Машина за хляб - 20 част

• 44 026
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Искам да попитам като слагате пшеничен грис в хляба не стой ли после като песъчинки като го ядете? Аз веднъж сложих пшеничен и веднъж царевичен, защото ми беше рядко тестото но като го ядеш скърцаше между зъбите. Аз ли не правя нещо както трябва? А може би защото хляба го правя предимно на бързата програма (1 час и 58 минути)?

Каквото и да правя с грис (говоря за тестени изделия) винаги го накисвам предварително във вряла вода или вряло мляко, оставам го да се "размекне" и поохлади и тогава добавям към изделието.

# 406
  • София
аз пък откакто полин беше споделила, че става много пухкав, синаги слагам и хляба става разкошен. Аз обаче бърза програма не ползвам. Забелязала съм, че ако прекаля с него на другия ден хлябът е много сух и ронлив. Сложа ли 2-3 с.л обаче, проблем нямам.

# 407
  • София
и аз, откакто преди време някой беше похвалил хляба с грис,вече го правя само така-белия с 400 гр бяло брашно и 100 гр грис,направо го разбърквам с брашното-става страхотен,изобщо няма песъчинки Но не ползвам бързата програма-карам на отложен старт....не знам дали има разлика в отделните фирми, май купувам на Stella-в прозрачна опаковка с червени кантове и той е страшно фин. А хлябът изкарва по няколко дни

# 408
  • София
дядо хаджия, зариби ме ти и сега правя брускети със зехтин и шарена сол. Grinning

# 409
Никога не ми е скърцал хляба с грис. За бърза програма съм забелязала за мойта машина, че най-добре става най-елементарната рецепта. С примесите не се получава, защото се утежнява тестото и не му достига времето.

Иив, честито и тук и много добро начало Peace!

За триците - нали не прекалявате с количествата? Само за гриса и аз си позволявам до 100-120 грама. Всичко друго - по 2-3 с.л. най-много.

# 410

За триците - нали не прекалявате с количествата?

Даже по-малко сложих втория път от даденото по рецепта.

# 411
За триците - нали не прекалявате с количествата?
Даже по-малко сложих втория път от даденото по рецепта.

Значи проблема не е там Peace.

# 412
  • София
дядо хаджия, зариби ме ти и сега правя брускети със зехтин и шарена сол. Grinning

И задължително ким на зърна.  Laughing Поне на мен така много ми харесват, но това не е задължително.

# 413
Момичета, сори ама нещо не намирам отделна тема с рецепти за хляб, ако няма тук ли ги пишете?

# 414
# 415
Pure Elixir, Помня, че в предишните теми имаше доста оплаквания от точно този модел 2000, но по-добре да се включат собственички, за да споделят. Ние имаме 5000 и съм много доволна.
Благодаря ти,ще прочета назад,макар че темите са много,ще имам предвид твоя модел като похвален,ако има други момичета,които си спомнят отзиви за модела OW2000 все пак да пишат Praynig.

# 416
PURE ELIXIR, имаше мнения, че не изпича добре хляба.

Аз за пореден път правих хляба на балончета. Всеки път ми става един и същ. Мммммного сполучлива рецепта Peace:

http://storage2.album.bg/e34/picture_1349_57118_18988398.jpg
http://storage2.album.bg/d13/picture_1344_4960b_18988396.jpg

# 417
PURE ELIXIR, имаше мнения, че не изпича добре хляба.

Аз за пореден път правих хляба на балончета. Всеки път ми става един и същ. Мммммного сполучлива рецепта Peace:

http://storage2.album.bg/e34/picture_1349_57118_18988398.jpg
http://storage2.album.bg/d13/picture_1344_4960b_18988396.jpg
Полинка,  bouquet и на теб,в такъв случай ще прегледам положителните отзиви за други модели.Ти с каква си?
А хлебчето ти е разкошно Peace.

# 418
Моята е Аляска от Метро. Много хубава работа ми върши Peace.

# 419
  • София
Внимание !!!

Под огромния натиск на дамската част у нас (особенно от една тригодишна дама) за пръв път ще правя в машината кекс (тоя шоколадовия) и моля обърнете внимане с използване на програма на машината.  newsm47

Ади ся стискайте палци, па ако стане нящо ще докладвам, ако ли пък не ще си мълча.

Общи условия

Активация на акаунт