Машина за хляб - 20 част

• 44 026
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Мамето имаше тема за панетоне и май и в машината беше правила. Ако ти се рови или пусни търсачка, пробвай. Или тя може да се включи, или и пиши на лични.

# 451
# 452
  • Разград
Правила съм Панетонето на Мамето,става много вкусно и никак не е трудно.
Ето и снимката

Това от една доза.

# 453
  • Враца
много се извенявам, че малко извън темата нещо ще попитам, но ми трябва спешна помощ!

днес тръгнах да си правя хляб и о, ужас!- виждам че един пакет брашно, неотварян, е прояден от молец и естествено вътре всичко в паяжини.
изхвърлих го, но сега се чудя какво да правя с останалото си брашно- всичко е на пакети от по 1 кг, но съм се запасила доста, а незнам какво да правя ако цялото го хванат молци.
даже незнам дали вече не е късно за реакция... трябва да направя нещо, и то бързо!

знам само номера с камерата, но моята е малка, а и пълна с продукти

дайте съвет, ясно е че не мога да си пръскам брашното с химикали

# 454
  • Географският център на България-Габрово
много се извенявам, че малко извън темата нещо ще попитам, но ми трябва спешна помощ!

днес тръгнах да си правя хляб и о, ужас!- виждам че един пакет брашно, неотварян, е прояден от молец и естествено вътре всичко в паяжини.
изхвърлих го, но сега се чудя какво да правя с останалото си брашно- всичко е на пакети от по 1 кг, но съм се запасила доста, а незнам какво да правя ако цялото го хванат молци.
даже незнам дали вече не е късно за реакция... трябва да направя нещо, и то бързо!

Вземаш отнякъде  хартиени торби.Пресяваш брашното и каквото остане го съхраняваш в тези торби добре затворени.Или ако имаш херметически затворени кутии най добре е там да се съхранява брашното

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 11:59 от dunia53

# 455
  • София
Мах-мама, страхотно е! Както винаги - браво!   bouquet
Трънче, а срокът изтекъл ли е? На коя фирма е брашното?
не знам, ако вече има и в другите пакети молци, дали можеш да направиш нещо  newsm78
да го минеш през фурната ли малко  Thinking

# 456
  • София

Дуниа53 вече ви е отговорила. Брашното ви е било заразено още от мелницата. Няма как ако е пакетирано добре в него да попаднат мушиците.

Та наистина двойно пресяване, но много внимателно трябва да го правите. Оригиналния пакет с брашното трябва да е надалеч от мястото където пресявате брашното, а остатъка от пресявката трябва внимателно да се пренесе пак надалече от пресятото и да се изхвърля задължително първо в найлонова торба.

След приключването на процедурата всички оригинални пакети и пресявката задължително се изхвърлят извън къщата. Най добрия вариант е да ги изгорите.

Пресятото брашно се съхранява в хартиени пликове, но повтарям нямате 100 % гаранция, че след време няма пак да се зарази (например ако при пресяването е попаднало яйце на буболечката). При термична обработка брашното е безвредно.

# 457
  • Враца
едното брашно е купено от кауфланд преди няколко месеца, а другото съвсем наскоро от друго място.
покетът беше прояден и молецът беше влязъл през дупката- имаше дупка, до нея снесени яйца и обвивка от еддин умрял молец
т.е влязъл е отвън навътре, така показва разследването

# 458
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Благодаря ви за рецептата и за снимковия материал

Мах-мама да те питам как раздели панетонето на равни количества ли? И гледам едното си го пекла в машината за хляб нали ,не опира ли в капака?
и още нещо гледам,че МАМА  Цоцоланка е писала,че е използвала 1/2 кубче мая ,а по рецептата са дадени 2 п. суха,та се чудя колко да сложа

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 13:24 от geri-meri(popins)

# 459

Това е от мен!
Дядо хаджия, още веднъж  newsm20

# 460
чета си аз, ама май скоро не сте обсъждали доволни/недоволни ли сте от даден модел машинка. Може ли да пусна поредното запитване за такава. Интересува ме нещо оптимално за цена до 200лв...  Rolling Eyes

# 461
  • София
чета си аз, ама май скоро не сте обсъждали доволни/недоволни ли сте от даден модел машинка. Може ли да пусна поредното запитване за такава. Интересува ме нещо оптимално за цена до 200лв...  Rolling Eyes

Moйта е Мулинекс 2000 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452
За тази цена е чудна! Peace

# 462
чета си аз, ама май скоро не сте обсъждали доволни/недоволни ли сте от даден модел машинка. Може ли да пусна поредното запитване за такава. Интересува ме нещо оптимално за цена до 200лв...  Rolling Eyes

Точно това ме интересува и мен - цена и марка. Искам да си купя и аз такава вълшебна машинка Grinning, мечтая си я от 1 година, но все нещо друго изниква.  Намирам тук за 49,90 Е непознати марки, но от Бг може да има по-евтини на известни марки Може ли да ни осведомите за вашите, плс! Mr. Green!

# 463
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/zelmer/43z011-p33121 … .html#description
Моята - 120 лв в Метро. Прави страхотен хляб, няма програма специална за кекс и за сладко, но...колкото плащаш, толкова и получаваш Hug

# 464
  • Географският център на България-Габрово

Точно това ме интересува и мен - цена и марка. Искам да си купя и аз такава вълшебна машинка Grinning, мечтая си я от 1 година, но все нещо друго изниква.  Намирам тук за 49,90 Е непознати марки, но от Бг може да има по-евтини на известни марки Може ли да ни осведомите за вашите, плс! Mr. Green!

Понякога точно тези непознати марки излизат по добри от толкова добре прехвалените известни марки.Моята е подарък от дъщеря ми от Германия-CLATRONIC с 2 бъркалки и съм много доволна от нея.В Гърция какви марки има може ли да споделиш и къде си ги виждала в кои вериги магазини.В Електроники,Котцоволос или на други места.Защото аз знам за Тефал,Кенууд,Делонги и Морис-специално в Гърция ги има тези марки.А ето тази машинка е много изгодна и си я поръчай от сайта който ще дамч по долу.

http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=KC-1120&page=2

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 16:11 от dunia53

Общи условия

Активация на акаунт