Машина за хляб - 20 част

  • 43 843
  • 775
  •   1
Отговори
# 705
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Елена, моята е същата. На мен също бъркалките ми се струваха малко хлабавки, но не обърнах внимание на това. Сега надникнах в контейнера и видях, че на металните държачи на бъркалките има едни издатини, които държат бъркалките повдигнати явно, за да могат да се въртят, така че няма основание за притеснени. Метален прах не съм забелязала, а може и да е имало, но аз вчера почистих следите от провала си около реотаните с прахосмукачката.
Гледам, че доста се коментира не изпичането на коричката от мулинексите, ми да ви кажа мойта си я препича, е не толкова колкото от страни, но не е съвсем бяла. Хайде успех в майсторенето днес, аз след обяд ще се развихрям пак с айрановия хляб  Hug

# 706
  • Мнения: 305
Ето го и моя хляб на балончета. Снощи изчезна за нула време. Като подправки сложих сух магданоз, малко чубрица и розмарин. Стана много, много вкусен.
 

# 707
  • София
  • Мнения: 372
bonni, много добро  smile3521

# 708
  • Мнения: 2 132
...
дядо хаджия моят машина има няколко програми, които са по-дълги. Френската е най-дълга -6 часа. По 5 часа са сандвич и пълнозърнест. Италианският е 4.30. Основен бял - 4 часа. Всичките имат възможност за отложен старт.
...

Сигурно съм пропуснал - каква марка е машината ти ?
Машината е Панасоник СД250.

Чета за пълнозърнестия хляб - При мен стана много добре изцяло с пълнозърнесто брашно. Ползвах на Хоуп, тип 1850. Но моята машина няма повторно месене. Меси само един път, в началото след почивката.

# 709
  • София
  • Мнения: 6 232
Имам следния въпрос,свързан с грамажа на хляба- в Мулинекс 5003 до сега винаги съм правила само малкия хляб-750 гр, с 500 гр. брашно /става въпрос за белия/. Когато се изпече, стига до ръба на контейнерчето. Чудех се, ако реша да направя 1500 гр /колкото пише,че е максимумът/и удвоя продуктите, дали би ми излезнал  на височина или машината има някакво ограничение и задавайки този грамаж, няма да го превтаса така,че да не може да се събере  newsm78

# 710
  • София
  • Мнения: 2 649
Имам следния въпрос,свързан с грамажа на хляба- в Мулинекс 5003 до сега винаги съм правила само малкия хляб-750 гр, с 500 гр. брашно /става въпрос за белия/. Когато се изпече, стига до ръба на контейнерчето. Чудех се, ако реша да направя 1500 гр /колкото пише,че е максимумът/и удвоя продуктите, дали би ми излезнал  на височина или машината има някакво ограничение и задавайки този грамаж, няма да го превтаса така,че да не може да се събере  newsm78
аз също се чудя, какво ще стане, защото малкото пъти, когато съм правила хляб по 1000гр, ми опира в капака.

# 711
  • Мнения: 9 785
Е какъв е тогава смисъла от машина с по-голяма вместимост Thinking?

# 712
  • София
  • Мнения: 4 513
Има смисъл - месиш големи теста. А хляб от 1500 гр можеш да направиш стига да не е бял. Мисля че към самите рецепти си пише грамажа на готовото изделие. Потърси там.

# 713
  • Мнения: 2 132
Имам следния въпрос,свързан с грамажа на хляба- в Мулинекс 5003 до сега винаги съм правила само малкия хляб-750 гр, с 500 гр. брашно /става въпрос за белия/. Когато се изпече, стига до ръба на контейнерчето. Чудех се, ако реша да направя 1500 гр /колкото пише,че е максимумът/и удвоя продуктите, дали би ми излезнал  на височина или машината има някакво ограничение и задавайки този грамаж, няма да го превтаса така,че да не може да се събере  newsm78
Аз съм с друга машинка, но повечето от продуктите при мен не са удвояват. За М брашното е 400гр, водата 280, а за ХЛ - 600гр/ 420мл.  Да не би да става по-плътен хляба, а не по-голям на височина?

# 714
  • София
  • Мнения: 6 232
Имам следния въпрос,свързан с грамажа на хляба- в Мулинекс 5003 до сега винаги съм правила само малкия хляб-750 гр, с 500 гр. брашно /става въпрос за белия/. Когато се изпече, стига до ръба на контейнерчето. Чудех се, ако реша да направя 1500 гр /колкото пише,че е максимумът/и удвоя продуктите, дали би ми излезнал  на височина или машината има някакво ограничение и задавайки този грамаж, няма да го превтаса така,че да не може да се събере  newsm78
Аз съм с друга машинка, но повечето от продуктите при мен не са удвояват. За М брашното е 400гр, водата 280, а за ХЛ - 600гр/ 420мл.  Да не би да става по-плътен хляба, а не по-голям на височина?
ами точно това се чудех, защото,по принцип, рецептата ми за хляб не е от книжката,не ми харесват, а е от форума и е за 750,затова реших,че за двойно количество би следвало да се удвоят

# 715
  • Мнения: 9 785
Има смисъл - месиш големи теста. А хляб от 1500 гр можеш да направиш стига да не е бял. Мисля че към самите рецепти си пише грамажа на готовото изделие. Потърси там.

Колко големи теста например?

# 716
  • София
  • Мнения: 8 492
Основния принцип при един хляб е, че той се втасва до удвояването на обема си. За съжаление машината разчита на време и на маята (но тя няма как да следи обема и да знае каква е маята и какви са нейните възможности).

Затова понякога обема се увеличава повече по време на втасването.

Имате вариант да намалите количеството на маята.

# 717
  • Мнения: 81
Ръжения ми хляб става на тухла винаги.Машината ми е мулинекс.Знам че е нормално,но може ли преди да тръгне да го пече да го прехвърля във фурната.Дали след  втасването в тавичката ще се изпече както трябва,и дали ще има вид на нещо различно от тухла. newsm78 EmbarassedБлагодаря Ви !

# 718
  • Мнения: 9 785
Ръжения ми хляб става на тухла винаги.Машината ми е мулинекс.Знам че е нормално,но може ли преди да тръгне да го пече да го прехвърля във фурната.Дали след  втасването в тавичката ще се изпече както трябва,и дали ще има вид на нещо различно от тухла. newsm78 EmbarassedБлагодаря Ви !

Пробвай Peace. Някой беше правил хляб само с таков брашно и каза, че станало много добре. Ти как го прави?

# 719
  • София
  • Мнения: 6 232
Ръжения ми хляб става на тухла винаги.Машината ми е мулинекс.Знам че е нормално,но може ли преди да тръгне да го пече да го прехвърля във фурната.Дали след  втасването в тавичката ще се изпече както трябва,и дали ще има вид на нещо различно от тухла. newsm78 EmbarassedБлагодаря Ви !
аз не успях да постигна нещо по-различно от тухла-във фурната пекох ръжени хлебчета-малки павенца Twisted Evil бухва единствено като смеся няколко брашна-ръжено,пълнозърнесто и бяло, с няколко лъжици трици....но,тогава вече не е ръжен  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт