Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Раче - разби ме от смях, но си супер права. За комплекта - и аз очаквам от свеки китайски ританки и затова  всичко си купих. А за суеверията, просто да се молим да не сме в черна статистика и това е, а дали съм проснала не знам си кога и какво това ще промени нещо ли ако има да се случва не дай си Боже!

# 136
  • Sofia
Аз също се притеснявам да не се разболея с  този върлуващ грип и си измислих две неща, които да взимам. 1то е 2 изтискани лимона с няколко лъжици мед и вода варя на парна баня и после го пия в рамките на ден два.

При температура над 30С от меда остава само сладостта, всички ценни съставки "умират". Витамин С също не издържа на висока температура. Защо ги вариш  newsm78 С малко повече бъркане сок от лимон и течен мед се разтварят и могат да се хапват профилактично  Peace

# 137
Аз също се притеснявам да не се разболея с  този върлуващ грип и си измислих две неща, които да взимам. 1то е 2 изтискани лимона с няколко лъжици мед и вода варя на парна баня и после го пия в рамките на ден два.

При температура над 30С от меда остава само сладостта, всички ценни съставки "умират". Витамин С също не издържа на висока температура. Защо ги вариш  newsm78 С малко повече бъркане сок от лимон и течен мед се разтварят и могат да се хапват профилактично  Peace

Потвърждавам! Варенето напълно обезсмисля приемането на лимони и мед!

# 138
За пазаруването:
Сигурно всички знаете от филми или четене за американската традиция "baby shower". Прави се обикновено в третия триместър. Бременната е оставила списък с нещата, които желае да има за бебето в някой магазин и познати, приятели и роднини минават от там и купуват кой каквото може да си позволи и му е на сърце. В деня на празненството носят подаръците, хапват, веселят се и така бъдещата майка се снабдява с основната част от нещата, които и трябват. Подаръци, които не хареса могат да се върнат или разменят в магазина. Прилича ми на българския обичай "питка" или както там се казва, който се прави след като се роди детето. Не съм убедена, че пазаруването предварително за американските бебета, води до някакви супер лоши последствия.  Crazy
Така според мен е по-лесно за всички - и майката и гостите. Тя има време да набави каквото не са й подарили, да приготви всичко и да е спокойна, че след като се роди бебето, няма да се втурнат тълпи да носят подаръци, които се повтарят и т.н.

# 139
  • Обетованата земя

Потвърждавам! Варенето напълно обезсмисля приемането на лимони и мед!

Не съм се замисляла защо се варят, по принцип само веднъж съм ги варила досега, защото не ми се занимава Simple Smile, иначе и аз си ги правя винаги, дори и преди бременността, просто като фреш, но това е по рецепта на д-р Емилова, според която така е много по-полезно, не споря  Thinking

# 140
Относно купуването на дрешките за бебето,аз съм за купуване на неща след като влезеш в деветия месец! Peace

# 141
Скоро четох, че канелата укрепва много имунната система и затова започнах да хапвам лъжичка мед посипана с канела  Simple Smile не е лошо, на мен дори ми харесва. Други храни, които препоръчваше същия лекар бяха маслини и зехтин.

# 142
Прави сте то ако ще става нещо лошо не дай си боже то не зависи дали нещо е купено или не това е божа работа,ние при първите ни опити за бебче мислихме ще е станало и със приятелят ми ходихме да гледаме бебешки колички и си харесах едни ританки и едно боди и си ги купих грабнаха ми очите но миналия месец чак разбрахме че бебчо е на път. 1stroller кога е най-подходящо да се купи.Благодаря  ви много.

# 143
  • София
1stroller кога е най-подходящо да се купи.Благодаря  ви много.

Аз купих малко преди да родя, защото синът ми е роден края на юли и като стана на 10 дена вече беше изведен на няколкочасова разходка. Така че количка си ми трябваше.

# 144
  • София
Аз  пазарувах основно в края на осми-началото на девети месец. Но не от суеверие, а защото бяха страшни шеги и хич не ми се обикаляше по магазини по-рано, а в девети месец нямаше за кога да се моткам вече Simple Smile
Много съм съгласна с Рачето и за пазара и за суеверията  Grinning
А количката ние я купихме преди раждането, но както и nana77 пише, ние си изведохме бебето на 5-6 ден (беше лято) и нямаше да имам време в цялата лудница да хукна и за количка.

# 145
 Благодаря ви много а има ли неща който да почнем да пазарим от сега или е раничко?

# 146
Започнах да пазарувам за първото бебе ,когато разбрах пола,около 20-та седмица.Количка и креватче купихме ,когато бях в 7-ми месец.И сега подготвих всичко предварително.В големи месеци,с отекли крака и ръце,никак не ми беше до пазар.Съветвам да се пазарува в 5-6 месец,когато е най-благоприятния период на бременността.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 10:45 от ДесиХ3

# 147
Благодаря много.

# 148
  • малкия йеросалим
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мамчета.Аз имам няколко въпросчета.Това ми е втора бременност и уж съм минала по този път,но....Според вас нормално ли е да ми се гади непрекъснато.Почти не повръщам,но ми се гади денонощно.Даже няколко пъти ми се случи през нощта като се събудя от малката да ми е много лошо.С първата бременност повръщах много и по всяко време на деня ,а сега само ми се гади.Другото което ме притеснява е една много странна болка/даже не е болка,а нещо като парене или като ударено/ в корема.Според лекаря всичко е наред и може да е е от преумора.Иначе за протокола предният път пазарувах още преди да родя.Дрешки взимах винаги когато си харесах нещо  Embarassed,а леглото го пазарих в деветият месец и само мъжо го взе от магазина след като родих.Количка купих месец след като родих/беше страшно люта зима/

# 149
  • Пловдив
С гаденето и аз съм така - вече лека полека отминава, но беше постоянно...
Не съм повръщала и аз, но от непрекъснатото гадене една се насилвам да хапна нещо.

За пазаруването - аз родих много рано - още в 8-ми месец, но все пак имах купени някои неща - 2-3 дрешки, комплекта за изписване... С тази бременност също няма да чакам последния момент, защото най-вероятно пак по-рано ще се роди човечето Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт