Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за Алфаклинк в Германия?
Кога обикновено се възстановява плавността на походката след операция?
Какво е мнението за лазерната ендоскопска хирургия след операция на херния?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за Алфаклинк в Германия?
-
Кога обикновено се възстановява плавността на походката след операция?
Възстановяването на плавността на походката след операция варира при отделните хора и зависи от различни фактори. Някои пациенти съобщават за подобрение около 40 дни след операцията, докато други изпитват слабост в краката почти два месеца. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да се консултирате с тях относно очакванията по време на процеса на възстановяване.
-
Какво е мнението за лазерната ендоскопска хирургия след операция на херния?
Лазерната ендоскопска хирургия след операция на херния се счита за метод с по-нисък риск от рецидив в сравнение с други операции. Това е важна информация, която може да бъде потвърдена от немски експерти. Въпреки че не може да се гарантира 100% успех, този метод се счита за по-безопасен и с по-нисък риск от рецидив.
-
Какво е мнението за използването на куркумин за лечение на ишиас?
-
Какви са възможностите за лечение на херния?
Снощи се прибрахме късно от София понеже часа ми беше в 18.00 и сега сядам да ви информирам.Д-р Михов ми предложи да изчакаме да дойде пак проф.Рафаели,в момента бил в Куба,обучавал тамошните доктори.Каза ми че имало записани още 7 човека за тази операция,една жена която била със 7 операции също била в листата на чакащите.Пред мен имаше възрастен човек с 4 неуспешни които едва ходеше.Каза ми че нямам друг избор и ще се подложа на новата операция,но ми обясни че при някой хора които са оперирани от дх,поради това че се премахва част от диска се получава нестабилност на гр.стълб и че това също би могло да доведе до опъване не нервните коренчета а оттам и до болка.С една дума не можело да се каже дали само срастванията играят роля при мен за болката но каза че се надява да е това,защото от ЯМР не се виждало да има проблем с диска.Обясни ми че ако болката не се повлияе от тази операция,можело да ми се направи друга класическа при която да се направи стабилизация на оперирания сегмент с пластини,но и на него самия идеята не му се нрави много,тъй като каза че това било доста сложна и тежка операция и съм била много млада за да ме обездвижат с такива пластини.Каза че може по време на операцията да вкарат озон в другия ми диск на горното ниво които е притрузирал,за да го "склерозират".Това което трябва да доплатя за операцията са 1100 евро както пишеше и още 100 лв. за озон.Разбрахме се да ми звънне в първата седмица на януари,и ако не е дошъл професора операцията ще направи той.Това е,смятам да опитам,нямам друг избор и се надявам че вече всичко ще е наред.Операцията ще е в София.Ако искате питайте нещо.
, всичко се оправи, Моето мнение да изчакаш професора
ако може разбира се. Но много михареса това, че първо мислят после оперират. Ето че има и друго усложнение при операциите. За това не трябва да се бърза. Другия проблем ни е сколиозата те не мислят за това, а режат и после става още по зле работата с натоварването на гр. стълб на едната страна
Ти сега как си? Как се чустваш?

,за лечение на дисковата херния! Аз съм с двустранна ДХ , парамедианна вдясно дх L5 - S1, и тотална протрузия на L 4-5.Отгоре на всичкото,имам изкривени шийни 3-ти и 4-ти прешлен..получих изкривяване на гръбнака в средната част..което води до схващания на ръцете! Предполагам,че се дължи на хлътването на кръста,и от там.. изкривяванията и по-нагоре!Вече незнам в коя поза да застана..за да не ме боли,или скове! Миналата година получих дисковата херния,след вдигане на тежко,болката беше само от дясно,около 10-ина дни я търпях,само на обезболяващи..надявайки се,че ще премине!Когато вече не можех нито да седна,нито да легна..се обадих на мой познат лекар по мануална терапия ... и отидох...и познайте какво стана! Не можах да стана от масата за мануална терапия,след едно изпукване на гръбнака...и болката мина и в ляво! Доктора се уплаши и запозна с точкови масажи...но..вече това не помага! 3 дни след това минах на ULTRADEMOPLAST и др.обезболяващи! След месец...преминаха болките- аз прекалих с инжекциите( получих стероидна алергия)..но..болките минаха! До тази зима! Сега съм скована, в 3-ти подред болничен...бях на дексофен ( инж.),назначиха ми физиотерапия и ме изпращат за консултация в неврохирургията на Пирогов,при Узунов. Предполагам,че ще е мнение-за оперативно лечение...но,не съм склонна за това! Нямам никаква гаранция,че няма да се появи пак,на друго място. Темата ви е доста обширна,и предварително се извинявам,че много от мненията не съм изчела..но,бързах да ви пиша,
много съм притеснена...вече болката започва да ми действа и психически!При много хора с това заболяване,мануалната терапия е помогнала...при много-НЕ! ФИЗИОТЕРАПЕВТИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ УВРЕДИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРЕШЛЕНА...А МАНУАЛНИТЕ ТЕРАПЕВТИ...ЧЕ НЯМА ДРУГ НАЧИН НА ЛЕЧЕНИЕ..ОСВЕН МЕХАНИЧНО СА СЕ "ОТХАПЕ" НЕРВА...