Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 892
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добре де.. няколко пъти тук чета, а и го знам де.. че АБ вируса не мори. Обаче мори бактериалните инфекции дето се развиват вследствие отслабения имунитет от вируса. Така както колежката ми каза, че едния ден нищо й нямало, а на следващия сутринта била с хриповете и направо са й дали АБ... Та си мисля например, че за възрастен човек примерно над 70 г. е задължително вдигне ли Т да пие антибиотика. То просто си е готов с пневмонията. Изобщо не би могло да се чака 3 дни да спада Т и организма да се бори.  Така че си има случаи дето не може да се чака да видим дали ще развие пневмония или няма.

# 556
Клеевата тинктура, разтворена във вода или сребърна вода, като средство за пресичане на хремата мисля, че стават за бременни.
Досега от всички капки, които продават в аптеките и съм ползвала за себе си и децата не съм видяла такава полза, както от клеевата тинктура.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 16:37 от luna

# 557
Vache , антибиотиците са нож с две остриета, нали знаеш ? Чувала съм например, че убиват наред с инфекциите и много полезни вещества, затова задължително трябва да се приемат и витамини, а от предозирания, каквито между впрочем са ни били изписвани много пъти от немърливи лекари знам, че последиците могат да бъдат почти идентични с тези от инфекциите. Много е относително според мен, трабва много да се внимава, не бива да се чака, но не бива и да се прибързва и да се самоназначават АБ ( майка ми например така прави, когато децата са при нея да не ги заразяла ).

# 558
Също и Еуфорбиум композитум, хомеопатични капки за нос, стават за бременни. ползвали сме ги и аз, и дъщеря ми. В някои случаи са много ефикасни, в други - не особено, но може да се пробват.

# 559
  • I want it all and I want it now.
Сега ми се обади малкия че му е замаяно и го боли главата.Температура няма само кашля. Говорих с личната лекарка понеже в момента не е на смяна .Каза ми да дойдем утре следобеда за преглед и щом няма температура само сироп за кашлица да му давам. Предполагам ,че може да вдигне температура през нощта и затова ще купя за всеки случаи антибиотик . Направо съм в паника.

Отидохме при частния лекар и тои му изписа лекарства и антибиотик. Малко живна ,че беше много зле.

# 560
Така както колежката ми каза, че едния ден нищо й нямало, а на следващия сутринта била с хриповете и направо са й дали АБ...

Според мен просто спекулират с пневмонията. Това е сериаозно и тежко усложнение и не вярвам всички, на които са им поставили тази диагноза напоследък наистина да са го развили. Чули хрипове и айде - пневмония. А като идеш на снимка - там винаги виждат някакви изменения и съответно отдолу пише пневмония с неясен причинител.
И аз имах хрипове едностранно, чуваха се прекрасно и без слушалка. Не съм пила АБ, за седмица ми мина. Мъжът ми пък имаше Т дни наред и също хрипове - от двете страни. Оправи се след няколкодневно мазане с Пулмекс, ако беше отишъл на лекар, 100 % щяха да му дадат АБ.

# 561
  • Варна
Vache , антибиотиците са нож с две остриета, нали знаеш ? Чувала съм например, че убиват наред с инфекциите и много полезни вещества, затова задължително трябва да се приемат и витамини, а от предозирания, каквито между впрочем са ни били изписвани много пъти от немърливи лекари знам, че последиците могат да бъдат почти идентични с тези от инфекциите. Много е относително според мен, трабва много да се внимава, не бива да се чака, но не бива и да се прибързва и да се самоназначават АБ ( майка ми например така прави, когато децата са при нея да не ги заразяла ).
АБ също увреждат бъбреците и черния дроб,другото е песен.

# 562
  • София
Уфф, апетките са пълни с народ, рай за фармацевтичния бизнес.
Момичета не се тъпчете с ненужни лекарства, това има последствия.
В къщи се поемат лекарства предписани от лекар, купува се чак при нужда. Не ме питайте какви главоболия си натресох след две гнойни ангини и преим на АБ. Цяло лято лекувах последствията, хем уж взимах мерки да не стане така.

Янечек, мое лично мнение си е, но при Т и хрипове никога не бих се самолекувала.

# 563
  • София
MIK, Mamma и Каспър, благодаря ви за отговорите!

# 564
Янечек, мое лично мнение си е, но при Т и хрипове никога не бих се самолекувала.

Никъде не съм споменала, че се самолекувам  Rolling Eyes Да не взимаш лекарства самолечение ли е? За мен АБ, изписан наизуст, без взет секрет и антибиограма, е стрелба в тъмното и не е по-различно от това дядо ми да си изпише сам макропен, че му помага и да ходи да си го купи. А не е тайна, че повечето лекари изписват точно така - без изследвания. Може да помогне, а ако не - ще даде широкоспектърен, който вече трябва да помогне.
Ако искам да предприема адекватно лечение, отивам да си пусна изследвания и след това си изпълнявам рецептата.

# 565
Какво е мнението ви относно Фервекса? Някоя от вас знае ли нещо от опит? От една седмица съм с хрема и лека кашлица. Не знам дали от внушение или наистина, но от днес установих, че кашлицата ми се задълбочи. Още сутринта се обадих на АГ - то си и той ми каза да пия Фервекс три дни и ако не отмине, тогава пак да му се обадя. По прицип му имам пълно доверие, каза ми че за бременна в 20 - 21 г. с. вече било възможно приложението му. Та се питам, какво мислите и вие? Дълбоко в себе си вярвам, че не съм толкова зле, че да прибягвам до нещо различно от чай, мед и лимон, но все пак ... Сега положението е много по - различно от друг път. Извинете, ако се получи малко дългичко!   bouquet
Фервекс е симптоматично лекарство, не лекува, а само временно потушава симптомите, докато организмът ти намери сили да се излекува. Става за бременни, съдържа парацетамол в умерени дози - 500мг. Ще ти олекне временно от него, но да те излекува едва ли.

# 566
  • София
Янечек много си права, и аз първо пускам изследвания и много се дразня когато не го правят самите доктори.

# 567
Мамма, мажи мед в ноздрите. Изпитано от мен лекарство и действа безотказно. Peace
Приложих си го бременна съвсем в началото, адски ме беше страх да си слагам капки за нос. Peace
За грипа: незнам, ние с дребната сме вкъщи и не излизаме много сред хора. По-скоро на разходка и днес за 5 мин до магазина. Ама абсолютната изолация при нас е невъзможна. По-скоро сме заложили на засилване на имунната система. За детето пресни плодове, а за нас с мъжът ми Цитросепт.
Днес видях доста хора с маски, което е добре. Peace Но това ще е най-много до понеделник, ако не се наложи още утре да ида на работа.
После дребната ще е при баба си. Praynig
Братовчед ми е болен, с температура над 38 и силна кашлица. Днес са били на лекар и са му изписали АБ и сироп за кашлица. Моля се бързо да се оправи, защото е астматик. Praynig Не ми каза да са го определили като боленот свински грип. Tired

# 568
Аз нещо не мога да разбера!До вчера се говореше,че имаме около 300 регистирани случаи на свински грип и че,грипната епидемия е причинена от сезонен вирус.А днес обявяват,че всички болни са със свински грип ShockedКак така го обявяват без да е доказано newsm78Вие как мислите?

# 569
  • София

Еее, естествено, че трбва да се внимава  Wink Просто трябва да се назначава от лекар. Но и човек все пак трябва да има някаква реална представа за конкретна ситуация. В смисъл, че аз например съм наясно, че при първите симптоми на грип например при свекърва ми ще й се изпише АБ задължително. Аз пролетта бях свидетел как разви пневмония след някакво вирусно заболяване дето седяхме така и чакахме няколко дни. И след грип го е правила...
Иначе няма смисъл да изписваме колко са вредни антибиотиците, щото пактически 99% от препаратите дето ги пием увреждат черния дроб и бъбреците  Wink

А майка ти... страшна логика вади... да не ги заразаяла...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт