Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 905
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 705
  • в страната на чудесата
Нормална ли си? Никой не може да преглежда човека насила, да му взима биологичен материал за изследване и да му назначава лечение без негово съгласие. Никъде не можеш да сигнализираш. Не може всички да се съобразяват с това чия жена е бременна и кой има малки деца и евентуално ще ги зарази чрез косвен контакт. Откачате.
О, няма нужда да я преглеждат насила - от пръв поглед се разбира, че е болна. Още повече, че при епидемия условията май са различни.
все още н1х1 не е особено опасна инфекция.
насила може да те прегледат само с прокурорско разпореждане. при строго определени случаи. или при особено опасни инфекции, например чума, ебола и т.н.

# 706
В концлагери да ги изолират всички при най-малко съмнение.

# 707
  • София
От МЗ казаха, че и да искат всички технически няма как да бъдат изследвани всички потенциално заразени, а и не виждам защо да се прави. Нали лечението не зависи задължително от това дали човека е болен доказато от свински грип или от друг. Лекувала съм се с Тамифлу и от обикновен грип, та не виждам защо това да не се направи и от останалите хора с грип сега, вместо да се пилеят време и пари за изследвания.

# 708
  • София
Вчера лекар изписа профилактично на свекърва ми, която е на 76 г. Изопринозин. Взехме за нея и за майка ми. Дозата - 2 х1 таблетка 10 дни. В листовката пише на първо място - грип. Дано се опазят.
А аз реших да спра детето от градина, че от нейната група ходят 12 деца. Няма болни, или поне не докато са посещавали, просто са ги задържали у дома. Другата седмица очакват да смесят групи и хич не ми се иска нещо тоя път... Аз също ще я пратя при баба й тази седмица барабар с тетрадката по математика  Twisted Evil

# 709
  • в страната на чудесата
извинявам се, но за пореден път да кажа - дозата на изопринозина е 50 мг/кг. една таблетка съдържа 500 мг. 2х1 за възрастен е много малко.

Бояна, тамифлу си е лекарство за всички щамове грип, така че и аз не виждам защо се истеризира толкова...

# 710
Може да сте писали, но нямам време да ви изчета.
Някой знае ли на тези изследвания, които се правят по лабораториите дали може да се доверим. Днес направих на малкия изследване за грипа, оказа се отрицателен, но от две места чу, че не може да се има доверие на лабораториите във Варна.
Струваше ми 15 лв и резултата беше готов за 1 час. /ако това има някакво значение/

# 711
В концлагери да ги изолират всички при най-малко съмнение.
И аз това предлагам.  Такива грипове съм карала, добре че не е имало кой да ми каже, че са смъртоносни.

# 712
Вчера чух някъде мимоходом, мисля, че беше интервю по някой телевизионен канал с лекар, който каза: Грипът при болни, лекувани с Тамифлу, протича по-тежко, отколкото при болни, които не приемат Тамифлу. Мисля, че качествата на препарата се преекспонират!

# 713
  • София
Вчера чух някъде мимоходом, мисля, че беше интервю по някой телевизионен канал с лекар, който каза: Грипът при болни, лекувани с Тамифлу, протича по-тежко, отколкото при болни, които не приемат Тамифлу. Мисля, че качествата на препарата се преекспонират!
Ами, моите грипове лекувани с Тамифлу минаваха доста добре. Даже не съм се самоубила, така че и страничните ефекти не ги получих. Wink даже като го пих за пръв път преди 6- 7 години бях убедена, че работи с ефекта на самовнушението, защото струваше 100 лв, а като дадеш толкова пари смееш ли да не се повлияеш. Laughing
Сина ми го лекуваме с изопринозин и локално /капки за нос и сироп/, но не е ясно дали няма обикновен вирус. Така или иначе беше започнал с изопринозина преди да наподоби картината на свински грип, та педиатърката каза, че няма смисъл да спираме едното, за да започнем другото.

Vache Мишката е права за дозата. Сина ми е на две години и пие три пъти по половин таблетка. бабите само ще се тровят без да има смисъл, а доколкото ми е известно превантивно не се дава препарата- само по време на болест.

# 714
Ами, моите грипове лекувани с Тамифлу минаваха доста добре. Даже не съм се самоубила...
Очакваше ли се? newsm78 Rolling Eyes

Това чух, не съм се лекувала с това нещо и дано не ми се наложи, но човекът беше лекар..

# 715
  • София
Някой знае ли на тези изследвания, които се правят по лабораториите дали може да се доверим. Днес направих на малкия изследване за грипа, оказа се отрицателен, но от две места чу, че не може да се има доверие на лабораториите във Варна.
Струваше ми 15 лв и резултата беше готов за 1 час. /ако това има някакво значение/

В Цибалаб в София тестът струва 50 лева, но това надали означава, че безрезервно може да се вярва, понеже точно те в две последователни проби са изкарвали ту Е.коли, ту Клебсиела на дъщеря ми, пък другата лаборатория - трето нещо.
Според мен можем да обобщим въпросът за лабораториите и вярата в тях по-глобално, и по-скоро географски, като в този смисъл надали има разлика между Варна и София.

# 716

В Цибалаб в София тестът струва 50 лева, но това надали означава, че безрезервно може да се вярва, понеже точно те в две последователни проби са изкарвали ту Е.коли, ту Клебсиела на дъщеря ми, пък другата лаборатория - трето нещо.
Според мен можем да обобщим въпросът за лабораториите и вярата в тях по-глобално, и по-скоро географски, като в този смисъл надали има разлика между Варна и София.

Ох, тъкмо се успокоих, че му няма нищо сериозно днес и сега пак не знам какво да мисля.
Той пие изоприносин от 1 месец и до колкото знам той е имуностимулант. Сега е с 39 градуса температура и кашля все повече. Изписаха ни и Аугментин. Пие си и двете. Дано утре има подобрение.
Никога не съм се притеснявала толкова много от болест.  Sick

# 717
  • София
Бо, или е грип, или е свински грип.
39 градуса + кашлица са симптомите при дъщеря ми уж за второто, но се отказах да пускаме тест.
Следете детето.
Няма нищо страшно.
Вирус като вирус.

# 718
  • София
Ами, моите грипове лекувани с Тамифлу минаваха доста добре. Даже не съм се самоубила...
Очакваше ли се? newsm78 Rolling Eyes
Това беше легендата за страничните ефекти, но имаше случаи на хора с психически реакции в Япония и от тогава не е имало други случаи, а и не е сигурно, че е от препарата. Казах го като шега. Толкова хора го изпиха напоследък, а никой не говори вече за подобни странични ефекти.

Бо_ Разбирам те, но се успокой.  Hug Много хора го изкараха и оцеляха. Процента на хора с усложнения е нисък, а и децата лесно вдигат темпуратури и лесно се оправят.

# 719
  • out of space
Ох...не му се вижда края...

Щерка ми е на АБ- Зинат, няма никаква температура от 4 дни, но кашля зверски- сухо и насълзяващо...
Мъжът ми ме притеснява- 5 дни държи темп от 38-39 градуса, половин шише хексалгин му дадох за това време.... Няма джи пи до момента, заведох го при детския (невероятен човек), той каза, че се оправя, но ей на- сега е пак с 38,5.
Не кашля, не го боли нищо, като ошеметен е.....

Споделям, не знам какво да правя вече....фервекси, пресни сокове....

Общи условия

Активация на акаунт