Машина за хляб - 20 част

  • 43 785
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 9 785
Ръжения ми хляб става на тухла винаги.Машината ми е мулинекс.Знам че е нормално,но може ли преди да тръгне да го пече да го прехвърля във фурната.Дали след  втасването в тавичката ще се изпече както трябва,и дали ще има вид на нещо различно от тухла. newsm78 EmbarassedБлагодаря Ви !
аз не успях да постигна нещо по-различно от тухла-във фурната пекох ръжени хлебчета-малки павенца Twisted Evil бухва единствено като смеся няколко брашна-ръжено,пълнозърнесто и бяло, с няколко лъжици трици....но,тогава вече не е ръжен  newsm78

Ако си мислиш, че по магазините е ръжен ooooh!...

# 721
  • София
  • Мнения: 8 489
И аз съм любопитен да разбера как ще накарате хляб само от ръжено брашно да бухне и да стане мек.

Ако някой успее нека да сподели.

# 722
  • София
  • Мнения: 6 232
Ръжения ми хляб става на тухла винаги.Машината ми е мулинекс.Знам че е нормално,но може ли преди да тръгне да го пече да го прехвърля във фурната.Дали след  втасването в тавичката ще се изпече както трябва,и дали ще има вид на нещо различно от тухла. newsm78 EmbarassedБлагодаря Ви !
аз не успях да постигна нещо по-различно от тухла-във фурната пекох ръжени хлебчета-малки павенца Twisted Evil бухва единствено като смеся няколко брашна-ръжено,пълнозърнесто и бяло, с няколко лъжици трици....но,тогава вече не е ръжен  newsm78

Ако си мислиш, че по магазините е ръжен ooooh!...
точно това вече не може да ме накара да купя "ръжен"-видях как изглежда чисто ръжено брашно като хляб  Shocked

# 723
  • Мнения: 81
Не ми е чисто ръжен естествено,2 части ръжено на 1 част пълноз.пшенично.
така го правя защото обичам да ми киселее Grinningслагам и ким много.

# 724
  • Мнения: 427
...
дядо хаджия моят машина има няколко програми, които са по-дълги. Френската е най-дълга -6 часа. По 5 часа са сандвич и пълнозърнест. Италианският е 4.30. Основен бял - 4 часа. Всичките имат възможност за отложен старт.
...

Сигурно съм пропуснал - каква марка е машината ти ?
Машината е Панасоник СД250.

Чета за пълнозърнестия хляб - При мен стана много добре изцяло с пълнозърнесто брашно. Ползвах на Хоуп, тип 1850. Но моята машина няма повторно месене. Меси само един път, в началото след почивката.
Би ли споделила рецептата за пълнозърнестия хляб?

# 725
  • Мнения: 81
На вкус е екстра,за закуска с домашно песто от маслини с пресен босилек и кубче президент топено......муцка Wink

# 726
  • София
  • Мнения: 8 489
Не ми е чисто ръжен естествено,2 части ръжено на 1 част пълноз.пшенично.
така го правя защото обичам да ми киселее Grinningслагам и ким много.

Ама това е друго. Аз оставам с убеждението, че се коментира само хляб от ръжено брашно.

Ако искате поне малко да ви бухне хлябът, трябва да има бяло брашно най малко в съотношение 1:2 с всякакви други брашна (имам в предвид ръжени царевични и аз още не знам вече какви ги има включително и грамажа на триците). Даже смело бих увеличил при тази ситуация малко и маята.

От там нататък всякакви хлябове с трици, глина и не знам още какво си както и да ги правите се тая.

Прабаба ми е правила хляб от чисто царевично брашно НО ... само и единствено на питка, а никога на висок нормален хляб. Но това е друга история. Апропопо черния хляб навремето наистина е правен на питки, а не на самун.

...
Машината е Панасоник СД250.
...

Аха ... ами разгледах му ръководството и май се досещам защо са удължени програмите там.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 23:40 от дядо хаджия

# 727
  • Мнения: 81
Благодаря дядо хаджия....лека вечер -време ми е

# 728
  • Мнения: 2 132
...
дядо хаджия моят машина има няколко програми, които са по-дълги. Френската е най-дълга -6 часа. По 5 часа са сандвич и пълнозърнест. Италианският е 4.30. Основен бял - 4 часа. Всичките имат възможност за отложен старт.
...

Сигурно съм пропуснал - каква марка е машината ти ?
Машината е Панасоник СД250.

Чета за пълнозърнестия хляб - При мен стана много добре изцяло с пълнозърнесто брашно. Ползвах на Хоуп, тип 1850. Но моята машина няма повторно месене. Меси само един път, в началото след почивката.
Би ли споделила рецептата за пълнозърнестия хляб?
Само да знаеш, че не бухва. Става симпатична, голяма тухла, но се изпече много добре и беше много вкусен.
За размер М :
1 ч.л. суха мая за нормална програма или 1 1/2 за бърза
400г пълнозърнесто брашно (ползвах Хоуп тип1850)
1 1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
20гр. масло
280мл вода
Аз го правих на бърза програма за пълнозърнест хляб, която при мен е 3 часа(15мин почивка, 15-25 разбъркване, около 1.40 ч. втасване и 45мин печене) Освен това при мен се слагат първо сухите продукти.



...
Машината е Панасоник СД250.
...
Аха ... ами разгледах му ръководството и май се досещам защо са удължени програмите там.
Ако може да споделите Simple Smile

# 729
  • Мнения: 427
...
дядо хаджия моят машина има няколко програми, които са по-дълги. Френската е най-дълга -6 часа. По 5 часа са сандвич и пълнозърнест. Италианският е 4.30. Основен бял - 4 часа. Всичките имат възможност за отложен старт.
...

Сигурно съм пропуснал - каква марка е машината ти ?
Машината е Панасоник СД250.

Чета за пълнозърнестия хляб - При мен стана много добре изцяло с пълнозърнесто брашно. Ползвах на Хоуп, тип 1850. Но моята машина няма повторно месене. Меси само един път, в началото след почивката.
Би ли споделила рецептата за пълнозърнестия хляб?
Само да знаеш, че не бухва. Става симпатична, голяма тухла, но се изпече много добре и беше много вкусен.
За размер М :
1 ч.л. суха мая за нормална програма или 1 1/2 за бърза
400г пълнозърнесто брашно (ползвах Хоуп тип1850)
1 1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
20гр. масло
280мл вода
Аз го правих на бърза програма за пълнозърнест хляб, която при мен е 3 часа(15мин почивка, 15-25 разбъркване, около 1.40 ч. втасване и 45мин печене) Освен това при мен се слагат първо сухите продукти.



...
Машината е Панасоник СД250.
...
Аха ... ами разгледах му ръководството и май се досещам защо са удължени програмите там.
Ако може да споделите Simple Smile
Благодаря ти!  bouquetЩе я пробвам -само това брашно Хоуп нищо не ми говори newsm78

# 730
  • София
  • Мнения: 8 489
Ако може да споделите Simple Smile

Ами дано правилно съм разбрал мощността на машината е само 550 W. Друго обяснение просто не намирам.

# 731
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Добро утро! Да се похваля, че вчера направих хляба с айран на polin_a, но отново се наложи а добавя още брашно някъде около 100 гр., може и повече, защото мажеше под бъркалките. При последното втасване тестото беше тръгнало пак да излиза от контейнера и 20 мин преди  края му (на последното втасване имам предвид) извадих около 1/3 от тестото и направих кифлички със сиренце. Въпреки тази моя интервенция, тестото успя да се надуе при печенето и хлябът стана превъзходен. И да отбележа още нещо, че кората и отгоре беше доста зачервена, при настройка за средно изпичане, явно не вс мулинекси имат проблем с това.
Пожелавам хубав ден на всички!

# 732
  • Мнения: 2 132
Ако може да споделите Simple Smile

Ами дано правилно съм разбрал мощността на машината е само 550 W. Друго обяснение просто не намирам.
Да, толкова е. Възможно е това да е причината, но като гледам печенето при всички програми е 45-50мин(само ръженият е 1ч.). Вече втасването варира в големи  граници от 1 до 4 часа, а за него не знам до колко мощността е определяща.

danip ето брашното - http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&products_id=485

# 733
  • Мнения: 427
JeniB,благодаря за линка-имам го същото,ама изобщо не го бях видяла това "хоуп" Laughing

# 734
  • Мнения: 1 456
Няколко хляба поред не стават  ooooh! стигнах до извода , че е от брашното.Ще го сменям , но с какво?

Общи условия

Активация на акаунт