Машина за хляб - 20 част

  • 44 092
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 8 497
Прави съм козунак и в кексова форма и е ставал страхотен.

# 301
  • Мнения: 46
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

# 302
  • Мнения: 767
И обещаните снимки (не ми се смейте много)
http://petu6kata.snimka.bg/daily/pekarna.435855.15761342
Предварително казвам, че направих експеримент с половината тесто ( обаче реших да не намалям яйцата, брашното дойде малко и досипвах, досипвах...), после май не го дочаках да втаса добре първия път. Абе, въобще поизложих се, както виждате няма конци, но е изпечен добре и е много вкусен (няма да го хвърля).
П.П  Черното по козунака е течен шоколад с маково семе.
Днес трябва да направя сладка пита за раздаване. Дайте идея, моля!

# 303
  • Мнения: 2 132
Момичета, никой ли няма на Панасоник машината, да сподели мнение ? Rolling Eyes

Pamasonic'а е предимно водеща машина на много места, разказват само хубави неща за нея, руснаците много я ползват/обичат.
най голямото ми впечатление е че е винаги със равномерно изпечена коричка и многото програми за тесто .
друго интересно което ми направи впечатленче е че в упътването си препоръчва да се слагат първо сухите и после течните  newsm78

И определено като видя Батков  се сещам за теб.......И честно - приликата ви е голяма! Трябва да участваш в конкурс за двойници!

тоя ли ка, не него познавам не е от "нашия клас"  Mr. Green , аз познавам Тошо Сливата, Пенчо Гайката (нещо таквоз беше май Simple Smile спомних си за един анекдот на Тодор Колев от едно време, благодаря за което)
Мерси много  bouquet
На английския сайт на Панасоник има 3 видео рецепти и там казват да се слага първо маята, за да не влиза твърде бързо в контакт с водата когато се използва отложения старт.

# 304
  • Мнения: 4 916
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

Мисля, че не е трябвало да добавяш допълнително мляко, тестото за козунак трябва да е по-твърдо от това за хляб.

# 305
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Кафенце,чудесии си показала,браво.Много красиви произведения Peace.
petu6ka63,никак не е зле,много е добре даже,напредваш.А тестото беше ли еластично при плетенето?Питам,защото ми се струва,че конците са се загубили при последното втасване,преди печенето.Ей там трябва да се улучи точният момент.Както Пина обясни преди време,за 5 минути може да се изпусне тестото.

Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

Мисля, че не е трябвало да добавяш допълнително мляко, тестото за козунак трябва да е по-твърдо от това за хляб.

Точно така.

# 306
  • Мнения: 767
Май и моето тесто беше меко (ами като досипвах и не можах да улуча точното количество) Embarassed
За Великден бях месила на ръка и бяха прелестни, но си е голяма врътня.
Благодаря за поощрението! Blush
Спрях се на усуканата питка с мед и орехи на Танита.

# 307
  • София
  • Мнения: 3 874
Да си покажа и тук типовото хлебче. Правих кашкавал и цвика го използвах за замесване на хлебчета, вместо вода или мляко. Стана много вкусен и ароматен. Simple Smile

# 308
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

След обстойно прочитане рецептата на Танита,ми се струва,че количеството на маята е малко.Ако чашата е 240 мл при 4 1/2 чаши-1 пакетче суха мая .Кажете си и вие вашето мнение но според мен е така.Защото 1 пакетче суха мая се използва за около500 грама брашно,а тук брашното излиза в повече

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 11:41 от dunia53

# 309
  • Разград
  • Мнения: 3 114
dunia53,аз като го правих сложих половин кубче прясна мая,нямаше проблем.
Гелева,чудесно хлебче. Peace

# 310
  • Мнения: 1 147
dunia53, чашата е 240 мл, а не грама. Преди време някой беше казвал колко горе-долу тежи 200 мл чаша с брашно, върти ми се в главата нещо от сорта на 120 гр., ама може ида греша де ... а в момента не съм в къщи за да измеря.

# 311
  • Мнения: 496
десито, да. В руския хлебопечка.ру дават, че чаша с вместимост 240 мл съдържа 150 г пшенично брашно и 130 г ръжено, царевично или овесено брашно.

# 312
  • София
  • Мнения: 10 858
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

След обстойно прочитане рецептата на Танита,ми се струва,че количеството на маята е малко.Ако чашата е 240 мл при 4 1/2 чаши-1 пакетче суха мая .Кажете си и вие вашето мнение но според мен е така.Защото 1 пакетче суха мая се използва за около500 грама брашно,а тук брашното излиза в повече

Ами то зависи и от маята. Ако е на Йоткер е за 500 гр. брашно, ако е френската (кафявата) - Саф инсттант - тя е за 1 кг брашно  Rolling Eyes

# 313
  • Мнения: 111
Танита здравей,
Правих кекса с шоколадовите парченца, но докато се печеше се надуваше и 20 мин. преди края точно в средата хлътна и стана дупка. Виждаше се дори горната част на бъркалката. От страни се изпече добре, но едва го извадих защото шоколада беше паднал на дъното и беше залепнал. Сложих цяло пакетче бакпулвер на д-р Йоткер дали е заради това?
Водата трябва ли да е леко затоплена?
Благодаря предварително

# 314
  • София
  • Мнения: 465
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/search/label/Kозунаци.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

След обстойно прочитане рецептата на Танита,ми се струва,че количеството на маята е малко.Ако чашата е 240 мл при 4 1/2 чаши-1 пакетче суха мая .Кажете си и вие вашето мнение но според мен е така.Защото 1 пакетче суха мая се използва за около500 грама брашно,а тук брашното излиза в повече
Аз мисля,че маята е достатъчна PeaceПолзвам френската,а тя е за килограм брашно Wink

Общи условия

Активация на акаунт