Машина за хляб - 20 част

• 44 121
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • София
и моят никога не е залепвал, не го мажа с нищо- обръщам и излиза-проблемът, явно е в материала, от който ти е контейнерчето newsm78
Мдааа,и при мен е така! Само бъркалката ми остава винаги вътре Thinking
Каква ти е машината?

# 271
Ами машината е на свекърва ми, отпреди може би 15 години. Не съм и гледала марката, но казаха, че от самото начало е правела така. Може би наистина е от материала на казанчето.

# 272
  • София
ако е стандартни размери, защо не пробваш да си купиш просто ново казанче-може пък на някоя марка да ти пасне  newsm78 или по-сръткавия вариант е,след като измеси, на последното втасване, да сложиш хартия за печене на страните

# 273
  • София
Предложението за ново казанче ми звучи чудесно Peace

# 274
Max-mama,той и върхът си изглежда козунака PeaceАма направо ще се прежаля и ще я пробвам рецептата на Танита,до сега правех все по тази на Пина.

Няма да съжеляваш.
Аз си разбих предварително яйцата на ръка с половината от захарта,а другата половина разтворих в 1/2 от прясното мляко.В другата половина от прясното мляко разтворих 1/2 кубче мая+малко захар и брашно до кашичка,която оставих да повтаса за около 15 минути.Всичко друго си е по рецептата.Маааалко повече брашно ми глътна.Прибавих лимонови и портокалови корички+1лимонова есенция и козунаците станаха много ароматни.
И в разрез да покажа

Нямам думи за този прекрасен козунак. Laughing
Аз имам от скоро домашна хлебопекарна,и всеки ден си правиме хляб,но ще си направиме и от твоят козунак,защото много го обичаме.

# 275
питам,случайно ако знаете от къде да си поръчам черна/сребриста/ хлебопекарна.имаше в телешоп машина за хляб 901/така пише/,но количествата са изчерпани... Thinking

# 276
  • София
питам,случайно ако знаете от къде да си поръчам черна/сребриста/ хлебопекарна.имаше в телешоп машина за хляб 901/така пише/,но количествата са изчерпани... Thinking
Мулинекс имат два модела с цвят инокс.

Здравейте! Нямам голям опит с машините за хляб. Имам такава, програмите ги научих, правя хляб, но голям проблем ми е ваденето от формата. Прадварително мажа с олио, отделно мажа бъркалките, но пак залепва. Има ли нещо друго, което не правя? Като гледам вашите хлебчета, нямат и спомен от залепнало.
моят винаги е залепвал. Аз съм с Мулинекс 5000. Имам чувството, че само моята машинка е така и препича доста силно коричките отстрани и отдолу, направо са като сухари като е топъл хляба. Друг не се е оплаквал тука от такова нещо. Мъжа ми ме "светна" да обърна казанчето и да развъртя вилките и пада много лесно, но и винаги бъркалките са ми х хлебчето, независимо, че ги мажа с масло винаги.

# 277
  • София
http://www.technomarket.bg/products.php?page=1&klasaswe=007&grupaswe=011Разгледай тук Peace

# 278
  • София
Вчера си купих тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024752,на живо е много хубава,на снимката е излязла смотано PeaceДва пъти пекох хляб стана супер,сега в момента правя и лютеница и ще пиша после какво е станало  chefМашината е иноксова,на снимката изглежда като сива пластмаса Peace

# 279
благодаря ви.забравих да пиша,че за сега се въздържам от мулинекса-идва ми малко скъпа-исках нещо до 100-150лв,но ако не намеря ще мисля...

# 280
  • София
благодаря ви.забравих да пиша,че за сега се въздържам от мулинекса-идва ми малко скъпа-исках нещо до 100-150лв,но ако не намеря ще мисля...
Ти си знаеш PeaceНо машината е страхотна,заслужава си.Иначе вчера като си купувах видях и тази но е с вертикална тавичка http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … uct_id=1100017709.Иначе също беше хубава на външен вид,но не знам как пече

# 281
  • Географският център на България-Габрово
Кафе със сметана напиши моля те рецептата на Танита за козунака.Изглежда много изкушаващо.

# 282
Кафе със сметана напиши моля те рецептата на Танита за козунака.Изглежда много изкушаващо.

http://tanitaang.blogspot.com/search/label/K%D0%BE%D0%B7%D1%83%D … D0%B0%D1%86%D0%B8

# 283
  • Географският център на България-Габрово

http://tanitaang.blogspot.com/search/label/K%D0%BE%D0%B7%D1%83%D … D0%B0%D1%86%D0%B8

Маме благодаря за рецептата  но това е много относително с чашите няма ли точен грамаж.Всяка чаша е с различен обем ,и така може на някои да е малко а на други в повече брашното.

# 284
  • София
в други нейни рецепти пише, че една чаша е 240мл. До колкото знам, в Щатите е точна мерна единица. Предполагам, че ако имаш мерителна чаша, няма нужда да мериш, тя е същото количество.

Общи условия

Активация на акаунт