Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 956
  • 737
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте!
Искам да попитам някои от по-старите членове във форума-възможно ли е след операцията / 15 ден / да усещам дискомфорт и изтръпване и до кога ще продължи това? Имам чувството че ще откача с тази "яка" а е минало много малко време! !!!!!! [изрази = smile3518.gif] [изрази = smile3518.gif] [изрази = smile3518.gif] Немога да спя, да се храна и да се движа като хората и имам чувството че всички вируси са си устроили среща при мен какво newsm45.Кажете да правя ????[/ б] [/ I]

# 496
Възможно е да имаш оплаквания още дълго време.Исках да ти го кажа и по -рано.Много бързаш.Въстановяването е бавно и при всички е различно.До колкото си спомням операцията ти е на няколко нива.Консултирай се с неврохирурга си и ,ако се налага да ти предпише милгама или нивалин.Ама 15 дни са нищо.Като направиш месец може физиотерапия.

# 497
Здравейте..аз пак съм тук,искам да споделя с вас-ходих в неврохирургията на Пирогов- при Д-р.Узунов,(невролога ми ме изпрати за консултация),при положение,че му занесох скенер...ме върна да направя обикновен рентген..профил и фас на кръста и гръдни прешлшни!Съмнява се за изкривяване на прешлените от травма ( аз имам едно падане на опашната кост ),според вас- не се ли вижда достатъчно добре на скенера..та трябва рентген???Аз едва мърдам..направих едната снимка ( не може и 2-те наведнъж по здравна каса),и пак- за консултация,за евентуален ЯМР ! Узунов,като ме видя "ама виж се как ходиш"!...а дисковата ми според него не е голяма...на скенера има промени или от травма..или по рождение,според него! Изписани са ми само обезболяващи и физиотерапия,която не правя,поради невъзможност да ходя всеки ден- един път направих магнит и тенс...и умрях от болка после!Сега се тъпча с мидокалм,милгама,дексофен,миоластан...течен аналгин...и вече съм много отчаяна... Cry Cry Cry.Вече трети болничен...никакво лечение..и никакво подобрение!!!Незнам какво да правя! Дайте съвет!

# 498
Между другото,попаднах на това:http://209.85.129.132/search?q=cache:I_uYXwjP88oJ:kortex-bg.com/ozonotherapy5.html+%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
  Ако някой е чул или опитвал това лечение,много ще съм благодарна,ако сподели!

# 499
# 500
Отгоре на всичкото,откакто се обездвижих,качих  5 кг! ShockedТрябва да отслабвам,а аз взех да качвам,един омагъосън кръг...обездвижване,килограми...ако не се храня и пия лекарства-проблеми със стомаха (имам ги вече),ако се храня и не се движа===килограми! Rolling Eyes

# 501
Възможно е да имаш оплаквания още дълго време.Исках да ти го кажа и по -рано.Много бързаш.Въстановяването е бавно и при всички е различно.До колкото си спомням операцията ти е на няколко нива.Консултирай се с неврохирурга си и ,ако се налага да ти предпише милгама или нивалин.Ама 15 дни са нищо.Като направиш месец може физиотерапия.
АХА- Знам че е така ,но като че ли първите дни ми беше по-конфортно.Има моменти когато немога да се трая.Пия Милгамата като бонбонки, а Нивалина -имам алергия към него/изпаднах в афилатичен шок от него/.Пия и течен аналгин когато ме боли но безсънието ме мъчи повече.То с тази хомот на врата само в седнало положение се спи-ужас и кошмар-2-3 часа нощем.А и на всичко отгоре ме сърби цикатрикса/разреза/ но не е зачервен.Достора каза че всичко е нормално и трябва да търпя.Надявам се да е прав.Аз съм човек на движението и това лежане направо ме съсипва.
Благодаря много за отговора.Лека вечер на всички

# 502
Да не те разочаровам но не се заблуждавай с това.Приятел едвам не пострада повече след 10 дневен курс на лечение с озон.

# 503
Всички оперирани минават през този период.И аз миналата година бях така.Благодарение на контактите тук във форема удържах.Разбирам те напълно ,нервите ти са опънати до край.Защо спиш с яката,не може ли без нея?Имам приятелка която се оперира преди 3м.Ще я питам дали я е сваляла нощем.

# 504
Всички оперирани минават през този период.И аз миналата година бях така.Благодарение на контактите тук във форема удържах.Разбирам те напълно ,нервите ти са опънати до край.Защо спиш с яката,не може ли без нея?Имам приятелка която се оперира преди 3м.Ще я питам дали я е сваляла нощем.
АХА-яката немога да я свалям защото немога де си крепя главата.Махам я с помощ колкото да почистя разбеза но започва да ми се вие свят и да ми се гади.Доктора каза че това е нормално за това ниво.Жената която оперираха 3 дена преди мен-махнаха шип но на нивоС3-С4 е с по ниска яка и са и разрешили да я маха нощем но тя няма това укрепване на нивата като мен.Надявам се след нова година да я замена с по-ниска и по-удобна  но за спането беше категоричен доктора че поне 3-4 -ри месеца.Понякога ме обзема истински ужас от всичко това.
А ти сега ти как се чувстваш?Ходиш ли вече на работа и имаш ли старите проблеми?

# 505
Петък вечер е и всички имат по-интересни занимания а и наближават Коледните празници.

# 506
Stregeta успокой се , на всеки се случва поне веднъж в живота да боледува по дълго .
Ще се оправиш , иска се време .
Аз съм пример , как нищо и никакъв прищипан нерв - радикулит го лекувам два месеца .
Вече вървя , не куцам .
Мога да седя права без да ми се реве .
Направих 10 процедури физиотерапия - електро стимулация , масажи , втриване на фастум гел с един апарат .
Пия си лекарствата - мидокалм, афламил , невробекс ...
Въобще трябва си време .
Сега се заемам с втората част , тренировки с надеждата това повече да не се повтори .
Пиша в един форум за активно спортуващи , доста хора се включиха за моят проблем и ми казаха , че след дискова херния са се захванали с тежести .
Нямат оплаквания от доста години .
Всеки сам си преценява , аз съм решила да си намеря свестен треньор запознат с тези проблеми и да започна да тренирам .
Едно укрепване на мускулатурата ще е само от полза .

# 507
  • Бургас
Stregeta, дискомфорта продължава доста дълго след операцията. Не искам да те отчайвам, но се приготви за бавно възстановяване. Година и половина след операцията, поне 4 физиоптерапии за по 10 дена, за 6 месеца след операцията милгама 3 пъти по 2 таблетки, вече мога да кажа че се чуствам добре и забравям за миналогодишните си преживелици.
Не разбрах, милгама пиеш ли?
Зареди се с търпение, ако трябва използвай някакви успокоителни или лекарства за сън за да можеш малко да си отпуснеш нервната система, защото и това оказва влияние. Като направиш месец от операцията помисли и за физиотерапия.
Пожелавам то бързо възстановяване  newsm10

# 508
[COLOR = флот] Привет!
Мога да се похваля, че съм малко по добре и поне не съм загубила чувството си за хумор.
Пия Милгама 3 х 2 капсули, Селебрете 2 х1 и от време на време Нимезил за болките когато станат по силни, но май не ми действа понеже го пиех в продължение на 1 и 1 / 2 год.Знам, че е продължителен процес лечението-миналата година, след катастрофата минах през деветте кръга на ада.Наистина се надявам, че след като мине месеца и започно терапия ще е по добре.Сега се радвам на малките постижения като това да държа нещо по-тежко от бутилка минерална вода в ръката си, което беше немислимо преди това.Май по-лесно ще ми зараснат Цитраксите отколкото вътрешната болка.
Е, нали за това сме тук-да споделяме и да се успокояваме взаимно.Приятна почивка на всички [/ B] [/ I] [/ цвят]

# 509
[COLOR = флот] Привет!
Мога да се похваля, че съм малко по добре и поне не съм загубила чувството си за хумор.
Пия Милгама 3 х 2 капсули, Селебрете 2 х1 и от време на време Нимезил за болките когато станат по силни, но май не ми действа понеже го пиех в продължение на 1 и 1 / 2 год.Знам, че е продължителен процес лечението-миналата година, след катастрофата минах през деветте кръга на ада.Наистина се надявам, че след като мине месеца и започно терапия ще е по добре.Сега се радвам на малките постижения като това да държа нещо по-тежко от бутилка минерална вода в ръката си, което беше немислимо преди това.Май по-лесно ще ми зараснат Цитраксите отколкото вътрешната болка.
Е, нали за това сме тук-да споделяме и да се успокояваме взаимно.Приятна почивка на всички [/ B] [/ I] [/ цвят]

Пробвай кокстрал (на 12 часа по едно-това е българсикя аулин) за болката. Аз съм много доволна от него.

Общи условия

Активация на акаунт