За Кортезите и етническите традиции.

• 12 948
  • 312
  •   1
Отговори
Предварително уточнявам, че темата не цели да събуди междуетнически вражди, нито да злепостави някого.
Просто, слушайки с едно ухо и гледайки с половин око сутрешните блокове, в съзнанието ми се запечатаха разни твърдения, които леко ме объркаха. 11 годишно момиченце ражда бебе, да му е живо и здраво, от пълнолетен младеж. Това е педофилия, според закона (така казват юристите). Но е и нормално, според ромските традиции (така казват представителите на ромски организации). Някой твърдеше, че ранните бракове не са част от етническата култура, а са проблем на бедността. Да, ама тя и бедността вече е традиционна за някои етноси. И в цялата патаклама, не ми стана ясно сега "Да живее любовта!" ли трябва да викаме или "Осъдете го тоя мръсник!" Пък и всички избягваха да го кажат в прав текст. Вие какво мислите?

# 1
А авторката какво мисли?

# 2
Авторката е объркана.  Wink

# 3
Струва ми се, че би трябвало пред закона всички да са равни  Rolling Eyes Няма такова нещо като " ама за този етнос това е нормално", то и за вуду религията е нормално да се колят животни, ама... Или полигамията, носенето на тежести, за да се издължават ушите и шиите, или канибализмът... Не смятам, че момиче на 11 години е готово физически и психически да бъде майка, било то циганче, негърче или китайче  Laughing Така че, педофилията си е педофилия, а бедността няма нищо общо  Stop

# 4
Така че, педофилията си е педофилия, а бедността няма нищо общо  Stop

О, твърде много общо имат бедността и педофилията.
Това да продаваш невръстната си дъщеря с цел брак, проституция и какво ли още не едва ли идва само от родителското плиткоумие.

# 5
Струва ми се, че би трябвало пред закона всички да са равни  Rolling Eyes Няма такова нещо като " ама за този етнос това е нормално", то и за вуду религията е нормално да се колят животни, ама. ...

Нещо, на което по нашите земи му се вика курбан.

Ми и ние така. Смятам, че отговорност за това дете носят майката и бащата. Докато не затворят няколко такива, няма да се мръдне и крачка напред.

# 6
  • Варна
Този мръсник трябва да бъде съден! Както и родителите на девойката! Тя самата трябва да се настани в социално заведение, след като е явно, че родителите и не оказват необходимата пред закона родителска грижа и оставят някой да блудства с детето им.
Хич не ме интересуват етническите им традиции...

# 7
  • Galaxy 13197853088
ако мангалите не ги съдят, защо трябваше да притесняват кузов?

# 8
не ми стана ясно сега "Да живее любовта!" ли трябва да викаме или "Осъдете го тоя мръсник!"

Ауу, и любов ли е имало?

Теб какво те напира да извикаш, хайде - прасни лозунг, да ти олекне.

# 9
Абе, то да бъдат съдени родителите и забременителя на Кортеза, но то по тази логика де що ром ходи трябва в затвора да влезе.
Колко ли е процентът на ромските девойки, които раждат първото си дете над 18 годишна възраст?

# 10
  • Насред хаоса
И за мен това си е педофилия. Не ме интересуват етнически традиции и прочие. Детето си е дете и срещу природата не може да се върви. Ако жените трябваше да раждат на 11 години, еволюцията е щяла да протече по съвсем различен начин и организмът им да е пригоден за това. Не смятам, че дете на възраст почти колкото голямата ми дъщеря е годно физически и психически да бъде майка.

# 11
  • Варна
не ми стана ясно сега "Да живее любовта!" ли трябва да викаме или "Осъдете го тоя мръсник!"

Ауу, и любов ли е имало?

Мда, толкова страстна и силна, че детето е избягало от родилния дом за да отиде на сватбата си. Crazy

# 12
ако мангалите не ги съдят, защо трябваше да притесняват кузов?
точно...

Тя избягала от родилния дом да отиде на сватбата, по-точно да се върне, щото докато почнала сватбата и я хванали родилните болки...ама те циганските нали са по 2-3 дена, та е можело и да свари края Joy

# 13
Цитат
Мда, толкова страстна и силна, че детето е избягало от родилния дом за да отиде на сватбата си

Сериалът е страхотен; ама Сливенският прокурор следи ли го, не разбрах?

# 14
Ама, тя на сватбата си е поучила контракциите  Laughing

ПО темата, за съд са си. Абсолютно!

Общи условия

Активация на акаунт