Машина за хляб - 20 част

  • 44 089
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 517
питам,случайно ако знаете от къде да си поръчам черна/сребриста/ хлебопекарна.имаше в телешоп машина за хляб 901/така пише/,но количествата са изчерпани... Thinking
Погледни ТАЗИ  мисля че е същата  като тази в теле шопа.

# 286
  • София
  • Мнения: 465
Кафе със сметана напиши моля те рецептата на Танита за козунака.Изглежда много изкушаващо.

http://tanitaang.blogspot.com/search/label/K%D0%BE%D0%B7%D1%83%D … D0%B0%D1%86%D0%B8

Маме благодаря за рецептата  но това е много относително с чашите няма ли точен грамаж.Всяка чаша е с различен обем ,и така може на някои да е малко а на други в повече брашното.
Така е PeaceНа мен ми "глъна към 5 чаши брашно Rolling Eyes

# 287
  • Мнения: 767
В момента чакам второто втасване на козунаците и ще ги мятам във фурната. Стискайте палци и дано има с какво да се похваля! Praynig

Естествено успехите (респективно неуспехите), ще бъдат подкрепени със снимков материал! Ех, че ако станат...  chef

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 19:50 от petu6ka63

# 288
  • София
  • Мнения: 465
В момента чакам второто втасване на козунаците и ще ги мятам във фурната. Стискайте палци и дано има с какво да се похваля! Praynig
Стискаме и чакаме снимкииии Peace

# 289
  • Мнения: 570
Здравейте, искам да попитам за ето това тесто http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg11905094#msg11905094 - Печени питки. Ако го замеся сега и го прибера в хладилника за утре сутринта дали ще се получи  Thinking Не съм на ясно кога едно тесто може да се прибира в хладилник и кога не може  Flutter Също така...сега след като го омеся трябва ли да втасва или втасването става направо след като го извадя от хладилника?
Извинете ме за, може би, тъпия въпрос  Blush

# 290
  • Мнения: 2 082
danielad и вили55 много благодаря   bouquet дано се вредя скоро и аз с такава машинка

# 291
  • Мнения: 767
Здравейте, искам да попитам за ето това тесто http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg11905094#msg11905094 - Печени питки. Ако го замеся сега и го прибера в хладилника за утре сутринта дали ще се получи  Thinking Не съм на ясно кога едно тесто може да се прибира в хладилник и кога не може  Flutter Също така...сега след като го омеся трябва ли да втасва или втасването става направо след като го извадя от хладилника?
Извинете ме за, може би, тъпия въпрос  Blush

Да, можеш да го прибереш в хладилника веднага след омесването. Прибираш го в плик ,омазан с олио. Сутринта е втасало и си правиш кифличките. (Когато тестото е с мая, можеш да процедираш така.) Stop

# 292
  • Мнения: 570
Здравейте, искам да попитам за ето това тесто http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg11905094#msg11905094 - Печени питки. Ако го замеся сега и го прибера в хладилника за утре сутринта дали ще се получи  Thinking Не съм на ясно кога едно тесто може да се прибира в хладилник и кога не може  Flutter Също така...сега след като го омеся трябва ли да втасва или втасването става направо след като го извадя от хладилника?
Извинете ме за, може би, тъпия въпрос  Blush

Да, можеш да го прибереш в хладилника веднага след омесването. Прибираш го в плик ,омазан с олио. Сутринта е втасало и си правиш кифличките. (Когато тестото е с мая, можеш да процедираш така.) Stop
Много благодаря  Hug

# 293
  • Мнения: 767
Станаха, станаха newsm44.(козунаците) Токущо набързо изядох две парчета. Нямат конци, но имат страхотен вкус! Снимките утре, че сега ме мързи. Embarassed
Ама много чакане...

 bowuu bowuu

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 21:04 от petu6ka63

# 294
  • София
  • Мнения: 465
Станаха, станаха newsm44.(козунаците) Токущо набързо изядох две парчета. Нямат конци, но имат страхотен вкус! Снимките утре, че сега ме мързи. Embarassed
Ама много чакане...
smile3501

# 295
  • Мнения: 1 116
Кафе със сметана напиши моля те рецептата на Танита за козунака.Изглежда много изкушаващо.

http://tanitaang.blogspot.com/search/label/K%D0%BE%D0%B7%D1%83%D … D0%B0%D1%86%D0%B8

Маме благодаря за рецептата  но това е много относително с чашите няма ли точен грамаж.Всяка чаша е с различен обем ,и така може на някои да е малко а на други в повече брашното.
Така е PeaceНа мен ми "глъна към 5 чаши брашно Rolling Eyes
Сори, в началото пишех към всяка рецепта мл на чашите и лъжиците и после спрях, ще ги допълня към тази
1ч.ч =240мл
1с.л =15мл
1ч.л=5мл

Вие като правите хляб, какви мерки използвате, нямате ли към машините точна такава чашка 240мл?

# 296
  • София
  • Мнения: 8 497
Ами то там е проблема, че всеки си има различни мерки.
Аз гледам например моята булка си има една чаша, майка ми друга, тъщата трета, а аз ... аз работя без чаши и лъжици  Laughing - на око.

Всъщност скандинавската и американската мерителна система са различни от континенталната и затова понякога рецептите са толкова шарени.

# 297
  • София
  • Мнения: 465


Вие като правите хляб, какви мерки използвате, нямате ли към машините точна такава чашка 240мл?
Аз меря с везна,но в момента нямам и ми е трудно с чашата EmbarassedСлагам точен грамаж по рецепта и никога не съм имала проблем Wink
Важното е,че козунака стана разкошен и ти благодаря за страхотната рецепта!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Сега се замислям,че яйцата ми бяха доста едри,и най-вероятно там е причината за повечето поето брашно newsm78

# 298
  • Мнения: 383
Момичета, никой ли няма на Панасоник машината, да сподели мнение ? Rolling Eyes

Pamasonic'а е предимно водеща машина на много места, разказват само хубави неща за нея, руснаците много я ползват/обичат.
най голямото ми впечатление е че е винаги със равномерно изпечена коричка и многото програми за тесто .
друго интересно което ми направи впечатленче е че в упътването си препоръчва да се слагат първо сухите и после течните  newsm78

И определено като видя Батков  се сещам за теб.......И честно - приликата ви е голяма! Трябва да участваш в конкурс за двойници!

тоя ли ка, не него познавам не е от "нашия клас"  Mr. Green , аз познавам Тошо Сливата, Пенчо Гайката (нещо таквоз беше май Simple Smile спомних си за един анекдот на Тодор Колев от едно време, благодаря за което)

# 299
  • Мнения: 427
Кафе със сметана,разкошотия си показала  bouquetБраво!
Все се каня да питам козунака във фурната в каква форма го печете?На мен тва ми е проблем,веднъж го сложих в кръгла тава (по дължина)както е сплетен.Ама той като тръгна да се разлива при втасването ooooh!В последния момент го навих като венец,ама ми се иска да изпека един козунак със "стандартна" форма.
И на мен с чашата ми е малко по-трудно,предпочитам рецепти с точен грамаж.Понякога "натъпквам"повече или по-малко брашно в чашката-не ,че е голям проблем де Simple SmileПосле добавям каквото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт