ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 24

• 27 239
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Ние вчера бяхме на преглед цяла седмица по-рано заради една гадна инфекция.Оказа се безопасна и до една седмица трябва да се оправи.Иначе бебето е добре,доста е пораснало.
А при положение,че съм редовна студентка имам ли право на някаква допълнителна помощ,въпреки,че се водя и на работа(в момента ползвам 3тата,неплатената,година майчинство)

# 556
На мен нищо,че ми смениха термина от 09.01.2010-ПРМ на 04.01.2010, болничният ми(45 дневния)-ще ми го издадат съобразно 09.01-не искаха  да го променят-и така ще изляза на 25л11 вместо на 20-ти(за което ще си взема 2 дни отпуска,че 20 -да ми е последния раб.ден-петък се пада).

# 557
  • София
violetblue, това поне и е ясно на лекарката, че антибиотикът няма да излекува грипа. Предписа го заради това, което "чува". Но аз на нейния слух изобщо не вярвам. Преди година и половина, когато мъжът ми направи двустранната пневмония, тя го слуша в петък, не чу нищо, не го прати на снимка, той не смъкна температурата, аз го диагностицирах с интернет, защото симптомите му описваха много точно пневмония, видях, че само със снимка се диагностицира, заведох го в Торакс да я направим (в неделя), после в спешното и от там в белодробна... Интересно как за 2 дни се развива двустранна тежка пневмония. В спешното ми казаха да го водя към болницата, защото иначе на другия ден ще го карат с линейка  Cry Тогава как не се панирах не знам, сега ми звучи ужасно.. Така че изобщо не разчитам на така наречената му лична лекарка... Изписва антибиотика в случай, че развива пневмония в момента. Което вече не можем да разберем дали е така, тъй като правихме рентген в понеделник, не може сега пак...

Та така без личен лекар сме... в тази връзка, ако знаете къде мога да го заведа да го чуят при някой, който ще чуе каквото трябва да се чува, моля, споделете.

MTV, той няма увеличени лимфни възли никъде, дори кашлица няма, само храчки... така че мононуклеозата малко ме съмнява, но и аз си мислех вече поне една кръвна картина да пуснем, да видим какво се случва.. Ама пък как да го заведа да му вземат кръв като не може да стане от леглото...  Rolling Eyes

# 558
Здравейте, момичета! Днес времето е много приятно, но с този грип как да излиза човек вече незнам...... Sad
И аз подписах петицията, независимо, че вече не съм студентка, все пак съм бивша такава и затова се чувствам съпричасна и длъжна да го направя. Laughing

Леле, момичета, вече и вестителки си имаме, това е прекрасно, но и малко стресиращо - не останааааааа  Shocked, скоро ще реждаме и ще ставаме майки, някои за първи, а някои за пореден път. И все пак толкова се радвам, че скоро ще се срещна с малкото слънчице, че направо тръпки ме побиват от вълнение. Laughing Laughing Laughing

# 559
Добър ден, момичета.Искам да попитам има ли разлика между Магнерот и Магнерич и може ли временно да ги сменя, досега пих Магнерот. Питах в една аптека колко е Магнерича- някъде към 4.60 за 30 бр, а за Магнерота давам 6 лева за 20 бр./естествено, че ще взема по-евтиното след като вършат една и съща работа/. На моя позната също са й изписали Магнерот и на нея й се вижда скъп, дори както тя се изрази безумно скъп.Вярно, че зададох този въпрос по-горе в темата, но никой не ми отговори, затова питам пак. Wink
Усмихнат ден на всички. :hug

# 560
Първо искам да пожелая на всички болни да оздравявят час по-скоро Hug

Вчера бях на ФМ. Party Малкият ми мъж е в перфектна форма, отговаря си с точност до ден по размери. Лицето трудно видяхме заради ръчичките и крачетата, но пък не спря да си показва мъжкото достойнство, затова предомно то е снимано hahaha Обърнало се е главично, за което доста ме измъчи Laughing
ЕТО тук се вижда скротума и главичката, снимани са отдолу hahaha

Инче започна доста да ми тежи и честно да си кажа хич не ми се вижда малко оставащото време Confused
В неделя, ще кръщаваме Михаела, утре чакаме гости от провинцията и като цяло мноооого се вълнувам Blush

Момичета, тези които ще сте с планово секцио, кога ще ви определят датата? И моят термин по калкулатори и на ФМ излиза 13-ти, но моята докторка твърди, че е 15-ти. Доц. Томова каза, че моят доктор ще ми каже със сигурност, но според нея, някъде към 2-3-ти януари ще е Whistling

# 561
gitadam магнерота до колкото ми е известно, се усвоява по-добре и еквивалента на магнезий е  повече при магнерота Peace
Ето ти ги..сравни си ги:
http://www.framar.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8% … -pid13001384.html
http://www.framar.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%BE% … -pid13002746.html

# 562
  • София
Разликата м/у Нутримаг( който пия аз) , Магерот и Магнерич - освен в цената се състои и в концентрациата на активно вещество (магнезий) в препарата.

Инфо от нета:
Нутримаг- 140мг. в една капсула
Магнерот - 32,8 мг
Магнерич -1,4 mmol Mg

# 563
От линковете, които е дала МТВ се вижда, че в магнирича магнезия е повече или аз поне така го виждам.

магнерич - Magnesium DL-aspartate 500 mg, еквивалентен на 1,4 mmol Mg**
магнерот - 500 мг магнезиев оротат . 2 Н20 (еквивалентен на 2.7 mval, 1,35 mmol, доколкото съдя от математиката в бг лекарството магнезия е в повече.

Ще цитирам мнението на приятелката ми- Ами той мъжът ми вече ми го купи тоя Магнерот, но като го изпия хич няма да взимам вече, то това е направо обир:(Доктора ми каза също да пия първите дни 3 по 2 таблетки, а после 3 по 1, но аз ще взимам на ден само по едно, та да ми стигне за по- дълго време.Пък и на мен ми се схващат понякога само прасците, не всеки ден.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:10 от gitadam

# 564
аз пия диаспорал, доктора каза,че най-добре  и най-бързо се усвоява от организма, немски препарат е магнезия в него съгласно листовката е 295,7мг, това го преписвам от листовката, пия го всеки ден по 1 прахче, цената му е 14,15лв за 20 прахчета и смятам да го пия докато вляза в деветия, дано да съм била полезна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 565
_Iri_ не знам какво да те посъветвам .... Щом нямате вяра на личната, колкото и да не ти се иска, най-добре ще бъде да отиде до болницата. И по принцип, да, не е полезно да се правят често рентгенови снимки, но вярвай ми, че ако в понеделник сте правили снимка и е била чиста, то съвсем спокойно днас, ден петък може да е пневмония. Туй пак от опит го казвам.... Както споделих, аз много "се обичам" с нея. Имам в актива си три тежки двойни, двустранни пневмонии (двата дроба, от двете страни) Стискам ти палци всичко скоро да отшуми и да се възстанови бързо  fingerscrossed

# 566
  • София
Добър ден, момичета!
Пазете се от вируси, взимайте витамини, яжте плодове и не се поддавайте на паниката!
Аз днес успях да мина на ЖК, нищо, че до последно не се знаеше, кога ще забранят прегледите. Даже си пуснах и изследвания и МБ. Бебето върви напред и вече е 2 кг Shocked май ще изпревари кака си, която се роди 4 кг...
Katinche, и аз ще съм с планово секцио, моят термин е 12.01. Когато бях на ФМ при Марков /20 г.с/, попитах го, коя дата могат да ми назначат за операцията, той отговори - първият работен ден след праздниците, т.е. 4.01. Аз исках на 11.01, но той каза, че никой няма да се съгласи, тогава попитах за 07.01 - отговори ми, че напълно е възможно, но пак зависи от доктора - той, например, би се съгласил, ако се обърна към него. А аз не знаех, че Марков и оперира... както и да, още не съм избрала доктор Embarassed

# 567
  • София
Здравейте,момичета!
Първо искам да пожелая скоростно оздравяване на всички болни и настинали...
Второ,имам един адски глупав въпрос Embarassed,вестителките ще обявават тук,кой,кога е родил ли?Демек,като родя аз трябва да се обадя на някоя от тях ли?
И трето Laughing,в София спряха ли ЖК,заради грипа,защото в понеделник съм на консултация,а пък не съм гледала нито телевизия,нито нещо съм чула по въпроса?

# 568
Момичета, обявена е национална грипна епидемия.
http://www.focus-news.net/?id=n1293042

# 569
И аз това прочетох преди малко:
Грипна епидемия в София и Пловдив от 9 ноември

С обявяването на грипната епидемия се разпореждат ограничителни мерки в лечебните заведения.
Спират се:
- детските и женските консултации;
- профилактичните прегледи;
- профилактичните ваксинации;
- плановата оперативна дейност;
- свижданията в лечебните заведения.

* * *

След като прочетох тази новина, се обадих по тел. на моята лекарка и я попитах за консултациите, че в понеделник имам час при нея... Тя ми каза, че консултациите продължават. Е, аз ходя на частно, не по ЗК. А и тя може да не е чула още за тази новина, въпреки, че й го съобщих... Както и да е, може при частните лекари положението да е по-различно... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт