Машина за хляб - 20 част

  • 43 784
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 2 132
Багети са малки хлебчета, от тези продълговатите. Ама като чета темата, багети рядко прави някой Simple Smile За реотаните май само при Мулинекса е добре да са два. При другите машинки май никой не се е оплакал, че не му се изпича отгоре въпреки, че нямат втори реотан.

# 751
  • Мнения: 9 785
Имах преди време идея за нещо като анкета, но така и никой нищо не каза. За друга тема - не знам.
За машина 400лв. не бих дала Naughty. Моята струва приблизително 100лв. и ми върши идеална работа Peace. Мое мнение.

# 752
  • София
  • Мнения: 6 232
Daniela S, 6000 е последният модел , който освен за багети, като предишния, има и приставка за кръгли хлебчета. Иначе се пекат във фурната. Аз съм с предишния модел, който има само 4 багети, и, ако, когато я купувах моята, имаше тази,със сигурност щях да си я купя,защото сме на принципа,че не купуваме всяка година и взимаме последното,ако отзивите са добри.....не, че съм пекла повече от 3 пъти багети, иначе. Дали си заслужава  newsm78 Зависи най-вече от това, колко пари ти се дават за такова нещо и какво искаш да правиш-основните програми за основните хлябове ги имат всички машини- и тези за 150 и тези за 400  и всички са доволни-какво ще ядеш,май, главно е въпрос на рецепта-да уцелиш твоята. С изкл. на Муленикс 2000,май не съм срещала лоши отзиви за другите

# 753
  • Мнения: 11 607
А екстра-та има набухвател вътре и аз лично не го ползвам

Мастерче newsm78...не си ли в грешка......Аз доколкото си мисля точно в екстрата няма набухватели.....На София мел в оранжева опаковка май е с набухватели и на него си пише,че е с такива, мисля,че се водеше Фарина Ап....Пък може и аз да греша......

Аз пък точно това ползвам и по точно разсфасовката от 5кг.

# 754
  • Мнения: 22 867

Аз пък точно това ползвам и по точно разсфасовката от 5кг.


И аз го ползвам, точно от 5-кг., ама сега разбирам, че е с набухвател. Че нямам и плик вкъщи да погледна. Но и на мен ми се струва, че друг цвят беше плика с брашното с набухвател. newsm78

# 755
  • София
  • Мнения: 2 649
За мен друга тема ще е излишна, защото ще се изпълни с много страници, кой каква има и колко е доволен. Все пак за всеки различна цена и модел се харесват, защото всеки си има различни нужди и мнения.

Относно брашната, това екстра е избелено брашно и е добре да се ползват за кексове и торти, въпреки, че по чуждестранни рецепти съм срещала изрично, че някои се правят с неизбелено брашно. Според мен това 500 е най-удачно за хляб, поне аз само с такова правя.
Брашното с набухвател е в една червена опаковка, но аз лично не го ползвам. Предпочитам да не е с добавки, че кой знае какви други неща може да има.

# 756
  • Мнения: 5 001
Момичета....може и аз да съм в грешка.....Понеже веднъж купих някаво "екстра" део беше с набухвател и хич не ми хареса,,,Дори като вкус.....Та си мислех,че всичките дето пише "ЕКСТРА" е едно и също брашно....
Ако съм подвела някого се извинявам.... Embarassed

Допълвам си поста!!!

Ето....Поразрових се и влязох в сйта на Софимел
Ето какви видове брашна имат и какви характеристики имат
http://www.sofiamel.bg/about.htm

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 16:25 от TheNMaster

# 757
  • София
  • Мнения: 4 510
В първият пост на всяка тема има полезна информация, която незнайно защо, никой не си прави труда да чете. Та там, освен дето се въртят клипчетата на Ердинч за вида на нормалното тесто (и ги има и още по 10...0 пъти във всяка тема) има и цитат, в който са разказани основните неща за машините. Четеш и после си избираш машина според нуждите и възможностите.

polin_a,
За големината на тестото - в машинка за 1250 гр. меся тесто за козунак от 1 кг. брашно. Пека после във фурната на две нива във форми за торти. Машинката се озорва. Ако беше по-малка трябваше да си вися цял "предвеликден" над фурната, ако беше по-голяма, щеше да ми е по-добре. Въпрос на нужди.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 16:46 от Raya

# 758
  • Мнения: 81
Виждам че имате проблем с избора на брашно.Може да ви се стори странно,но ако правите всеки ден хляб,и имате къде да го съхранявате,вземете си брашно на София Мел-25кг. качеството на брашното е много по-различно от това за домакинствата ,процента на глутен е друг.Защо производствата не се оплакват а само Вие?-Защото е винаги с едно и също качество.Първо попитайте дали информацията е достоверна,някой ваш познат хлебопекар или пицар ,примерно-но категорично казвам че разлика ИМА !!! Другото което е -брашното в Метро (на софия мел 25кг.) е по-узряло ,отколкото да го копувате от складове за брашно или направо от София Мел(на сточна гара се намира).Поразпитайте и успех.

# 759
  • Мнения: 2 752
Моля ви, помагайте с рецепта за хубав и лесен тутманик  Hug
Колко дърго трае процедурата по приготвянето, че искам да изненадам мъжо на сутринта?

# 760
  • Мнения: 81
трябва да си много търпелива за втасването,а рецепти много Rolling Eyes

# 761
  • Мнения: 767
Моля ви, помагайте с рецепта за хубав и лесен тутманик  Hug
Колко дърго трае процедурата по приготвянето, че искам да изненадам мъжо на сутринта?

Моят съвет е - каквато и рецепта да си избереш, печи тутманика във фурната! В хлебопекарната има вкус на хляб със сирене.
        
Тутманик

100 мл. пр. мляко
100 мл кис. мляко
2 яйца ( 1я жълтък за намазване)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2 с.л. олио
1/2 кубче мая
500г брашно +/-

сирене(на око слагах) + 2 белтъка

Маята се слага разтрошена в купичка заедно с 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и малко пр. мляко(топличко). Оставя се на топло да шупне.
В пресятото брашно се прави кладенче, добавят се млеката, яйцето и единия белтък, единия жълтък се отделя за намазване, добавя се солта, олиото и шупналата мая. Меси се тестото. След като се омеси се оставя на топка, в намазнена тавичка да втаса . След това тестото се разделя на три части. Едната се разточва на кора, голяма колкото тавата, в която ще се пече. Тавата се намазнява с олио, слага се кората и се намазнява добре.Слага се  половината сирене. Втората топка от тестото се разточва по същия начин и пак добре намаслена от двете страни се поставя върху първата и останалото сирене. Отгоре по същия начин третата топка. Оставя да втаса .Намазва се с жълтъка, може да се поръси... и се пече на 180-200 С .
Омесваш в пекарната, мяташ в хладилника да втасва, сутринта довършваш! Hug

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 18:01 от petu6ka63

# 762
  • Мнения: 570
Привет  Hug
Влизам да споделя какво се случи с втория ми опит с пълнозърнестия хляб  Crazy
Повторих рецептата от онзи ден, но го пуснах на 1-ва основна програма. Спрях я след първото втасване и оставих така тестото още половин час. После пекох 1 час  Flutter
Хляба стана чудесен. Дори му добавих и слънчогледови семена и маково семе  Blush
Виждам, че говорите за брашно. Този хляб го правих с ръжено и грахам на Техра. Доста скъпо ми се видя - едното е 2.50, другото 2.70 за кг.
Та се чудех от къде мога да взема повече като количество на по-приемлива цена  Thinking
В близост до градчето, където живея разбрах, че има мелница и ще отида да питам и там, но пък не знам качеството какво ще  е Thinking

# 763
  • Мнения: 767
Привет  Hug
Влизам да споделя какво се случи с втория ми опит с пълнозърнестия хляб  Crazy
Повторих рецептата от онзи ден, но го пуснах на 1-ва основна програма. Спрях я след първото втасване и оставих така тестото още половин час. После пекох 1 час  Flutter
Хляба стана чудесен. Дори му добавих и слънчогледови семена и маково семе  Blush
Виждам, че говорите за брашно. Този хляб го правих с ръжено и грахам на Техра. Доста скъпо ми се видя - едното е 2.50, другото 2.70 за кг.
Та се чудех от къде мога да взема повече като количество на по-приемлива цена  Thinking
В близост до градчето, където живея разбрах, че има мелница и ще отида да питам и там, но пък не знам качеството какво ще  е Thinking

Аз купувам грахам на мелница Арчар - Видин, 1.25лв отмагазина за здравословни храни. Ако някой иска, ще дам и телефоните ,които са написани на етикета - предполагам, че няма да имат нищо против за пращане с наложен платеж. С две ръце съм за това брашно, ползвала съм и на Техра.

# 764
  • Бургас
  • Мнения: 1 377
Тази вечер ще правя първи опит с ръжен хляб. Малко ми е притеснено, защото директно си пуснах програмата за пълнозърнест и не съм избрала степен за препичане на кората. В рецептата, от форумските е, пише,че се смесва киселото мляко и водата предварително,но го прочетох след като ги бях бухнала вече в машината. Стискайте палци да стане,че иначе само на багети ще караме с моя мъж-те му харесаха най-много.

Общи условия

Активация на акаунт