Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 250
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Нашите вчера правиха тест по Околен свят. Имат нова г-жа, защото нашата вече втои месец е болна Sad. Та имали да изредят какви са празниците на различните етнически общности у нас...
И моят, както казва се мъчил, мъчил и се сетил само за Рождество Христово. Не бил се сетил за 'Хурбан незнам си какво'/ в учебника има още и Василица и Пасха/ Shocked и другите...
Последните два урока трябваше ние да им ги разкажем, защото нямало врема да ги вземат, а трябвало да правят теста. newsm78 Аз определено не наблегнах на това как се казват точно празниците, ама се чудя трябва ли пък точно това да се знае newsm78

# 481
Момичета, какво трябва да значи ''обяснителна диктовка''?
Ани има да прави такава за домашно, а никъде не можах да намеря обяснение какво точно е това. Rolling Eyes

# 482
  • Варна
Бианка, ето какво намерих по въпроса в нашия сборник:

Обяснителна диктовка
Тексът се чете от учителя три пъти. При първия прочит учениците слушат внимателно и се ориентират в поставената задача. По време на втория прочит учениците записват диктовката. Третият прочит служи за проверка и попълване на пропуски при писане и устно обяснение на правописните особености.

# 483
julisa много благодаря. Hug
В нашия сборник нищо не видях по въпроса, но го прегледах с едното око, че с другото готвя. Със средно око решавам задачи по математика и отговарям на екзистенциални въпроси като 'къде ми е линиятаааааа'. Crazy

Можеш ли да ми кажеш как се казва вашият сборник и на кое издателство е? Ще ми бъде от полза.  bouquet

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 14:28 от Бианkа

# 484
  • област Софийска
Бианkа , предполагам, че е това помагалото

Защото дъщеря ми са с такова и там е обяснено за различните видове диктовки

# 485
Точно това е и нашия сборник. Сега като се заинатих да видя как така няма в него обяснение що е то обяснителна диктовка, взех, че намерих каквото ми трябваше. Blush
Чак се ядосах на Гугъла, че мълчи по въпроса като верен другар на разпит. Joy
А то, обяснението, в ръцете ми било през цялото време. Старост-нерадост,ох. ooooh!

# 486
  • Варна
Бианка и ние сме тренировъчните упражнения... И аз там не съм го виждала това обяснение. Взех го от 'Сборник диктовки за второкласници' на Александра Арнаудова, Издателство Диамант  Peace

# 487
  • област Софийска
julisa , в тренировъчните упражнения са обяснени всички видове диктовки в самото начало, на 9 стр.  Peace

# 488
  • Варна
julisa , в тренировъчните упражнения са обяснени всички видове диктовки в самото начало, на 9 стр.  Peace
   Joy

Еееее, то и аз съм си отвеяна, не ще и дума! Да не се чудя на кого се е метнал малкия  Hug

# 489
При нас Коледата струва 8 лева - в клас ще се забавляват,почерпят и ще получат по една книжка.Това е по-добър вариант,миналата година имаха организирано тържество ,но не останаха довални.Снимка за календар 6 лева,малко -1,50.
Още вярваме в чудеса!

# 490
  • София
Venera, и ние сме запалени по бакугани и мойте искат само това за коледа ooooh! До тук добре,но са си поръчали точно определени бакугани.Опитах се да обясня,че Дядо Коледа не е толкова вещ по въпроса и да знае точно кой,какъв е,но ме отрязаха,че той знаел всичко и сега съм в приключение от къде да им ги търся точно тези Tired Иначе мисля да се направя на ударена(както винаги) и да им взема каквото преценя,пък ще обяснявам после,че Дядо Коледа е сметнал,че това е по-подходящо за тях Mr. Green До сега вървеше номера,пък ще видим  Rolling Eyes
Бианка,мен миналата година ме търсиха точно по същия начин по телефона Joy Оказа се директорката на училището.

# 491
И ние сме от пристастените към бакуганино аз не купувам.Крис зариби и малката че и насън  карави даже някви движения и крещи бакуган топчеееееееееееееее EmbarassedАма купя ли 1 път ще е като с гормитите още и още и още............,За английския език смея да трърдя че само по този предмет няма грешка.... влага си детето парите от касичката и си купува речници Rolling Eyes искренно ме радва това bowuuДиктовки прави абсолютно всеки ден когато е на англиийски. не пропуска букви за сега.Зане и половината граматика което ме очуди яко

# 492
Момичета,  дайте идея за детска томбола newsm78

# 493
ако става въпрос за детски игри ето какво намерихhttp://www.udoma.com/?view=list&cat=6&itype=38&isubtype=91

# 494
Мами, а правите ли преразкази вече? Нашата госпожа е ужасно взискателна и най- първия преразказ, на приказката "Деветият брат" го правихме заедно, у дома. Tired
Детето се затормозява от непрекъснатите домашни от тренировъчните упражнения и от текстовите задачи по математика.
Вече имаме двойка по околен свят, урока беше за забележителностите на родния град, а според моя Митко, има само една забележителност:"Пълно е с цигани" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт