За Кортезите и етническите традиции.

• 12 920
  • 312
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Изобщо не съм объркана и раздвоена.
Има закони и те трябва да се спазват от всички!!!
Омръзна ми от оправдания - ама етноса им бил такъв.
Я някой да спретне това в "бяла" държава - етнос лииии???
Ама там има превенция и здрави рестрикции- просто няма да посмее!

Питах се през цялото време, ако гълъбчетата бяха "етнически" българи???
Изобщо нямаше да има полемика!!!!
Просто си го представям  Mr. Green

От друга страна за мен е по-важно възпитанието, не образованието!
Защото и образован да си, ако си възпитан, че си роден да те шитнат,
че това ти е призванието, че така е при твоите, че си стока ....

Живяла съм в Сливен и съм виждала с очите си разселените цигани - ами ефект е имало!!!
Хората разбираме от препоръки със задължителен характер  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 61
  • София
                             Нямам проблем с ничии етнически традиции, и ми се иска никой да няма с моите. Против съм да бъде разделяно семейство. Отделно знам, че със съгласието на родителите е позволено да се сключват ранни бракове.
                             П.П. Когато се зашуми по подобен казус винаги се сещам за Ирена Милянкова  Blush.

Касае друга възраст!!!
Тук НАИСТИНА говорим за ДЕТЕ!!!!

# 62
  • Все на втория етаж
Аз имам един въпрос, не изчетох цялата тема, само първите 2 стр. не видях да е коментирано.
Тя като е на 11 год. как може да се омъжи, като трябва съгласието на родителите, а тях ги няма?

# 63
  • Стара Загора
Това си е престъпление от всякъде.Аман вече от криворазбрана етническа толерантност.

# 64
...Тук НАИСТИНА говорим за ДЕТЕ!!!!
                              Не крещи, чувам те.
                              А вие кои сте, та да решавате в общност, в която нещата са били винаги така кое как трябва да бъде? В качеството си на какви? Цивилизовани? Умни? По-бели?

# 65
Аз имам един въпрос, не изчетох цялата тема, само първите 2 стр. не видях да е коментирано.
Тя като е на 11 год. как може да се омъжи, като трябва съгласието на родителите, а тях ги няма?

Вероятно става въпрос за "сватба" пред общността, а не в гражданското. Мисля, че за лица над 14 г. се иска съгласие на родителите или на съдия, но не съм много сигурна. За под 14 г. никъде не се предвижда брак.

# 66
  • Бу-у-урга-а-ас
Питах се през цялото време, ако гълъбчетата бяха "етнически" българи???
Изобщо нямаше да има полемика!!!!
Просто си го представям  Mr. Green

Нали, веднага щяха да се самосезират Агенция за защита на детето, прокуратура, учителката и училищната психоложка, които ще ни убеждават, колко тихо и красиво и чисто дете е Кортеза. За международно издирване щяха да се обявят родителите, които всички ще чакат да върнат от Испания, за да отговарят пред съда.

Иренка, според циганските традиции е достатъчно само сватба да се вдигне. Брак в смисъла, в който го разбираме ние, не с есключва.

# 67
  • София

Тя не се е омъжила, сватбата е била уху-аху само ...

# 68
Бих защитила традициите на етноса, ако не бяха пълни институциите с деца от техния етнос. Съдбата и на това бебе ще бъде не по-различна от тази на другите. Няма значение, че сега крещят по телевизията как щели да си го гледат!  Tired

'Щото родители, които дават 11-годишната си дъщеря на младеж и заминават в Испания, колко точно всеотдайни прародители ще бъдат?!

# 69
  • Бу-у-урга-а-ас
Архентина, това не е крещене, а акценти.

# 70
Традиция има при ритуали, манджи, избор на име на бебето.

Тези имат традиция да готвят кучета, онези - да си продават бебетата (които не успеят да продадат бебета, продават като деца)

Не бъркайте кютека със ситуацията.

Традиции  ooooh!

# 71
  • Бу-у-урга-а-ас
ЪЪъъ, този уикенд по БТВ-комеди ще дават два "цигански" филма. Та, картинката не е само сериозно българска, а Балканска.

# 72
  • София
...Тук НАИСТИНА говорим за ДЕТЕ!!!!
                              Не крещи, чувам те.
                              А вие кои сте, та да решавате в общност, в която нещата са били винаги така кое как трябва да бъде? В качеството си на какви? Цивилизовани? Умни? По-бели?

Слънчице - не се и опитвай!!!
Внимавай накъде накланяш темата - взривоопасно е!
Просто семпъл съвет.

Лого5ка - един ме разбра и то ..... правилно  Wink

# 73
Архентина,
Къде в случая го има съгласието на родителите за този брак?
Само на това ми отговори.
И друг въпрос-смяташ ли за НОРМАЛНО ДЕТЕ да ражда дете?

И аз да поясня, че не крещя, а подчертавам.

# 74
...
Къде в случая го има съгласието на родителите за този брак?
...

Можеш да бетваш, че е с тяхното съгласие.
Разсъждавай в обратната посока - ако държаха на това дете, щяха ли да го оставят тук?

Общи условия

Активация на акаунт