ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 24

• 27 239
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
.:Little Miss:.-да като родиш пускаш един смс или се обаждаш на  избраната от теб вестителка-и тя пише тук кога си родила,колко часа,кг,ръст на бебето ,каксе казва-и пишеш си псевдонима под който пишеш тук Grinning

# 571
  • София
Хмм, относно грипната епидемия и аз имах същия въпрос... дали се отнася за ЖК по ЗК или за всички. Аз ходя при Щерев и май ще трябва да им се обадя, за да питам как е при тях. На 12.11. трябва да дам кръв и урина за изследвания и после на 17.11. съм на преглед.

Ири, мисля, че Виолетка е много права и е добре да го види още някой лекар и да се направят необходимите изследвания. Дори и в болница да постъпи, важното е да се излекува. Интелигентни хора сме и не трябва да се оставяме, нали така.  Hug

Пожелавам бързо оздравяване на всички!   Heart Eyes

Момичета, Евка ми се губи много време  newsm78 ... казвала ли е, че ще зачезва на някъде?

Гита, всеки преценява сам за себе си. То може и на доктор да не се ходи тези девет месеца. Някои го правят... Всеки си има глава на раменете.

Аз също съм на Диаспорал, 2х1.

Хубав следобед! Май е време за едно редичко кафенце.  Mr. Green

# 572
Аз пия мачнерич 3х2 и нош-па 3х1, намерих си евтина аптека и си го пазаря оттам, фармацевтите не са ми по вкуса, ама за благото на семейството ... На кутийка е 0.80ст. разлика. Ще го пия до 37г.с.

Момичета, къде беше първоначалният списъкът с неща за новородено, не че не съм минала по този път, ама друго си е да си помогна с него. Благодаря!

# 573
Привет!  bouquet

Виждам, доста боледуващи има. Бързо оздравяване на всички! Пазете се повече, момичета!

Около мен няма нищо ново. Нашата лакомница вече е 2кг. Ако продължава с тези темпове, със сигурност няма да я раждам по естествен път.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 574
От линковете, които е дала МТВ се вижда, че в магнирича магнезия е повече или аз поне така го виждам.

магнерич - Magnesium DL-aspartate 500 mg, еквивалентен на 1,4 mmol Mg**
магнерот - 500 мг магнезиев оротат . 2 Н20 (еквивалентен на 2.7 mval, 1,35 mmol, доколкото съдя от математиката в бг лекарството магнезия е в повече.

Ще цитирам мнението на приятелката ми- Ами той мъжът ми вече ми го купи тоя Магнерот, но като го изпия хич няма да взимам вече, то това е направо обир:(Доктора ми каза също да пия първите дни 3 по 2 таблетки, а после 3 по 1, но аз ще взимам на ден само по едно, та да ми стигне за по- дълго време.Пък и на мен ми се схващат понякога само прасците, не всеки ден.

А направи ли ти впечатление, че е едното е магниезиеви соли, а другото магнезиев оротат?
Има и гугъл, доктори..но ако пък щом приятелката ти е по-вчас-оки, действай Peace

Има и много аптеки /именно като фрамар/ при които надценката е потресаваща за някои медикаменти, има го и момента на зарибяване на докторите от дистрибутори от една или др. фирма..но винаги можеш да се поразровиш, да видиш аналозите на дадено лекарство да прочетеш листовката в аптеката, ако нямаш възможност да провериш в нет-а..варианти много.

# 575
Аз имам запазен час за 18 ноември, трябва да ме гледа на ехограф и да ми пусне болничния моята лекарка, тъй че нямам друг избор.
Аз не съм казвала, че ще спирам Магнерота, просто за момента нямам финансовата възможност да си го купя, затова ще предпочета по-евтиното лекарство, след това като свърши то, пак ще си продължа с Магнерот.

# 576
Първо, искрено пожелавам на всички болни бързо, леко и безпроблемно да се излекуват!!!  Чакаме добри новини от тях!!!

Относно свинският грип, както пишете, наистина трябва да се пазим много. Без паника, възможно по-спокойно и разумно. Аз в неделя се връщам в София и съм решила почти никъде да не излизам - само сутрин рано до магазина до нас - за хляб и спешни нужди, а иначе с мъжа ми ще напазаруваме едно хубаво за повечко време и това е. Самоизолация за известно време.

Поинтересувах се колко време живее грипният вирус върху предмети и разни английски сайтове дават следния отговор: грипните вируси могат да живеят до 2 седмици по повърхност, но повечето умират до няколко дена. Зависи и от повърхността: ако е дръжка на врата или метални, дървени, пластмасови повърхности - може да живее до 48 часа. А ако става въпрос за дрехи, хартия и т.п. - издържа до 12 часа.

Това ще рече, че всичко, което купуваме, трябва да го измиваме много добре и да си мием ръцете много често.

Както Нели пише, не се давайте на грипа - повечко чесън, витаминчета, спокойствие и силна храна! Аз бих добавила + фрешове и плодове.

Hug   Hug   Hug

# 577
Момичета най- добре се обадете по телефоните и питайте дали ще се провеждат ЖК. Аз също ходя в частна болница тук във Варна и в нея са отменени.
Бързо възстановяване на болните  Hug
gitadam питай другия път доктора ти да ти обясни най- добре каква е разликата между Магнерота и Магнерича. Моята докторка ми изписа Магнерич, но последния път в аптеката нямаха и си купих Магнерот и сега си пия него.

# 578
веселушко и аз това писах, въпреки че е частна болницата, и моята ЖК вчера бе отменена, в понеделник казаха да се обадя, за да проверя за кога да си запиша час. Ти при кой лекар се следиш

# 579
Момичета, извинявайте за намесата, но ако искате още информация за лекарства, регистрирани в България, можете да ползвате официалния сайт на ИАЛ / Изпълнителна Агенция по Лекарства/ към МЗ.
Ето ви линк към листовките на лекарствата / това, което е информация за пациента, вътре в кутийката/ http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_2.html
и линк към кратките характеристики на продуктите, предназначени за специалисти
http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_1.html.
На първа страница в темата има линк, но тъй като ИАЛ скоро пак си променяха сайта, стария линк не се отваря. Който може и има желание да го промени с новите актуални линкове.
Нутримаг е хранителна добавка и го изключвам от спора.
И в магнерич, и в магнерот магнезия е под формата на сол, както и в диаспорала, съответно аспартат, оротат и цитрат. Различните соли освобождават с различна скорост Mg, различните организми различно го усвояват. Да, има разлика и в количествата. Изобщо разлики бол. Някъде в темата видях, че сравнявате и количества в различни мерни единици – милиграм и милимол.
Но да не се задълбаваме чак толкова. Важното е да нямаме контракции. За целта лекарят ни изписва някакъв магнезиев препарат / дано да се справим с него и да не се стига до гинипрал/. Ако се мислим за достатъчно компетентни, можем и да си позволим промяна.
А иначе Фрамар става за информация за някои хранителни добавки, козметика и други справки.

По-малко болни, по-малко контракции, само положителни емоции на всички  Hug

# 580
  • София
Уф, да знаете, че съм много сърдита на този вирус!!! Така да ми обърка всички планове... Та и на сватба трябваше да ходя другата семдица, но явно ще пропусна. Не стига, че досега бях като под домашен арест заради многото работа, ами пак няма да мога да мръдна никъде! Пък си мислех най-накрая тази събота да пазаруваме за бебка! И вчера мъжа ми се прибира и възмутен, че няма портокали почти никакви Simple Smile А малкото, които имало били поскъпнали?!? Явно все пак много хора ще понапечелят покрай грипа... Но нали разбрахте - кивито също е богато на витамин Ц. Смучете резанчета лимони и се молете този подъл грип да си заминава по-скоро! А на всички болнички - бързо оздравяване ви пожелавам! Без стрес, повечко течности и ще се оправите!
А да - от магнезия си пия профилактично Нутримаг.

# 581
  • София
Момичета , вие защо пиете магнезий? Заради контракции или заради крампи?
И в каква доза са ви го изписали  в първият и вторият случай?

Аз го пия предимно заради контракциите, които започнаха още от началото на 4 -ия месец. Тогава бях на 2*1. Поради различни  усложнения , дозата сега ми е увеличена на 3*1 (максималната). И заради това не си и помислям да намалявам дозата..В крайна сметка само в 27-ма седмица съм... Confused

Направих си труда да сравня 2-те лекарства и колко струва лечението със тях:

Нутримаг:
 активно вещество 140 мг -цена 43 лв. за 90 капсули => 48 ст. (това е цена за 140 мг. магнезий)

Магнерот:

активно вещество 32.8 мг -цена 6 лв. за 20 капсули/хапчета (не знам в каква форма са) => 30 ст. (това е цена за 32.8 мг. магнезий)

Това означава, че за дозата, която ми е предписана 3*1 =>1.43 лв и съответства на 420 мг. магнезий , ако пия Нутримаг  , ако пия Магнерот трябва да приемам почти 13 хапчета (13*32,8=426,4 мг) =>3,9 лв.
 newsm78
 Може и да греша, напоследък се хващам ,че елементарни неща не мога да съобразя.. Blush , ако е така поправете ме.

И на мен ще ми интересно, ако някой има информация, относно усвояването на различните продукти от организма, защото разликата ми вижда доста голяма!

Едит: Ани, какво имаш пред вид под "Нутримаг е хранителна добавка и го изключвам от спора" ? Означава ли , че поради това усвояването на магнезия , ще бъде по-слабо или нещо друго (на опаковка пише : Magnesium 140 mg. , Citrate 597 mg. ,Leucine 25 mg. , Silicium dioxide 5 mg.)

Ири, стискам палци бързо да се оправите , освен здравето на любимият..и тревогите покрай него със сигурност не ти се отразяват добре.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 17:17 от Courage

# 582
  • София
Courage , зная, че не ми се отразяват добре... днес на няколко пъти се разплаках от безсилие... много зле се чувствам, а и нощта ни беше тежка, та не съм се и наспала... фактори колкото искаш..

Аз пратих майка му да мине през личната лекарка и да вземе едно направление за хоспитализация, че ако събота или неделя се наложи, трябва да минаваме през спешното, където съм сигурна, че ще е препълнено от хора... Та като си имаме направлението поне ще заминаваме директно към болницата. Мисля да взимам и антибиотика... 7ми ден температура за мен означава, че прави усложнение, така че смятам да почна да му го давам... ако няма подобрение от него в неделя го карам в болница и там ще си решат с какво да го тъпчат. Мислих, мислих и до такова решение стигнах. Ще се пробваме да избягаме от болницата, но ако не се оправи си стягаме багажчето и натам... със сигурност няма 1 месец да се самолекуваме, това е безразсъдно...

# 583
_Iri_ разбира се, че това е най-разумното..ако пък е грипа, мн бързо води до усложнения Confused Стискам палци бързо да се установи диагноза и да започнат адекватно лечение Peace

Аз сега се връщам от ФМ. Беб е вече 1450гр, седмица напред-30-та, всичко си му е ок, видях му и муцунката  smile3522-намирам прилика с батко му, но да видим след 2мес като излезе Mr. Green

# 584
Iri бъди силна  Peace
Мисля, че по-добре е да го заведете в болница веднага, няма какво да чакате, там само ще му помогнат, със сигурност ще го включат на антибиотик, може и венозен, и ще му вливат електролити, които ще го вдигнат на крака. По-добре е да се реагира по-рано, там ще му направят всички необходими изследвания. Той не е дете все пак че да го е страх, ти също, стоенето вкъщи и чуденката за състоянието му са по-стресиращи. Пожелавам му бързо, бързо де се стабилизира.
Minana , не бих оставила детето без АБ в никакъв случай  Naughty, с тези стрептококи и стафилококи още повече в комбинация, а снимка  правихте ли ?
Violet blue на твоето съкровище бързо оздравяване, ама вирусна ангина как ти звучи, на мен странно  newsm78, с тая Т, надявам се лекарите да преценят правилно и да ви излекуват!
Ro6ko и на теб бързо излекуване!
И аз се чудя кога ще се ходи на ЖК с тези епидемии Rolling Eyes
Чета тук че имаме голееееми бебешоци по 2 кила и кусур  Party, времето наближава....
Моя термин по ПРМ ми го определят 14.01, аз си го определих с калкулатора 15.01, а по- овулация е към 20.01, та планираното секцио ми се ще да е към 10-11.01, но ще видим как върви бебина, само януари да е  Praynig А мамите с термин в началото ще очакваме да открият сезона декември, с коледни подаръци    newsm30:35:

Общи условия

Активация на акаунт