Машина за хляб - 20 част

  • 44 073
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 116
Танита здравей,
Правих кекса с шоколадовите парченца, но докато се печеше се надуваше и 20 мин. преди края точно в средата хлътна и стана дупка. Виждаше се дори горната част на бъркалката. От страни се изпече добре, но едва го извадих защото шоколада беше паднал на дъното и беше залепнал. Сложих цяло пакетче бакпулвер на д-р Йоткер дали е заради това?
Водата трябва ли да е леко затоплена?
Благодаря предварително
Бакпулвера е добре, според мен ако мерките на продуктите са същите, то машината ти не може да изпече такова количество кекс, затова в средата остава суров. Какъв вид ти e кошничката, от високите ли?

# 316
  • Мнения: 1 116
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

След обстойно прочитане рецептата на Танита,ми се струва,че количеството на маята е малко.Ако чашата е 240 мл при 4 1/2 чаши-1 пакетче суха мая .Кажете си и вие вашето мнение но според мен е така.Защото 1 пакетче суха мая се използва за около500 грама брашно,а тук брашното излиза в повече
Аз мисля,че маята е достатъчна PeaceПолзвам френската,а тя е за килограм брашно Wink
Маята е 1с.л=15мл и е достатъчна, 4 и 1/4ч.ч брашно са около половин килограм.

# 317
  • Мнения: 46
Здравейте, и аз да кажа за моя козунак. Правих тази вечер по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html.
За мерилка ползвах чашата, която си върви с хлебопекарната. Тестото стана много твърдо. Наложи се добявам малко мляко допълнително та да стане малко по-меко тестото. Иначе на вкус козунакът стана, но нещо въпреки всичко не се получи. Няма ги тия прословути "конци", по които определят дали е станал хубав козунака.
Къде съм объркала не знам  newsm78

След обстойно прочитане рецептата на Танита,ми се струва,че количеството на маята е малко.Ако чашата е 240 мл при 4 1/2 чаши-1 пакетче суха мая .Кажете си и вие вашето мнение но според мен е така.Защото 1 пакетче суха мая се използва за около500 грама брашно,а тук брашното излиза в повече
Аз мисля,че маята е достатъчна PeaceПолзвам френската,а тя е за килограм брашно Wink
Маята е 1с.л=15мл и е достатъчна, 4 и 1/4ч.ч брашно са около половин килограм.


Намирам пропуск в обясненията си. Нямах суха мая и сложих от другата. Половин пакетче. Там ли съм объркала   chef

# 318
  • Мнения: 11
Привет и от мен.Аз използвам само мая на кубчета,за хляб 1/3 кубче,за козунак 1/2 за 500гр. брашно и досега винаги е ставо.В момента правя Панетоне за пръв път,но имам съмнения какво ще стане.Ще споделя.

# 319
  • Мнения: 11
Моля имам въпрос някой който има Мулинекс OW5003 правил ли е нещо от книжката и кое става?До сега което съм пробвала става чудесно,но не от тази книжка.Благодаря.

# 320
  • Мнения: 427
Прави съм козунак и в кексова форма и е ставал страхотен.
Благодаря за отговора!Следващия път ще го изпека във формата.

# 321
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Здравейте ето и снимка на хлябчето,което правя вече за шести път откакто имам машината
http://media.snimka.bg/4759/015772891.jpg,това  е хляб по рецептата с айрян на polin_a  и много ни допадна в къщи,но много се чудя какъв друг да забъркам за утре чета,чета и не мога да си избера.....
А това са двата ми козунака по рецептата на
tanita,
,страхотни са   bouquet  bouquet  bouquet
благодаря за рецептата http://media.snimka.bg/4759/015772941.jpg
http://media.snimka.bg/4759/015772934.jpg
http://media.snimka.bg/4759/015772922.jpg

# 322
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
jaklins сподели от къде си закупи бъркалката, че моя позната не може да си намери?

# 323
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Тук, от Бургас, едно малко складче, в което продават всякакви части за ел. домакинска техника. Поръчах си го и ми го доставиха след около 4 месеца. Peace

# 324
  • Мнения: 9 785
Прави съм козунак и в кексова форма и е ставал страхотен.
Благодаря за отговора!Следващия път ще го изпека във формата.

ЕТО един козунак в кексова форма. Сега видях, че и geri-meri(popins) e показала такъв. Изглежда красиво Peace.

geri-meri(popins), пробвай хляба на балончета, ако не си. Страхотен е Peace.

# 325
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Полин разкошен ти е козунака,по коя рецепта го прави

# 326
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
polin_a
моля те дай ми линк към хляба на балончета,че нещо не го намирам

# 327
  • Мнения: 9 785
Полин разкошен ти е козунака,по коя рецепта го прави

Правих го за Великден по рецептата на max-mama Peace. По-късно ще мога да ти я пусна, ако не се включи тя.

polin_a
моля те дай ми линк към хляба на балончета,че нещо не го намирам

ЗАПОВЯДАЙ Peace
Благодарности на авторката за сполучливата рецепта  bouquet. Аз го правя в машината без кашкавала и подправките, но не пречи да ги сложиш.

# 328
  • София
  • Мнения: 8 497
Уведомяваме официално обществеността, че нашата хлебопекарна се завърна от годишен неплатен отпуск (от юни до октомври). В момента загрява (пардон е изпекла де) един самун, пък като го извадим ще се отчетем подобаващо.

# 329
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин разкошен ти е козунака,по коя рецепта го прави

Правих го за Великден по рецептата на max-mama Peace. По-късно ще мога да ти я пусна, ако не се включи тя.

Включвам се    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624

Общи условия

Активация на акаунт