Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 161 683
  • 737
  •   2
Отговори
# 390
Привет отново!
Обещах че ще ви държа в течение след като мине операцията.
Оперираха ме в Плевенската ортопедия на 1,12,2009 година.От дннес съм си в къщи за доста дълаг период.Оперираха ми прешлен С5-С6 извадиха доста голяма ДХ и ми инплантираха титанов кейдж с 12 винта.Сега ще пия милгама поне 6 месеца.Операцията продължи 4 часа и на следващия ден ме вдигнаха от леглото.Сега съм със шийна яка която ще нося поне 3 месеца.Все още не се чувствам добре и пиша бавно но се надявам да съм добре след седмица когато махнат конците.
Желая на всицки ви късмет и нека не ви е страх от операция.Болките които чувстваме и понасяме са по-големи.

# 391
Стискаме ти палци и дано всичко да е наред. Hug
Ще чакаме информация.
tishoo, липсваш ни в ФБ. newsm45

И вие на мен

Благодаря,благодаря! Hug
Абе хора знаете ли сега като чета за тия нови операции се оказва май че,този д-р Михов бил родом от Варна и си е завършил там,но от 4 години работил в София,само че тия операции ги е правел във Варна,та сега немога да схвана къде ще е процедурата,понеже са правили демонстрация и в София,но дали е било само еднократно или и там ще се правят незнам. newsm78

Той ще ти каже всичко не го мисли сега да се натоварваш допълнително Wink, аз до колкото разбрах такава техника има във Варна

# 392
Привет отново!
Оперираха ме в Плевенската ортопедия на 1,12,2009 година.От дннес съм си в къщи за доста дълаг период.Оперираха ми прешлен С5-С6 извадиха доста голяма ДХ и ми инплантираха титанов кейдж с 12 винта.Сега ще пия милгама поне 6 месеца.Операцията продължи 4 часа и на следващия ден ме вдигнаха от леглото.Сега съм със шийна яка която ще нося поне 3 месеца.Все още не се чувствам добре и пиша бавно но се надявам да съм добре след седмица когато махнат конците.
Желая на всицки ви късмет и нека не ви е страх от операция.Болките които чувстваме и понасяме са по-големи.

Радвам се, че си прескочила това голямо препядствие! Желая ти скорошно възтановяване! А кой доктор те оперира в Плевен? И внимавай първите дни са много важни! Пиши как си!

# 393
Ами незнам никой добър лекар това е лошото, че се лутам и се чудя а времето си върви и знам ли какво става там вътре!За Кехайов чух мн добри думи от познати и спря да ме боли мн силно след като той ме прегледа и придрапна нещо ама ми се струват наистина мн парите!Аз ходя на училище и няма как да се спра:(сега идват и изпити!Нямам време за почивки:(

# 394
  • София
Stregeta, и аз ти желая бързо възстановяване и скоро да се чувстваш като чистонов човек nuts

# 395
Привет отново!

Здравей  Hug

Бързо възстановяване ти желая Peace
Какви ти бяха симптомите в началото?

# 396
Здравейте !
Радвам се че не сте ме забревили и благодаря за пожеланията.
Ами с тази херния която имах преди около 5 месеца започноха изтръпване на ръцете и болезнени спазми по тях.След направеното ЕМГ се устянови че загубата на лявата ръка е 80 процента.Преди опрерацията имах мека топка за масаж и раздвижване ,която неможех да стисна.С лявата ръка неможех да държа нещо по-тежко от 200 гр приблизително.Сега на 6 дена след операцията топката я стискам еднакво с двете ръце но изтръпването на лявата ръка все още го има.Казаха ми че възстановяването ще е доста бавно защото съм чакала прекалено дълго.3 месеца ще нося шийна яка и ще пия Милгама.Антибиотик се взема 1 месец за да не се получат оттоци.Позволявам си да поседна за малко на компютъра но най добре се чувствам в полу седнало положение.
Операцията се прави с преден достъп/т.е на шията / от дясната страна и освен импланта ми взеха присадка от кост в слабината.Шевовете /самите операции/ не ме болят но е неприятно това че си вързан с " хомот".Ще изтърпя дискомфорта но ще знам че после ще съм добре..
Операцията ми прави д-р Гигов -млад и амбициозен лекар който оперира с доц.Ковачев.Всички лекари са много добри но условията в самата болница не ги бива.Обслужващия персонал е малко и са много нетактични.Опелацията се води висока сложност и иска обгрижване след това а за това са нужни хора-със сърца.

Пожелавам на всички приятен weekend и ще ви пиша отново.

# 397
Здравейте !
Радвам се че не сте ме забревили и благодаря за пожеланията.
Ами с тази херния която имах преди около 5 месеца започноха изтръпване на ръцете и болезнени спазми по тях.След направеното ЕМГ се устянови че загубата на лявата ръка е 80 процента.Преди опрерацията имах мека топка за масаж и раздвижване ,която неможех да стисна.С лявата ръка неможех да държа нещо по-тежко от 200 гр приблизително.Сега на 6 дена след операцията топката я стискам еднакво с двете ръце но изтръпването на лявата ръка все още го има.Казаха ми че възстановяването ще е доста бавно защото съм чакала прекалено дълго.3 месеца ще нося шийна яка и ще пия Милгама.Антибиотик се взема 1 месец за да не се получат оттоци.Позволявам си да поседна за малко на компютъра но най добре се чувствам в полу седнало положение.
Операцията се прави с преден достъп/т.е на шията / от дясната страна и освен импланта ми взеха присадка от кост в слабината.Шевовете /самите операции/ не ме болят но е неприятно това че си вързан с " хомот".Ще изтърпя дискомфорта но ще знам че после ще съм добре..
Операцията ми прави д-р Гигов -млад и амбициозен лекар който оперира с доц.Ковачев.Всички лекари са много добри но условията в самата болница не ги бива.Обслужващия персонал е малко и са много нетактични.Опелацията се води висока сложност и иска обгрижване след това а за това са нужни хора-със сърца.

Пожелавам на всички приятен weekend и ще ви пиша отново.

Попитах те , защото имам едно леки изтръпване на палеца на лявата ръка от снощи, и не ми минава Sad ти в началото имаше ли изтръпване на някой пръст? Аз гледах и ако е това което с имисля май имам проблем на С6  newsm78

# 398
stregeta, Ние тук трудно забравяме някой, който  е с голям проблем. Пък ние, оперираните, никога няма да забравиме как че чувства човек на нашия хал. Така, че с удоволствие ще те очакваме с новини покрай твоето състояние.
Не е моя доктор, но съм чувала много хубави неща за неврохирургията в Плевен. А за условията-и аз бях и двата пъти при лоши условия, но не ми правеше впечатление, важното е да минава и докторите да са добри.

# 399
  • София
Привет приятели!  newsm10Ето ме и мен на хоризонта! newsm03
В сряда ме изписаха, но едва сега сядам за малко на компютъра. Какво да ви разкажа- на 17-ти ноември ме оперира доц Поптодоров в Пирогов. Оказало се доста сложничко, дори докторите съм измъчила- 8 часа ми е била операцията, много сериозна стеноза на целия гръбначно мозъчен канал, но са успели само на 2 нива да работят за това време- L4-L5 и L5-S1. Дано да има резултат, че още не мога да преценя. При мен при ходене започваха ужасните болки, а сега предполагате че не ходя повече от 10 метра. Усещам на старите медна болка пак, дори без да ходя, но предполагам това е от третирания нерв на тези места. Доста полежах в болницата след операцията-15 дни, не ми даваха изобщо да ставам, да се обръщам. Само по гръб лежах. То и сега е нещо подобно. Утре ще ми кажат какво повече мога да правя.От утре започвам рехабилитация в Пирогов. Много съм доволна от отношението на лекари и сестри, иначе си е мизерийка в болницата. Това е засега, лягам и после пак ще се включа.  love001

# 400
Привет приятели!  newsm10Ето ме и мен на хоризонта! newsm03
В сряда ме изписаха, но едва сега сядам за малко на компютъра. Какво да ви разкажа- на 17-ти ноември ме оперира доц Поптодоров в Пирогов. Оказало се доста сложничко, дори докторите съм измъчила- 8 часа ми е била операцията, много сериозна стеноза на целия гръбначно мозъчен канал, но са успели само на 2 нива да работят за това време- L4-L5 и L5-S1. Дано да има резултат, че още не мога да преценя. При мен при ходене започваха ужасните болки, а сега предполагате че не ходя повече от 10 метра. Усещам на старите медна болка пак, дори без да ходя, но предполагам това е от третирания нерв на тези места. Доста полежах в болницата след операцията-15 дни, не ми даваха изобщо да ставам, да се обръщам. Само по гръб лежах. То и сега е нещо подобно. Утре ще ми кажат какво повече мога да правя.От утре започвам рехабилитация в Пирогов. Много съм доволна от отношението на лекари и сестри, иначе си е мизерийка в болницата. Това е засега, лягам и после пак ще се включа.  love001

Добре дошла  Hug Всичко ще се оправи трябва време Wink

ЧИД на Николета, да си ни жива и здрава   bouquet

# 401
Много ти благодаря, Тишо newsm03

# 402
Привет и ЧИД на всички именници във форума!
На Тишо- имах изтръпване на три от прастите на лявата ръка  до безчувственост/среден безимен и кутрето/но и изтръпване спазми и болки на цялата лява ръка.Непосредствено след операцията изтръпванито и безчувственоста на трите пръста вече ги няма/т.е чувствам ги като свои/ но изтръпване на ръката все още я има.Това е бавен възстановителен процес/така ми казаха/.защото това което е било притиснато изискво време за възстановяване но никаи не са ангажира със 100 процентов резултат.Ръцете и левия крак от които взеха присадка са все още много отслабнали като мускулатура.
А за проблемите които описваш идват от С5 .Аз имах и главоболие нападабаващо мигрена както и безсъние /С6/.Пристъпи на нервност и панически страх в определени маменти.
За ОК-оперираха ме в Травматологията- в неврохирургията ми казаха че не ми гарантират нищо и че е доста сложно за тях защото бързо се развива болеста и незнаят ако ме отворят къде точно ще се работи.Там искаха да се поставя платно от титан на 3 нива но и това не било гаранци я за успех.
Желая един прекрасен ден на всички Ви-а аз се отправям в помощ на съпруга ми който ще приготвя шарана за нашия именник/Никола/.Аз само ще гледам -уви защото още немога да се храня с такива храни а само с пасирани Cry

# 403
Пристъпи на нервност и панически страх в определени маменти.

Имам нещо такова  newsm78

Много ти благодаря, Тишо newsm03

Моля  Hug

# 404
Попитах те , защото имам едно леки изтръпване на палеца на лявата ръка от снощи, и не ми минава Sad ти в началото имаше ли изтръпване на някой пръст? Аз гледах и ако е това което с имисля май имам проблем на С6  newsm78

Тишо, още ли го имаш изтръпването?
Аз от десетилетки си ги имам тия болежки- ту на едната ръка,ту на другата, ту палеца,ту безименния,ту всички Laughing Sad
Ами, че то и хората без хернии, които си водят съвсем нормален живот, получават такива изтръпвания, ама не се замислят много.
Едва ли всяко изтръпване по пръстите ръцете е нещо сериозно   newsm78
Така че по-ведро !   newsm03    Цапни една ракия със салатка довечера по случай Никулден  newsm68    (ако не си на лекарства де).

Общи условия

Активация на акаунт