За Кортезите и етническите традиции.

• 12 868
  • 312
  •   1
Отговори
# 270
  • София/Горна Оряховица
Не е луд, който яде баницата... В тоя ред на мисли, държавата не ни поставя на една плоскост  -  правата и задълженията на едните определено не са права и задължения на другите. Е, кой ни дели, питам аз?  Thinking  
Онзи ( онези) , който ( които) имат интерес да сме разединени
Не съм навътре с историята и не помня автора, но беше римлянин:
"Разделяй и владей!"
Политиците ни добре са научили и проумяли точно този цитат.

# 271
За жалост съм принудена да се съглася с всяка дума на swan_heart, а ми се щеше да имам с какво да я оборя!  Peace

# 272
  • София/Горна Оряховица
За жалост съм принудена да се съглася с всяка дума на swan_heart, а ми се щеше да имам с какво да я оборя!  Peace
И на мен ми се иска да бъда оборена Tired повече, отколкото си личи.

# 273
Не е луд, който яде баницата... В тоя ред на мисли, държавата не ни поставя на една плоскост  -  правата и задълженията на едните определено не са права и задължения на другите. Е, кой ни дели, питам аз?  Thinking   

И ние всеки път - пак ...и пак ... и пак...попадаме в същата клопка, типично по български.

# 274
  • София
Не е луд, който яде баницата... В тоя ред на мисли, държавата не ни поставя на една плоскост  -  правата и задълженията на едните определено не са права и задължения на другите. Е, кой ни дели, питам аз?  Thinking   

И ние всеки път - пак ...и пак ... и пак...попадаме в същата клопка, типично по български.

А нима трябва да се примирим и да наведем глава ?

# 275
Не е луд, който яде баницата... В тоя ред на мисли, държавата не ни поставя на една плоскост  -  правата и задълженията на едните определено не са права и задължения на другите. Е, кой ни дели, питам аз?  Thinking  
                              Ама вие сериозно ли? Българите се скъсваме да крадем от държавата, и после циганите ни виновни  ooooh!? Не си плащаме данъците, не си плащаме глобите, не си плащаме парното, не си плащаме мобилните телефони, не дупчим билетче в трамвая, осигуряваме се фиктивно, не работим, но се водим, че работим, или пък работим, но се водим безработни. Наскоро умрях от смях как някакви хора си бяха взели болнични, но същевременно идваха на работа - и забележете - вярваха, че могат да получават едновременно заплата и обезщетение за болничните  Rolling Eyes. За фирмените измами изобщо няма да отварям дума. Но не - циганите са виновни. Така де, но ако утре се събудим и няма нито един циганин в България... кого ще обвиним в собствените си престъпления?
                             Предлагам да изчислим колко пари източва от държавата средностатистическа цигнка, и колко средностатистическа българка. Не очаквам резултатът да е удобен...

# 276
Архентина, не мога да отрека, че проблемите, които си изброила съществуват.

Но нима това, че българите не дупчат билет в градския транспорт омаловажава факта, че циганите масово се издържат от социални помощи? И двете неща са проблем. Проблем, който трябва да бъде решен.

За съжаление подобни проблеми са твърде много и наистина нямаме време да мислим кой от тях е по-важен, за да се захванем с него. Просто трябва да се започне от някъде.

Аз лично не искам повече от това всички права и задължения в тази държава да са еднакви за всички нейни граждани.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 16:43 от Bebel

# 277

Аз лично не искам повече от това всички права и задължения в тази държава да са еднакви за всички нейни граждани.
И аз.
Архентина, ще ме прощаваш, ама какви са тия глупости за неплащането?  Peace  Аз ако не си платя тока, ще ме отрежат, има обаче много случаи, когато на други потребители на ел. енергия не се случва същото.  Ако ще се мерим по престъпността, има ли смисъл да говорим въобще!?

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 15:30 от luna

# 278
Архентина, четох постовете ти тук, но съм малко объркана - не разбирам какво точно е становището ти по тази тема.

# 279
...Но нима това, че българите не дупчат билет в градския транспорт омаловажава факта, че циганите масово се издържат от социални помощи?...
                                А нима това, че има цигани на социални помощи омаловажава факта, че българите крадем масово? А дали пък няма много българи на социални помощи? И едните нямат, и другите нямат. И едните взимат помощи, и другите взимат помощи. Не виждам каква е разликата. Може би циганите не са масово програмисти в западни фирми, обаче са масово заети в 'Чистота'-та, или както там се казват и фирмата с контейнерите, и фирмата с метачките. Много цигани се наемат да копаят срещу заплащане. По-образованите стават продавачки, стига да има кой да ги наеме... Кажи на една циганка от махалата, че ще дадеш 20-30 лв, ако ви почисти задблоковото пространство да видиш дали няма да чисти до откат. Не са мързеливи, когато имат работа. Но нямат. Достатъчно дискутирахме това по-напред. Но ги изкарвате, сякаш са нещо извратени и от обич към контейнерите обикалят с децата си из нашите боклуци.
                               luna, за тока може и да те отрежат, въпреки че част от фирмите вече не режат, а начисляват лихви. Но имате ли парно във вашия блок и видя ли списъка с длъжниците от входа ви?

Архентина, четох постовете ти тук, но съм малко объркана - не разбирам какво точно е становището ти по тази тема.
                                Прочети ги пак. Или поне задай по-конкретен въпрос.
                                Ето моят конкретен въпрос, понеже и аз не разбрах: каква според вас да е съдбата на болните цигани? Понеже прочетох, че всички сте съгласни с възмущението на swan_heart относно приемането на цигани в болниците  Thinking?

# 280
Архентина, не ми се иска да променяме темата. Аз се въздържам от обобщения въз основа на произход.
Факт е, че за едни може, за други не. Проблемът е в неприлагането на законите еднакво за всички /лично мнение на обикновен гражданин, каквато съм аз/. А за да има за какво да роптаем или да се успокояваме  Crazy, ни се насочва вниманието точно върху такива случаи, като обсъждания тук. Но там пак лъсват само празните приказки, безхаберието и незаинтересоваността нещо да се промени. Няколко страници назад писах... инетресно ми е, как ще подведат под отговорност един. А всички останали какво ще ги правят?  Thinking
И не, не живея в блок.

# 281
и как циганите имат повече права от българите ?
че и някой да имал интерес да ни разделял ?!?!
аз познавам много интегрирали са цигани , никой не им е правил проблеми да се интегрират ,
е , чуват по някоя и друга приказка понякога за циганите .... който иска се интегрира , който не иска си седи у мизерията ...

# 282
  • София/Горна Оряховица
 ooooh! Не се спря да приемаш мненията, само от страната, от която може да се възмущаваш на нашето негодувание.
Някъде да съм казала, че не искам те да бъдат приемани в болниците?
Аз възнегодувам, когато това става без причина и е тенденциозно - заради 1 болен, влизат още 4!
Повтарям, нямам нищо против етноса. Имам против, когато не се възприема нуждата да бъдат интегрирани и всеки опит за въпросната интеграция бива стъпкан, а това е тенденциозно! И към двойният стандарт съм против- точно с неплащането на тока!
Един-единствен месец не можахме да платим (екскурзия). Като се върнахме - беше спрян.
Но от гетото не са плащали от 6 месеца, пък си глеедат телевизия и се топлят на ток!
Собствено енерго ли си имат, какво е?

# 283

Този пост ме обърка

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 16:02 от aneridi

# 284
http://-- спамче ---.bg/5912                               
Този пост ме обърка
                               И кое точно в поста те обърка? Целият пост е един кратък линк. Нещо в линка ли те обърка, не разбра статията ли, кое? Много държа да ти отговоря на незададения още въпрос, и виждаш колко много се старая да те убедя да го зададеш.

swan_heart, нима смяташ, че лекарите злоупотребяват с приемането в болниците? Как така заради един болен влизат четирима? В болницата приемат един, а другите са там тайно, или какво? Явно така и не разбирам проблемът ти (освен този, че те боли че някой ден ще плащаш данъци  Twisted Evil). Колкото до тока - ами крадат. Като част от българите. А някои цигани пък плащат. Скоро имаше циганин, който беше платил тока на цялото гето. И така.

Общи условия

Активация на акаунт