Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 57 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
 ooooh! благодаря...в какво заблуждение съм била до сега, егати...а уж чета книги, в нета...но наистина - винаги съм си представяла плацентата като нещо кръгло около бебето Embarassed

# 286
а крувния тест може ли да установи по рано бременност

diana_m, стискам ти палци щом го искаш!  Grinning
Кога най-рано да направя тест за бременност?

tuly, мехура около бебето е амниотичен сак (плоден сак). Виж картинката, червеното в ляво е плацента, синьото е амниотичния сак.

Предна плацента означава, че е разположена по предна маточна стена, не го бъркай с плацента превия - разположена ПРЕД плода предвид хода на раждането му.
Долната картинка е за плацента превия.

# 287
  • Пловдив
Кюбит, редовно чета прекрасния ти блог  Hug
Исках да те питам - попадала ли си на материали за моя проблем - двурога матка и дали по някакъв начин може да се предотврати повторно преждевременно раждане Praynig Предния път просто ми изтекоха водите Confused

# 288
Кюбит това бебе на картинката същински терминатор!  #Shocked

# 289
Tink, ами бебета по някое време изглеждат точно така. Искаме или не искаме да си го признаем, по време на развитието си преминават през период, в който изглеждат "терминаторски". Wink Дори съм виждала истински ехографски снимки с бебета точно като това.

Змейковица, честно казано не съм се интересувала подробно от проблема, но мога да погледна като ми остане време какво се предлага като превенция. Ще ти пиша.

# 290
  • Пловдив
Благодаря ти предварително   bouquet Hug

# 291
zadraveite ei sega se zaxvashtam da gotvq i se chudq moge li da se priema gorchitza po vreme na bremennost - nqmam kirilitza sagaliavam Confused

# 292
  • Обетованата земя
diana m, аз съм сигурна че си бременна и аз се чувствах по същия начин като теб, защото го усетих много рано и хукнах по ехографи на които нищо не се чиждаше, даже не ми признаваха кръвния тест, който беше 262.  Дано не ти давам напразни надежди, но моят съвет е да се успокоиш и да имаш ТЪРПЕНИЕ!   bouquet

# 293
М да! Кюбит вече нагледно е обяснила за плацентата. Peace В допълнение мога да зявя, че нормално плацентата е разположена по предна или задна стена. По предна, както споменах  и според док ( понеже  съм нямала база за сравнение ) може да се  усещат ритничетата на бебето по-слабо. Всяко друго разположение или врастване/разрастване е патология на плацентата.

# 294
zadraveite ei sega se zaxvashtam da gotvq i se chudq moge li da se priema gorchitza po vreme na bremennost - nqmam kirilitza sagaliavam Confused

За кирилицата  можеш да ползваш кирилизатора на форума... горе дясно до "изход"... А за горчицата не виждам защо да не може да ядеш... стига да не изядеш цял буркан де...

# 295
Здравейте мили бъдещи мами. Искам да ви питам дали се предпазвате по някакъв начин от този страшен грип, пиете ли нещо, витамини или нещо друго. Аз много се страхувам да не се разболея, защото лекуването става после много тромаво в това състояние.

# 296
  • Варна
Здравейте мили бъдещи мами. Искам да ви питам дали се предпазвате по някакъв начин от този страшен грип, пиете ли нещо, витамини или нещо друго. Аз много се страхувам да не се разболея, защото лекуването става после много тромаво в това състояние.

Витамини - повечето бременни пият. Лично аз ядях много цитрусови плодове и чесън в сурово състояние. Blush

# 297
  • Mediterraneo

Честно казано, за себе си не правя почти нищо. Освен консумирането на много плодове- поне килограм ябълки на ден, освен това поне по 1 лимон с мед, банани и кивита. Чесън всяка вечер хапваме също.Ходя с маска на обществени места.

Детето и мъжът ми пият превантивно клеева тинктура със сребърна вода и Есберитокс.

Като за начало- избягвай такова втеляване. Утре ще питаш дали може и хляб да ядеш...

# 298

Витамини - повечето бременни пият. Лично аз ядях много цитрусови плодове и чесън в сурово състояние. Blush
И най-вече спокойствие и да не се паникьосваш.
Разбира се, че можеш, но в рамките на нормалното.

# 299
  • Sofia
olive19, за потенето е възможно и Гинипралът да помага - нали взимаш Верапамил 1/2 час преди него? Аз съм го пила и такова сърцебиене ми докарваше - половин час след приема само седях на един диван и дишах дълбоко - егати силното лекарство е  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт