Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 973
  • 737
  •   2
Отговори
# 480
Аз съм пробвала да пия-магазински.Реших да пробвам 2 в 1 ,хем да отслабна, хем за ставите.На 3,4ден ме заболя стомаха.Иначе съм чувала,че помага.

# 481
  • София

ХРАНИ  И  СЪСТАВКИ  ПОЛЕЗНИ  ПРИ  ДИСКОВА  ХЕРНИЯ

.......................

Лельо Ваня, благодаря ти за интересната информация!
Четейки темите, към които съм дала линк, все повече си мисля, че
трябва да търсим и алтернативно лечение чрез прием на Омега 3
и определени емзими. Твоята информация го потвърждава.  Peace

# 482
Аз съм пробвала да пия-магазински.Реших да пробвам 2 в 1 ,хем да отслабна, хем за ставите.На 3,4ден ме заболя стомаха.Иначе съм чувала,че помага.

Значи, не за всеки стомах става. Само за здрав стомах. Ти на гладно ли пробва да го пиеш?
Предполагам, че и домашно приготвеният еднакво дразни стомаха. За него пише, че е много по-добър и ефективен, защото действително е направен от ябълки, докато купечкият оцет съдържал повече вредни химикали отколкото ябълки.

Аха, ти да нямаш бактерии в стомаха? Изследвала ли си се за хелико бактер?

# 483
Лельо Ваня, благодаря ти за интересната информация!
Четейки темите, към които съм дала линк, все повече си мисля, че
трябва да търсим и алтернативно лечение чрез прием на Омега 3
и определени емзими. Твоята информация го потвърждава.  Peace

Софи, като направиш избор на определени ензими за себе си, ще ни го споделиш ли? Нещо ми се струва много трудна тая работа да се ориентира човек кои точно ензими да взема.  newsm78

# 484
Сега не се сещам,но май на гладно се пиеше.Топла вода ,лъжица мед и оцет.
Не знам какво имам на стомаха,най-вероятно язва.Не са ме изследвали за бактерии.

# 485
Майка ми има ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ със ставите. (почнах да ги описвам, ама като стигнах до третия ред ги изтрих). Тя си правеше превръзки на болните места с ябълковия оцет. Слагаше и някакви други неща. Две години ги прави, ама нямаше подобрение. Само аз като й сложа един Дипрофос+волтарен спира да я боли за три дена и малко отдъхва.

# 486

Петъчна, "добре" (всъщност не добре) дошла в отбора. В началото, като разберем за диагнозата- всички сме така. Не знаем за какво става въпрос, какво ще се промени в начина ни на живот и какво да предприемем.
    За начало, прочети внимателно първата страница от темата, която Sofsan е оформила перфектно, и виж линковете. Ще добиеш първоначална представа за проблема и за начина за справяне с него.  И не се притеснявай да питаш за каквото и да е.  Hug

# 487
Сега не се сещам,но май на гладно се пиеше.Топла вода ,лъжица мед и оцет.
Не знам какво имам на стомаха,най-вероятно язва.Не са ме изследвали за бактерии.

Ако решиш да се изследваш за бактерии, не си давай парите за кръвно изследване. Кръвта не може да покаже наличие на бактерии, а само наличие на антитела. Но такива антитела се създават не само срещу хеликобактер, а и срещу други видове бактерии, с които организмът се е преборвал досега. Така, че дори резултатът да е положителен, няма как да си сигурна дали имаш хелико бактер.
Единствено фекалните изследвания показват наличие на тези бактерии. Такива изследвания вече се правят в доста лаборатории в България,  макар и не във всички.
Казвам го от личен опит. Семейството ми има доста богат опит в това.     Weary

# 488

За начало, прочети внимателно първата страница от темата, която Sofsan е оформила перфектно, и виж линковете. Ще добиеш първоначална представа за проблема и за начина за справяне с него.  И не се притеснявай да питаш за каквото и да е.  Hug
Текс, твоите упражнения и тези от Марчони, дадени на 1ва страница, май са с грешни линкове? Като се кликне на тях, излиза началната страница на bg-mamma.

Ето за тези 3 реда от 1ва страница става въпрос:

Нагледни материали и упражнения в youtube.com, предоставени от Марчони
Упражнения, описани от Марчони
Още упражнения, описани от Текс

# 489
  • София
Текс, твоите упражнения и тези от Марчони, дадени на 1ва страница, май са с грешни линкове? Като се кликне на тях, излиза началната страница на bg-mamma.

Ето за тези 3 реда от 1ва страница става въпрос:

Нагледни материали и упражнения в youtube.com, предоставени от Марчони
Упражнения, описани от Марчони
Още упражнения, описани от Текс

Това е много странно, защото преди да публикувам темата винаги проверявам отново всички линкове. Тоест,
не е на Текс и Марчони вината. Нещо се е получило при публикуването, но сега вече не мога
да поправям първия пост.  Rolling Eyes

Лельо Ваня, остава ми утехата, че все пак някой го чете.   Mr. Green

В предишната тема линка на Текс е читав, ето ги упражненията, описани от него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg10469230#msg10469230

Намерих и упражненията, описани от Марчони:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg10461186#msg10461186
Ето ги и нагледните материали:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg9882742#msg9882742

# 490

В предишната тема линка на Текс е читав, ето ги упражненията, описани от него:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg10469230#msg10469230

Намерих и упражненията, описани от Марчони:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg10461186#msg10461186
Ето ги и нагледните материали:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363785.msg9882742#msg9882742

newsm44      smile3501        newsm10

# 491

Това е много странно, защото преди да публикувам темата винаги проверявам отново всички линкове. Тоест,
не е на Текс и Марчони вината. Нещо се е получило при публикуването, но сега вече не мога
да поправям първия пост.  Rolling Eyes

Лельо Ваня, остава ми утехата, че все пак някой го чете.   Mr. Green

Ами, който не може да спи -  smile3529  ... и  smile3523

Софи, аз бях почнала да чета темата ''Операция на дискова херния'', да се образовам малко...  но точно след голямото чистене от администраторите, след сватбеното филмче и честитки, и трите теми ''Операция на дискова херния'' изчезнаха, т.е. като се кликваше на линковете, отвеждаше към началната страница на бгмамма. Направо си умрях от яд, че ми прекъснаха образованието.   Rolling Eyes

На няколко пъти след това проверявах дали се е оправило, но нищо, и се отказах да проверявам. Помислих си, че освобождават място на сървъра на бгмамма. Също мислех, че повредените линкове за гимнастика на Текс и Марчони са били точно от тези 3 липсващи теми. и затова не се отварят...

Затова много се учудих днес като каза ти, че в предишната тема линковете за Текс и Марчони ги има. Наистина ги има в ''Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!'' ...  обаче в 4 също ги няма. Абсурдното е, че и в 4 ги няма.

Хубавата новина е, че са възстановени и трите теми  ''Операция на дискова херния''   smile3501    Кога са ги възстановили, не знам, скоро изобщо не съм проверявала.

Според мене, ти не си объркала линковете, щото е невероятно да сбъркаш абсолютно същите линкове. Мисля, че е вследствие на голямото триене от администраторите - те точно в 4 и 5 триха честитки и тортички.   hahaha   Joy

Те не само снимките, ами и целите мнения трият, по този начин се променя и номерацията на мненията (което лично проверих)... Това дали не променя и линковете ?  newsm12

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 00:39 от Леля Ваня

# 492
Намесвам се и аз да изразя възмущението си от поголовното триене във форума. Вярно е, че понякога прекаляваме, но да се изтрива инфо, дето е много полезно и за това сме изхабили сили и време да пишем и оформяме линкове това просто ме обезсърчава да продължавам да помествам каквато и да е информация. Аз съм от две години във форума, но такова чистене не съм виждала до сега.

# 493
  • София по рождение
Здравейте, какво е Милгама?

# 494
[цитат автор Nadyk връзка = = = тема 440438.msg13476735 # msg13476735 дата = 1260864944]
Здравейте, какво е Милгама?
[/ цитат]
Milgamma - табл. палто. х 20; х 50; х 100 - Milgamma, Милгама

Наименование български: Милгама - табл. х 20; х 50; х 100

INN:

Моля, преди да започнете да употребявате лекарствения продукт, прочетете внимателно информацията за употреба, тъй като тя съдържа важна информация за Вас.

Запазете тази листовка. Може би по-късно ще пожелаете да я прочетете отново.

В случай, че имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Този лекарствен продукт е предписан лично за Вас и не трябва да го предавате преотстъпвате на трети лица. Той може да причини вреда на други хора, независимо че те имат същата картина на заболяването като Вас.

Милгама Активнодействащи съставки: Benfotiamine, цианокобаламин.

Всяка обвита таблетка съдържа:

Активни съставки:

50 мг Benfotiamin (мастноразтворим витамин B1)
250 мг цианокобаламин (витамин B12)
Помощни вещества:

талк, лактоза, сукроза (захароза), царевично нишесте, желатин, микрокристална целулоза,
стеаринова киселина, декстрин, глюкозен сироп, калциев карбонат, шеллак, рициново масло,
бял восък, карнаубов восък, оцветители: титаниев диоксид (Е 171), редбрилянт (Е104, Е122, Е124).
без съдържание на глутен, съдържа лактоза и сукроза (захароза)-Milgamma таблетки се предлага в опаковки от по 20, 50 и 100 таблетки.
Какво ПРЕДСТАВЛЯВА milgamma обвити таблетки и в какви случай се употребява?

Milgamma е лекарствен продукт за лечение на неврити, невралгии и ревматични заболявания.

Рег. №: 20010371

Притежател на разрешението за употреба:

Wbrwag Pharma GmbH & Ко KG
Cabver Ул. 7
D-71034 Boblingen, Германия
Фирми-производители:
Mauermann Arzneimittel Franz Mauermann OHG,
Heinrich-Knote-Str. 2
82343 Pocking, Германия

Dragenopharm

Апотекер Puschl GmbH & Co.KG
Gollstr. 1
84529 Tittmonig, Германия

Milgamma се прилага за поддържащо лечение при: неврологични заболявания от различен произход, невропатии и полиневропатяи (диабетни, алкохолни и др.), невралгии, възпаления на нерва (неврити), херпес зостер, фациални парези (лицеви парези), увреждания на сърдечния мускул в следствие недостиг на витамин В1; ревматични оплаквания, мускулни болки; при симптоми на преумора вследствие от претоварване на организма и в период на рековалесценция (възстановяване на организма).

Какво трябва да имате предвид преди да започнете приема на Milgamma ® обвити таблетки?

Milgamma не трябва да се приема:

ако Вие сте свръхчувствителни (алергични) към бенфотиамин, тиамин, цианокобаламин или към някое от помощните вещества; при илеус.

Бременност и кърмене

При прилагането на milgamma ® пo време на бременност и кърмене не съществуват рискове за майката и плода / бебето.

Участие в уличното движение и обслужване на машини

Не се очакват въздействия върху способността за шофиране и обслужване на машини.

Важни предупредителни указания относно определени помощни вещества в milgamma ® обвити таблетки:

Ако при Вас е установена непоносимост към някои от изброените видове захари (лактоза, галактоза, глюкоза, захароза), свържете се с Вашия лекар го уведомете за това преди да започнете приема на milgamma ®.

Взаимодействия с други лекарствени продукти

До сега не са известни такива взаимодействия.

Независимо от това, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт в случай, че приемате (Ви е предписан) и друг лекарствен продукт, респ. наскоро сте приемали и друг лекарствен продукт. Това важи също и за лекарствените продукти, които не се изписват по рецепта.

Как да приемате milgamma ® обвити таблетки?

Приемайте milgamma ® винаги точно според указанията на Вашия лекар. Моля, запитайте Вашия лекар или фармацевт, ако за нещо не сте съвсем сигурни.

Начин на приложение

За перорално приложение

Таблетките milgamma се приемат без да се дъвчат, след хранене, с достатъчно количество течност (напр. чаша вода).

В случай, че лекарят не Ви в предписал друго, обичайните дози са:

Четири пъти дневно по една обвита таблетка, а при по-леки случаи, като укрепващо средство и в период на реконвалесценция: по 1/2 таблетки дневно.

Какво трябва да знаете в случай, че сте приели по-голямо количество таблетки milgamma

Отравяния, или явления на предозиране досега не са познати.

Когато сте забравили да приемете milgamma:

Ако Вие сте пропуснали предишния прием на доза от продукта, не взимайте двойна доза, а продължавайте да следвате предписанията на приема (както Ви е предписал вашия лекар).

Какви нежелани лекарствени реакции са възможни?

Като всички лекарствени продукти и milgamma обвити таблетки може да даде нежелани реакции.

В отделни случаи са описани изпотяване, тахикардия, акне и кожни реакции със сърбеж и уртикария.

В единични случаи могат да настъпят реакции на свръхчувствителност (кожни обриви, задух, шокови състояния, ангионевротични отоци). Рискът е по-висок при пациенти със свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина.

Поради съдържанието на рициново масло би могло да се появи гадене, повръщане, колики.

Ако Вие забележите нежелани лекарствени реакции, които не са представени в тази листовка, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Как трябва да съхранявате Milgamma обвити таблетки?

Да се съхранява на защитено от светлина и топлина място. Да се съхранява под 25 ° С! Лекарственият продукт да се съхранява на места, недостъпни за деца!

Моля, не употребявайте продукта след изтичане срока на годност, отбелязан върху блистера и върху картонената опаковка.

По лекарско предписание!

Допълнителна информация

Витамините от група В не се прилагат само, за да отстранят състояния на витаминен дефицит. Във високи дози притежават много по-разширени фармакологични свойства, с които се обяснява постигнатия чрез milgamma ® аналгетичен и регенеративен ефект.

Бенфотнаминът е дериват на витамин B1 - мастноразтворима форма на този витамин. Многократно по-добре се усвоява (резорбира) от организма, в сравнение със същите количества от обичайния водоразтворим витамин В1. След резорбцията в организма бенфотиаминът се превръща във витамин В1. Той регулира катаболизма на въглехидратите, което е от голямо значение за обмяната на нервната клетка.

Витамин В12 е незаменим за клетъчния обмен, за нормалното кръвообразуване и функциите на нервната система. Той регулира биологичния синтез на нуклеиновите киселини, а с това и изграждането на нови клетъчни ядра.

Актуалност на информацията:

Общи условия

Активация на акаунт