Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 161 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Иглотерапията се препоръчва за обезболяване.javascript:void(0);

# 361
модел4о ,защо ми се струва,че това е някакво преплъзване|листеза|Моля по-компетентните колеги да коментират мнението ми.Я отиди при свестен лекар|ако намериш такъв|и добре да е неврохирург.Може и на ортопед -ако познаваш някой лично, да не те будалнат нещо.

Аха, благодаря за бързото включване относно иглотерапията   Hug

А за преплъзването, аз лично нищо не знам... но ти явно знаеш... лекува ли се това нещо?

# 362
Ето какво намерих за спондилолистеза:

Re: Спондилолистеза
от д-р Габровски » 08 Юли 2009 10:59

Струва ми се, че се навлиза в доста специализирани теми.
За това ще бъда кратък, който разбере - разбере
Нискостепенните листези могат да се лекуват и консервативно.
За решението са водещи клиниката и стабилността на сегмента.
Стабилността е от особено значение, защото е с прогностична стойност за еволюцията на заболаването.
доц. Н. Габровски, дм
Секция по Неврохирургия
Болница "Пирогов"

http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=13597&sid= … 4d9e&start=15

Значи, излиза, че спондилолистеза в някои случаи може да се лекува консервативно, а в други чрез операция - явно много е индивидуално, и зависи от степента.
Модел4о, прави са съфорумничките, които казват, че това най-добре може да прецени неврогирург (и то добър!) или отопедед-хирург (и то добър!).
Имай едно наум обаче, че обикновено хирурзите са агресивни, в смисъл че засилват нещата в посока на операция. Ти не бързай с операция, освен ако наистина не се налага спешно! Дай си време да обмислиш и прецениш, като вземеш мнението на повече специалисти.

Но преди това, разбира се, трябва почивка, за да попремине малко кризата от възпалителния процес.

# 363
модел4о ,защо ми се струва,че това е някакво преплъзване|листеза|Моля по-компетентните колеги да коментират мнението ми.Я отиди при свестен лекар|ако намериш такъв|и добре да е неврохирург.Може и на ортопед -ако познаваш някой лично, да не те будалнат нещо.

Аха, благодаря за бързото включване относно иглотерапията   Hug

А за преплъзването, аз лично нищо не знам... но ти явно знаеш... лекува ли се това нещо?

Ами по принцип лечението е оперативно, слага се метална пластинка която стабилизира двата прешлена. Но за намаляване на болката се използват същите методи като при нас Wink

Иглотерапията се препоръчва за обезболяване.

newsm10

nikoletas, как ти върви следоперативното възстановяване?  Hug

Да, не ни мъчи, а сподели  Hug

п.с. Лельо Ваня сега видях, че си си отговорила сама вече   Laughing

# 364
Иглотерапията помага за възстановяване на увредени нерви. Тя ги активира да започнат да се съживяват. Предизвиква им дразнене, като по този начин те отново функционират както трябва. Преди 10 години бях с много силна пареза - кракът ми беше започнал да изсъхва и се кривех страшно като ходя.
Казват, че нерва продължава да се съживява дори и след като минат процедурите. За една година се възстановява по 7 см. от нерва.
Сега изобщо не ми личи, че съм имала такъв проблем.

# 365
nikoletas, как ти върви следоперативното възстановяване?  Hug

перфектно се чувствам, нямам никакви оплаквания newsm03

Аз често си минавам през форума, но като нямам нищо за споделяне, само си ви чета. Желая ви прекрасен безболезнен живот, а на тези, които ще се подложат на операция, ще стискам палци всичко да е успешно, както при мен. newsm17 newsm10

# 366
nikoletas, как ти върви следоперативното възстановяване?  Hug

Аз често си минавам през форума, но като нямам нищо за споделяне, само си ви чета. Желая ви прекрасен безболезнен живот, а на тези, които ще се подложат на операция, ще стискам палци всичко да е успешно, както при мен. newsm17 newsm10

Eeee, поне месец ни пожелай, ти ни отряза съвсем  Sad Споделя си каквото мислиш Wink

# 367
Писах преди време при вас , доста се потръшках , а някой дори ми каза да се примиря , че това ме чака от тук на сетне . ooooh!
Е не се оправих за два дни както ми се искаше , но за това заслуга има мотаенето по лекари и неадекватно медикаментозно лечение .
Оказа се радикулит , леко увреждане на нерва долу при стъпалото .
Шест дни хоспитализация , от днес рехабилитация .
Смятам скоро всичко да е само лош спомен .
Това не означава , че от тук насетне няма да си обърна внимание - смятам да си правя гимнастика за кръста , рехабилитация поне веднъж годишно  и каквото още намеря за полезно .

Излекуване има , трябва търпение и да намериш достатъчно адекватно лечение .  Hug

За сведение на Непукистка и всички останали откъс от книгата "Победете шиповете" на доц.д-р Светлана Ангелова:
"Лумбосакралният синдром /кръстно-поясният радикулит/ се обозначава като ишиас .Най-честата причина за появата му е дисковата херния,предизвикана от промени в пулпозното ядро на междупрешления диск.Ядрото се обезводнява, изсъхва. Фиброзният пръстен се разкъсва и пулпозното ядросе измества......."
Не го пиша да те плаша ,а по-скоро да не направиш "нашите" грешки да го подцениш и да си докараш -"постоянно членство" в редиците на форума. По-добре си направи ЯМР и консултирай след това и с друг невролог.А гимнастиката и рехабилитацията- Peace

# 368
Някъде назад ако не се лъжа имаше информация за Скенар терапията. Има ли някой от четящите който се е подлагал на подобна тереапия за да лекува дисковата си херния.
В мрежата имало  информация и примери за лечение (редуциране) на хернията както на руски така и на английски.

# 369

Много се радваме, че си добре.  newsm74 Ето още един пример за напълно успешна операция.

# 370
За сведение на Непукистка и всички останали откъс от книгата "Победете шиповете" на доц.д-р Светлана Ангелова:
"Лумбосакралният синдром /кръстно-поясният радикулит/ се обозначава като ишиас .Най-честата причина за появата му е дисковата херния,предизвикана от промени в пулпозното ядро на междупрешления диск.Ядрото се обезводнява, изсъхва. Фиброзният пръстен се разкъсва и пулпозното ядросе измества......."
Не го пиша да те плаша ,а по-скоро да не направиш "нашите" грешки да го подцениш и да си докараш -"постоянно членство" в редиците на форума. По-добре си направи ЯМР и консултирай след това и с друг невролог.А гимнастиката и рехабилитацията- Peace

Аз не съм се успокоила , напротив от тук на сетне смятам да си обърна сериозно внимание .
Зная , че това е предвестник на всичко по сериозно .
За ЯМР се боря от както започна да ме боли , но "чудно " защо никой невролог не ми дава направление .
Имам договор към фонд - пълен пакет , би трябвало те да го поемат , но как да отида без направление и къде ?!

Продължава да ме боли , но не като в началото .
До края на месеца и колан ще си взема .
За момента имам само скенер и всички твърдят , че все още данни за дисков пролабс няма .
Не ходя на работа втори месец , тези болки ми съсипват нормалният живот .... всички знаете как е ! Sad

# 371
Някъде назад ако не се лъжа имаше информация за Скенар терапията. Има ли някой от четящите който се е подлагал на подобна тереапия за да лекува дисковата си херния.
В мрежата имало  информация и примери за лечение (редуциране) на хернията както на руски така и на английски.

Много ме заинтригува. Не бях чувала за това. Сега прочетох – ами това било нещо фантастично, просто не е за вярване. Благодаря ти, че ни светна!  Hug
 newsm78  Аз съм доста предпазлива към такива големи новости, трябва още да се чете.

Чоко, за метода на руснака, искам да ти кажа, че видях в нета подобни уреди, които се ползват и на запад:

http://physiotherapysupplies.org.uk/?p=4367
http://www.ehow.com/facts_4856996_slant-board-exercises.html

Забележи на втория линк – има предупреждение хора с язва, високо кръвно и бременни да се консултират с доктора преди да ползват дъската   Naughty

А в сайта sportsinjuryclinic.net, като кликнеш на Back Mobility Exercises, ще видиш, че там наклонът на дъската е съвсем малък – я има я няма 10%. И въпреки това има разтягане на тялото, както е показано на снимките.

Докато при Евминов ъгълът е някъде около 25%, което е нормално упражнение за здравите хора, но за един по-крехък гръбначен стълб ми се струва доста силно напрежение.

Между другото, оказва се, че т.н. инверторни дъски (или маси), които са предназначени за рехабилитация при проблеми в гръбначния стълб, също така на някои помагат, а други влошават.

Ето разказ на един страдалец (ако знаеш английски):
http://cureyourownbackpain.com/lowbackpain/?p=42

At the same time, I began researching the use of an inversion table. I found they worked for a lot of people, but not for everyone. I needed to understand the reason they work for some people, but not for others.
I stumbled upon an article about a chiropractor who was using them in his practice. The article said he used them at very slight angles and kept the patient on it for about 10 to 15 minutes. He spoke of great success, and his office was reported as one of the leading referrers to an inversion table store.

Той е страдал от ишиасна болка, която не става ясно дали е причинена от дискова херния (по-вероятно да, според мене, ама нали в някои страни на запад ЯМР е само на частно и ужасно скъпо).
Победил е болката с много упоритост: опитвал и захвърлял инверторната маса, която го влошавала, макар че е предназначена да помага. Много искал да разбере защо на някои помага, а на други вреди. В един момент се натъкнал на статия за някакъв чекръкчия, който лекувал с много голям успех точно с такава маса. В статията той казвал, че я използвал ПОД МНОГО МАЛЪК ЪГЪЛ . . .

# 372

Аз не съм се успокоила , напротив от тук на сетне смятам да си обърна сериозно внимание .
За ЯМР се боря от както започна да ме боли , но "чудно " защо никой невролог не ми дава направление .
Имам договор към фонд - пълен пакет , би трябвало те да го поемат , но как да отида без направление и къде ?!

За момента имам само скенер и всички твърдят , че все още данни за дисков пролабс няма .
Не ходя на работа втори месец , тези болки ми съсипват нормалният живот .... всички знаете как е ! Sad

Повечето тук знаят кой дава направление за ЯМР (не помня дали личният лекар или неврологът), и ще ти кажат.
Щом има положителна промяна, значи нещата може да се оправят лека полека  Simple Smile
Къде те боли? Кръста или крака?

# 373
Добро утро!
Хора, вие какво правите посред нощ пред компа???

Относно направленията: дава ги специалист - невролог, или неврохирург.

# 374
Добро утро!
Хора, вие какво правите посред нощ пред компа???

Относно направленията: дава ги специалист - невролог, или неврохирург.

Крият се от нас, ама ще сложим и ноща смяна  Joy

Щом имаш договор с ЗОК, трявба да си запазиш час някъде където го правят платено, да си го платиш  и да си вземеш фактура. След това ще ти върнат парите, но за по сигурно си попитай кординатора дали изплащат ЯМР. От невролога искай на една от зелените бланки за направление, да ти напише само какво трябва да се снима за да знаят, без печат и подпис. Просто информативно Wink

Много ти се чудя как ти се занимава да се ровиш толкова и да търсиш информация, евала за което  omm

ЧРД на MTV Wink

Пожелавам ти да намираш време
 за важните неща от живота!  Hug

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 08:54 от tishoo

Общи условия

Активация на акаунт