Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 910
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Тишо, дали може да има връзка между туй виене на свят и инжекциите? Чете ли какви са евентуалните странични ефекти на Discus Compositum?

# 181
Същото е и при мен за 3 седмици само миналия Петък ми се повдигаше  Sick, обаче беше за 5-6 часа нон-стоп  Crazy
Имай предвид, че диетата ти също може да е помогнала на това състояние. При диетите по принцип се цели очистване на организна. Тези очистителни процеси са много важни и необходими, но си имат и своите неприятни моменти. Кръвта изхвърля разни отрови. Не че през другото време не го прави, но по време на диети тези процеси са по-интензивни. Затова кръвта е по-наситена на отрови от обичайното. Даже човек може да има усещане за слабост поради тази оксидация на кръвта. Но това ще отмине. В такива случаи помагат зеленчукови бульони, понеже подобряват PH на кръвта - пият се между храненията, вместо вода. Имам предвид домашни бульончета, а не купешки. Слагаш вода да заври, слагаш малко какъвто суров зеленчук имаш подръка - по туй време на годината моркови и прясно зеле, нарязани, повира около 5 минути (не силен огън!), махаш го от котлона и постоява със захлупен капак около 5 минути, прецеждаш и пиеш като поизстине, вместо вода. Също чай от шипки помага.

Само не се плаши. Дано не е нещо с кръвното. Иначе, дори и причината да са шипове на врата, не е страшно. Аз имам. Неприятно е, но не е страшно. Ако рентген покаже шипове, най-доброто нещо, което можеш да направиш, за да се успокоиш, е да искаш личният ти лекар да те прати на невролог, който има Доплеров апарат (измерват някаква проводимост с този апарат, не знам точно каква). Ако апаратът покаже всичко нормално, няма какво да се притесняваш. На мене проблемите с шийните шипове ми почнаха миналата година, но ми станаха много по-големи проблеми от тоя Бетасерк. Чак като спрях лекарството, взех да се оправям лека полека. Чувала съм. че Гинко Билоба помагало при световъртежи - в аптеките трябва да знаят кой вариант Гинко Билоба е най-подходящ при недостатъчно оросяване на нервите на главата - поне не е химия, а е от растителен произход.

# 182
Сега, за всички дискохерниаци малко инфо: прочетох, че има някакъв мускул (или група мускули) на гърба, наречени multifidus. Държат гръбначния стълб. Дават едно упражнение, което укрепва тоя мускул, без да се натоварва гръбначния стълб:

http://www.cuh.org.uk/resources/pdf/patient_information_leaflets … %20multifidus.pdf

Ето един малко по-свободен превод на описанието на това упражнение:
Седейки в правилна поза (или стоейки изправен, в зависимост кое ви е по-лесно), поставете пръстите си от двете страни на долната част на гърба си. Бавно и нежно приберете корема си навътре или стегнете коремните си мускули, в същото време издувайки мускула под пръстите си. Този мускул трябва да оказва натиск върху пръстите ви.

# 183
  • София
Леля Ваня, упражнението наистина е лесно и както те казват, може да се 'прави навсякъде.
Ти пробва ли да го направиш упражнението? Аз не усетих да имам кой знае какъв мускул.  Confused

# 184
Добър ден от мен!
Това упражнение го правя вече от един месец. Кинезитерапевтката Гери Стойкова ме научи как да го изпълнявам. Първия път не успях - много ме болеше, а и нямах никаква мускулатура. Обаче пробвах по няколко пъти на ден, изобщо когато се сетя - на работа, в колата, дори може и с ходене да се съчетае. Сега вече имам голяма разлика в изпълнението, но по-важен е резултатът. Чувствам, че съм се стегнала доста като цяло (дори мисля, че малко съм отслабнала). В моменти когато ме позаболи кръста си правя това упражнение и след малко ме отпуска. Вече съм на работа и седя много пред компа, и така си помагам сама. Не забравяйте,  че се комбинира с дълбоко коремно дишане.
Лек ден!

# 185
Тишо, дали може да има връзка между туй виене на свят и инжекциите? Чете ли какви са евентуалните странични ефекти на Discus Compositum?

Едва ли, последната инжекция ми беше на 27.09 а кризата ми беше на 06.11  newsm78

# 186
Същото е и при мен за 3 седмици само миналия Петък ми се повдигаше  Sick, обаче беше за 5-6 часа нон-стоп  Crazy
Имай предвид, че диетата ти също може да е помогнала на това състояние. При диетите по принцип се цели очистване на организна. Тези очистителни процеси са много важни и необходими, но си имат и своите неприятни моменти. Кръвта изхвърля разни отрови. Не че през другото време не го прави, но по време на диети тези процеси са по-интензивни. Затова кръвта е по-наситена на отрови от обичайното. Даже човек може да има усещане за слабост поради тази оксидация на кръвта. Но това ще отмине. В такива случаи помагат зеленчукови бульони, понеже подобряват PH на кръвта - пият се между храненията, вместо вода. Имам предвид домашни бульончета, а не купешки. Слагаш вода да заври, слагаш малко какъвто суров зеленчук имаш подръка - по туй време на годината моркови и прясно зеле, нарязани, повира около 5 минути (не силен огън!), махаш го от котлона и постоява със захлупен капак около 5 минути, прецеждаш и пиеш като поизстине, вместо вода. Също чай от шипки помага.

Само не се плаши. Дано не е нещо с кръвното. Иначе, дори и причината да са шипове на врата, не е страшно. Аз имам. Неприятно е, но не е страшно. Ако рентген покаже шипове, най-доброто нещо, което можеш да направиш, за да се успокоиш, е да искаш личният ти лекар да те прати на невролог, който има Доплеров апарат (измерват някаква проводимост с този апарат, не знам точно каква). Ако апаратът покаже всичко нормално, няма какво да се притесняваш. На мене проблемите с шийните шипове ми почнаха миналата година, но ми станаха много по-големи проблеми от тоя Бетасерк. Чак като спрях лекарството, взех да се оправям лека полека. Чувала съм. че Гинко Билоба помагало при световъртежи - в аптеките трябва да знаят кой вариант Гинко Билоба е най-подходящ при недостатъчно оросяване на нервите на главата - поне не е химия, а е от растителен произход.

Аз също си мисля, че диетата оказа влияние защото на 05.11 ми беше плодов ден, и вечерта се спуках от ядене  Laughing Но ти го обясняваш много по научно  Mr. Green

Не ме пратиха за сега на ренген, казаха, че е на нервна почва. Изписаха ми с Бетасерка и Мемоплант, който е хранителна добавка и съдържа Гинкобилоба. Изкуфях от всякъде  smile3555

# 187

Едва ли, последната инжекция ми беше на 27.09 а кризата ми беше на 06.11  newsm78

''Същото е и при мен за 3 седмици...'' - А туй какво значи? Аз те разбрах, че виенето на свят е вече 3 седмици? Т.е. около половин месец след инжекциите   newsm78

# 188
Леля Ваня, упражнението наистина е лесно и както те казват, може да се 'прави навсякъде.
Ти пробва ли да го направиш упражнението? Аз не усетих да имам кой знае какъв мускул.  Confused

Ами, пробвах. Е, усеща се някакъв мускул. При мене е слабичък, ама те мойте мускули - всички са такива    Sad

# 189

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 22:08 от C_v_e_t_i

# 190
  • София
За пръв път се почуствах сякаш ми е паднало кръвното на 26.10  Laughing , сега в Понеделник ще станат 3 седмици  Wink

Опааа, я да видим кой пише от чужд профил.  smile3534

# 191
За пръв път се почуствах сякаш ми е паднало кръвното на 26.10  Laughing , сега в Понеделник ще станат 3 седмици  Wink

Опааа, я да видим кой пише от чужд профил.  smile3534

Ейййй, как ме хвана бе Joy,  КГБ-то никога не спи   Mr. Green

Опитах се да го изтрия 234234 пъти, ама ми излиза "ГРЕШКА" Sad

# 192
Оххх непрекъснато изпускам толкова много информация из форума от много работа и така ме е яд  Cry

# 193
За пръв път се почуствах сякаш ми е паднало кръвното на 26.10  Laughing , сега в Понеделник ще станат 3 седмици  Wink

Аха, ясно, чак сега те разбрах: последната инжекция ти биха на 27 септ, а виене на свят / усещане като при паднало кръвно - ти започна чак на 26 окт.
Ами, един месец е това... едва ли странични ефекти от инжекциите почват да се проявяват чак след един месец  Thinking 

# 194
Добър ден от мен!
Това упражнение го правя вече от един месец. Кинезитерапевтката Гери Стойкова ме научи как да го изпълнявам. Първия път не успях - много ме болеше, а и нямах никаква мускулатура. Обаче пробвах по няколко пъти на ден, изобщо когато се сетя - на работа, в колата, дори може и с ходене да се съчетае. Сега вече имам голяма разлика в изпълнението, но по-важен е резултатът. Чувствам, че съм се стегнала доста като цяло (дори мисля, че малко съм отслабнала). В моменти когато ме позаболи кръста си правя това упражнение и след малко ме отпуска. Вече съм на работа и седя много пред компа, и така си помагам сама. Не забравяйте,  че се комбинира с дълбоко коремно дишане.
Лек ден!
Благодаря, Джоко, за надеждата която вдъхваш, че туй упражнение помага. Ще бъда много упорита - белким помогне. Че то и лесно при това. Ако може да се прави и в легнало положение - още по-добре   hahaha   Joy

Сега, без майтап - упражненията за гръбните мускули натоварват малко или много и самия гръбначен стълб, което ме притеснява, щото съм станала много подозрителна и страхлива за гръбначния си стълб  Thinking    А пък при това упражнение не чувствам никакво напрежение върху гръбначния стълб, което много ми допадна  Simple Smile

Джоко, ти кога вдишваш и кога издишваш, като правиш упражнението? Като имаш малко време, да ни светнеш за туй ''дълбоко коремно дишане''? Чувала съм, че е много важно и полезно, и че йогите го правят, обаче не мога да намеря свястно описание как се постига.   newsm78

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 15:19 от Леля Ваня

Общи условия

Активация на акаунт