Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 865
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 75
И в нашето семейство дойде вирус. Първо синът ми - 13 години, почна от четвъртък с главоболие, в петък висока температура -39 градуса. В неделя беше добре, а в понеделник отново висока -38 температура и кашлица. В сряда беше добре. Пи парацетамол, нурофен и едно хапче оспамокс, предписан от лекар. В неделя вечер се тръшна за два дни и мъжът ми. От понеделник през нощта щерка ми -на 9 се разболя. Повръщане, съответно без лекарства до следобеда. Доктора ми даде направление за инфекциозна. Ние пък не отидохме.Повръщането спря,три  нощи  и два дни- до днес бяхме с температура над 37,5, по-често над 38. Ей, днес ми олекна. Вдигна се детето, хапна малко. А много се бях притеснила, дали постъпвам правилно.
 Да отбележа -характерно е главоболието И мен ме боли глава, но се надявам да ме отмине. Пия цитросепт. Това беше репортаж от мястото на събитието Grinning

# 76
.   Както вече казах, лекарката е определила всички деца като болни. Всички се лекуват с Тамифлу,защото това е лечението. Едно от децата пренощува за една нощ в инфекциозна болница,защото не е спадала температурата. Оказа се,че е приемало медикамента в доза,която е за профилактика. След увеличаването на дозата бързо се повлиява и е изписано. Да,наясно съм за страничните ефекти на Тамифлуто. Според теб да стоя и да чакам да видя какво ще стане или да взема адекватни мерки?
[/quote]

Виж не искам да се заяждам ама откъде знаеш, че пиейки Тамифлу взимаш адекватни мерки. По принцип за грип няма лечение, а само медикаменти облекчаващи симптомите. И да не ги пиете при добра имунна система ще Ви мине за една седмица.
Цялата тази истерия ми прилича много на пилешката. По това време работех в една фарм. фирма и малко преди да започне медийната истерия ни заредиха с Тамифлу с изтичащ срок на годност. При което аз остро реагирах пред шефа ми, че няма да мога да ги продам. Той беше спокоен(явно е знаел човека кавкво предстои) и ми каза да не се притеснявам. Познай какво стана  - бяха продадени за нула време, че и бонуси получихме.#2gunfire
Така, че мили майки използвайте главите си по предназначение.

# 77
 Симптомите , с изключение на "загуба на апетит" и " висока температура" са налице!
Къса ми се сърцееетоооо Mr. Green
А сега сериозно!
Моля, не се самонавивайте! Достаъчно е , че която и медия да включа само това слушам....дори и чуждестранни
Това е индустрия , също така си е моя теория!
Та ако ти е писано да се обесиш , няма да те блъсне влак......
А относно ваксините - при нас са безплатни , но аз не си правя. Една година си направих и не оздравях до юли!
Това е до организъм и не може да е универсално за всеки.

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 14:19 от Aнн@

# 78
Преди месец точно, докато бях на екскурзия в чужбина ме хвана някакъв вирус. Поне половината от групата се разболяха и постоянно виждах чуждестранни туристи с носна кърпичка в ръка. Не зная какъв беше този вирус, но симптомите при мен бяха силна хрема и главоболие, болки в гърлото и температура. Повечето имаха кашлица, но аз се спасих благодарение на едни силни бонбони за гърло. Парацетамола не ми помагна за температурата, а нурофен подейства светкавично. Дано това да е бил прословутият свински грип!

# 79
  • Стара Загора
След снощните предавания по телевизията днес в 7 аптеки проверих и никаде нямаше Тамифлу.

# 80
  • Mediterraneo
Малко или много масовата психоза, която назрява, започва да ме обзема и мен... Смятам да спра детето от градина още от понеделник. Това като единствената превантивна мярка. Длъжна съм заради детето си, както и заради нероденото, да опитам да се предпазим. Пък било то и от обикновен сезонен грип.

# 81
  • Ямбол
Не знам колко е сериозен, но тук има известна паника.
Един от градовете сме с доста заразени, има затворено училище, а от утре още поне две. В детската градина на дъщерями всички са с маски, на входа минаваме през дезинфекция, сестрата следи всички и ги проверява на час-два. Подписахме и информация, че сме осведомени за симптомите и че на наша отговорност оставяме децата си/не е цитат, а по памет, че беше дълго писмото, което подписвах/.
Засега не смятам да вземам някакви по-различни мерки от обичайните в грипно време. Но да видим как ще тръгнат нещата.

# 82
  • Насред хаоса
Чета, чета и все до един извод стигам - не толкова свинският грип е опасен, колкото некомпетентността на тиквите, които трябва да контролират ситуацията. Нали преди една-две седмици твърдяха, че нямало опасност от епидемия? Сега пък твърдят, че опасност нямало, защото смъртността при тоя грип била ниска?!!!  bash blahblah  #Cussing out
Що за плиткоумни твърдения!
Пийте червено вино, яжте чесън на корем и това е. Явно и сега ще трябва да се спасяваме сами.

П.П. Аз пък обмислям да спра голямата от училище. Докато се усетят да обявят епидемия, кой знае колко народ ще се натръшка.

# 83
А за това какво ще кажете : http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=424660
Пълна некомпетентост, уж отрицателен резултат  newsm78 #Crazy

# 84
Милен Цветков тази сутрин се появи с маска в предаването си...
Вие бихте ли си сложили маска на лицето и да си ходите с нея из града цял ден и в автобуса като най-сигурното средство за предпазване от всички болести предавани по въздушен път. А бихте ли си сложили маска ако вече сте болни и ви се налага да излезете в града с цел да предпазите околните от вируса който носите...

Аз си купих маска и от утре започвам да ходя с нея навсякъде. Хронично болна съм, имунна система изобщо нямам, защото пия мощен имуносупресор заради заболяването ми. Ако ме хване, има голяма вероятност да умра и затова не ми пука кой какво ще мисли като ме гледа с маска. Милен Цветков наистина е прав като призовава да се ходи с маски и то всички. Ако аз се разболея, джипито веднага ще ми вземе проба и ще ме вкара в болница, защото ми знае диагнозата. За здравите обаче не се прави така, защото няма пари за изследване на всички и по-често умират точно млади и здрави, а не болните, защото за нас ги е страх. Самите нас също ни е страх и се пазим повече от безгрижните здрави. Не подценявайте опасността, пазете се! Маската струва 20 стотинки, а може да има цената на един живот Naughty

# 85
Предупредиха, че маската не е никава защита от грипа, но все пак за успокоение....
В градината на детето са залепили указания какво трябва да правим в случай, че се разболеем, как не трябва да ходим болни на обществени места и пр. В същото време половината деца са болни и на градина.;

П.П. чак мен вече ме обзе паниката.  Rolling Eyes

# 86
Днес в Ямбол видях деца и младежи с маски на лицето, не предполагах, че е толкова сериозен проблема със свинския грип.

# 87
Да не говорим, че заради грип никой не е спрял да ходи на работа, дори в болниците, където пациентите са рискова група...

# 88
Аз си мисля че много се пресилват нещата.Аз  от 3 години лекувам сина си с хомеопатия и днес говорих с личната ми хомеопатка и каза,че това е грип като всички останали до сега.И до сега е имало смъртни случаи от грип , но никой не ги е казвал.А има и нещо друго просто самият грип е малко по различен усложненията се проявяват малко по барзо само тожа е разликата.Никаквво самолечение.

# 89
Днес по Хоризонт казаха за бременна жена, била зле. Май в Бургаската болница.
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=143808

Общи условия

Активация на акаунт