Гука, не спира, АПРИЛчето сладко, за радост на мама и татко.

• 22 404
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Миме, ние сме на 4 часа сигурно от 2 месеца....Скоро,  ако продължават така трябва да ги напарвя с режим на възрастен...закуска, обяд и вечеря!!! #Crazy

# 436
ОО Пипи, милата дано да проядът че иначе ще се стопиш от нерви Hug Praynig

# 437
pipi66,влизам специално заради теб даже не изчетох всичко.Това което описваш като поведение мн ми напомня на нашия случай с Ави.Тя започна някъде лятото да прави така с млякото.Не искаше,ревеше само при вида на шишето,ако хапнеше беше страшно малко.След известно време започна да повръща,но често и не по-много.Тогава чак обърнах внимание и  я заведох на лекар.Струваше ми се мн не естествено бебе да плаче и да не си иска млякото.А видимо е гладна.В началото го отдавах на жегите,после мислех че е от млякото.после от шишето,биберона,позата какво ли не. ooooh!Докато не разбрахме,че тя има рефлукс/или така наречено ГЕР/понякога му казват тихия рефлукс,защото може и да няма кой знае какви видими симптоми.Откакто спазваме някой елементарни правила от лекаря ни всичко с и дойде на мястото.Ави си прояде и засега Praynigе добре.Просто тя е свързвала яденето/млякото/ с болка и за това е реагирала така милата,не че не искала да яде но се е страхувала/.Мн мъчно ми стана като разбрах горкото.Да искаш да ядеш а да не можеш.Ще ти кажа какво да пробваш при всички положения няма да и навреди ако не помогне.Но ти предлагам ако не подейства потърси съвет и настоявай за внимание от страна на педи ако трябва и на специалист идете.

1.Не знам на какво мялко сте/Ави е на Фризовом който е лечебен за деца с рефлукс и запек/,но е добре да е по-гъсто.
2.По възможност от по -малка дупка да е биберона/ако е Авент комбинирания биберон нека да е от еденичката ако не най-мн от 2-та/,за да  не гълта мн въздух когато се храни.
3.Храни я възможно най-седнала,но да е удобно за главичката и.Аз я подпирам на две възглавници Ави и така е полуседнала.
4.Матрака за спана на креватчето да е с наклон 30градуса моя е на око, но мисля,че е горе долу толкова с едно одеало отдоло съм повдигнала така,че да има наколн удобен за спане,да не се изсулва и да не става чупка на гръбначето.
4.Задължително след хранене уригване,без да се притиска коремчето и поне 20-30мин по възможност след храна да е правичка или седнала.Аз да ти кажа след всяко нещо, което хапне и пийне я уригвам.Дори и вода само да е пила.Понякога мн дълго време ми трябва да се поносим ама няма как.

Др не се сещам мила дано помогне започни да прилагаш всичко веднага щом можеш и не прави компромис.Спазвай ги и  ако няма ефект търси мнение от лекар.Но ще ти трябва малко време да знаеш не е от раз.Поне седмица.

За срещата съм ЗА.

Жулиета и Ави се поти мн и също си върти главичката.Предполагам,че я вътри заради венците,така прави когато иска да се чеше с нещо.За потенето да не би да го обличаш повече?Аз се чудя как да я слагам за спане,тогава най-се поти.

# 438
  • Варна
Сега за захранването: от кога мога да давам плодови пюрета според вас?Вече 3 седмици сме на зеленчукови, като се правя на маймуна, за да хапне нещо! Rolling EyesДругото е, че педиатърката ми препоръча да давам вече месни пюрета и жълтък, т.к. хемоглобина е малко нисък?Обаче ние още сме в началото на захранването и ми се струва малко рано!Според вас как да постъпя?

Принцеске, аз днес започнах с плодовите пюрета, но може да се каже, че Пипо вече беше захранен с ябълка, защото последните дни зеленчуковото му пюре съдържаше и ябълка. Peace Дадох го на следобедното хранене - около 100 гр., след което му дадох и да суче. Като стане на 7 мес., смятам да започна да давам и каша - на яденето около 10 ч.

Олче, страшна фотосесия! Големи са чаровници и двамата! Heart Eyes

pipi66, не мога да ти помогна със съвет, за съжаление, но стискам палци да се оправят скоро нещата! Praynig

# 439
Ssillvvi, благодаря за загрижеността  Hug Но, за съжаление съм пробвала почти всичко изброено от теб(с изключае матрачето и храненето седнала, но не заради друго, ами просто иска да яде само легнала). Иначе ние много време бяхме на Фризовом(който между другото ни причини засилена перисталтика, тя от тогава и спря да папка, де, а след смяната съчетано със запек  ooooh!). За бибката отдавна съм с 3 дупки, защото с по-малките изяжда още по-малко! А иначе аз я оригвам дори и да е изпила и 20 мл. нещо!!! Ох съжалявам, че прозвуча така поста ми(все едно пренебрегвам съветите ти и ги оспорвам..не е така), тно просто вече се отчаях!!!! Иначе е посещавала и 2-3 пъти гастроентеролог(смятам я за добър специалист) и съответно нищо!!!  Thinking Незнам вече.....

# 440
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МЕСЕЧИНКОВЦИ  newsm51 newsm32 newsm32 newsm32
Пипи сега може да ме разкритикува някой аз имах проблем с АМ когато бяха на 3 месеца писах и в темата едно мамче със същия проблем ми препоръча ХИП 1 пробиотик  харесаха го Мадлен още си го пие, Никол го отказа и него на 5 месеца и от тогава е на кисело мляко от немай къде няма да си остава детето гладно / след съвет с педиатър/ вече всичко ядат  попара, зеленчукови и плодови пюрета, каши , супи домашно приготвини . Нямала съм проблем с нищо освен с млякото. Другата седмица почваме детска кухня и се надявам да я харесат
За Диди нямам думи  Shocked Мими имаш си голяма сладурана
Деси едно голямо гуш от нас  Hug надявам се вече да си по добре Ние изживяхме подобен ужас миналата година на брат ми децата се заключиха бебе на 1 месец и бати на 2 години за щастие баткото след половин часови усилия успя да отключи вратата
Това е от нас малките заспаха в 6часа и още спът направо не ми се мисли за нощес  ooooh!

# 441
Пипиш, вие къде живеете?В София има много добра детска клиника по гастроентерология, много майки са страшно доволни, не се заплаща нищо, работят със ЗК, имат много големи специалисти!Една приятелка, детенцето й имаше подобни проблеми, даже веднъж бърза помощ бяха викали, след като я води там, нещата се оправиха!Сестра ми също имаше проблеми с племенницата ми, като по- голяма обаче, и тя е много доволна, имам координатите на една доцентка от там, ако искаш може да се посъветваш и там?!Пиши ми ако мога да помогна!

# 442
pipi66,разбира се,че не си ме обидила HugЗа млякото аз само го дадох като пример какво пие Ави иначе всяко бебче е различно може пък това да не е тяхното щом сте пробвали.А за храненто легнали,прин нас това е един от основните проблеми заради който я боли коремчето понеже легнала храната се връща лесно в хранопровода, което дразни и тя връщаше/рядко де/мляко.
А защо не искат подпряни или полу седнали?Протестират ли не им е удобно?А изцяло ли са в легнало положение?Освен да почнеш постепено по малко да ги надигаш.Ох,не знам само предлагам идеи,защото знам какво е да не иска детето ти яде.Дано скоро се оправят сладурките и намерите решение Hug Peace

# 443
Принцеса Рая, и аз много се измъчих с взимането на урина - пробвах как ли не - по голо дупе в леген, с памук в памперса, с колектори...е, на 3-тия колектор успях. Тайната била в това дупето на бебка да е напълно обезмаслено от кремчета и други мазила (това постигнах с мокри кърпички) и тогава се залепя доста успешно колектора за дудулината  Peace Държиш 30 мин, ако може да го сложиш преди хранене и да го махнеш след хранене, че тогава бебките пишкат Simple Smile
Мойта мома пак е със запек, а не мога по никакъв начин да я накарам да глътне Дуфалака - аз й го давам с лъжицата, тя като го усети и го плюе и всичко изтича във врата й, а това чудо как лепне... прави й фиксаж на прическата отзад на тила  Laughing Вече си мисля да го вплета в обедното пюре, дали ще има проблем?

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 12:05 от brilliantine

# 444
  • София
Честита месечинка на днешните бебшорчета.Да са живи и здрави и много щастливи!Олче Елинка е невероятна както винаги. Grinning Батко Вели и той голям сладур.Винаги да са ти здрави и слънчеви Heart Eyes
Пипи66 дано се оправят бебките по-бързо Hug
Лека вечер от нас   bouquet

# 445
Имамама, не съм чула детските консултации да са отменени. Знам само за бременните. Ще се обадя да питам.
Олче, големи сладури Heart Eyes

Чудя се какво АМ да въведа вечер? Много хубави неща съм чувала за розовото на Хип. Какво ще кажете? И дали да взема 2-ка?

За пюретата, аз се принудих да давам плодово именно заради запека, но вече и те не действат, а само спанак или броколи. Утре ще дам броколи с ориз на Хип, че от него имаше моментален ефект. Брилянтин, пробвай го и ти, ако не си го пробвала. Вече съм въвела почти всички зеленчуци и плодове, оризова каша и от вчера глутен във формата на коричка хляб. Снощи беше супер нервна, както е от 2-3 дни насам, иска да яде, но не иска да суче и пюре и както вечеряхме й дадох една коричка, като я заръба и така се успокои, чак се развесели. Тази вечер пак го пробвахме номера и се навечеряхме спокойно, докато тя в столчето ръбаше корички. Изяде кората на една огромна филия, от тези за машина за хляб. Е, така инцидентно, я захраних с глутен, но пък поне от домашен хляб Crazy
Също така днес поръчах по ибей нещо ново за зъбоникенето. Като дойде и го изпробвам ще споделя дали е ефикасно.

# 446
Привет!!! Честито първо на днешните месечковци!!!
ssillvvi, незнам защо не исакт прави....Габи от 2-месечна яде легнала(а сега номера й е да яде гушната с разходки), докато при Вики е от скоро.....Просто не си отваря устата  Close Това не важи за пюретата и кашите, макар че до минаиля ден и тях ги ядяха в кревата, като римляните!!! Crazy
Ама айде стига съм ви занимавала с нашите проблеми!!!  Hug

# 447
  • София
ЧЕСТИТА 7-МА МЕСЕЧИНКА НА ДНЕШНИТЕ БЕБНЦА!МНОГО ЩАСТИЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ!
Сред тях е нашто гадже- Борянка на Абрикотин Heart Eyes Two Hearts Two Hearts newsm76 txtloves Heart Eyes  ura newsm67  bigdance2 Tada Flowers Sunflower Flowers Sunflower  party006
Да ви е жива и здрава свате и много да слуша.  bouquet
Няма да прескоча и другата ми любимка Мария на Рони.
Ронка да ти е жива и здрава и много да те радва. Hug Heart Eyes  bouquet babydust7  party006 newsm51
малко по скромно с целуките да не разсърдим нашто гадженце Joy Joy Joy
Лек ден от нас и до после  bouquet

# 448
  • София
За коледната среща и на мен много ми се иска!Но се опасявам, че по моловете няма да стане добре, сега в неделя в 2 часа на обяд нямаше къде да се подпре човек, пълно с хора, кой пуши, кой не, голяма лудница беше, даже ми стана лошо, едно горещо, задушно, няма къде да се обърнеш, според мен не е подходящо там!А и като наближат празниците ще е още по-зле, пък и с тези епидемии, не е много добре за децата!Варианта да е през седмицата е по-добър, но тогава няма как да дойдат някои от нас, като мен! BlushА иначе не се сещам къде другаде може да се приютим! Rolling Eyes
Принцеске, почивните дни към 10 - 11 ч все още е празно на масичките в МОЛ-а на Стамболийски. За по - малките МОЛ-ове не мога да гарантирам, но в горепосочения съм ходила редовно и сме се събирали винаги много майчета и бебоци. Просторно е, има добра циркулация, място където да седнеш и да си оставиш багажериите, в никакъв случай не е опушено, защото е забранено пушенето там. Rolling Eyes Вече към обяд може и да става лудница, защото хората може да решат да обядват, а повечето заведения там предлагат обедно меню. Сутрин може да има тук - таме някой, който да пие кафе.

Олче, аз съм също ЗА коледната среща, само че сутрин май няма да можем да се класираме - режима ни е: ставане в 7-8 ч, игри до 9-10 ч, после спи 2 часа, яде каша/пюре и после сме готови за излизане...

Е, то едва ли има бебоци, които да нямат режим и да не спят по това време. Елина също спи (ако има кой да я остави Mr. Green). В името на добрата кауза може да се наруши режима един ден! Ще подремнат в колата докато стигнете до МОЛ-а, после ще им е интересно толкова народ и бебета и ще спят като къпани! Wink Нали става въпрос за един час, да се видим, да си разменим подаръци и да се снимаме. Знам, че с бебе не може да се заседяваш. Пределно ми е ясно.
Но... ако всеки привежда подобни примери, никога няма да се съберем. Относно епидемията - все се надявам след един месец да е отшумяла тази истерия.

Та... пак да попитам, като лудите: Ще има ли Коледна среща, или не? 12 -ти или 13-ти? 10 ч?

Много благодаря за хубавите думи, за мойте дЕца. Heart Eyes

вери, Ени е на розов Хип отпреди да се отбие, нали и давах вечер, уж за да спи. Имам подозрения, че заради това мляко се отби диването, толкова и харесва. ooooh! Наистина е много хубаво, не запича и е много обогатено. За 2 - ка сте. Wink
А сега в по - големите вериги го има на промоция - голямата кутия (800 г) + подарък 500 г прекодно мляко, за вечерно хранене, някакво по - засищащо. Елина е оборудвана с 3 такива пакета. Laughing

Не видях кафе, ето за разсънване:

Честито на днешните месечинковци сладки, спЕшъли на юнаците от Отбора по синхронно... Joy Heart Eyes Hug

# 449
  • Някъде там...
Аз съм за сутрешна среща, през уикенда, 12-13 като дата е добре (декември нали?), часът също ни устройва, таман ще си изкарат сутрешния сън в колата. През седмицата няма кой да ме извози дотам.  Crazy А следобед моите са толкова кисели, че през цялото време ще трябва да звероукротявам.

Днес за сефте видях отворена уста за лъжица и то цели 3 пъти. Яна май одобри поне отчасти пюрето от круша на Гербер.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт