Машина за хляб - 20 част

  • 43 773
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 517

Някой използвал ли е това брашно.

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 12:55 от вили55

# 91
  • Мнения: 1
МОМИЧЕТА, ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ, ОТВОРИ СЕ ДУПКА В БЮДЖЕТА И СИ МИСЛЕХ ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА. ОЧАКВАМ ОТЗИВИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ, БЛАГОДАРЯ  bouquet

# 92
  • Мнения: 7 275
МОМИЧЕТА, ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ, ОТВОРИ СЕ ДУПКА В БЮДЖЕТА И СИ МИСЛЕХ ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА. ОЧАКВАМ ОТЗИВИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ, БЛАГОДАРЯ  bouquet

Направо утрепа коня с този въпрос.
Има полза, разбира се. Как да няма???

# 93
  • София
  • Мнения: 6 232
minnasid, ако по принцип ядете  хляб, няма какво да питаш  Rolling Eyes Откакто я имаме - вече два месеца и нещо, друг хляб не сме яли. Да не говорим, че нямах време една вечер да чакам един час бързата програма, купих някаква типова резина от магазина и мъжът ми я изхвърли директно в кофата,че му миришела на гадно. Разликата, определено е огромна  thumbsup

# 94
  • Мнения: 7 275
Понеже съм нова в домашното хлебопроизводство да попитам:
Какво правиме при спиране на тока?
В книжката за инструкции пише , че машината има 7 минутен защитен период при който настройките се запазват при евентуално спиране на тока.
Но ако спре за час?
Май ще се наложи месене на ръка? Sad
Или?

# 95
  • Мнения: 622
Понеже съм нова в домашното хлебопроизводство да попитам:
Какво правиме при спиране на тока?
В книжката за инструкции пише , че машината има 7 минутен защитен период при който настройките се запазват при евентуално спиране на тока.
Но ако спре за час?
Май ще се наложи месене на ръка? Sad
Или?

Онзи ден ми се случи да спре тока, докато машината работеше. На два или три пъти го спираха и пускаха. И всеки път машината си работеше от там, от където е спряла. Беше на цикъл втасване, та хляба малко превтаса, но пък крайният резултата беше чудесен, както винаги. Не знам ако токът спре за по- дълго време какво се случва.  newsm78

# 96
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ако спре тока тестото се доизмесва на ръка  и се прибира в хладилника.

# 97
  • Мнения: 11 607
Ако е на програма втасване - втасва навън. Може да се използва остатъчната топлина и втасва вътре, а ако трябва още втасване - втасва навън някъде на топло, ако не му трябва - дано дойде по-бързо тока,че да се изпече. Но...ако не дойде тока - премесва се на ръка и - или в хладилника както казва Макс, или се чака тока да дойде. Рискува се според зависи от ситуацията.......

Сложно е това с тока наистина....Имала съм благодарение на него само 2 провала за 2 години. Хем съм оставяла и на отложен старт......Но е факт,че в последно време у нас често спира тока......

Още малко и ще покажа върху какво се потих днес цял ден.........

# 98
  • София
  • Мнения: 372

Още малко и ще покажа върху какво се потих днес цял ден.........


 smile3508

# 99
  • Мнения: 2 675
 Mr. Green Привет банда месалии! Въртяхте ли перки днес?...Заредих се с козуначено брашно, няма да правя обаче по основна програма-...явно съм превтасала миналия път, меси, втасва, изравнява, втасва и пече..сиреч..МЕСИ само веднъж..Явно ми е дошло повече бухването.. Crazy Като ви гледам снимките  Flutterнаправо се отчайвам докато ви настигна..

# 100
  • Мнения: 11
Здравейте! Аз съм съвсем нова тук. Искам да питам нещо.Първо след дълго умуване дали да си купя или не машина за хляб,взех че отидох в Техномаркет и си купих "Мулинекс OW5003".Реших да взема тази заради багетите а и ми хареса.Въпросът ми е че е1650w и дали това ще се отрази много на сметката ми за ток.Защото всички марки и модели са с различна мощност,но правят хляб за около 3часа.Иначе хлябът ми стана превъзходен,багетите също.Друго още не съм пробвала,защото още нямам книжка(не са ми я изпратили).

# 101
  • София
  • Мнения: 372
момичета и момчета, преди не ми ставаха хлябовете с е тЕ такова калпаче. в началото им се радвах, ама вече не ги `ща. Знае ли някой къде е причината за тоЯ похлупак  newsm78
Ердинч беше писал как се нарича това, ама дали знае как да се избегне  Thinking

# 102
  • София
  • Мнения: 8 487
...Реших да взема тази заради багетите а и ми хареса.Въпросът ми е че е 1650w и дали това ще се отрази много на сметката ми за ток.Защото всички марки и модели са с различна мощност,но правят хляб за около 3 часа...

Това е максималната мощност на машината, която предполагам се усвоява по време на печене при работа на реотаните. Не ми се вярва по време на месене да използва тази мощност просто защото няма защо за едно въртене на перките да ползва такава мощност. Освен това в програмите има време, през което машината не работи нищо тъй като например тестото почива и т.н.

1650 W ще рече, че ако машината работи с пълна мощност 1 час ще изхарчи 1.65 kWh. Вижте си там от последната сметка за тока, колко струва един киловатчас и така ще разберете колко ток ще платите.

# 103
  • Мнения: 11 607
Обещаните снимки:

Питка

Козунак

Козунак

addicted™ по принцип такова капаче се получава при недостатъчно втасване.....Колко е дълга програмата?

# 104
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мамеее,какво е това чудо? ShockedРазкошен хляб и козунак.Видях,че и бобец си наготвила,направо си представям вкуса на пресен хляб с боб.

Общи условия

Активация на акаунт