За Кортезите и етническите традиции.

• 12 880
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Това просто е незаконно. Все едно да казваш, че наркодилърите също не вършат престъпление защото и двете страни са доволни, само на нас не ни харесва.Имаме също един бивш депутат, имаме малолетно момче, (момчета ) които са му вършили доброболно сексуални услуги.
Имаме и германец педофил, при когото РОДИТЕЛИТЕ са водили деца за сексуални услуги.
При тези случаи имаме разследване и съд, а при другите НЕ.

# 136
                             И наистина ми се иска да знам с кое всъщност сте несъгласни: да се прави секс на такава възраст, или само да се раждат деца? Защото оставам с убеждението, че става дума само за раждането.
Аз лично не съм съгласна и с двете.

Освен това не съм стгласна с това, че 11 годишното момиче е съзнавало какво й предстои. Тя каза ( на излизане от болницата я интервюираха), че не иска повече деца, защото не било хубаво и боляло Rolling Eyes. Извинявам се, но това означава, че тя не съзнава действията си и последствията ( както се и предполага де).
Не случайно има възрастова граница в закона.

# 137
Архентина прочетох внимателно постовете ти и се опитах да те разбера, но с едно нещо не съм съгласна  Naughty  Значи ромите искат да живеят според традициите си и не искат да се променят. Дотук добре. Ами тогава да живеят изцяло според традициите си - не в центъра на градовете, да не получават детски и социални - мисля, че това не е в духа на традициите им, да не ползват ток и т.н. - изобретения, които също не са част от традициите им, да не ходят в болници - и тях ги няма сред традициите им...... Излиза, че традиции има когато им е изгодно. Е това не мога да го приема - има права, има и задължения. Ако искаш да имаш право на детски, на социални, на здравеопазване, на каквото се сетите, то трябва да имаш и съответните задължения - да спазваш законите е основното  Peace  

# 138
[quote author=Архентина link=topic=440330.msg12927266#msg12927266 date=1256818829
...И наистина ми се иска да знам с кое всъщност сте несъгласни: да се прави секс на такава възраст, или само да се раждат деца? Защото оставам с убеждението, че става дума само за раждането.
[/quote]

Сексът с дете на такава възраст е педофилия откъдето и да го погледнеш. Няма значение какви са културните традиции, дори и да е физически узряло за такива отношения (в което се съмнявам), психически на 10- 11 години детето не е готово за активен полов живот и последиците от него. Аз по принцип съм толерантен човек и щом казваш, че това което се е случило е нормално ще се опитам да го приема. Но съм и егоист и за това не съм съгласна с този начин на живот. Защото това момиче се превръща в паразит, който от тук нататък ще се издържа само от детските надбавки и помощите, които получава за родените от него деца. Нейните деца ще правят същото. Като гледах Кортеза и роднините й не ми направиха впечатление на бедни хора. Всички бяха добре облечени, значи финансовите проблеми не са извинение, че момичето им не ходи на училище ами ражда деца. Щом някой е приел да живее в една държава ще спазва правилата или законите на тази държава. Иначе е много просто- в Индия и Пакистан си раждат на по 10 години и не ходят на училище- който иска да отива там. Ако държавата ни беше силна и богата, някоя и друга пиявица сигурно щяха да й се отразят добре. Но в нашия случай последиците за самата държава не зса здравословни.

# 139

Имаме ситуация: момиче, момче, бебе. Момичето иска момчето, момчето иска момичето, двамата заедно си искат бебето.
С тая подробност, че не се знае дали момичето е искало момчето, което го е харесало на детската площадка, докато си е играело с играчките.
                              Подробността е, че ти не си сигурна дали те се обичат? Според теб (а и не само) момичето не е достатъчно зряло. Хубаво, но момичето всъщност не те пита. Родителите му, а и цялата им общост там смятат, че нещата са ок. Всичките им съседи и роднини вероятно са се женили на същата или много подобна възраст. Та... къде си ти в цялата картинка, да рпотестираш те дали да се женят, и кога.
                             Хайде, възмутени хора, предложете какво да стане сега с бебето, момичето и момчето. Да осъдим единия, другите да ги пръснем по домове (на наша издръжка). Или какво?
                             Хексе, незаконно е май само ако единият участник в секса е пълнолетен. Ако и двамата са малки мисля че не беше незаконно. Което ми отговаря на въпроса за секса като любима игра в детските дискотеки - той е в реда на нещата явно.

П.П. По въпроса дали момичето иска момчето се зачудих в предишния постинг дали да не попитам за статистика за българските и ромските разводи, но размислих, защото надали има такава...

# 140
  • Варна

Хексе, незаконно е май само ако единият участник в секса е пълнолетен. Ако и двамата са малки мисля че не беше незаконно. Което ми отговаря на въпроса за секса като любима игра в детските дискотеки - той е в реда на нещата явно.

Незаконно е напълно, друг е въпроса каква наказателна отговорност носи непълнолетният или малолетният. В случая с Кортеза таткото е пълнолетен.
Относно циганските разводи, няма статистика, защото те не сключват брак, сватбата е само за пред общоността.

ПП
Относно любимите игри в детските дискотеки, нямам идея какво става там, ако си по запозната кажи. Добре е да знаем какво правят децата, едва ли ще има майка или баща доволни 10,11,12 годишната им дъщеря да прави секс. Ще разчоплим и тази тема. Peace

# 141
Направо не мога да повярвам. КАкви разводи  Rolling Eyes Говорим за хора, които не могат да четат, не познават парите, не знаят че раждането боли......та те не знаят какво е живота извън циганския катун, вие ми говорите за разводи. Сигурна съм че изобщо не знаят какво означава думата.
Бой и е**не, само да се опита да погледне встрани я чака, не развод, не раздяла, не училище, не цивилизация....

# 142
Сексът с дете на такава възраст е педофилия откъдето и да го погледнеш...
                              Странно защо не можете да погледнете от наистина различна гледна точка.

...Но съм и егоист и за това не съм съгласна с този начин на живот. Защото това момиче се превръща в паразит, който от тук нататък ще се издържа само от детските надбавки и помощите, които получава за родените от него деца...
                              И само заради това би пратила бебето и момичето в дом? Сигурно си наистина голям егоист.

Бтв, преди не много поколения и българките са се омъжвали млади. Всъщност много хора се омъжват рано, и на никой до преди няколко години не му беше хрумвало, че момичетата не са психически пригодни. Явно непригодността се е появила отскоро  Mr. Green.

Рокси, мани това, че ромчето не знаело че раждането боли (щото то се случва и да не боли), какво ще ми кажеш за образован българин на 30-тина години, дето не знае, че цъкълът на жената продължава повече от 2 часа, и не започва непременно на 1-во чисто от месеца  Tired.

Не съм за масовото ранно правене на секс, но станалото станало - да си се прибират и да си гледат детето. Някой дали обяснява сега на момичето докато се опитват да го разделят от семейството му как да си кърми бебето и как да го изкъпе и повие? Да бяха организирали поне едно събиране на дрешки или друго, поне да има смисъл от обезпокояването на родилката. Никой не мисли какво причинява на бебето с тоя медиен шум в момента.

# 143
  • Варна
Архентина, законът има една гледна точка.

# 144
  • София

Имаме ситуация: момиче, момче, бебе. Момичето иска момчето, момчето иска момичето, двамата заедно си искат бебето.
С тая подробност, че не се знае дали момичето е искало момчето, което го е харесало на детската площадка, докато си е играело с играчките.
                              Подробността е, че ти не си сигурна дали те се обичат? Според теб (а и не само) момичето не е достатъчно зряло. Хубаво, но момичето всъщност не те пита. Родителите му, а и цялата им общост там смятат, че нещата са ок. Всичките им съседи и роднини вероятно са се женили на същата или много подобна възраст. Та... къде си ти в цялата картинка, да рпотестираш те дали да се женят, и кога.

Не питаш мен, но и когато им се радават помощи и пр. също не ме питат. АЗ (и не само) съм там, че ги издържам Кортезите и бебетата им. Тази "зряла" девойка, колко бебета ще народи до 40 години ? Колко от тях ще работят нещо, ще плащат данъци, сметки и т.н. ? Като за цялата рода всичко е ОК, защо не си гледат децата а ги подмятат по домовете, защо реват че няма работа за тях, а как ще има като са неграмотни ... А са неграмотни, като в четвърти клас се женят и раждат бебета...

# 145
  • Насред хаоса

Искаш да знаеш къде съм аз в цялата картинка ли? Ще ти кажа - аз, ти и много други се явяваме дойната крава, която дава пари за издръжката на дете, родило още едно дете. А цялата им общност да вземе да си прекрои извратените традиции или да си ги навре отзад. Протестирам срещу женитбата им, защото момичето е малолетно. Протестирам и като жена, защото тия традиции са унизителни за жените, откъдето и да ги погледнеш. Протестирам и като данъкоплатец, защото ми писна с моите пари да се издържат паразити, вместо да се насочват натам, където ще има видима полза от тях.

# 146
                               Ами хайде осъдете целия как беше... етнос от педофили  Tired.

жгмъц, голямо издържане ги издържате всички, просто... нямам думи вече... Ти по мое мнение само си плащаш данъците, за да не бъдеш съдена - така ли е? Или ги издържаш по друг начин? Ако ги издържаш по друг начин - то това си е само твое решение. Ако не ти харесва разпределението на приходите в бюджета - направи така, че да се промени това. Но да си мислиш, че понеже си плащаш данъците може да решаваш дали някой да има деца, и колко да има е... малко брутално. По тази логика може да ти се стори, че и много обилно се хранят например. Нали с твои пари се хранят (сигурно).

# 147
  • Варна
                               Ами хайде осъдете целия как беше... етнос от педофили  Tired.

Това би било чудесно и ми се струва, че като станат определен брой осъдени, педофилията рязко ще намалее сред етноса.

# 148
...А цялата им общност да вземе да си прекрои извратените традиции или да си ги навре отзад...
                                Аз съм в шок, ще пиша пак като се възстановя  Sick.

# 149
  • Насред хаоса
Аз отдавна се шокирах от твоите изказвания, ама още се държа.

Общи условия

Активация на акаунт