Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 239
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Елизбет, разсмя ме... Grinning
При нас за Коледа събрахме по 12 лева - за сладкарница и торбичка с лакомства. Снимаха ги и за календари - 7 лева. Сина ми вече не вярва в Дядо Коледа, но си е поръчал за подарък Покемон, но точно определен. Не го знам аз този Покемон и още се моткам. Не съм купувала подаръци още.
От утре се обръщат смените в училище, нали ?

# 496
Мами, а правите ли преразкази вече?
Правят от месец и половина преразкази. В читанката правиха на 5-6 приказки и 4-5басни преразказ, като ги редуват. Веднъж устно, веднъж писмено.
 Учителката работи заедно с тях и съм много доволна. Щерката се похвали, че цели два часа по БЕЛ са преразказвали и госпожата им ги е поправяла, ако вкарат пряка реч или нещо друго объркат.

Вече имаме двойка по околен свят, урока беше за забележителностите на родния град, а според моя Митко, има само една забележителност:"Пълно е с цигани" Rolling Eyes
Ха-ха, братята  наистина се превърнаха в забележителност. Толкова много се навъдиха.... Rolling Eyes
 Този предмет и на моята щерка й е труден. В петък са я вдигнали на дъската и госпожата я е върнала със сума ти уроци назад. Въпросът бил: " Какво е значението на родословното дърво?" Mr. Green
 Добре, че й е останало нещо в главицата от наученото вкъщи, та се справила.
 Този петък ще имат контролно по Околен свят. Дано се справи.

# 497
Само влизам да кажа, че отново сме на линия след дългото ни отсъствие, надали ще успея да ви наваксам с четене назад, но ще опитам  Hug
Весел празник на всички празнуващи днес!

# 498
  • София
Лени,добре дошла отново Hug С тези твойте трима юнаци едва ли ти е лесно да стигнеш до компа,пък и да се разпишеш Laughing
Честит празник и от мен на всички Николайчовци и Николетки  bouquet

# 499
Привет и от мен! Не ми е останало време от много работа да вляза във форума напоследък. Нямам време и за моя второкласник, та добре че е майка ми, която да се занимава с Дани. Днес поучихме заедно с него и ми прави впечатление, че материала вече е доста сериозен - и по български и математика. Скоро имаме РС и сигурно там ще ни кажат дали ще има някаква организация за Коледа. Спорна седмица ви желая - на вас и на малките сладури! Hug

# 500
  • Варна
При нас събираха 15лева за Коледа.Ще ги водят на пицария и ще има торбичка с лакомства.Още не сме писали до Дядо Коледа и не го знам какъв подарък ще иска.Календари щяло да има по 6 и по 7лв.Вече са правили прераказ няколко пъти.

# 501
От петък имаме проблем. Две момченца от класа на дъщеря ми й се подиграват, че вярва в дядо Коледа и всячески се опитват да я убедят че е измислица.  Детето ми се ядосва, после страда, днес беше изпаднала в много мрачно-тъжно състояние. Приготви си писмото от дядо Коледа, което получихме миналата година, след като му писахме, но едва ли ще успее да ги убеди, въпреки, че госпожата е казала , че дядо Коледа съществува. Не знам какво да правя, посъветвайте ме нещо моля ви! Мисля, че е рано да й се разбиват илюзиите за Коледа, но тези момченца няма да престанат.

# 502
От петък имаме проблем. Две момченца от класа на дъщеря ми й се подиграват, че вярва в дядо Коледа и всячески се опитват да я убедят че е измислица.  Детето ми се ядосва, после страда, днес беше изпаднала в много мрачно-тъжно състояние. Приготви си писмото от дядо Коледа, което получихме миналата година, след като му писахме, но едва ли ще успее да ги убеди, въпреки, че госпожата е казала , че дядо Коледа съществува. Не знам какво да правя, посъветвайте ме нещо моля ви! Мисля, че е рано да й се разбиват илюзиите за Коледа, но тези момченца няма да престанат.
Напоследък рядко пиша, но на теб ще отговоря  Wink.
Детето не е бебе и никога няма да забрави тази случка от живота си. Аз бих се замислила как и доколко трябва да поддържам илюзията за белобрадия старец, за да не чуя после "ти ме излъга, а аз се излагах пред съучениците си" (говоря от собствен опит, майка ми ме беше излъгала за друго нещо, аз вярвах и до сега ме е яд на тъпата и лъжа и на моята доверчивост както и на страстта си с която защитавах илюзията пред съучениците си, как само съм се излагала).
Помисли как да поднесеш отговор най-близко до истината, а тя не е че подаръците под елхата ви ще ги сложи дядото, защото през годината е слушала и е написала хубаво писмо  Peace .
Успех в избора!

# 503
ние имахме същия проблем с дядо коледа но аз неискам все още да му разваля детските мечти и му отговорих така тези деца не са слушали и няма да получат подаръци и от завист ти говорят така  hahaha при нас се получи миналата година облякохме вуйчото като дядо коледа влизайки в стаята всички изпаднахме в еуфория че ще донесе подарък на всеки нищо че сме големи голямо настроение ни даде децата любопитни от подаръците незабелязаха липсващия човек но след като си тръгна дядото с подаръците те започнаха да се чудят ама този дядо май приличаше на....и обувките бяха като на и тн...и въпреки че разгадаха те пак с нетърпение го чакат и тази година hahaha

# 504
  • sf
Аз на мойта съм й казала,че може и да има дядо Коледа,но всеки човек избира дали да вярва в него. Както и в духове, вещици, Великденския заек и т.н. А подаръците под елхата са от най-близките й хора,които я обичат. Знае,че ние купуваме подаръците и казва,че дядо коледа може би си живее някъде,но не прави и не носи играчки.
Не ми харесва да я лъжа иначе и този вариант ме устройва.

# 505
  • Варна
Е хайде...чак пък обвинения в лъжа заради дядо Коледа! ooooh!
Този спор е класика, не драматизирайте...
Припомни си това писмо, прочети го и на дъщеря си.
На мен тази теория-обяснение ми харесва и приемам, и моето дете го прие и разбра.

# 506
  • No Line On The Horizon
Аз имам искрено желание да й кажа истината за дядо Коледа, особено като я гледам как се тръшка за кучето Боби, но тя милата наистина вярва и сърце не ми дава.
Тук обаче възниква проблемът с кучето Боби, което го няма по магазините. От няколко дни се опитвам да я убедя да си избере друг подарък, но тя ме обвинява, че съм й се карала, че иска играчки за малки деца.

# 507
Момичета, благодаря ви за отговорите   bouquet
fros, чувствам се точно като теб - сърце не ми дава да й кажа, защото виждам , че искрено вярва, освен това имам и по-малко дете. Кажа ли на каката, веднага и малката ще разбере и драмата ще е двойна. От друга страна не ми се иска да й се подиграват  Tired
Flash*, благодаря ти за това писмо, чела съм го преди време, но го бях забравила. Най-вероятно ще изчакам татко й да се прибере и тогава ще прочетем писмото и ще разговаряме. Стискайте палци!
Ели, права си, че не мога да продължавам да я заблуждавам, защото съучениците й няма да я оставят намира и най-накрая на мен ще се сърди. Някаква половичата истина май ще скалъпим, четейки писмото...

# 508
  • София
Дияна още от градината знае, че Дядо Коледа няма. Нещо си били говорили децата в групата... Но има едно наум.
Сега я карам да пише писмо, проведохме къс разговор
- Знам, че Дядо Коледа е тати. Но Дядо Коледа съществува.
- Да, а баща ти изпълнява желанията на Дядо Коледа.
- А джуджетата съществуват ли?
- Ами щом съществува Дядо Коледа, значи и джуджетата съществуват.
- Дядо Коледа е дух, коледният дух.

Може би детето ми разбра същността на празника и Дядо Коледа Simple Smile
Сега ще пишем писмо, за да може после тати да изпълни желанията на Дядо Коледа Simple Smile

Писана, мисля, че Ели (а може и да се лъжа) беше давала линк за уеб камера от Лапландия Simple Smile
Търсих и намерих само това. Линк за Inside Cam не можах да пусна.

http://www.santaclauslive.com/main.php?link=santa_claus_live& … eli=eng&pid=3
http://www.santaclaus.fi/?deptid=11779

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 18:06 от AnMary

# 509
Симона разбра ,че няма Дядо Коледа или миналата или по миналата година/ не помня точно/ ,но го прие много нормално, направо и беше все едно. Само ме попита дали в такъв случай няма да има повече подаръци за Коледа и след отговора -че подаръци винаги ще има ,всичко беше о.к. /в общи линий не и пука кой ги носи/ Grinning също така няма претенций за нещо спецялно каза ми ,че иска изненада и аз да преценя каква да е . Та така сега аз да му мисля  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт