Машина за хляб - 20 част

  • 44 020
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 9 785
Аз тъй кат' обявя, и нищо не става Mr. Green, ама дано при теб няма проблем. Стискам, как fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed.

# 421
  • Мнения: 767
PURE ELIXIR, имаше мнения, че не изпича добре хляба.

Аз за пореден път правих хляба на балончета. Всеки път ми става един и същ. Мммммного сполучлива рецепта Peace:

http://storage2.album.bg/e34/picture_1349_57118_18988398.jpg
http://storage2.album.bg/d13/picture_1344_4960b_18988396.jpg

Машалла, момиче! Стахотен хляб!  bouquet

# 422
  • София
  • Мнения: 8 495
Аз тъй кат' обявя, и нищо не става Mr. Green, ама дано при теб няма проблем. Стискам, как fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed.

Между другото сега забелязвам, че има разлики в програмите за кейкове на моята машина и тази на Танита.

Моята е с продължителност 1 час и 25 минути, а Танита пише, че нейната пък е за 2 часа - та ще видим.

До сега го пече вече 37 минути и това, което виждам през прозорчено е, че се е надигнало почти двойно спрямо първоначалната височина след месене. Нямам представа колко трябва да е, та ще изчакаме краят.

Иначе рецептата е спазена, като вместо вода съм сложил прясно мляко ама не мисля това да е фатално.

# 423
  • Мнения: 9 785
петушке, голям комплимент Hug!
дядо хаджия, чакам крайният резултат. Дано не спадне нещо като се е надул толкова. Аз не съм го правила, защото ние кекс не обичаме много, пък и програма нямам подходяща май.

# 424
  • София
  • Мнения: 4 516
Докато чакам кекса на дядо хаджия, да вметна, че съм правила хляб само от грис - без грам брашно. Става като дунапрен. На програма за бял хляб - 3:20 часа. Не накисвам, попарвам, бая - слагам, пускам, чакам, изключвам, ям. Голям кеф.

# 425
  • Мнения: 2 752
Докато чакам кекса на дядо хаджия, да вметна, че съм правила хляб само от грис - без грам брашно. Става като дунапрен. На програма за бял хляб - 3:20 часа. Не накисвам, попарвам, бая - слагам, пускам, чакам, изключвам, ям. Голям кеф.

Наистина ли? Само грис - вместо бяло брашно?

# 426
  • София
  • Мнения: 8 495
Докато чакам кекса на дядо хаджия, да вметна, че съм правила хляб само от грис - без грам брашно. Става като дунапрен. На програма за бял хляб - 3:20 часа. Не накисвам, попарвам, бая - слагам, пускам, чакам, изключвам, ям. Голям кеф.

Наистина ли? Само грис - вместо бяло брашно?

Да само от грис. И аз съм правил такъв.

Та ето го въпросния кекс:

      

[Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям размер]

Страхотен аромат и вкус. Забелязвате вероятно една ивици по средата на кекса. До там ми беше сместа, после бухна във вида, в който го виждате. Каква е обаче тази ивица там в средата и какво означава не знам ама не е неразбъркано брашно. В разреза даже се забелязва къде е била бъркалката.

Впрочем за пръв път тестено изделие ми се разчупи на две при изваждане от контейнера. Дали щото не съм извадил бъркалките или пък е нещо друго не знам. Може би трябваше да го изпеча още малко, но дамите у нас твърдят, че си е добре изпечен.

Сега го опитах, къде не обичам въобще кафяви блатове на торти и кафяви кексове, тоя направо утепа рибата.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:52 от дядо хаджия

# 427
  • София
  • Мнения: 2 649
дядо хаджияи моята има такава продължителност на програмата за кекс, но е достатъчна. При всички положения пече доста дълго и другото е бъркане. И аз втория път го направих с прясно мляко и повече ми хареса. Peace Много ти е хубав кекса, но ти май на средна коричка си го пекъл? А може да ти се е разчупил. ако си го вадил горещ. По принцип кексовете се вадят от формите като поизстинат. Peace

От предложението на polin a, днес и аз хляб на балончета направих и за първи път ми опря в прозорчето. Wink

# 428
  • Мнения: 767
Така ми се прияде шоколадов кекс... Embarassed Нямам обаче такваз програма-много ми е проста машинката, а фурната, която остана читава е като ламя и вечно изгарям или недопичам в нея. Освен да почакам докато майсторът оправи другата.. #Cussing out
Да вметна, че днес правих хляб по отработената от мен рецепта, но с малко по-различно брашно. Количеството на бялото е същото, само дето ми свърши грахамът и добавих пълнозърнеста ръжено-пшинична смес. Много вкусен, но не се надигна толкова. Дали не трябва да слагам повече мая или да пека на по-дългата програма (за пълнозърнест хляб) newsm78

# 429
  • София
  • Мнения: 8 495
дядо хаджияи моята има такава продължителност на програмата за кекс, но е достатъчна. При всички положения пече доста дълго и другото е бъркане. И аз втория път го направих с прясно мляко и повече ми хареса. Peace Много ти е хубав кекса, но ти май на средна коричка си го пекъл? А може да ти се е разчупил. ако си го вадил горещ. По принцип кексовете се вадят от формите като поизстинат. Peace

Виж за това не бях се сетил. Бе оставих го малко в машината да престои след изпичане, ама наистина май го извадих топъл. То всъщност това ми е първия опит да правя аз сладкиш (по тях специалиста у нас е баба хаджийка). Следващият път ще го оставя да изстине хубаво в контейнера.

Нямам представа на каква коричка съм го пекъл, щото не се съобразих и си мислех, че програмата сама си я избира, ама си има такава и то доста хрупкава (даже на мен тя повече ми харесва). Simple Smile

...
Да вметна, че днес правих хляб по отработената от мен рецепта, но с малко по-различно брашно. Количеството на бялото е същото, само дето ми свърши грахамът и добавих пълнозърнеста ръжено-пшинична смес. Много вкусен, но не се надигна толкова. Дали не трябва да слагам повече мая или да пека на по-дългата програма (за пълнозърнест хляб) newsm78

Бухването е зависи от времето за печене. Нямам представа какво е съотношението между пшениченото и другото брашно и какво количество мая прибавяте, затова сега няма да коментирам този въпрос. По принцип обаче, ако състава е с малко бяло брашно, колкото и мая да сложите с това няма да подобрите бухването, а пълнозърнестите (черни) хлябове са известни с това, че никой не очаква от тях да бухнат.

# 430
  • Мнения: 767
Бялото брашно е 300гр , а другото-200гр.И вчера и днес съотношението е едно и също, но може би ръженото оказва влияние (хлябът определено стана по-тъмен). И ако е така, се питам дали трябва да променя нещо ,за да бухне повече хлябът или това са възможностите на ръженото брашно? Съжалявам, че не го снимах, но почти го изядохме. Ако вчера не бях пекла това вълшебство, дето почти се опря в прозорчето, нямаше сега да си задавам въпроси.
Маята е 1.5 ч.л.

# 431
  • Мнения: 31
Извинявам се за спама: къде мога да прочета как се качват снимки?

# 432
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Извинявам се за спама: къде мога да прочета как се качват снимки?

Ето тук можеш да се запознаеш как се качват снимки и картинки към мненията на потребителите.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825

# 433
  • Мнения: 1 116

Между другото сега забелязвам, че има разлики в програмите за кейкове на моята машина и тази на Танита.

Моята е с продължителност 1 час и 25 минути, а Танита пише, че нейната пък е за 2 часа - та ще видим.


Като гледам резултата, много добре ти е програма. Сега не мога да си намеря книжката, но съм писала тук и сравнявахме, колко бърка и колко пече моята, при мен бъркането е повече. Моята малко ги прегаря отдолу кексовете, дори и при най-светла коричка, явно пече по-силно.

Тази линия все пак си мисля че от останало малко брашно по края, ти обра ли го със шпатулка като почна да бърка?

# 434
  • Мнения: 31

След няколко опита успях да кача снимки.Това е хляб по рецептата на petu6ka63 с грахам.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 18:17 от hrisko

Общи условия

Активация на акаунт