Машина за хляб - 20 част

• 43 998
  • 775
  •   1
Отговори
# 480

Понякога точно тези непознати марки излизат по добри от толкова добре прехвалените известни марки.Моята е подарък от дъщеря ми от Германия-CLATRONIC с 2 бъркалки и съм много доволна от нея.В Гърция какви марки има може ли да споделиш и къде си ги виждала в кои вериги магазини.В Електроники,Котцоволос или на други места.Защото аз знам за Тефал,Кенууд,Делонги и Морис-специално в Гърция ги има тези марки.А ето тази машинка е много изгодна и си я поръчай от сайта който ще дамч по долу.

http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=KC-1120&page=2
dunia53не съм търсила, защото се дразня, а имах други по-важни и неотложни покупки. Не мога да пазарувам от мрежата, имам фобия. Sad

# 481
Ми всички тия балони, отделни топения, овалвания, печене  Crazy  
А ако го пека в машината няма да е толкова ефектен, нали?

Става си хляб Peace. Ефектен не, ама вкусен и голям Laughing.

# 482
Ми всички тия балони, отделни топения, овалвания, печене  Crazy  
А ако го пека в машината няма да е толкова ефектен, нали?

Става си хляб Peace. Ефектен не, ама вкусен и голям Laughing.

Значи ще пробвам  Grinning
Малко по-горе видях, че говорехте за грамажа му. Моята машина е за 900 гр. (най на края научих колко са 2  паунда   Grinning ) а тестото е за 1,100 гр.  Явно трябва да намаля продуктите което може би ще става на (неопитно) око  Thinking

# 483
  • в обкръжаващия ме хаос
Момичета, как определяте количеството мая, което тр да се сложи? Аз използвах от тази на д-р Йоткер, тъй като останах с впечатление, от това което успях да прочета из темите, че много от вас я използват и са доволни. Зачудих се за количеството, защото на упътването върху пакетчето пише, че е достатъчна за 500 гр. брашно, а в рецептата от книжката на мулинекс пишеше да се сложи 1.5 ч.л., което се оказа някъде около 1/2 от пакетчето. И още един въпрос за маята - разтваряте ли я във вода или направо я изсипвате върху брашното, аз я посипах. Ако даденото в рецептата слънчогледово олио се замени със зехтин, ще повлияе ли отрицателно на хляба?

# 484
За един хляб използвам едно пакетче 7г мая. Сипвам я върху брашното. Не я разтварям. Мазнината може да бъде всякаква, а може да смесваш две мазнини също.

# 485
Дани, този сладкиш с крушите, не става ли много малък    Rolling Eyes
addicted,и аз се опасявах,че ще стане много тънък сладкиша ,защото формата ми е 26см,а Наталина препоръчва да се пече в тавичка с диаметър 22см.Но си стана добре.
petia tag,да,чудесни са кифличките и за в бъдеще ще правя тестото от вечерта и сутринта само ще ги мятам във фурната Peace
Днес пробвах една рецепта за питка.Ще правя скоро на малката прощъпалник и упражнявах разни плетки LaughingУкрасата не се получи,но се наду много добре Simple SmileОбаче не стана на хубави конци ,както си очаквах... newsm78Ползвах тази рецепта-правила съм я и преди,но за първи път машинката се бори с нея Simple Smilehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.240И сега се чудя с коя рецепта още да експериментирам newsm78
Толкова ме запалихте по хляба на балончета,че май ще се прави скоро Simple SmileАма ще почакам поредното гости и ще го спретна.От няколко дни не съм спряла машината,но всичко ,което излиза от там се носи някъде или у дома идват да го изядат LaughingТака хем аз си чеша крастата ,хем в къщи не се задържат изкушения Mr. Green

# 486
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  PartyНаправих и обикновен хляб на бързата програма. Стана много добре. Мъжът ми беше доста скептичен, но като опита хляба, много го хареса. Заяви, че няма да връща машината в магазина  Laughing

Днес ще ходя да взема един голям пакет брашно и почвам  Simple Smile

# 487
  • София
Извинете ама да попитам, тоя с балоните от къв зор го чакате бе хора да удари капака не разбирам. Ми значи като удвои обема си го печете и това е.

Я чакай да ги видя аз тия балони пак.

*   *   *

Правилно ли се ориентирам, че тестото е за около 1 кг готово тестено изделие. Я някой който го е правил да пише.

Правилно се ориентираш. Около кило и сто някъде става. Ама кой и какво чака? Той просто си се прави в машината и толкоз.
амо той дядо хаджия май не ползва основната програма. Simple Smile Само месене и втасване и после пуска печене. Май така обясняваше.
Аз също не мога да вардя нищо. Слагам хляба и излизаме или пък лягаме следобяд да спим. По тази причина и бъркалките не махам. Тя машинката ми е за улеснение.

# 488
Снощи правих лютеница. Може да пусна снимка по-късно.
Петя, верно е за улеснение Peace. То ко ще и баеш Whistling...

# 489
danip аз правя Болярска  пита на Биляна,става винаги сполучлива и украсата както искаш си я правиш Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0

# 490
  • София
амо той дядо хаджия май не ползва основната програма. Simple Smile Само месене и втасване и после пуска печене. Май така обясняваше.
Аз също не мога да вардя нищо. Слагам хляба и излизаме или пък лягаме следобяд да спим. По тази причина и бъркалките не махам. Тя машинката ми е за улеснение.

Правилно констатирате, но в случая питах за количеството за да се ориентирам да не би да е много и затова да се надига толкова. И наистина ако машината е за до 1000 грама този хляб няма да стане в машината, ако не редуцирате количеството с таблицата, която преди време даде Ердинч. И там вероятно, чрез тази таблица ще ви остане цяло само яйцето.  Laughing другите продукти ще ги редуцирате.

Иначе ако се заям ще стане на балони и в машината, НО самата технология не позволява това да стане без ръчна намеса. Обърнете внимание, че имате двойно втасване (след първото с оформяне). Та значи ще трябва след първото втасване, да извадя тестото, да си го оформя, овалям и да го върна в машината пак да втасва и да си се изпече там.

Някой споделяше, че ще прави скоро прощъпулник (да е живо и здрано детето, на което ще го правят и със здраве да ходи по житейския си път). Исках да споделя, че според нашите традиции погачата трябва да се търкулне пред детето, та ако имате и вие така традиция не избирайте вариант с много нежно тесто.

Днес е денят на АРХАНГЕЛ МИХАИЛ и съборът на всички ангели. Честит имен ден на именяците и дано нашите ангели се молят за нас и ни пазят.

# 491
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  Party

честита придобивка JeniB

Цитат
Направих и обикновен хляб на бързата програма. Стана много добре.

пускай снимки

Цитат
Днес ще ходя да взема един голям пакет брашно и почвам  Simple Smile

Stop внимавай, първо вземи в малки количества(1кг), пробвай, ако си доволна после взимай вповече

# 492
Здравейте  bouquet
ето и аз от в4ера притежателка на машина за хляб. Пьрви опит пла4евно жальк. Опитах кекс по рецепта от книжката Blush нооо Naughty мьжа ми го яде зна4и става поне на вкус,защото забравих да извадя бъркалките и.... Praynig Сега правя хляб по основната рецепта. Обещавам да докладвам. Имам само един въпрос, моля . Понеже в къщи се харесва само кората на хляба средата се изхвърля то тя не е и много защото копувам хляб без среда, тук има такива видове. Как мога с програмата да постигна такъв хляб, има ли специална рецепта, сигурно има ,да не би да е този френски хляб.
Тук съм  Hug

# 493
Правилно констатирате, но в случая питах за количеството за да се ориентирам да не би да е много и затова да се надига толкова. И наистина ако машината е за до 1000 грама този хляб няма да стане в машината, ако не редуцирате количеството с таблицата, която преди време даде Ердинч. И там вероятно, чрез тази таблица ще ви остане цяло само яйцето.  Laughing другите продукти ще ги редуцирате....

Само искам да кажа, че нищо не редуцирам и хляба ми става. Все пак и снимки пускам отвреме-навреме за доказателство. Машината ми е Аляска до 1кг Peace.

... Понеже в къщи се харесва само кората на хляба средата се изхвърля то тя не е и много защото копувам хляб без среда, тук има такива видове. Как мога с програмата да постигна такъв хляб, има ли специална рецепта, сигурно има ,да не би да е този френски хляб. ...

Френският не е такъв със сигурност. За хляб без среда не съм чувала. Виж - без кора - да Peace.

# 494
  • София
Здравейте  bouquet
ето и аз от в4ера притежателка на машина за хляб. Пьрви опит пла4евно жальк. Опитах кекс по рецепта от книжката Blush нооо Naughty мьжа ми го яде зна4и става поне на вкус,защото забравих да извадя бъркалките и.... Praynig Сега правя хляб по основната рецепта. Обещавам да докладвам. Имам само един въпрос, моля . Понеже в къщи се харесва само кората на хляба средата се изхвърля то тя не е и много защото копувам хляб без среда, тук има такива видове. Как мога с програмата да постигна такъв хляб, има ли специална рецепта, сигурно има ,да не би да е този френски хляб.
Тук съм  Hug

Единствения изход е месите в машината, после вадите тестото разточвате го на тънка кора и от там на тефроновия тиган на котлона го печете от двете страни. Даже го попрепечете повече да е то твърдичко.

Общи условия

Активация на акаунт