Машина за хляб - 20 част

• 43 775
  • 775
  •   1
Отговори
# 765
Belle Fleur направи настройките на малко препечена коричка,иначе и след задушаване на мен ми става много твърда Peace

# 766
...... пише,че се смесва киселото мляко и водата предварително,но го прочетох след като ги бях бухнала вече в машината....

И да ти се обърка нещо, няма да е от това Peace.

Рая, разбрах за големите теста Peace. А теглила ли си какъв грамаж козунак ти се получава от 1кг брашно?

# 767
Petu6ka, благодаря   bouquet

# 768
  • София
Привет  Hug
Влизам да споделя какво се случи с втория ми опит с пълнозърнестия хляб  Crazy
Повторих рецептата от онзи ден, но го пуснах на 1-ва основна програма. Спрях я след първото втасване и оставих така тестото още половин час. После пекох 1 час  Flutter
Хляба стана чудесен. Дори му добавих и слънчогледови семена и маково семе  Blush
Виждам, че говорите за брашно. Този хляб го правих с ръжено и грахам на Техра. Доста скъпо ми се видя - едното е 2.50, другото 2.70 за кг.
Та се чудех от къде мога да взема повече като количество на по-приемлива цена  Thinking
В близост до градчето, където живея разбрах, че има мелница и ще отида да питам и там, но пък не знам качеството какво ще  е Thinking
Надявам се, че сте осведомени, че брашната на Техра са с "подобрители" и нямате кой  знае какви претенции за здравословен хляб?

# 769
В първият пост на всяка тема има полезна информация, която незнайно защо, никой не си прави труда да чете. Та там, освен дето се въртят клипчетата на Ердинч за вида на нормалното тесто (и ги има и още по 10...0 пъти във всяка тема) има и цитат, в който са разказани основните неща за машините. Четеш и после си избираш машина според нуждите и възможностите.

Да този цитат съм го прочела, но там не пише нищо за самите марки и препоръките. Примерно не пише че Мулинекс 2000 не изпича добре, а пише само за ценовия клас. Ясно е че човек според възможностите си се простира, но ще е съвсем друго да има мнение за Аляска примерно и за най скъпата на Мулинекс и всеки сам да си прецени. Просто е съвсем различно да четеш конфигурациите на машината от това да чуеш човек който я е изпробвал.
Както и да е де, явно идеята за нова тема не ви се хареса  Simple Smile.

# 770
mariyka А кое ръжено брашно (пълнозърнесто) е без подобрители?Има едно в Пикадили на "ТИТ-Теньо Тенев"(същата марка там предлага и нахутено,ако се сещаш),та то дали е по-добро и по-здравословно,не пише че е смеска(а само ръж.пълноз.брашно и млечно кис.закв.....или нещо от сорта) newsm78

# 771
  • Географският център на България-Габрово
МИЛИ МОМИЧЕТА ХЛЕБАРИ И ХЛЕБАРКИ ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446156.0

# 772
# 773
mariyka А кое ръжено брашно (пълнозърнесто) е без подобрители?Има едно в Пикадили на "ТИТ-Теньо Тенев"(същата марка там предлага и нахутено,ако се сещаш),та то дали е по-добро и по-здравословно,не пише че е смеска(а само ръж.пълноз.брашно и млечно кис.закв.....или нещо от сорта) newsm78
Praynig

# 774
Записвам се да ви следя   chef

# 775
МИЛИ МОМИЧЕТА ХЛЕБАРИ И ХЛЕБАРКИ ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446156.0

има нова тема

Общи условия

Активация на акаунт