Машина за хляб - 20 част

  • 44 117
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 649
Чета тука, че има недоволни от коричката (които сте с Мулинекси).
Ще споделя аз как процедирам, като поясня, че основно правя хлаб на бързата програма. Да не кажа, че само на нея правя  Laughing
Та ... след като програмата приключи и се чуят трите сигнала за края, оставете хляба вътре. Просто не го вадете още поне половин час. То и без това си предлага екстрата "поддържане на топъл хляб", но барабар с тази подръжка, коричката се опича допълнително. Колкото по-дълго оставите хляба, толкова повече покафенява коричката (отгоре). Става чудесна!!! Опитайте!

Машината ми е Мулинекс 5000
недоволните са с Мулинекс 2000, не с другите модели. Wink

# 256
  • София
  • Мнения: 3 249
Мда, Вивиан, това сме го обсъждали многократно. А като се поостави в машинката, после и по-лесно вадя хляба.
Кафе със сметана, ще си споделиш ли рецептата за медената питка. В нас поне мед дал Господ - свекър ми гледа жилички, както казва Баткото  Joy

# 257
  • София
  • Мнения: 10 858
  Laughing
А аз мисля, че съм открила топлата вода  Blush
Не съм чела цялата тема, то си личи.

# 258
  • София
  • Мнения: 6 232
искам и аз Медена питка!!! Crazy

# 259
  • Мнения: 2 132
Момичета, никой ли няма на Панасоник машината, да сподели мнение ? Rolling Eyes

# 260
  • София
  • Мнения: 465
Заповядайте  Wink
Рецептата е моя импровизация,но пък стана любима вкъщи  Flutter
Аз меся в машината  на програма тесто,и после пека във фурната

Медена погача

1 яйце
50 гр разтопено масло
100 мл прясно мляко-30-35*
2 супени лъжици мед
1 ч.л. сол
брашно около 450 гр зависи колко е голямо яйцето.Замесва се меко тесто.Ако се меси в машина се добавя брашно до хубава топка
1 ч.л. мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

От всички продукти се замесва меко тесто.Оставя се да втаса на топло.
Аз разделих тестото на 3 равни части и сплетох плитка.Оставих погачата да втаса отново на топло и покрита, и намазах с жълтък и поръсих със сусам.Пекох на 180*


Ако се меси в машина меда се разтваря в топлото мляко  Sign Exclamation Ако се меси ръчно,към млякото и меда се разтваря и маята Sign Exclamation

# 261
  • София
  • Мнения: 6 232
кафе със сметана ,   bouquet

# 262
  • София
  • Мнения: 8 497
Заповядайте  Wink
Рецептата е моя импровизация,но пък стана любима вкъщи  Flutter
Аз меся в машината  на програма тесто,и после пека във фурната

Медена погача

1 яйце
50 гр разтопено масло
100 мл прясно мляко-30-35*
2 супени лъжици мед
1 ч.л. сол
брашно около 450 гр зависи колко е голямо яйцето.Замесва се меко тесто.Ако се меси в машина се добавя брашно до хубава топка
1 ч.л. мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

От всички продукти се замесва меко тесто.Оставя се да втаса на топло.
Аз разделих тестото на 3 равни части и сплетох плитка.Оставих погачата да втаса отново на топло и покрита, и намазах с жълтък и поръсих със сусам.Пекох на 180*


Ако се меси в машина меда се разтваря в топлото мляко  Sign Exclamation Ако се меси ръчно,към млякото и меда се разтваря и маята Sign Exclamation

Страхотна рецепта, при мен тя е в друг вид, която е произлезла от козунака, ама първо тая ще я изпробвам пък тогава ще преценя дали да публикувам моята.

Апропо:

- 100 мл прясно мляко-30-35* - да се чете 100 мл прясно мляко-30-35ои
Пекох на 180* - да се чете Пекох на 180о
Щото аз нал съм си чешит, чаках някъде забележка, пък после загрях какво означава звездичката.

# 263
  • София
  • Мнения: 465
дядо хаджия ,извини ме,че те затрудних Grinning
Ще чакам да споделиш резултата с погачата PeaceАз в момента нямам везна и не мога да дам точен грамаж за брашното,за което се извинявам Confused
Добавям докато стане хубава топка Wink

# 264
  • София
  • Мнения: 8 497
дядо хаджия ,извини ме,че те затрудних Grinning
Ще чакам да споделиш резултата с погачата PeaceАз в момента нямам везна и не мога да дам точен грамаж за брашното,за което се извинявам Confused
Добавям докато стане хубава топка Wink

Количеството брашно винаги е ориентировъчно, защото от брашно до брашно дори и в една партида има разлика, от яйце до яйце също. Затова си мисля, че когато говорим за тестени изделия най-добре е да се споменава и консистенцията на тестото (меко, твърдо, кексообразно и тем ми ти подобни образни описания).

А иваче не си ме затруднила  Laughing просто няколко пъти обновявах страницата да ми излезат прословутите забележки и чак когато прочетох на каква температура го печеш загрях за какво иде реч.

# 265
  • София
  • Мнения: 465
Такааа,днес съм се разписала доста Grinning
Ето козунак по рецепта на Танита



Разкошен стана Heart EyesДСамо по-препечен от необходимото,но печката ми е кофти ooooh!

# 266
  • Мнения: 311
Здравейте! Нямам голям опит с машините за хляб. Имам такава, програмите ги научих, правя хляб, но голям проблем ми е ваденето от формата. Прадварително мажа с олио, отделно мажа бъркалките, но пак залепва. Има ли нещо друго, което не правя? Като гледам вашите хлебчета, нямат и спомен от залепнало.

# 267
  • София
  • Мнения: 465
Здравейте! Нямам голям опит с машините за хляб. Имам такава, програмите ги научих, правя хляб, но голям проблем ми е ваденето от формата. Прадварително мажа с олио, отделно мажа бъркалките, но пак залепва. Има ли нещо друго, което не правя? Като гледам вашите хлебчета, нямат и спомен от залепнало.
Хм,на мен никога не ми залепва newsm78  

# 268
  • Мнения: 311
Хм,на мен никога не ми залепва newsm78
А как го правиш?

# 269
  • София
  • Мнения: 6 232
 и моят никога не е залепвал, не го мажа с нищо- обръщам и излиза-проблемът, явно е в материала, от който ти е контейнерчето newsm78

Общи условия

Активация на акаунт