че от нашата дискусия стана пределно ясно, че повечето пакистански мъже добре владеят подобни техники, айде какво чакаш грабвай и ти един и се присъединявай към компанията, няма само ние да се фаляме, я....

Ох, тази вечер съм на всяко гърне мерудия, ама тъпо ми е ,и много ми се говорят простотии..ако някой подхване ще съм му безкрайно благодарна, иначе съм обречена да тъна в скука цяла вечер...

# 267
Летяща, изчерпах се откъм простотии  Embarassed  ще зареда батериите  Mr. Green

чудя се все пак за 'лека нощ" да каже нещо, ама  главата ми празна....

Александър Велики,
баща ми беше абонирал брат ми и едни лелички  идваха чак в нашия град да му носят марки.  Класьорите ги пазим още. Интересно хоби е. Младите вече не се занимават стакива неща.  Помня , че татко ни водеше в НДК на изложби , или как там се казваше.

Кой гоблен шиеш? аз започнах огромен- Мелницата на Бушер, ама нали има проблеми с очите, та съм го изоставила.
Преди бях много вдъхновена да шия, мечтаех да натрупам стотици. Но сега си мисля, че всчико е загубено време. Бог знае къде ще ги замерят наследниците ми!

лека нощ, наистина отивам да спя  Laughing  не съм лягала в 11 от ... не помня от кога

# 268
Тuhmari  добре дошла при нас newsm51 Two Hearts.И да те подхвана от вратата-и аз съм Даниелка и аз съм дундавелка.Ми ко да се прави натура Simple Smile)))) Девойки казах ви вчера че ще правя мuffins- cook afОГЕЛПИХ ГИ.Танвирчо ги хапна докато бяха топли.После като изстинаха станаха едни твърди мале леле.На попара ги изядох днес за закуска.Утре ще се пробвам с нова рецепта и нова доза.Купих си 400 хартиени форми-има да бъркам докато ги направа.Ама ша ги оправа.Мали мога да смъкна кожата на едно пиле без да я разкъсам и да я напълня пък такива прости работи като ПАЛАЧИНКИ и МUFFINS  хич не ме бива да права...Резил....Приемам акъли всякакви smile3547 ...

# 269
Добро утро!
Първо да кажа, че питах мъжа ми какво означава и ми каза, че "тумари шезади" е "твоята принцеса". Но той сега става така, че може и да не е прочел добре, ако е друго, поправете ме.
Панда, според мен тайната на мъфините е в хубавата рецепта и спазване на техниката за приготвянето. Нали знаеш, че се разбъркват поотделно мокрите и сухите съставки, след което се смесват, като се бъркат леко с лъжица. Пекат се в предварително загрята фурна, около 180-190 градуса 20-25 минути. След това се изваждат и 10-15 минути не се вадят от формичките. Аз така правя и винаги ми се получават добре. Пробвала съм 4-5 рецепти - с кисело мляко, с прясно мляко, с различен вкус се получават, но и в двата случая са вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт